#1375262010-06-04 20:59:00 Válasz a #137418. hsz-ra
A CBR-nél egy nagyon jól használható térképet adnak az autó bérlőjének, én legalább is kaptam.Sőt a manusz még azokat az az utakat is bejelölte nekem, amit evvel a típusú kocsival lehetőleg ne használjak, mert az út minősége olyan, hogy ezt az alváz sérülése nélkül,vagy a felnik sérülése miatt nehezen úszom meg és azért biz' pengetni kell és elég komoly összeget.
9:00-kor volt indulás kb. 10:00-ra értünk a hajóroncshoz.
Onnan 10:20 körül indultunk a kék barlangokhoz ami újabb 20-25 perc lehetett.
A kék barlangoknál 3-4 barlangba egészen "behajtott" a hajó úgy 2 méterre megközelítve a barlagfalat,
hogy tudjunk kényelmesen fényképezgetni.
Az utolsó barlang előtt aztán megállt és ott lehetett fürdeni, csúszdázni, fényképezkedni. Ez kb. 25-30 perc lehetett.
Majd indultunk tovább Alykesbe és 12:00 érkeztünk meg. 14:00-ig volt szabd program (ebéd, napozás, fürdés az elsüllyedt hajó körül)
14:00-kor indultunk vissza Skalaba, de előtte még megálltunk egy újabb kb. 30 perces fürdőzésre a Skala melletti sziklák előtt.
Végül 15:30-kor kötöttünk ki Skalaban.
:::
Általában önrész nélküli biztosításokkal adják az autókat (nekünk így adták).
Egyedül a gumik sérülései nem voltak benne a biztosításban.
#1375492010-06-05 00:00:23 Válasz a #137374. hsz-ra
Szia chr!
Csak 1 kérdésem volna innen Kefaloniáról, mielőtt szerdán elmennénk a Zakynthos hajóútra, amit ma lefoglaltunk, hogy milyen érzésekkel hagytátok el a hajót a nap végén, vagyis hogy a napsütéses hajóronycs-part látványának hiánya mennyire volt lelombozó számotokra, vagy pedig egészében élménygazdag napnak számított-e?
Csak az érzésre volnék kíváncsi, mert Zakynthosból csupán ez a 2 dolog érdekel: a Navaggio bay és a Blue Caves, ha ezeket nem teljes pompájukban látod, az mennyire 'árazza' le a napot?
Üdv: Kónyu
Egyébként ma napsütéses napunk volt, este széllel, ami később elült, és egész kellemes hőmérsékletben hevertünk le 11 után a parti nyugágyakra, hogy kellően átadhassuk magunkat a mellettünk lévő bár élő koncertjén elhangzó Clapton-Presley-Bowie-Mercury-számoknak
Szép az ÉLET!
Más: a Hermesben lakóknak szúnyoghálós tolóajtójuk van a teraszukon, így kellemes, friss, szúnyogmentes körülmények közt alhatnak (egyébként 7 nap alatt 2 szúnyoggal találkoztam, az egyikre véletlenül ráfeküdt a nejem, úgy-hogy az se élt sokáig
Ma a Skala old port utáni lélekzetelállítóan csodás sziklás partú, kavicsos aljzatú öbölben múlattuk az időt. Kellemesen fürödhető, a vizivilága pedig még az Emblissinél is sokkal zsufibb. A víz feletti látványról nem is beszélve Gyönyörű vörös csillagtól kezdve kígyókarú csillagon át ezerféle halig minden volt, etettem is őket a szokott módon: egy kisebb kővel feltöröd a sünit, és már jönnek is ezerrel a szebbnél-szebb halak, 1-2 perc elteltével elfeledkeznek magukról az ingyen kaja láttán, és akkor odalibegsz hozzájuk, 10-20 centiről csodálhatod a többtucatnyi szépséget.
Jóccakát!!
Ja, és a Hermesben számítógép áll rendelkezésre internetkapcsolattal, ennek köszönhető, hogy naponta bejelentkezek, különben sajnálnám az időt ettől a csodás szigettől, eszem ágában sem lenne egy internetkávézóban múlatni az időt
#1375522010-06-05 00:05:46 Válasz a #137374. hsz-ra
Casmir!
