#1397642010-06-17 11:25:23 Válasz a #139738. hsz-ra
Casmir!
Igen, az az omlós part volt Psili Ammos, nekünk 1. számú beach, persze most esztétikai szempontokról beszélek, mert nyílván a víz alatti élete közelít a 0-hoz, és úszásra sem a legjobb - viszont kavicsválogatásra ideális:-) Akiknek nem túl biztos a lábuk, alaposan fontolják meg, hogy lemennek-e ennyi lépcsőt, pláne ha még rendbe sem tették az omlásokat!!!
Még nekem is tetszettek az itteniek, pedig 20 éve kütdök az asszonnyal, hogy hova dugdossa a köveit, most meg már én is szedtem neki.
A felhők tényleg jópajtásaim - nélkülük nem igaziak a színek.
leenee!
Csillagot minden sziklás részen találhatsz, én úgy 8-10-et hoztam mutatóba, de volt több is. A titka, hogy nem szeretik a közvetlen napfényt, ezért a sziklák aljára telepednek. A felszínen úszkálva nem látható, de ha lebuksz a víz alá, és alulról nézegeted a sziklákat, beugrókat, mindig lesz 1-2.
Kedvenc sznori partom a Skala Old Port feletti, ahol 2 lépcsős lejáró is van, gyönyörű kis öblök, rengeteg különleges sziklaformával, könnyű bejárással a vízbe, gazdag felszín alatti élettel, színes halakkal, csillagokkal, Kriszti polipot is talált itt. Ráadásul nem mély, váltizatos az aljzat, és már térdig érő vízben özönlenek a 20-30 centis halak. Viszel egy kis etetőanyagot, és a kezedből fognak enni:-) Vagy ha gondolod, a sünös verziót is választhatod (vigyázz a tüskékkel, meg ne szorítsd a sünt!!)
#1397682010-06-17 11:42:53 Válasz a #139764. hsz-ra
Szia Kónyu!
Volt szerencsém megnézni az eddig felrakott képeket. Minden jópofizást félretéve, most nekem is kutya kötelességem a lábaid és a képeid előtt leborulni. Jó minőségű képek, csodálatos színek!!! A képek megkomponálása pedig igazi profizmusra vall.A felhők is sokat segítettek, szerencséd, hogy voltak. Ezt vártam(tuk) tőled, de sikerült saját magad is felülmúlni. Ha valaki ezt az albumot megnézi, az hanyatt-homlok rohan, hogy láthassa Kefalóniát. Ide nekünk is vissza kell mennünk, most kiderült, hogy mennyi mindent nem láttunk. (igaz mi csak 2 napot voltunk ott)
Köszönjük!!!!
GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1397882010-06-17 12:38:46 Válasz a #139661. hsz-ra
Sziasztok. Mi három éve voltunk Kefalónián Svoronotában a Sotiris apartmanba ha jólnéztem a térképet a Barbara apartman mögötte van. Az idén mi is a Barbarába megyünk de majd ,csak augusztusba. Az Ammes beach kb 350m-re van aSotiristől remélem tudtam valamit segiteni. Üdv.Bani.
Sziasztok!
Ahogy látom ezen a területen viszonylag sok a süni.
Miután viszem a 13 éves fiamat is, valaki ellátna infókkal, hogy hogy kerüljük el a velük való balesetet?
Hol tanyáznak, kell-e a sünipapucs stb.
Előre is köszönöm
#1398162010-06-17 14:22:27 Válasz a #139806. hsz-ra
Szia!
Süni inkább a sziklás területeken van.
Én nem hiszem, hogy Kefalonián annyira gyakori lenne a sün, de erre Kónyu jobban tud majd válaszolni. Sziklás területeken a köveken mindenképpen látható, ott vannak!
Elkerülni?!
Cipő...szerintem az egy kavicsos helyen mindig jól jön, kevésbé nyom.)..ennyi előnye is van.
Na meg nem piszkálni, csak kellő távolságból szemlélni!!!!
Bár ezt egy 13 éves életrevaló kamasz fiútól elvárni elég nehéz, főleg, ha még imád búvárkodni. Viszont meg kell értenie...ennek a süninek a tüskéi nem olyanok, mint az itthoninak, vagy a fa szálka. Olyan mint egy nagyon vékony porcelán szálka. Könnyen bemegy, de már kivenni nem lehet, csak kaparni, mert apró szilánkokra törik, ha hozzáérsz.
Na ilyen kellemetlen élményt nem kívánok senkinek...csak az orvosi ügyelet segíthet.
