Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1846
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98846 Üzenet linkje2009-05-13 09:20:51 

Szia Kriszta!

Köszönöm a muszaka receptet és akkor várom a mennyiségeket hozzá.

Szia: Anita

# 1847
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98850 Üzenet linkje2009-05-13 09:36:24  Válasz a #98632. hsz-ra Előzmény #98632

Szoval a mennyisegek a kovetkezoek
4 nagy krumpli
2 nagy padlizsan
fel kilo daralthusi
ket nagy paradicsom vagy egy konzervnyi kesz olasz modra apritott paradicsom( asszem 450 grammosak )
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma icon_razz.gif
besamel:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
fel liter tej
sajt izles szerint de minimum 5 dkg
ha a retegek koze is akarsz tenni sajtot akkor plusz 1 dkg retegenkent nem kell sok hogy ne az dominaljon
a tobbi fuszert az izlesedre bizom a gorogok eleg enyhen fuszereznek en szemely szerint 2 -3 baberlevelet vagy fel csomo friss bazsalikomot teszek egy ilyen mennyisegbe es a negy gerezd fokhagyma is a duplaja mint amennyit egy gorog haziasszony beletenne
ja igen es a daralthusos szoszba adhatsz egy- ket teaskanal edesnemes paprikat is szebb lesz a szine es az izet is feldobja
ha kesz ird meg milyen lett
ez a mennyiseg negy szemelynek boven eleg

# 1848
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98851 Üzenet linkje2009-05-13 09:37:28  Válasz a #98850. hsz-ra Előzmény #98850

ja igen es a besamelbe ket egesz tojas
# 1849
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98854 Üzenet linkje2009-05-13 09:42:47  Válasz a #98851. hsz-ra Előzmény #98851

most jut eszembe csak az erdekesseg kedveert ha valaki nem birja a lisztes martasokat vagy csak nem szereti tul nehezre az eteleket akkor ugy is isteni a mouszaka hogy a tetejere besamel helyett paradicsomszeleteket vagunk meglocsoljuk egy ki olivaolajjal es addig sutjuk amig a paradicsom szepen megpirul
ebben az esetben mindenfelekeppen bazsalikom legyen az izesito es a paradicsom alatti reteg is legyen krumpli

# 1850
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98862 Üzenet linkje2009-05-13 10:13:32  Válasz a #98069. hsz-ra Előzmény #98069

Halva receptje:
kell hozza :
1 csesze olaj(oliva eredetileg )
2 csesze griz
3 csesze cukor
4 csesze viz
csipet so
fahej izles szerint
mandula vagy dio vagy mazsola izles szerint

A vizzel es a cukorral keszits szirupot , a grizt pedig piritsd meg az olajon egy csipet soval (szerintem fel csesze olaj is eleg ) szepen lassan folyamatos kevergetes mellett amig aranybarna nem lesz.
ez eltart egy darabig ,ne add fel icon_razz.gif
Ha a griz megpirult huzd le a tuzrol es ontsd fel folyamatosan keverve aprankent a sziruppal tedd bele a mandulat / mazsolat / diot tedd vissza a legalacsonyabb tuzre es keverd amig suru lesz es elvalik az edeny aljatol.
Van aki a mandulat illetve a diot megpiritja kicsit es ugy teszi bele.
Ez is eltart egy darabig mert lassan kell csinalni hogy ne kapja oda az aljat.
Ha kesz takard le a labost varj amig kezmelegre hul ontsd formaba a format takard be egy konyharuhaval majd tedd ra a tetejet es hutsd ki (2-3 ora)
ha kesz boritsd talra szord meg fahejjal dioval/mandulaval.
Ha egyszerubben akarod akkor egy lapos talba hutsd ki es abban vagd fel szeletekre ugyanolyan jo csak nem annyira latvanyos.
Ha szereted a mezes dolgokat akkor a szirupot fozd 4 csesze vizzel ket csesze cukorral amikor kesz akkor zutty bele egy csesze mez varj amig egyszer ujraforr majd igy ontsd a megpirult grizre.
A grizbol keszult halva egyebkent keleten sok helyen keszul az arab vilagban is Indiaban is van ilyen halva azok is nagyon finomak
Ha beirod a keresobe hogy HALVA POLITIKOS talalsz egy csomo kulonbozo orszagbol szarmazo halva receptet
Udv
Kriszta

# 1851
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98863 Üzenet linkje2009-05-13 10:15:40  Válasz a #98862. hsz-ra Előzmény #98862

Ja igen valami fontos kimaradt
amikor a forro cukorszirupot raontod a grizre meg veletlenul se hajolj a labas fole mert hirtelen nagymennyisegu goz csap fel es a massza erosen bugyog nehogy megegesd magad vagy a szemedbe froccsenjena forro griz

# 1852
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#98881 Üzenet linkje2009-05-13 12:05:36  Re:

cserrobi írta:
Szia Kriszta!!!