Skala déli végében a sziklás részen általában nudiznak, de minket nem zavart, tök kellemes a sziklákon feküdni, első nap rögtön el is aludtunk, sikerült is leégni A víz kavicsos, könnyen abszolválható egy kellemes fürdés, a szikláról egyszerűen lemehetsz, és jókat lehet mászkálni, fotózni innen.
#1375542010-06-05 00:13:41 Válasz a #137390. hsz-ra
Casmir!
Bár nem tőlem kérdezted: a sziklás rész 15 precnyi séta a parti homokban, vagy majdnem végig egy aszfaltút is vezet, onnan 5 perc. Mi 1 hét alatt 2x voltunk, levezetésnek, lazításnak tökéletes.
Mint már jeleztem, a Melissanit 1-2 órakor érdemes felkeresni, más időpontokban a színek napsütés hiányában kevésbé érvényesülnek. Fél 12-kor pár ember volt előttünk, nem kellett várni, de ha sokan is vannak, szerintem nem kell sokat várni, pár perc alatt lezavarják, a kaszálásról szól az egész, de ettől függetlenül szép, és ha itt jársz, ajánlott megtekinteni!
Argostoli kihalt, semmi élet nincs, 8 előtt lelket sem láttunk az utcákon. Tiszta szellemváros
#1375692010-06-05 08:20:11 Válasz a #137549. hsz-ra
Szia Kónyu!
Bocsi, hogy beleszólok, de kérdés volt Kefalóniáról a Zakynthos-i hajóút és a Navaggió-öböl stb. Mi voltunk ott és csak azt mondhatom a Navaggio-öböl látványa lentről és főleg fentről KIHAGYHATATLAN!!!! Az egyik legszebb, amit valaha láttam. ( Bár a meglátogatása az öbölnek szélfüggő, azért remélem szerencsétek lesz)
Remélem jól mennek a dolgok, sok-sok fotó készül. Néha szerencsés, hogy felhők is vannak, mert nagyon jót tesznek a képeknek.
A hullámzó tenger alapból izgalmassá tette az utunkat, (kicsit fújt a szél a nyílt tengeren annak ellenére hogy tűzött a nap)
sőt a visszaútnál még a hajóra is becsaptak a hullámok, mondanom sem kell, hogy fejtól derékig vizes lettem.
A hajóroncs szinte teljes délelőtt árnyákban van, így nem pompázik úgy ahogy "elvártuk" volna, oda délután érdemes menni,
csak ugye a program az kötött. Az ott eltöltött idő kb. 20 perc lehetett. (nem sok!) Ja, és fentről fényképezni esélyünk sem volt.
Viszont a kék barlangoknál eltöltött idő kárpótolt minket (kb. 40-45 perc úszással együtt),
sőt az Alykes Beachen mint már említettem a parttól 8-10 méterre
egy elsüllyedt vitorláshajó tanyázik azt is körbe lehet "szimatolni".
A 2x30 perc úszásstop úgy gondolom elegendő, de ez személyes vélemény.
A hajó legénysége igen barátságos, többen is vezethettük a hajót pár percre, és kaptunk egy kis ízelítőt a hajó üvegfenekű mivoltáról,
itt azonban "csak" hat 50x50 cm-es ablakocska van a hajó fenekére beépítve amin a tenger fenekét figyelhetjük.
Összeségében egy olyan négyes alára értékelném a hajókirándulásunkat.
:::
Pár képet megosztok hétfőn, de most sajnos nem alkalmas rá a sávszélességem.
Nagyot mosolyogtam....)))))))))))))
Na igen ez a számítógép....azt hittem, hogy Kristiék fognak rendszeresen beszámolót írni, mivel vittek laptopot, és Te kihangsúlyoztad a grandos fórumon, hogy eszedben sincs kint netezni, ehhez képest, rengeteg hasznos infót kapunk tőled, nap, mint nap!))))))))))
Nagyon édes!)))))))
Nos....ez a sziklás rész az a sziklás rész, amit kérdeztem és később meg is válaszoltad, hogy a szállástól 15 perc gyalog?
A nudi nem zavar, kérdés, Őket nem-e zavarja, hogy a bugyi rajtam marad, meg a párom s lányom nem hódol eme élvezetnek?!
A sünivel már megjártuk.
Horvátoknál ugyanezt akarta a lányom, sünit feltör és eteti a halakat, megcsúszott a kő a kezében és a tüskék az ujja hegyében, körme alatt landoltak.((((((((((
Nem tudtuk kiszedni, hisz ahogy hozzá érsz roppan össze.