#1398302010-06-17 15:35:01 Válasz a #139816. hsz-ra
Köszönöm a kisegitő infókat
Voltam már kavicsos parton, de ott nem kellett a pacsker, mert gömbölyűek voltak a kövek, semmi él, no és persze semmi cigicsikk meg ilyesmi. Ráadásul még aszongyák az orthopedian, hogy a lábnak nagyon jót is tesz az ilyesmi. Tehát magért a kavicsért nem vennék pluszban semmit, max a rákok, sünik miatt.
Gyereket majd oktatásban részesitem mind hullámokkal, áramlatokkal mind sünökkel és egyéb állatokkal kapcsolatban, de onnan csak reménykedni tudok, mert hát ugye egy 13 éves gyerek már "ciki"nek érzi, ha anya megy utána és körülötte sündörög egész nap.
Kónyu! Zakinthost tervezgetjük júliusra, de a képeidet látva ez a Kefalonia nevű hely olyan mint Hawai vagy Thaiföld... Nagyon gyönyörű hely, remélem nem csak a képeiden néz ki így, hanem élőben is. Meg szabad kérdezni, hogy a képeket milyen fényképezőgéppel csináltad? És ez a hely inkább pihenésre alkalmas és semmi élet nincs arra felé? Amin még nagyon megijedtem a képeidnél az a pók... Félelmetes jószág. Mondd, hogy olyan nagy pók nincs egész Görögország területén kérlek...Ugye azt nem görögbe fényképezted? Ha mégis, akkor hány cm? Kefalónián élnek ilyen pókok mert akkor én lehet messziről elkerülöm, viszont a többi kép mind tetszett nagyon, annyira, hogy talán oda foglalunk helyet, attól függ mit mondasz...
Kónyu! Zakinthost tervezgetjük júliusra, de a képeidet látva ez a Kefalonia nevű hely olyan mint Hawai vagy Thaiföld... Nagyon gyönyörű hely, remélem nem csak a képeiden néz ki így, hanem élőben is. Meg szabad kérdezni, hogy a képeket milyen fényképezőgéppel csináltad? És ez a hely inkább pihenésre alkalmas és semmi élet nincs arra felé? Amin még nagyon megijedtem a képeidnél az a pók... Félelmetes jószág. Mondd, hogy olyan nagy pók nincs egész Görögország területén kérlek...Ugye azt nem görögbe fényképezted? Ha mégis, akkor hány cm? Kefalónián élnek ilyen pókok mert akkor én lehet messziről elkerülöm, viszont a többi kép mind tetszett nagyon, annyira, hogy talán oda foglalunk helyet, attól függ mit mondasz...
#1398392010-06-17 15:54:16 Válasz a #139830. hsz-ra
Kell vinni/venni kisebb, marok szivacs labdát, meg búvár szemüveget...és társa lehetsz majdnem testközelből.)))
Persze egy fiú más mint egy lány, de ilyen közös programok által MÉG nem ciki, hogy együtt vagytok (szerintem).
Hiába ortopéd vélemény, én akkor sem tudok közlekedni a kerek kisebb, nagyobb kavicsokon sem. Ezek a kavicsok nem élesek, lekerekítettek a tenger által.
#1398442010-06-17 16:31:59 Válasz a #139788. hsz-ra
Szia!
Köszönöm szépen az infót. Legalább az apartmannal képbe vagyok.
Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy a Ti szállásotok ahol akkor voltatok, milyen messze volt kb. a reptértől? A transzfer miatt érdekelne, hogy nem jobb-e ha inkább önállóan taxival megyünk a szállásig.
Köszi szépen!
#1398462010-06-17 16:43:02 Válasz a #139828. hsz-ra
alette77!
Kefalonián sincs több sün, mint máshol, sőt inkább kevesebb, Thassoson pl. sokkal több volt, még a sziklás helyeket összehasonlítva is. Cipő kell a lábnak is, hidd el. Hiába tesz jót a talpnak, én vidéken szinte egész nap mezítláb járkálok, de ezeken a köveken már 3 lépés is fáj Ha nyúlkálni is szeret a gyerek a vízben, vegyél neki egy kesztyűt is, nem nagy befektetés, 10 évig elvan, és 3-4 rongy a Dechatlonban.
tengerigirl!
Zakynthosról engem is többen lebeszéltek, és milyen jól tették, mert Kefaloniából átmentem egy hajósúttal, ami épp azt a pár helyet ejtette útba, amiért érdemes oda menni (30 euro/fő). Míg a hajóút csak 6 órás volt, Kefalonia 2 hétre is adott látnivalót.
Cassmir!
Minek a maroklabda, felhomályosítasz?
#1398502010-06-17 17:08:35 Válasz a #139844. hsz-ra
Szia. Kilométerben nemtudom de a sotiristől ráláttunk a repülőtérre. Az ammes beachre ha mész látod a kifutópályát ha a tengerbe fürdesz a fejefelett száll a repülő,mi nagyon élveztük. Üdv.Bani