Szia Haspók!
Gondolom én,hogy az ,,ingyen"raki+dinnye beetetés,de jól hangzik Dél-Krétán irtó rendesek voltak az emberek,pontosan azért,mert még nem hozták rájuk a frászt a turisták,még nem voltak olyan sokan,ami gondolom,nem sokáig fog tartani...Az is baj,hogy az embereknek sajna nincs annyi pénze elmenni pl.Naxosra,vagy bármely szigetre,ahol alig jártak,ezért nyilván olyan helyekre mennek,amit még meg tudnak fizetni.Viszont sztem az egész éves hajrá után igazán ,,megérdemli"a ,,paraszt",hogy elmenjen nyaralni pl.Görögországba,ezért is alakulhatott ki,hogy pl.Sarti elmagyarosodott,bár hozzáteszem,sztem a partja csodaszép még mindig a szárazföldi partokkal összehasonlitva.Tehát mennék én szivesen másmerre is ,de pl.Krétát még meg tudom fizetni,Naxost meg nem...hacsak meg nem szûnik az ember munkahelye,s aztán már Sartival is beérné busszal vagy kocsival...
Szia Zsebkuty
Fel ne add
Ismerkedj csak Göröghonnal! Úgy szép,ahogy van: jó és rossz emberekkel
Úgy van ott is,mint itthon.Nem mindenki szereti a turistát!
Lehúzás a világon mindenhol van!!
Viszont,ha egy kedves,vendégszeretõ göröggel találkozol,az bearanyozhatja a nyaralásod
Én itthon is nagyon örülök,ha kedves emberekkel találkozhatok,bár sajnos egyre ritkább
Szia Macsosz!!!Tudod:,,Nem adom fel,mig..."Nem vagyok az a feladós fajta,azóta is keresgetem a jövõ évi Görög-úticélt,csak néha elmegy a kedvem,ha nem hallok pozitivumokat,bár inkább csak az érdekel,hogy a látvány szép legyen,az emberek sehol sem egyformák!Pusszzantás!
Mi az idei egy hetünk alatt Platamonason kiélvezhettük az igazi görög vendégszeretet. Goudouma-ék jelesre vizsgáztak
Melegszívûek, kedvesek és úgy éreztem, hogy szívbõl jön.
Ezért is értek egyet azzal, hogy tényleg ember függõ.
Zsebkuty, ha tudnád nekem már mennyi negatív élményem volt..mégis Hellász a nyerõ. Ha csk a tavalyi karpathoszi beszámolómra gondolok, hányan kérdezték utána, hogy tényleg minden ilyen sz@r volt? De nem. Én csak leírtam a beszámolómban az igazságokat, ahogy a dolgok történtek. Mégis jól éreztem magam és az egyik hely lett Karpathos, ahova egész biztosan vissza fogok még térni. Azért két hét alatt, ha minden napra is jutott valami "bunkó" dolog, a nap maradék 23 órája szép volt. És ez számít!!!!
Kedves csaba-Anikó!
Voltam Tolóban is és a Voidokilia-öbölben is. Kérlek szépen gyere át a Peloponnészosz topikba (mindjárt belinkelem neked) és ott írok bõvebben.
Szia Bocsika! Nem olvastam még végig a topicot, lehet, hogy más is válaszolt már neked.
Mi voltunk a csúszdaparkban, Tagarades településen van, illetve mellette.
Szaloniki felé kell menni, fel a ring-roadra és a reptér felé állítólag jól ki van táblázva, csak figyeljetek, hogy jó helyen menjetek le a pályáról, mert mi eltévedtünk és elég nehezen találtunk oda, mert túl korán jöttünk le.
A falu neve biztos, Tagarades. Ezt keressétek!!! Ott már meglátni, mert magas torony van mellette, azon van a Water-land felirat!
Szia Haspók!