Kérdezném hogy a besamelbe csak a tojásnak a sárgáját kell belekeverni??
Mert én úgy tudnám ezt csak elképzelni,de lehet hogy tévedek..

Üdv:Robi


Kriszta!!!!
Lehet hogy nem vetted észre...Ez a válasz nekem fontos volna...
Köszi előre is..
Üdv:Robi

# 1853
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#98883 Üzenet linkje2009-05-13 12:09:47  Válasz a #98881. hsz-ra Előzmény #98881

Szia Robi!

Bocs, hogy beleszólok, de Kriszta már válaszolt Neked 98845-ös hozzászólásában.

Szia: Anita

# 1854
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#98886 Üzenet linkje2009-05-13 12:17:28  Re:

ZA07 írta:
Szia Robi!

Bocs, hogy beleszólok, de Kriszta már válaszolt Neked 98845-ös hozzászólásában.

Szia: Anita


Jaj köszi nem tudok olvasni icon_biggrin.gif
De elég érdekes hogy nem csak a sárgája kell bele...
Ha meleget és a tojás nem tudom hogy mi fog történni hogy a fehérje is benne van...
Na mind 1 megpróbálom így egyszer icon_smile.gif

# 1855
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#99082 Üzenet linkje2009-05-14 11:24:13  Válasz a #98886. hsz-ra Előzmény #98886

szia
ezt a miondatot nem igazan ertettem
ha a meleget es a tojas.....stb
marmint hogy mivel mi fog tortenni fejtsd ki legyszi mert nem tudom mire gondolsz

# 1856
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#99084 Üzenet linkje2009-05-14 11:28:37  Re:

krisztakriszta írta:
szia
ezt a miondatot nem igazan ertettem
ha a meleget es a tojas.....stb
marmint hogy mivel mi fog tortenni fejtsd ki legyszi mert nem tudom mire gondolsz

Szerintem arra gondolt, hogy a forró ételhez adva a tojást, az kicsapódik.
De ez elkerülhető, ha egy jó minőségű habverővel gyors keverésbe kezd, amint a tojások az ételben vannak.

# 1857
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#99282 Üzenet linkje2009-05-14 20:12:42  Válasz a #98862. hsz-ra Előzmény #98862

Szia Kriszta!
Nagyon szépen köszönöm a receptet, már régen vadásztam rá, sőt megcsináltam a saját elképzelésem szerint, csak ezek szerint nem főzni kellett volna a grízt, hanem pirítani. Hétvégén kipróbálom! icon_biggrin.gif

# 1858
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#99283 Üzenet linkje2009-05-14 20:22:35  Re:

krisztakriszta írta:
szia
ezt a miondatot nem igazan ertettem
ha a meleget es a tojas.....stb
marmint hogy mivel mi fog tortenni fejtsd ki legyszi mert nem tudom mire gondolsz

Kedves Kriszta!!!!
Arra gondolok ha valamit sűríteni szeretnék mint a besamelt akkor én csak a tojásnak a sárgáját szoktam felhasználni a fehérje az megy a cappucinoba icon_lol.gif
Mivel ha a fehérje meleget ér akkor az kicsapódik...
Én erre gondoltam és ezért is kérdeztem....
Ha nem jól írtam le akkor bocsika...
De pár nap és megvitatom veled Toloba icon_razz.gif

Üdv:Robi

# 1859
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#99284 Üzenet linkje2009-05-14 20:24:49  Válasz a #99084. hsz-ra Előzmény #99084

Szia
igen en is erre gondoltam viszon pont ezert eleg pontosan leirtam a receptben hogy hogyan kell a tojast hozzakavarni ahogy mondtad is habverovel meg ugy amikor mar nem bugyog a besamel
viszont ha az ember rosszul keveri akkor a csak tojassargajat ugyanugy kicsapja adott esetben mint az egesz tojast legalabbis en ugy emlekszem

# 1860
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#99286 Üzenet linkje2009-05-14 20:26:09  Re:

Csutek írta:

De ez elkerülhető, ha egy jó minőségű habverővel gyors keverésbe kezd, amint a tojások az ételben vannak.


Kedves Csutek!!!!
Na ezt azért megnézném!!!!Mi vagy te motolla icon_lol.gif
Üdv:Robi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 123 124 125 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu