#1441652010-07-15 07:34:00 Válasz a #144141. hsz-ra
Szia Kokszi!
Most tudom folytatni. Szóval köszi, amiket írtál, nagyon hasznos, sok mindent megerősítettél, amit én is előzetesen gondoltam ezekről a szigetekről. Most már még biztosabb vagyok abban, hogy ha megyünk esetleg egyik-másikra, akkor mennyi időt szánjunk rájuk.
Általában amúgy szerintem úgy van, hogy amiről nem írnak az emberek, az annyira nem kiemelkedően jó. Ezért érdemes mindig sok beszámolót összenézni, és amit mindenki dicsér, abban azért már lehet valami. (Persze ez sem biztos pont, főleg, ha mindenki mond mindenfélét... ) De végül Miloson nem is töltöttetek olyan sok időt, és így legalább utólag ezt biztosan nem bánod annyira, mint amennyire előzetesen sajnáltad.
#1441662010-07-15 07:34:17 Válasz a #144160. hsz-ra
Szia!
Naxost én sem hagytam volna ki. Most tartok a képek átnézésénél és ismét megállapítottam, hogy tényleg nagyon szép sziget, de valahogy mégis többet vártam tőle.
Parosnál találtunk olyan öblöket, ahol úgy éreztem, hogy folyamatosan töltődök fel energiával, amit a naxosi tengerpartokon nem kaptam meg. Meglepő módon talán Apolonasnál éreztük magunkat legjobban, pedig ez a hely nem a partjáról a híres.
#1441942010-07-15 10:04:55 Válasz a #144141. hsz-ra
Szia Kokszi!
Érdekes, amit Milosról írsz. Nekünk gyönyörűséges sziget gyönyörű strandokkal. A képeid alapján nagyon kevés helyen jártál, lehet, hogy ez az oka, hogy nem tetszett annyira. De szerintem Adamasnak is meg van a maga kis hangulata. Pl. nem láttad Chivadolimnit, Plathienát, ami lélegzetelállító, Fourkovonit, Triades, ami szintén álomszép, Agios Nikolaost, Agios Ioannist, ami csodás part, Gerondast, Kleftikót, Voudia bay-t, Pachenát, és még sorolhatnám. Nem sok időd volt a szigetre, talán e miatt nem tetszett.
A sziget igazi görög sziget, aki megnézi tüzetesen, annak biztos, hogy nagyon tetszik.
Milos olyan nagy sziget, hogy oda még 1 hét is kevés, hogy teljesen bejárja az ember. Sajnálom, hogy neked nem jött be, dehát nem vagyunk egyformák. Valakinek ez az álomsziget itt a fórumon, és nagyon is megértem, hogy miért.
Üdv:Babar
A "Milos falvairól nem írtak"-ra reagálnék, mert engem éppen ez nagyon érdekelt és kérdeztem anno Babarékat, Szannát is erről. Csak Szanna írt kurtán, hogy valóban nem olyan jellegzetes, hangulatosak a falvak, erről szerintem egy oldalnyi írást is váltottunk ősz tájékán a Milos topikban. Éppen ez az, ami engem is visszatartott, hogy az idén odamenjünk. Mert imádom a szép strandokat, de az nekem nem elég, nekem kell az esti élet a hangulatos falvakban, történelmi nézni való is egy picike és Milosban ezeket nem találom....el is napoltam avgy két évvel az utazást de mindeképp elmegyünk oda.
Szóval szerintem erről igenis sokat írtunk anno.
Nem szeretnék vitát nyitni Milos ügyben. Tiszteletben tartom mindenki véleményét.
Milos sziget összességében nekem kevés. Számomra ez a sziget szebb a fotókon mint a valóságban. Előtte szebb,hangulatosabb helyeken jártunk. Miloson szerintem nem kell megküzdeni a természeti szépségek látványáért. Ez csak pénztárca kérdése és bárhova elvisznek egy hajóval. Adamasban egyetlen taverna volt ahova beültem volna vacsorázni . A többi nem az én világom volt. Folegandroson viszont az összeset kipróbáltam volna szívem szerint. Ott minden este beültünk valahova. Miloson erre valahogy nem vágytunk.. Ezek az apró dolgok alapján mondtam azt,hogy ez a sziget unalmas szárazföldi résszel és csodaszép tengerparttal bír.
Valóban sok mindent nem láttam a szigetből , a véleményem természetesen csak az általam bejárt részekre vonatkozik.
Viszont azt fontosnak érzem,hogy elmondjam a véleményemet. Ha én olvastam volna hasonlót akkor elgondolkodtam volna arról ,hogy utazzunk e a szigetre.
Nekem fontosabb egy hangulatos Hora,egy esti séta a természetben, órákat gyalogolni egy elhagyott öböl kedvéért, közben kecskepásztorokkal kézzel lábbal komunikálni és szamarakat fotózni,mint több száz ember között lenni egy valóban csodaszép strandon. A legtöbb strandon csak fotóztunk nem volt kedvünk bemenni a tömegbe. Milost nagyon kevés választja el a turistagyáraktól,ez nem az én világom. Az értékei vitathatatlanok ,de nem csak erről szól ez a sziget .
Nem olvastam végig a Milosi topicot, ez hiba volt. Ősszel még nem követtem nyomon az eseményeket, akkor még nem gondolkodtam a kikládokban. Álmomban sem gondoltam volna ,hogy Milos nekem ennyire két arcú lesz. De a te kedvedet és mások kedvét sem szeretném elvenni a sziget megismerésétől. Azt gondolom ,hogy egy kombi utazásnak mindig vannak gyengébb és erősebb részei ez benne van a pakliban.