Még jó, hogy utolsó napon volt, másnap első utunk Bethesda ügyelet, hétvége lévén, csak ott foglalkoztak velünk....úgy kaparták ki neki.
Azt hiszem, ilyen élményre újból nem vállalkozik.))))))))))
Marad a süni a vízben, a halak meg ott úszkálnak, ahol akarnak.))
Jól sejtem, nem is kell a légkondi még?!
Ez a parti buli minden este van, vagy csak péntek este?????!!
Ennyire nincs szezon még, hogy Argostoli szellemváros?!
Lassan ott lesznek Leenee-ék is...remélem minden rendben ment és elérték a 8.00-as kompot!?
Puszi nekik is és nektek is....itt már sütöget a nap....üzenem neki, hogy az € tegnap 290-en is volt, 288-on zárt. Tudni fogja miért mondom!)))
Kónyu
Még egy kérdés, ezt a Zakys utat Marcsinál fizettétek be?!
kónyu írta:
Szia chr!
Más: a Hermesben lakóknak szúnyoghálós tolóajtójuk van a teraszukon, így kellemes, friss, szúnyogmentes körülmények közt alhatnak (egyébként 7 nap alatt 2 szúnyoggal találkoztam, az egyikre véletlenül ráfeküdt a nejem, úgy-hogy az se élt sokáig
Ma a Skala old port utáni lélekzetelállítóan csodás sziklás partú, kavicsos aljzatú öbölben múlattuk az időt. Kellemesen fürödhető, a vizivilága pedig még az Emblissinél is sokkal zsufibb. A víz feletti látványról nem is beszélve Gyönyörű vörös csillagtól kezdve kígyókarú csillagon át ezerféle halig minden volt, etettem is őket a szokott módon: egy kisebb kővel feltöröd a sünit, és már jönnek is ezerrel a szebbnél-szebb halak, 1-2 perc elteltével elfeledkeznek magukról az ingyen kaja láttán, és akkor odalibegsz hozzájuk, 10-20 centiről csodálhatod a többtucatnyi szépséget.
Jóccakát!!
Ja, és a Hermesben számítógép áll rendelkezésre internetkapcsolattal, ennek köszönhető, hogy naponta bejelentkezek, különben sajnálnám az időt ettől a csodás szigettől, eszem ágában sem lenne egy internetkávézóban múlatni az időt
Annak meg kifejezetten örülök, hogy Skalahoz közel is van olyan partszakasz, aminek gazdag az élővilága, mert nálunk az első dolog lesz a bőrönben a békatalp és a búvárszemüveg.
És a Zakynthos-i kiránduláshoz is nagy kedvet kaptunk. Egy hajókázást fogunk bevállalni, és eddig úgy tűnik hogy Zak-ra szavazunk Ithaka-val szemben.
De aug. végéig, amennyi beszámolót fogok olvasni, annyiszor fog változni a véleményünk, aztán majd úgyis kint döntjük el...
De mennék már!!
#1375792010-06-05 10:39:14 Válasz a #137549. hsz-ra
kónyu (és a többiek)!
Köszönöm én is a beszámolókat!
Én Zakynthost és Ithakát is komppal és kocsival tervezem 1-1 napra, hogy legyen idő "körbe járni". De majd meglátjuk.
Ithaka biztos, Zakynthos csak terv.
További szép nyaralást!
Holnaphoz 3 hétre mi is indulunk!
Addig meg küzdünk itthon az árvízzel és az árfolyammal.
Hát ma elég borús napra ébredtünk. Még most is esik az eső Dörög az ég. Szóval nem éppen nyaraló idő van most. Amolyan csendes kis esős délelőttünk van.
Görögdinnye 0,40-től, sárgadinnye 1,70 körül, napernyő 5 euró körül már van, paradicsom Scalaban 1,50 körül, sárgabarack 4 eurótól. Süncipőt 4,90-ért is lehet kapni.
Argostoliban a piacon pár centtel olcsóbb a zöldség és a gyümölcs. Igaz ott van választék itt meg eléggé gyérecske. Van olyan supermarket ahol szinte nincs se gyümölcs se zöldség.
#1376222010-06-05 18:14:26 Válasz a #137582. hsz-ra
Örülök, hogy időben leértek. Remélem ezt a menetidőt nekünk is fogják tudni majd tartani a sofőrök.
