Szia Andi!
Remélem sikerül megkapnod a könyveket. A Sziget biztos, tetszeni fog, mert nagyon jó, nekem még pár oldal hátra van, de már most sajnálom, hogy vége. Március végén, elõjegyeztettem a booklinen a „László Erika - Így utazunk mi” könyvet, de az óta sem kaptam meg. Ha a Szigetet kiolvastam, elkezdem az Epidauruszi tücskök …… könyvet.
Én kaptam értesítést, a László Erika könyvrõl és azonnal meg is rendeltem. Nem tudom milyen alapon küldik ki az értesítéseket, hogy van a könyvbõl, de mekem küldtek e-mailt és akkor lehetõségem volt megrendelni is.
Amennyiben nem kapod meg a könyvet én szívesen kölcsönadom Neked!
Szólj nyugodtan, ha igényt tartasz rá!
Én egyelõre nem rendelem meg ezt a László Erika könyvet.
Az Epidauruszi tücskök nekem Busai Anikó elmondása alapján nem nyerte meg a tetszésemet, azt hiszem,nemfogom megvenni, de várom majd a te véleményed is Juhi.
Anno megvettem az itt ajánlott egyik könyvet (most még a címe sem jut eszembe, valami Trója), de az akkora pici betûkkel van nyomva, hogy nagyító kellene az olvasásához és azóta semolvastam el.
Annyira örülök, hogy felhozódott itt a topikban (AgniTolo) A sziget címû könyv. Vrasnan 2 nap alatt elolvastam. Egyszerûen nem tudtam letenni. A kolléganõm azt mondta, hogy a buszon ne kezdjem el olvasni, ha nem akarok a többiek elõtt sírni. Nagyon szép, és megható volt. Nem bántam meg, hogy megvettem.
Köszi Nektek
Üdv. újra itthon! 3 hét Görögország, ez aztán jól hangzik, gondolom, nagyon jól érezted magad! Csodálkoztam is, hogy rég láttalak itt, de akkor most már értem az okát.
Örülök, hogy neked is tetszett a könyv! Nem csodálom, hogy ilyen hamar végeztél vele, én sem tudtam letenni, annyira érdekes és izgalmas volt. És szép.
Sajnos még mindig nem sikerült meg kapnom a könyvet, ami egy kicsit bosszant is. Mivel két helyen dolgozok, nem tudok sokszor olvasni, egy könyvet, kb. 1 hónap alatt sikerül kiolvasnom, ezért nem nagyon merek kölcsön kérni, de köszönöm az ajánlatott.
Kedves Andi!
Sajnos László Erika könyvét, még mindig nem tudtam megvenni, a az Epidauruszi tücsköket most kezdtem el, miután kiolvastam a Szigetet. A Sziget nagyon jó volt, sajnálom, hogy vége, sokszor fájó szívvel tettem le, mikor indulnom kellett dolgozni. A Trójáról álmodott könyvet, már kiolvastam tavaly (valóban apró betûs nagyon), de meg érte vakoskodni.
A Heltai könyv is nagyon jó volt, de már amit már nagyon szeretnék elolvasni, az a te könyved!
Sajnos a "sziget" csak egy nappal azután jött meg, hogy visszautaztam. Majd legközelebb hozom el.
A Trójás könyv évek óta a polcon áll, nem bírom rászánni magam. Nekd hogy tetszett, írj pár dolgot róla, meg majd a tõcskösrõl is légyszi.
Szia Andi!
A Tróját alig fejeztem be, mikor le adták a filmet az RTL-en. Végig néztem a filmet is, de a könyv jobb volt. Az eleje kicsit nehezen indult, mert egészen a gyere korától követi nyomon, de utána mikor már felnõtt koráról van szó, már nem tudtam letenni. Részletesen írja le, hogy kuporgatott pénzt Trója feltárására, hogy utazott a világban, majd Mükéne feltárását is. Sajnáltam, hogy nem a Mükénei utam elõtt olvastam, mert akkor más szemmel néztem volna mindent, de most már örülõk is, mert idén újra láthatom, azt a csodálatos helyet is. Nem bántam meg, hogy elolvastam, mert van benne egy kis történelem is, de ugyan akkor egy ember égész életét, magában foglalja.
Sajnos újra itthon vagyok. Szívesen maradtam volna még, de szólított a kötelesség.
A harmadik héten nem is volt mit olvasnom, mivel a másodikon meg Jane Austen Büszkeség és balítélet címû könyvét végeztem ki. Igaz láttam már egy párszor a TV-ben, de azt mondták könyvben jobb. Nem nagyon találtam közte különbséget, a filmben részletesebb volt, pedig ez fordítva szokott lenni. A harmadik hetet görög tanulással töltöttem, mivel a szótáraimat is bepakoltam a bõröndbe.
Most csütörtöktõl (07.17.) a MAMMA MIA a mozikban www.mammamiamovie.com
Aki szereti az ABBA zenéjét , és egy könnyû, nyári filmre vágyik, a bemutató alapján reméljük nem éri majd csalódást.
Jó szórakozást mindenkinek! És persze írjátok meg, hogy tetszett !
Ma (azaz csütörtök) este, 22:05 Duna TV: Anna nyara
(spanyol-görög-német filmdráma, 104 perc, 2001)
Anna nyara az emlékezés filmje. Anna fotóriporter Berlinben, s még mindig szép ötvenes asszony. Váratlanul elveszíti férjét, s visszatér gyermekkora színhelyére, egy görög szigetre, ahol boldogan élt egykoron, szüleivel. A családból õ örökölte ezt a feledhetetlen és örök házat, tengerre nyíló ablakaival, csodálatos kertjével, az örökzöld növényzettel. Ez a ház volt egykoron a harmónia, a rend, a szeretet, a szerelem és ugyanakkor gyûlölet háza is. Anna csendesen járja át a ház minden zeg-zugát, s emlékezik. A ház, a kert illata, a tárgyak, mind egytõl-egyig emlékeztetik valamire, amit már rég elfelejtett. Az emléknyomok felidézésével feltárul egész múltja, ugyanakkor napról-napra kezd újra kötõdni a jelenhez, s lassan, beletörõdve elkezdi élni új életét. Szép, poétikus film, egy ember életérõl, s rajta keresztül feltárul egy egész család élete. https://www.port.hu/pls/fi/fil.....where_tv=1
Nálunk holnap kedzik vetíteni a Mamma Miát, páromat már megdumáltam, hogy nézzük meg. Pedig kifejezetten idegesítenek az ilyen zenés filmek, utálom a musicalt is, mert nekem egy filmben beszéljenek és ne kornyikáljanak de ezt meg kell nézni Görögország miatt.