Én utaztam már az Apollón Travellel Stavrosba és csak jókat tudok mondani. Itthon kiválaszthattam azt is, hogy melyik stúdióban szeretnénk lenni. A sofőrök is nagyon kedvesek voltak, jól vezettek. A telepített idegenvezető is segítőkész volt, ráadásul a "hivatalos" fogadóóráján kívül minden reggel eljött az apartmanhoz, hogy amennyiben valakinek van valami kérdése, problémája akkor segítsen megoldani.
Azért azt senki se feljetse el, hogy az Apollonnál van előgolalási kedvezmény valamint törzsutas kedvezmény.Amiket ha össze adunk 15-20%. Ha így számolod az árakat, akkor gyanítom, hogy nem a Nekkerman lesz olcsóbb.
A másik, hogy egy úgymond felsőkategóriás uatat néztél, holott az Apollon nem erre szakosodott.
Én és családtagjaim mindig az apollonnal utaztunk és még egy rossz szót nem tudnék mondani rájuk.
Ennek ellenére idén nem velük utazunk, mert nem találtam megfelelő szállást a kínálatukban.Mivel egyéni útjuk elég kevés van.
Ha csak az itteni statisztikából indulok ki, ha végigolvassuk ezt a topikot az derül ki, hogy míg a Neckermant kevés méltatás, szinte csak kritika, addig az Apollont szinte csak méltató sorok jellemzik. Ennek pedig feltétlenül oka van.
Én minden utazási iroda vezetőjét, alkalmazottját kötelezném, hogy olvassa a "Hellast", illetve a hozzá hasonló oldalakat, hogy tanuljon belőle, hogy lássa, hogy vélekednek róla az utasok, mi az amin (akin) változtatni kell és melyik az az út, amin továbbra is járni kell. Szerencsére van néhány nagyon kedves olyan fórum-tagunk, aki utazási irodát vezet, vagy ott alkalmazott és érdekes módon ezeknek a munkájával a legtöbb tagunk elégedett. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítség a munkájukban, hogy olvasnak bennünket, és nekünk is nagy segítség a jelenlétük és mindig segítőkész részvételük. Ilyen pld.:a Hellas gazdája Jox, Ágni, AgniTolo, Bogobea, Kisjutka a teljesség igénye nélkül. Köszönjük, hogy velünk vannak és segítenek.
Legutóbb josza2 szerkesztette (2009-04-22 11:00:27), összesen 1 alkalommal
Mint ahogy korábban is leírtam, nem az volt a célom, hogy a két iroda közül bármelyiket is pártoljan, egyszerűen csak összehasonlítottam az árakat.
Ha visszaolvasod a hozzászólásokat, azokból láthatod, hogy kiderült az Apollon ára már nem előfoglalásos volt.
Szerintem attól függetlenül, hogy ki mire szakosodott, azért össze lehet hasonlítani az árakat.
Viszont így valóban nem korrekt, mert csak az egyik iroda ára volt előfoglalásos.
Nagyon jó az ötleted, tényleg sokat tanulhatnának az utazási irodák, ha elolvanák a fórumos kommenteket.
Minden estere az pozitívum, hogy páran ezt meg is teszik.
Csak így tovább!
Íme egy köztes vélemény is
Az Apollonnal nekem felemás volt a tapasztalatom. Nem momdom, hogy rossz volt, ám azt se, hogy hú de jó. 2007-ben Sartin voltunk velük, last minute úttal
Annak idején (2002.) az Apollón (a "néhai" Jorgosz travel is) kitöltetett egy lapot, amiben értékelni kellett a nyaralás alatt tapasztaltakat. Én az irodába vittem be személyesen, mert ugyan az utaskisérő kislány (nem az idegenvezető) összeszedte őket, de mivel én mindenre a legjobbakat írtam, kívéve az Ő teljesítményét, nem szerettem volna, ha "lábakél".
Pont benn volt az irodavezető srác és kérdezte, mi volt a gond. Nem szívesen árultam el, hiszen nem lényeges dologról volt szó, de mint mondta, csak így tudják kiküszöbölni a hiányosságokat, ha tudják az okokat, ami miatt nem tetszik valami.
