Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Rebeka | #7566 Üzenet | 2006-05-26 20:58:45 |
ferrari!
Nyugi a koktél is meg lesz és közben csak mesélünk és mesélünk. Már persze ha a Kriszta túléli a polipot! icon_lol.gif icon_lol.gif
  Busaianiko | #7585 Üzenet | 2006-05-27 13:31:06 |
Szia Rebeka! Köszi az idõjárásjelentést. Én csak Szalonikit találtam, de mivel nincs messze gondolom, hogy Makriban sincs rossz idõ. Tavaly én is elkeseredtem, amikor odaértünk, mert háborgott a tenger, hûvös volt, és semmi kilátás nem volt a napsütésre. De mivel még csak hajnali fél 6 volt, utána gyönyörû idõ lett, és két hétig még csak felhõ sem takarta a napot. Amikor indultunk hazafelé akkor viszont elkezdett zuhogni az esõ. Biztos siratott minket, ahogy én is Görögországot. Én még 1990-ben elsõ görög utam alkalmával kósoltam a polipot, és egyetértek Krisztával, hogy nem annyira finom, mint pl. a kagyló, amit szintén akkor ettem elõször. De nem mondom, hogy ehetetlen, én mégis kicsit viszolyogtam tõle. De azért belehalni nem fog gondolom, feltéve ha sikerül vele megkóstoltatnod. Biztos remek hangulat lesz ott! Én meg akkor már itthon robotolok. Ez aljasság!!!!!
  Ferrari | #7587 Üzenet | 2006-05-27 14:04:32 |
Helló csajok!

Rebi, sok sikert a poliphoz, remélem összejön.
Krisztának meg litartást, nem fogsz belehalni.
  Ferrari | #7588 Üzenet | 2006-05-27 14:06:23 |
Na-na Anikó!

Mi az, hogy aljasság? Te elõtte leszel kint, akkor meg mi fogunk Téged irígyellni.
Viszont augusztusban meg Ti engem. icon_lol.gif
  Busaianiko | #7590 Üzenet | 2006-05-27 14:59:40 |
Nem ellenetek irányult az aljasság szó, csak már elõre sajnálom magamat. Legjobb lenne augusztusban vagy szeptemberben újra útra kelni Görögország felé. Nagyon jó lenne összehozni, és akkor úgy könnyebb lenne a nyarat kibírni! Ferrari! Gondolok rád augusztusban, jó nyaralást bár addig még úgyis olvasunk egymásról.
  Kriszta35 | #7594 Üzenet | 2006-05-27 17:20:27 |
: Isten bizony a Krisztával is megkóstoltatom, ha addig élek is!! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif[/quote]

Szegény Rebi, akkor lehet nem leszel hosszú életû??
Na majd meglátjuk, egy olyan karikát hajlandó vagyok lenyelni, de mellette ott legyen a metaxa, vész esetére, hátha ki akarna jönni a polipom! icon_lol.gif

Anikó, tényleg jó lenne még augusztusba Görögországba újra elmenni, én is vágyódom.... Ferrarit akkor fogjuk legjobban irigyelni....
Azért örülök, hogy még nem indultunk el, mert annál késõbb,lesz a visszaérkezés is. Minden rosszba van valami jó.

