A képeket amiket Hydrán készítettél megnéztem, s valóban csodás helynek tűnik. Nem tudod véletlenül nem lehet csak oda kirándulni Toloból Spetses nélkül?
Kb. mennyi idő alatt lehet végigsétálni a szigeten?
A fakultatívok eléggé kötöttek szoktak lenni, s tapasztaltuk már milyen alkalmazkodni másokhoz.
#1005672009-05-21 14:40:06 Válasz a #100537. hsz-ra
Anita!
Hajó nem megy kimondottan Hydrára Tolóból. Spetcest is érinti mindegyik járat! Nyugodtan vehettek a kikötőben magatok is jegyet, de az időt, hogy egy-egy szigeten mennyit vagytok akkor is a hajó indulása szabja meg, teljesen mindegy, hogy egyénileg vagy idegenvezetővel mentek-e!
Egyébként AgniTolo is írta Neked pár hozzászólással korábban. Ő biztosan tudja, hiszen ott él és ott idegenvezető.
"Szia. A hajójegy ára 34 Euro a Hydra-Spetses kirándulásra. Pillanatnyilag nincs más csak ez a hajó. Egy heten 3-szor megy, általában kedden, csütörtökön és szombaton, 8.45-kor indul és este 7-órára ér vissza."
#1005852009-05-21 15:47:15 Válasz a #100567. hsz-ra
Kvalcsi!
AgniTolo hozzászólását olvastam, hiszen ha visszanézed válaszoltam is neki.
Köszönöm a válaszod. Láttam, hogy nagyjából egész napos program.
Hydrát szebbnek találják a fórumozok, mint Spetsest ezért is gondolom, hogy csak azt néznénk meg.
Hydrán van valami olyan nevezetesség, amit feltétlenül látni kell szerinted?
#1005882009-05-21 15:56:25 Válasz a #100537. hsz-ra
Szia Anita!
Bocs, hogy belekotyogok, de Hydrán kb. 3,5 órátok van (ha jól emlékszem). Ahogy kiléptek a hajóból, egy órát mutat a matróz, akkorra kell visszaérni. Nincs létszámellenőrzés, aki nincs ott, az úszhat, vagy vár egy napot. Mi mindig 10-15 perccel hamarabb mentünk. biztos, ami biztos.
Mi egyből felmentünk a kis utcákba, és jól belebonyolódtunk a sikátorok tömkelegébe. Eltévedni lehetetlen, egyszer minden út lefele visz, a kikötőbe. Pedig a Mandraki is jó lett volna...
#1006302009-05-21 18:55:12 Válasz a #100585. hsz-ra
Szia Anita!
Amennyiben olvastad AgniTolo teljesen megbízható, hiteles válaszát akkor egyáltalán nem értem, hogy miért kérdezted meg, hogy csak Hydrára lehet-e hajózni Tolóból!
Tényleg szebb Hydra, mint Spetces (szerintem is), de ez nem azt jelenti, hogy ez a sziget nem szép! Az én véleményem szerint Hydra az egyik legszebb görög sziget, nekem Nisszírosz mellett a kedvencem (15 görög szigeten voltam eddíg). Konkrét látnivalót nem tudok mondani Hydrán, úgy szép ahogy van. Itt hellasz.hu nyitó oldalán a "Tartalomjegyzék" rovatban kattincs rá a "Leírásokra", majd keresd ki Vojandi Hydráról és Szpetceszről szóló ismertetőjét.
A képeket amiket Hydrán készítettél megnéztem, s valóban csodás helynek tűnik. Nem tudod véletlenül nem lehet csak oda kirándulni Toloból Spetses nélkül?
Szia Anita!
De lehet, csak nem Tolóból. Ermioniból (ill. talán a tőle nem messze lévő Porto Heliből is) megy át menetrendszerinti komp Hydrára. Ha megnézed a térképet, ezek az Argoliszi-félsziget alján vannak, pont Hydrával szemben. Már régen olvastam, de úgy emlékszem, hogy elég gyakran járnak a kompok. Odáig menjetek el kocsival, hagyjátok ott az autót, átkompoztok és addig maradtok, ameddig csak jólesik. (Én úgy láttam a kérdéseidből, hogy ilyen lehetőséget keresel. )
(Azért néztem ennek régebben utána, mert én is gondolkodtam ezen, hogy így átmenjünk, de aztán mégis Porosra megyünk, mert oda át tudjuk vinni az autót is, és szét tudunk nézni az egész szigeten. Hydrán pedig csak a gyalog elérhető területen tudnánk végignézni. Inkább majd máskor megyünk oda, amikor nem kocsival leszünk, viszont akkor több ideig is maradunk, hogy a kikötőn túli részeket is meg tudjuk nézni.)
Köszönöm a kedves válaszotokat és segítőkészségeteket.
Szia Kvalcsi!
Szerintem félreértetted amit írtam. Nem az volt a kérdésem, hogy lehet e Tolóból Hydrára menni. Andi beszámolóit meg már olvastam és a képeket is megnéztem korábban. Köszönöm neked is a válaszod.
#1007572009-05-22 09:14:31 Válasz a #100728. hsz-ra
Tavaly énis gondolkoztam ezen, de ha jól tudom illetve a Hydrás vizitaxi árakat nézve így sokkal drágább mint a hajóút és macerásabb is.
Aki először megy Hydrára annak nagyon jó a hajóut először egy nap alatt
úgysem bejárható a sziget énis a 8-10 betervezett túrából egy kettőt tudtam meglátogatni.