Nekem az utaskísérő kislánnyal az volt a problémám, hogy az egyik fiatal sofőrrel többet törődött mint az utasokkal. Megértem, mert tényleg egész jóképű srác volt, de hát neki az lett volna a feladata, hogy tájékoztassa az utasokat útközben, hogy pl. hol található a toilett egy-egy megálláskor, stb.
Nagyon megköszönte az infót az irodavezető, mert mint mondta, szeretné, ha az utasaik maradéktalanul elégedettek lennének velük. Ilyen hozzáállás kellene minden irodánál.!
Eddig két alkalommal utaztunk az Apollonnal (egyénileg), de a két út során felemás vélemény alakult ki bennünk.
2006-ban Sartiban minden kiválóan volt leszervezve, szállás, kinti idegenvezetés, itt még az előre befizetett félpanzió is nyerő ötlet volt.
2007-ben Nei Poriban teljesen ellentétes kép alakult ki róluk. A szállás jó,de az idegenvezetőjük pocsék volt, aki nem az utasok érdekét nézte. Bármilyen probléma adódott nem lehetett elérni, mert egy tengerparti bárban dolgozott éjszakánként és nappal olyan volt, mint egy alvajáró.
Ezért mi a kirándulásainkat is egyénileg szerveztük meg.
Idén újra velük készülünk Toloba. Remélem most nem lesz semmi gond.
Az áraik tényleg elég kedvezőek, de azért az embernek lehetnek elvárásai, ha már valamire pénzt áldoz.
Szia Josza!
Annak idején, mielőtt az Aeolusnál foglaltunk nézegettem a hozzászólásokat velük kapcsolatban, de ami negatívum volt róluk, az a busszal kapcsolatban volt, azt meg nem tartottam annyira fontosnak, az csak 1-1 nap. Mikor a foglalásnál megemlítettem az irodában a kiscsajnak azt mondta, hogy persze, ők is olvasták, de akik rosszat írnak, utána mégis náluk foglalnak. Akkor (2006) nagyon megjártuk a csodás csótányfuttatós szállásukkal, amit itt is közzétettem, de tuti nem térek vissza hozzájuk. Ezt csak azért írtam le, mert egyetértek veled abban, hogy mindegyik iroda dolgozóinak és vezetőinek olvasnia kéne a fórumot, viszont ilyen hozzáállással hiába is olvassák.
Én nem ismerem az említett két irodát, mert egyikkel sem utaztam még.
Amiket ismerek/ismertem, az a Helios Club Travel, mellyel 2000-ben utaztam Vrasnára. Ott voltak gondok az utaskisérővel, mert határozatlan volt a hisztiző utasokkal. A szállás nem volt túl szép, de aludni jó volt. Ez az iroda, amikor utóljára olvastam a listát, a törölt irodák között szerepelt, ennek ellenére rátaláltam az oldalukra, ahol hirdetik az útjaikat.
2006 és 2007 a Terra Reisen jegyében telt. Elégedettek voltunk, mert a többi irodáéhoz képest, jó áraik voltak, megkíméltek a takarítástól és tiszta törcsit is kaptunk. Itt nem volt telepített idegenvezető, de nem is hiányzott. A személyzettel maximálisan elégedettek voltunk!
2008.-ban a Grand Toursal mentünk. Nagyon korrektek voltak. Aki olvasta a beszámolómat, az tudja, hogy nem volt zökkenő mentes a nyaralásunk, de ezt nem lehetett a iroda számlájára írni. Nagyon szép volt a szálláshelyünk. A telepített idegenvezetők nagyon aranyosak és segítőkészek voltak, pedig egyetlen fakultatívra sem mentünk velük, és pontosan tudták, hogy másokkal mentünk.
Tavaly, amikor lefoglaltam az utat, olvastam rosszat róluk, de már akkor sem hittem el mindent a "csalódott" utasnak, pláne amikor olvastam az iroda tulajdonosának ide írott kommentjét, az adott üggyel kapcsolatban.
Amiért újra ezt az irodát választottam: Tavaly kellemesen csalódtam bennük, online foglalhattam náluk az utat(3 nappal később a kezemben volt a szerződés, és ez nagyon jó, ha figyelembe vesszük, hogy banki átutalással fizettem és postán küldték a szerződést.), abba az apartmanba, amit kiválasztottam. És működtetnek egy fórumot is az oldalukon, amin minden feltett kérdésre válaszolnak.
