Tudnátok nekem abba segitséget adni,hogy a Görögök pl Kefalonián hogy állnak a kutyákhoz?Nyáron Kefaloniára szeretnénk menni nyaralni a kutyánkkal de nem tudjuk szeretik e a kutyákat és hogy a strandokra beengedik e öket?Az olaszoknál meg a franciáknál ez nem gond de a spanyolok nem örültek neki.Köszi előre is a segitséget.
szeretném a véleményét kérni olyanoknak, akik jártak már több olyan görög szigeten, ami autóval elérhető.
Vajon Korfun, vagy esetleg más, autóval megközelíthető szigeten, vagy esetleg a szárazföldi részen
van-e olyan szép a tenger, mint Kefalónián, vagy Lefkadán.
Mi ugyanis e két szigeten jártunk, és itt olyan színekben, a kék olyan árnyalataiban tündöklik a tenger,
hogy csak akkor mennénk máshová, ha ott valami hasonlóban van részünk.
Kefalóniában a színeken kívül az is csodálatos volt, hogy akár homokos, akár szezámkavicsos parton is voltunk, a víz mindenhol kristálytiszta volt, még ott is, ahol nem mélyül hirtelen.
Szeretünk minden nap más-más strandra elmenni.
Ilyen szempontokat figyelembe véve hasonlít-e más hely Kefalóniához?
A gyerekek abban a korban vannak, hogy most az egyéb látnivalók fontossága háttérbe szorul,
gondolok itt városnézésre, műemlékekre, stb. Most a legfontosabb a tengervíz, amiben lehet úszkálni, sznorkelezni, stb.
Elnézést, ha más topicban is találkoztatok már a kérdésemmel, mert több helyen feltettem,
mivel az idő sürget, lehet, hogy idén újra lesz lehetőségünk ilyen útra, és egyéni utazást megszervezni időigényesebb, mint
utazási irodán keresztül.
Tavaly anyagi okok miatt sehol nem voltunk nyaralni, de 2 éve saját szervezésben Kefalónián nyaraltunk,
készítettem is beszámolót a Hellasz.hu-ra.
Tökéletes nyaralás volt, attól félek, ha máshova mennénk, nem tetszene ennyire.
#1595772011-04-05 16:49:41 Válasz a #159476. hsz-ra
Kristinek igaza lehet Az a bizonyos "coccolino-kék" (copyright by Kristi ) leginkább Lefkadán (Porto Katsiki, Egremni és környékük) és Kefallonián (Myrtos) lelhető fel!
Köszönöm, még gondolkodom, hogy végül melyik sziget legyen.
Bármelyik Jón-tengeri szigetre mész a maga módján mind ad egy pompás élményt.
Hogy melyik a vonzóbb, a szebb ez függhet a körülményektől és az egyén ízlésétől,esetleges elvárásaitól,ha ilyet lehet mondani egy szigettel kapcsolatban.Én azok után,hogy sikerült mindegyikre eljutnom azt ajánlom tedd meg te is,lépésről-lépésre.
Persze,ha most én azt írom,hogy nálam Kefalónia marad az "örök" akkor az előzőekben leírtakat kérdőjelezném meg.
És még a többi bejárt szigetekről nem is szóltam,de azok már nem a Jón tengerben találhatók.
#1597772011-04-09 14:30:04 Válasz a #159679. hsz-ra
Szia!
Ilyen szép kék színt láthatsz még a Navaggio-öbölben Zakynthoson is, de számos más (nem Jón-tenger-i)szigeten is találni olyan vízszint, hogy az ember összecsinálja magát. Tapasztalatból mondom, pedig még csak alig jártam egy két helyen. Autóval pedig bármely sziget elérhető, "mindössze" pénztárca, akaraterő, bátorság és kalandvágy kérdése. Athén (Pireus) nagyon jól összeköttetésben áll kompjáratok tekintetében a görög szigetvilággal,(arra is fel lehet tenni az autót) ezért szerintem járd végig mindet, ha teheted.Vízszín és minden egyéb más téren biztosan megtalálod amit akarsz. Én azonban annak a híve vagyok, hogy minden nyáron más görög hely, ugyanoda vissza csak akkor, ha már minden rejtett zugot láttam ebben a csodálatos országban. Ahhoz pedig, egy emberöltő is kevés lehet.
#1599172011-04-12 14:47:46 Válasz a #159577. hsz-ra
Szép napot!
Csak benéztem, de rájöttem csak a szívemet fájdítom.
Idén sehova nem tudunk menni.
Viszont örömmel látom Kónyu, Ti idén is mentek.
Irigykedem és örül azért a szívem.
Azért még nekünk is lenne mit megnézni, nektek meg főleg lesz újdonság.))
#1599732011-04-13 11:26:58 Válasz a #159777. hsz-ra
Babar!
Örömmel látom az avatarodon, hogy visszafiatalodtál vagy 30 évet
Casmir!
Köszi, idén is élvezni fogjuk a szigetet, biztos lesz új felfedezés, bár nekem az eddigiek is tetszettek!
#1600492011-04-14 17:21:08 Válasz a #159973. hsz-ra
Kónyu!
Egészen pontosan 42 évet.
Kefalónia hatalmas sziget, szerintem "szállítasz" majd még nekünk olyan képet, ami egy, a külvilágtól eldugott helyen készült, ahol még a madár és a helyiek sem jártak. Biztosan lesznek még új dolgok. Ahogy ismerlek úgysem fogsz pihenni.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy Kefalóniáról Lefkádára át lehet-e menni hajóval és ha igen, honnan indul, Létezik ilyen fakultatív? Egyáltalán érdemes átmenni oda egy napra vagy célszerűbb inkább a közeli Ithakát választani hajókirándulás gyanánt? Köszi a válaszokat!