Tavaly, esõs napokat mi is kifogtunk, de esett 1-2 órát, az nem is volt baj, így éppen nem égtünk le a parton, és utána ismét 30 fok.
Az idõ csak jó lehet délen. icon_lol.gif icon_lol.gif
  Busaianiko | #7596 Üzenet | 2006-05-27 19:14:09 |
Szia Kriszta! Vigyázz magadra Párizsban, tényleg nehogy nagyon odaszokjál. Irigyellek, mert én is szeretném azt a várost is megnézni, meg még annyi minden más helyet. Hiszen sok gyönyörû hely van a világon, csak az a baj, hogy ahhoz rengeteg pénz és idõ kellene. Egyenlõre arra kell koncentrálni, ami elérhetõ.
Jó lenne összehozni egy augusztusi utat is. Majd meglátjuk hogyan alakul a nyár, és akkor beszélünk róla. Oké?
Ne ijesztgesd REbekát, mert a végén még Õ is leszokik a polipról!
  Rebeka | #7614 Üzenet | 2006-05-28 14:58:24 |
Tudom, már többször kitárgyaltuk a sólepárlói iszappakolás elõnyeit, de emlékeztetõül bõvebben errõl a témáról:
A gyógyító iszap megkönnyíti, fokozza és élénkíti az anyagcserét, megnyugtatja az idegrendszert, valamint gyógyítóan befolyásolja a sejtmûködést és pozitívan hat szervezetünkre.
Az iszap a tengerbe kerülõ üledékes agyagrétegekbõl keletkezik. Az iszap a nagy koncentrációban az Égei-tenger vizébõl ásványi anyagokat nyel el. Az így keletkezett iszap hatékonyan távolítja el a szennyezõdéseket a bõrrõl. Az iszap eltávolítja az elhalt bõrsejteket és ily módon egy fiatalos, sugárzó bõrréteget hagy hátra.
A tengeri iszapnak gyógyító szerepe a legnagyobb. Reumatikus panaszok, gyulladásos ízületi betegségek, mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas. Nyugtatja az idegrendszert és fájdalomcsökkentõ hatással van a szervezetre.
A cellulit nem idegen szó számunkra, pontosan megfogalmazása: méreganyaggal telt zsíros lerakódás. Ez rendellenes állapot, mely a bõrt szilárdan tartó kötõszövetet lassan tönkreteszi és elgyengíti. A tengeri iszapos fáslizás garantáltan segít e káros folyamat megállításában és visszafordításában.
A tengeri iszap hatása (rendszeres és többszörös használattal):
Az iszapos fáslizás megtisztítja és méregteleníti a bõrt. A fáslizás után a hölgyek a bõrüket nagyon puhának, simának és feszesnek érzik.
A mellen nem, de a háton 2-3 cm-es méretcsökkenés bekövetkezhet. Kisebb mellû hölgyek esetén emeli a melleket és ez egy teljes mell méret növekedését jelentheti.
Az iszapfürdõ után a bõr megfeszül, a terhességi csíkok, valamint a mûtéti hegek kevésbé észrevehetõk.
Az iszapfürdõzések hatékonyságának eredménye emberenként változik.
A fáslizás hatása: A tengeri iszapot egyenletesen a testre visszük, majd fáslival betekerjük. A betekercselés után a test óriási dunszkötéshez hasonlít. A méreganyagokat a tengeri iszap kiszívja a bõrbõl. A lágy kötõszövet összenyomódik, a zsírsejtek tömörödnek és a bõr visszanyeri rugalmasságát.
A méregtelenítés következtében a kötõszöveteket feszessé válnak.
Hosszan tartó eredmény akkor várható el, ha rendszeresen ismételjük.
tengeri iszap a vitalizáló ásványi anyagok mellett bõségesen tartalmaz kaolint, timföldet, amely a túlságosan sok zsírt és a baktériumokat, mint valami itatóspapír felszívja, s egyidejûleg nyugtat és fertõtlenít. Kiváló pörsenések és tisztátalanságok ellen.
A tiszta iszap az egyik leghatásosabb tisztítószer. Mielõtt felkenné testére az iszapot, dörzsölje át egész testét száraz kefével vagy szivaccsal, ezáltal eltávolítja a legfelsõ elhalt hámréteget. Ezután jöhet az iszap. Az iszap növeli a bõrsejtek anyagcseréjét, ezáltal elõsegíti a salakanyagok távozását. Miután megszáradt az iszap, vízzel öblítse le testét. Ne használjon szappant vagy tusfürdõt.
(Görög Utazási Információs Újság)
  Ferrari | #7616 Üzenet | 2006-05-28 17:26:52 |
Helló Csajok!

Kíváncsi leszek, hány kg iszapot hoztok haza?
  Busaianiko | #7637 Üzenet | 2006-05-29 11:32:47 |
Rebeka! Nagyon érdekeseket írtál az iszapolásról, de sajna ott a sólepárlóban ezekre nincs lehetõség. Legalábbis szerintem ott nem olyanok a körülmények, hogy pl. fáslival körbetekerhetnénk magunkat. Bár végül is minden megoldható! De az biztos, hogy a bõrünk utána nagyon tiszta, és nagyon puha tapintású lett. De tavaly mivel ottani szervezésben mentünk át, így kaptunk Laurától bõrradírt, ha egyénileg megyünk, akkor az nincs, csak ha mi készítünk magunknak és átvisszük. De az megoldható. Tengeri szivacs van a tengerben és azzal lehet ledörzsölni magunkról az iszapot.
Egyedül, ami rossz benne az az "illata", vagy inkább szaga, de elviselhetõ. A cél érdekében mindent!! Szerintem minden igaz, amit leírtál. Legalábbis remélem!!!
Nem akarok senkit idegesíteni, de nekem már csak 14 nap!!!!!!!
  Kriszta35 | #7661 Üzenet | 2006-05-29 17:51:10 |
Sziasztok Makrisok!