Ha jól számolom legalább egy hetet el lehet tölteni a látnivalók bejárásával és akkor még a múzeumokról, kolostorokról nemis beszéltem.
Persze akinek futja vititaxi-ra akár egy nap alatt körbehajózhatja azzal , de akkor sok mindenről lemarad.
Spetses pedig csak Hydrával összehasonlítva marad le kicsit amúgy csodálatos sziget
Szia. A hajojegy ara 34 Euro a Hydra-Spetses kirandulasra. Pillanatnyilag nincs mas csak ez a hajo. Egy heten 3-szor megy, altalaban kedden, csutortokon es szombaton, 8.45-kor indul es este 7-orara er vissza.
A hajó 8.45- kor indul Tolo kikötőjéből, és kb. 2.5 óra hajózás után érkezik meg Hydra szigetére, itt kb 2,5-3 óra áll rendelkezésre, hogy felfedezzék a sziget kis utcácskáit, ezután idulnak tovább Spetsesre, majd onnan vissza. A hajó este 7 órakor ér vissza a toloi kikötőbe.
Amikor leszállnak a hajóról egy-egy szigeten, minden alkalommal fognak Önöknek mutatni egy táblát, ezen lesz egy óra, amin be lesz állítva a hajó indulásának ideje (természetesen görög idő szerint). Kérjük Önöket, hogy a hajós kirándulások esetében mindig legyenek a kikötőben 15 perccel hamarabb, mint a meghirdetett indulási idő!
Hydrán van valami olyan nevezetesség, amit feltétlenül látni kell szerinted?
Szia: Anita
Hydra érintetlen maradt a modern építeszettől, és a hajóskapitányok nagy, régi szürke házai határozzák meg a kikötő képét. Ezek az épületek emlékeztetnek a Kountourotis, Boudouris, Miaoulis és Voulgaris családokra. Tombazi nagy háza ad otthont a szépművészeti iskolák egy csokrának, és a Tsamados család egykori otthonában van a Nemzeti Hajózási Iskola, ahová külföldről is érkeznek diákok.
A legtöbb jármű ki van tiltva a szigetről, így a szamarak és öszvérek jelentik a fő közlekedési formát, a part mentén fel-alá közlekedő kishajókkal együtt. Öreg szélmalmok szegelyezik az utat, szép látványt nyújtva.
Hydrának kristálytiszta tengere, homokos partja van.
Kicsit beljebb haladva a szigeten csodaszép templomokat kápolnákat, és apátságokat láthatunk. Hydra tradicionális stílusíval, nyüzsgő kikötőjével és természetes szépségével kellemes élményt ígér.
A sziget kétszintes Hadtörténeti Múzeumát 1918-ban alapította Antonios Lignos, a földszinten a kiállítás a balkáni háborúktól az első és második világháborúig mutatja be a történelmet.Az elsőn hydrai öltözeteket láthatunk, és néhany eszközt a szabadságharcban résztvevő hajókról. Az első emelet fő termében görög és külföldi festők által készített, történelmi eseményeket ábrázolo olaj- és vízfestményeket láthatunk, ezek a festmények a harcokban használt hajókat is ábrázolják.
Tavaly nem, de tavalyelőtt nem is volt kérdés hogy megnézzük-e. Szerintem az csak jó ha több helyen (szigeten) is megáll a hajó, nekünk nagyon tetszett mindkét sziget, mindkettőnek megvan a maga varázsa. Eddig akárhol nyaraltunk, a hajós fakultatív kirándulást nem hagytuk ki. Én amúgy is imádok hajókázni, ez talán annak tudható be hogy a szigetközben nőttem fel. Szerintem bele is betegedtem volna ha nem nézzük meg.
Úgyhogy ha pénztárcátok engedi és meg szeretnétek nézni, ne spóroljatok rajt. Azt meg egyáltalán ne bánd hogy Spetsesen is megáll a hajó!! Lehet hogy neked éppen más miatt fog a sziget megtetszeni mint a többi embernek, mindenki más szemmel látja.
Tavaly énis gondolkoztam ezen, de ha jól tudom illetve a Hydrás vizitaxi árakat nézve így sokkal drágább mint a hajóút és macerásabb is.
Szerintem ez attól függ. Ha Tolóban laksz és nincs kocsid, akkor valóban macerásabb és drágább is, mert nincs értelme arra a célra külön kocsit bérelni, hogy elmenj vele a félsziget aljáig.
Viszont aki amúgyis kocsival lesz az egész nyaralás alatt vagy pedig nem Tolóban fog lakni (és pláne a kettő együtt), azoknak sztem jobban megéri elautózni odáig, és onnan már csak egy ugrás a sziget (rövid a hajóút).
De ezt mindenki úgyis eldöni maga, én csak leírtam, hogy van ez a lehetőség is. Mi már írtam, hogy mégsem oda megyünk át, úgy gondolom, hogy Hydrát máskor fogjuk megnézni, amikor majd autó nélkül leszünk. Ha már van kocsi, akkor kihasználjuk inkább azt. És talán egyszer Athénból közvetlenül odamegyünk a szigetre, és akkor pár napot eltöltünk ott, hogy gyalogosan legyen idő felfedezni, majd utána ugyanígy Spetsesen. Majd elválik.
Ja, és vizitaxira nem gondoltam, ez gondolom, a part körül megy végig. Bár ha pár napot ott vagyunk, lehet, hogy megéri. Annyira nem vagyok ismerős Hydra-ügyben még, nem olvastam alaposan utána.