Sajnálom, hogy ma esős időtök van, ma itt gyönyörű napsütéses, kicsit felhős, de szép időnk van. Végre egy nap, mikor nem esik.
Piac.
Találtatok halpiacot is???!!!
Piac inkább Argostoliban van, Samiban nincs?!
Gondolom Fiscardoban biztosan van halpiac, csak oda, igen korán kellene kelni. Az már mazochizmus!
Most sikerült végig olvasnom ezt a rengeteg hozzászólást, röpke 1 hetembe telt!
Köszönöm mindenkinek a hasznos infokat.
Mi jún. 16-án megyünk az Imperátorral Lassiba, az Alexandra apartmanba. Jön esetleg valaki akkor?
Igazából majd minden kérdésemre választ kaptam itt, csak egy maradt. Reméltem, hogy lesz Zakyntos-i fakultatív, de nem találtam magyar iroda által szervezettet. Ha nem szeretnénk egyénileg, a bérautóval átkompolni, tudtok valamilyen más megoldást? Nagyon szeretném látni a Navagio öbölt...Van rá esély, hogy pl. Argostoliban utazási iroda indít sétahajókat?
#1376762010-06-05 22:38:23 Válasz a #137569. hsz-ra
Hali Babar!
Megbocsátom a hsz-edet, köszi az infót és a jókívánságokat, reméljük lesz felhő is, csak ne túl sok. Ma borzasztó égboltra keltünk (na jó, ez nem igaz, mert a nyugdíjas szekció, vagyis az asszonykórus már reggel 6-kor ordibált, ez egyébként 1 hétig standard program volt, de szerencsére ma hazautaztak - bocs az OFF-ért). Szóval az extra sötét felhőkből délre megeredt az eső, de csak módjával, és mire a hegyre értünk (azt találtuk ki, hogy ilyen időben felfedezzük Old Skalat) el is ált, kisütött a nap, és pár kis felhőpamacs garantálta ezután a szép fotókat, majd prezentálom idővel. Utána gyönyörű idő maradt, mára jósolták a nagy viharokat, volt is mennydörgés, de aztán elült a 'vihar'. Úttalan utakon próbáltunk hazajutni a hegyekből, de Moundára jukadtunk ki, mi szintén kellemes csalódást okozott, miután sokan lehúzták a neten. Homokos ugyan, és az a fajta, ami évekre beeszi magát a nyílásainkba, de szép volt a víz és a csücsökben a homokkő alakzatok is tetszettek.
chr-nek is köszi a részletekért - döntöttünk, mrgyünk. Nem Marcsin keresztül megyünk, a parton lehet lefoglalni, és elég indulási nap reggelén fizetni!!! Vagyis ha az idő olyan, egyszerűen nem mész! Persze lemondani nyílván illik, de mégsem úszik a lóvéd, ha beüt egy vihar vagy borús, hideg nap.
Casmir!
A számítógép elé csak azért ülök le, mert itt van a hallban, és este hazaérkezve semmibe nem telik, hogy bejelentkezzek. De internetkávézóba biztos nem ülnék be, hogy ott múlassam az időt. A 15 perc az arra a sziklás részre vonatkozik, amit kérdeztél, és senkit nem érdekel, hogy Te miben vagy, nem kijelölt nudizó, bárki mehet oda.
Légkondi nem kell, mert bár tegnap és ma már melegebbek voltak az esték, azért a Hermesben nyitott ajtónál még a pléd is elkél! Buli csak péntek este volt a parton, de biztos máskor is lesz hasonló, egy swingénekes is itt van a városban, több étteremben is kellemes zenével szolgál.
Az újak szerencsésen megérkeztek, de részleteket nem tudok.
Paradicsomot a kiosk mellett ácsorgó teherautóról vásárolunk, 1 Euro, doboz eper Argostoliban 1,80, és isteni. Őszi és nektarin a spanyoloktól jön, drága és valszeg sz@r. Halpiac nincs, hal is alig az éttermekben, polip sehol, és tintahal se nagyon, ami van, az fagyasztottból, drágán, gumiszerű állapotban! Ne itt kóstoljátok meg utóbbiakat.
pandmona!
Skalából a fent említett üvegfenekű hajó megy Zakynthosba, 30 Euro, utirány fentebb, olcvass vissza a részletekért 1-2 oldalt, most tárgyaltuk ki. Szerintem Argostoliból is indul.
Jóccakát!!!!!!!!!!!!