Röviden ennyi.
A Helios Club Travellel én is utaztam Vrasnára 2003-ban. A Rózsa házban volt a szállásunk, ami a prosi szerint 50 méterre van a tengertől és tengerre néző szobái vannak. Na ebből semmi nem volt igaz! Mikor szóvá tettem a következő évben az utazás kiállításon, hogy nem ártana az igazat írni a katalógusukban, még nekik állt feljebb! Úgy emlékszem Te is ebben az apartmanban voltál, így tudod miről beszélek.
Bizony egy megbízhatatlan iroda és én is meglepve tapasztaltam, hogy bizony annak ellenére, hogy törölték Őket, még hirdetik magukat.
Bizony, bizony! Nagyon jó a memóriád, pedig legalább 2 éve beszélgettünk erről.
De már akkor is írtam, hogy ha nagyon kihajoltam az erkélyen, akkor láttam a tengert. És azt is írtam, hogy előre egyeztetett ülőhelyünk volt a buszon, és zűrjeink akadtak egy családdal, aki az utólsó pillanatban jelentkezett az útra, mert a "pici" lányukat a húgom mellé ültették. És az utaskisérő annyira tutyi-mutyi volt, hogy a babát váró hugomat ültette a kerékre, hogy ne kelljen a kis liba hisztijét hallgatnia. Pedig a húgom külön kérte, hogy csak oda ne ültessék, mert ott hányni fog. Gondolom, az a család többet fizetett a fix helyért, mint mi. És persze nem az irodának, hanem az utaskisérőnek.
Egyszer vissza akartam menni abba az apartmanba, de azt nem lehet egyénileg foglalni, csak buszos utasoknak. Ilyet sem hallottam még, hogy ha van hely, akkor nem választhatom meg, melyik aparmanházba akarok lakni.
Kedves Csutek!
Én nem értem, hogy lehet az, hogy egy törölt iroda utakat szervez, mint a Helios és a Jimakos is. Kiáll az "Utazás " kiállításon. Ez azelőtt elképzelhetetlen lett volna.
De hát nálunk ilyen közállapotok vannak. Ez egy következmények nélküli ország. Ezért kell, hogy, miután a hatóságok nem képesek rá magunk képviseljük a lehetőségeknek megfelelően az érdekeinket. Nekünk érdemes utánanézni melyik céggel kötünk üzletet? Ez nem érzelmi kérdés ez kőkemény üzlet. Valcsika mindenki segítségére feltette a topikba az engedélyezett és törölt utazási irodákat. Nem szabad olyan céggel üzletet kötni, amelyiknek nincs érvényes engedélye, ha fontos a nehezen megkeresett pénzünk és a jól megérdemelt éves nyaralásunk. Volt aki ezzel vitatkozott, de szíve joga bárkinek, hogy kidobja a pénzét az ablakon.
A Grand Tourssal én is jóban vagyok. Velük megyünk idén Zakynthosra nyaralni.
Most megyek velük harmadszor. Két esetben Spanyolországban voltunk az irodával és meg voltunk velük elégedve. Korrektek és rendesek.
Üdv: Josza
Hát igen! Szomorú, hogy ennyire semmibe vették az előre lefoglalt ülőhelyet és a húgod állapotát. Tisztességtelen hozzáállás volt az utaskísérő részéről, de mit várhat el az ember, amikor a tulaj is szavahihetetlen.
Egyébként mi kihajolva sem láttuk a tengert. Biztosan nagyon megnőltek azalatt a 3 év alatt a fák, hogy teljesen takarták a kilátást.
Egyébként mi kihajolva sem láttuk a tengert. Biztosan nagyon megnőltek azalatt a 3 év alatt a fák, hogy teljesen takarták a kilátást.
Az lehet! És az is, hogy 3 év alatt elkészült az az épület a parton, ami már biztosan takarja a kilátást. Mikor 3 éve ott jártam látogatóban, akkor a fák is nagyok voltak már. Csak a babér bokor volt sokkal kisebb, a lépcső mellett.