A döntés és a vélemény szabad .....
Szia:Kokszi
Szia Kokszi!
Talán a Milos topikban kellene folytatnunk. Hasonlót akartam leírni, mint, amit most te érzel. Nekem már a többiek hazahozott képei alapján csalódás lett Milos. Egy részről elalélok a strandok szépségétől és ez szinte mindent megérne, de ezzel ki is fújt minden és ez az,ami hasonló bennünk, nekem nagyon hiányzik az a másik része. így a többiek fotói alapján kezdtem a faggatózást, de az utazók alig nyilatkoztak, mert nem is volt nagyon miről, és ez döntötte el, hogy nem oda utaztunk az idén. Ettől függetlenül az egyedi strandok miatt egyszer mindenképp el akarok jutni oda.
Üdv, Andi
A legtöbb strandon csak fotóztunk nem volt kedvünk bemenni a tömegbe.
Igen, pont ez az érzésem volt pl. a Sarakinikós képeidet nézve. Szép, szép, de mondjuk egy fél napot ott tölteni nem lenne kedvem. Azért én biztos fürdenék ott egyet, de letelepedni nem telepednénk le.
Én is úgy emlékszem, hogy tavaly voltak negatív vélemények többek között a hangulatot illetően is. Én már akkor is úgy éreztem és ezt le is írtam a topikban, hogy a sziget hangulata kisebb mértékben ugyan, de ahhoz a kikládi hangulathoz lehet hasonló, mint amit mi tapasztaltunk tavaly a Kikládok leglátogatottabb szigetein. Örülök, de egyben sajnálom is, hogy az akkori következtetéseim helytállónak bizonyultak...
Egyébként szerintem a tömeg és a hangulat szempontjából sokat számít az, hogy Ti főszezonban voltatok. Ugyanaz a hely teljesen más arcát mutatja ilyenkor. Úgy emlékszem, ezt is írtam tavaly, úgyhogy nem is folytatom ezt a gondolatmenetet.
Amit a tömeg nem befolyásol, az az építészet, de amikor ez a sziget szóbakerült, akkor mindig mindenki csak a strandjait emlegette, szóval ebből lehet követketetni (+ a fotók).
#1443342010-07-15 22:39:10 Válasz a #144166. hsz-ra
Kíváncsi leszek majd a részletes beszámolóra és a képekre! Az a lényeg, hogy a nyaralás összességében véve nagyon jó és szuper volt, és éppen amit Kokszi is írt, az nagyon igaz: egy kombis utazásnak mindig vannak erősebb és gyengébb pontjai.
És itt jön be az, amiről szintén régebben beszéltünk ebben a topikban: ha minden szigeten csak 3-4 napot tölt az ember, akkor olyan nagyot nem csalódhat, mert egyik sziget sem lehet olyan "rossz", hogy 3 napot ne bírna ki az ember, viszont ha nem tetszik, akkor mégis megnyugtatóbb érzés, hogy nem két hetet szántál rá, hanem csak három napot.
Mi is megérkeztünk eddigi egyik legszuperebb nyaralásunkról.
Itt köszönöm meg Nektek az utazás előtti sok segítséget, élménybeszámolóitokat.
Gyorsan - röviden /2 mosás közt/:
5 éjszakát töltöttünk Santorinin: Perissa - Villa Voula
1 éj Folegandros: Chora - Hotel Fani Vevis
5 éj Milos: Adamas - Aivaliotis apartman
3 éj Athén: Diros Hotel
Minden sziget nagyon tetszett, mindegyik másért /önmagáért/! :
Santorini: Kaldera - kilátás - építészet..... Első görög szigetünk
Folegandros: Chora - gyönyörű tiszta víz, strand
Milos: strandok - öblök - szirmaták
Athén: így, hogy hazafelé útbaesett és szántunk rá 3 napot ok volt, de csalódás lett volna, ha csak ezért elutazunk egy 3 éjszakás városlátogatós hosszúhétvégére
Röviden ennyi. Majd jövök még bővebben, fényképekkel is.
#1446512010-07-18 17:28:58 Válasz a #144618. hsz-ra
Szia Bebi!
Örülök, hogy Ti is itt vagyok és hogy Nektek is nagyon szuper volt! Ha lesz időd/kedved, akkor majd írj bővebben és naná, hogy nagyon várjuk a fotókat is!
Látom, végül sikerült megoldani, hogy legyen Santorini és Milos is, a két legjobban vágyott szigeten voltál és Folegandros meg gondolom, hogy hab volt a tortán...
Szállásokat helyben a kikötőben szereztétek vagy végül hogy sikerült? Nagyon kíváncsi vagyok!
#1446522010-07-18 17:34:31 Válasz a #144638. hsz-ra
Szerintem lesz beszámoló, az első bejelentkezésben is írta Kokszi, hogy majd valamikor megszületik... én bízom benne, hátha nem kell rá olyan sokáig várni, mint az előzőre...
Igen majd lesz beszámoló,sőt erősen gondolkodom rajta ,hogy írnék egy bemutatót Iosról és Folegandrosról. Mind a kettő megérdemli. Beszámoló szerintem csak majd úgy mint tavaly, később lesz. Addig szerintem találkozunk személyesen is.
Sziasztok:kokszi