Gondolom én,hogy az ,,ingyen"raki+dinnye beetetés,de jól hangzik Dél-Krétán irtó rendesek voltak az emberek,pontosan azért,mert még nem hozták rájuk a frászt a turisták,még nem voltak olyan sokan,ami gondolom,nem sokáig fog tartani...Az is baj,hogy az embereknek sajna nincs annyi pénze elmenni pl.Naxosra,vagy bármely szigetre,ahol alig jártak,ezért nyilván olyan helyekre mennek,amit még meg tudnak fizetni.
Drága Zsebkuty,
ha elolvasod a különbözõ beszámolókat, akkor látod, hogy ugyanannyi pénzbõl ugyanazon a helyen járva mennyire más benyomásokat szerez két különbözõ ember. Hadd ne hozzak fel példákat... Elsõsorban hozzáállás kérdése az, hogy mennyi élményt gyûjtesz és hogy éled meg azokat, nem pedig pénzé.
Az ajándék rakiról nem gondolom, hogy "beetetés", egyszerûen arrafelé az a szokás, és kész. Viszont nem értem, hogy miért kell ettõl hasraesni, hiszen egyértelmû, hogy ez nem nekem személy szerint szóló kedvesség, hanem egy olyan elem a vendéglátásukban, amit - ma már - jórészt az táplál, hogy megfeleljenek annak a képnek, amit a világ kialakított róluk.
Ja, és a rakitól, vagy a sütiktõl vagy a dinnyétõl (amik a számlán rajta szereplõ ajándékok) én sem esek hasra. Ez nagyüzem.
Azok az igazi gesztusok, amiket a beszámolókból bogarászhatunk ki, mint ahogy Szépévánál olvastam most, hogy behívta a vadidegen néni õket üdítõre, majd egy halom sárgabarackkal búcsúztatta õket. Sok hasonlót olvastam már. Magam még sajnos nem éltem meg. De én ezt tartom annak a híres eredeti görög vendégszeretetnek. Jobban mondva szívélyességnek.
Üdv!
Mi 8 éve járunk ki, általában 2 hétre. Engem végtelenül lenyûgözött a görög mentalitás, de ez nem egy elvárt dolog. Ahogy lazán veszik az életet, pl. két halász beül vhová és salátát esznek /mellettünk voltak/ , frappét isznak, /lásd ezt nálunk/ saláta helyett számolatlan sörökkel és pálinkákkal. A strandon egész napra szét lehet hagyni a cuccot, senki nem nyúl hozzá. Abban az étteremben ahol 8 év alatt kb. 10 alkalommal voltunk, úgy üdvözöl a pincér mintha mindennap odajárnánk /ez a pincér mindig ugyanaz/. Amikor egy jól-rosszul elmondott görög mondatért úgy megölelgetnek mintha olimpiai bajnok lennél. Lehetne még sorolni, de a lényeg az, hogy ne nagy dolgokat várjunk. Ehhez az kell, hogy legyen itthonról összehasonlítási alapunk. Nekem sajnos van, 26 éve foglalkozom emberekkel ill. 9 éve aktívan idegenforgalommal. Én ha elég pénzem lenne, mindenképpen az év jelentõs részét kint tölteném ill. bárhol, csak itthon nem.
Szia Zsebkuty
Én is visszatérek azokra a helyekre,ahol nem volt tökéletes minden perc!
Vojandinak nagyon igaza van:"egy óra "bunkóságtól"még a többi 23 óra lehet csodás
Aki csak az "egy óráról" mesél,nem tudja igazán élvezni a szép dolgokat!(talán meg sem érdemli).
Én igyekszem csak a pozitív dolgokat meghallani
Azért figyelek a másik oldalra is:hátha megkímélhetem magam túl
kellemetlen dolgoktól
Üdv,Macsosz
Én a plusz sütitõl és dinnyétõl igen is hasra esek, mert én ezzel itthon nem szembesülök. Tudom, hogy nem a személyemnek szól, mert ez nagyüzem, de akkor is jól esik, hogy mosolyogva adja elém. Itthon meg az a lényeg mekkora borravalót hagyok ott...............