Tényleg nagyon jókat írtál, kiváncsi leszek, milyen lesz az érzés majd, ha a bõrömön lesz, és majd a végén?? Úgye kis állatkák nincsennek az iszapban Anikó?? Tavaly csak a víz szélére ültem, és mire észrevettem, annyi olyan sok lábú valamik jöttek rám, hogy kirázott a hideg tõle, és rohantam a vízbe lemosni õket bbrrrrrrrrrrr. icon_lol.gif

Én örülök, hogy márcsak 14 napod van. Úgy is eljön a mi idõnk is, minek idegeskedni, vagy irigykedni nemigaz?? icon_wink.gif
  HJudit | #7673 Üzenet | 2006-05-29 20:52:14 | Só
Rebeka! Olyan érdekes az egybeesés, képzeld, éppen ma mesélt nekem egy masszõr hölgy a tengei iszap és a só jótékony hatásáról, nagyjából ugyanazokat mondta, amit Te. Eddig is tudtam, hogy jó lehet, de hogy konkrétan milyen jó a "déligyümölcs"-tünetek icon_wink.gif ellen is! De ha nem találtok iszapot Lányok, maga a tengervizes homok is nagyon jó, érdemes a skacokkal játékból is beletemetkezni. icon_lol.gif Kriszta, nem tudom, az élõlények kiküszöbölhetõk-e, de azért szeretjük az Égeit, mert olyan tiszta, ezért elkerülhetetlen, hogy sok élet legyen benne. icon_confused.gif Én minden esetre legalább a homokot megpróbálom. Bár már ott tartanánk!!! Anikó! Nekem tizenkilenc......
  HJudit | #7674 Üzenet | 2006-05-29 20:54:17 |
Bocs, az egybeesés valóban megvolt, vasárnap voltam masszõrnél, amikor Rebi is írt az iszapról.....
  Busaianiko | #7700 Üzenet | 2006-05-30 12:39:01 |
Sziasztok! Rebeka, hát nem tudom, hogy ott állatkák vannak-e? Szerintem nincsenek, mert annyira sós, mint a Holt-tenger. Ha nem kapaszkodtunk, akkor elvitt a víz, mert a felszínén lebegtünk. Úgyhogy szerintem nincs élõlény ott. Az iszap az külön helyen van, ott már nincs víz, csak a rengeteg iszap. Bele kell állni, jó mélyen lenyúlni, és szedni és kenni magadra. Ezt a fiúkra bíztuk tavaly, a nõk meg csak kenték rájuk is, és magukra is. De a víz is nagyon kellemes, és egészséges, de nem ajánlották 20 percnél tovább. Viszont azt akár mindennap is lehet ismételni. A görögök nagyon szeretik a környékrõl rengetegen jártak oda. Mi is voltunk kétszer, mert csak annyira volt idõ, de remélem az idén is átjutunk! A tenger az viszont gyönyörû tiszta volt azon a helyen, az megint másik részen van, át kell menni egy gáton. Rengeteg kagyló van a parton is, és a vízben is, de nagyon tiszta. A part viszont homokos.
HJudit! Az biztos, hogy isteni a homokba belefeküdni, és érezni, amikor meleg a napfénytõl. Annyira furcsa ezeket írni, amikor itt meg ennyire hideg van. Legalábbis itt nálunk meg lehet fagyni jelenleg. Már nagyon vágyom a napsütésre! 13 nap!!!!
  Kriszta35 | #7701 Üzenet | 2006-05-30 13:21:11 |
Sziasztok Makrisok, és Judit! icon_lol.gif

Úgy örülök, hogy te is írsz ide így nem egyhangú a dolog.

Na a lényeg, most beszéltem a Sárkánnyal, és tavaly Makriba 12 óra alatt ért le. Amikor a férjem haverja aki Paralián volt tavaly, mondta, hogy 3 éves gyerekkel ennyi idõ alatt értek le Paráliára el se akartam hinni, gondoltam, elnézte az óráját. De ezekszerint lehet ilyen gyorsan leérni. icon_lol.gif

Monda még a Sárkány, hogy õ 100 eurot vált dinárra, ez elég az autópályára és kisebb 2 tankolásra, ha a bankkártyát nem fogadják el valamiért. A macedón dinárt pedig szerb dinárról váltja.

Fú ez eddig eszembe se jutott!!

Nos remélem Anikó mivel elõbb indulsz adtam némi tippet, de nézd meg az írását, ha gondolod! icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu