Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 248 249 250 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Cserrobi | #102929 Üzenet | 2009-06-03 06:54:32 | Re:
Lambros írta:
Jobb az út és az autópályával hosszú órák takaríthatók meg.

Na kérem ez a két dolog szól mellette.De Joxnak igaza van még sok ember ráér eldönteni hogy mit is csináljon mert addigra jó páran visszatérünk és egy két ember biztos írni fog a tapasztalatairól.
De jó párunknak már nincs vacila,vagyis méfg soha nem késő változtatni,de ha már az ember eldöntötte mint én is így gyí Macedónia és nem hagyom magam icon_wink.gif
  Dobaki2 | #102930 Üzenet | 2009-06-03 07:01:28 |
1992-től szinte minden évben autóval megyünk Görögországba. Mindig Macedonia felé mentünk, kivéve amikor vizumkényszer volt. Akkor Bulgárián keresztül mentünk. Tulajdonképpen az összes tranzit utvonalat végig jártuk (az olaszon kívül). Motorral ajánlom Románia (Vaskapui Vízerőművön való átkeléssel) Szerbia (Nis-nél el lehet dönteni, hogy Bulgária vagy Macedónia a szimpatikusabb).

Egyébként a macedon tranzíthoz csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy az üdülési időszakban sok százezer utas megy tranzit jelleggel Macedonián keresztül és semmi problémát nem tapasztalnak. Gondoljuk át a dolgokat. Van néhány negatív tapasztalat (két kezemen megtudom számolni a negatív hozzászólókat), de azért ez alapján na általánosítsunk. Ilyen erővel akkor Magyarországon se üljünk autóba, mert a különböző fórumokon lehet negatív tapasztalatokat olvasni a magyar rendőrökről, vámosokról.

Mint már írtam 92-től járunk görögbe, de csak egyszer büntettek meg (akkor is jogosan) a román rendőrök. Most persze senkit nem akarok tévhitbe ringatni, hogy semmi problémája nem lehet, de higyétek el semmivel nem rosszabb a macedon rendőr, mint a magyar, szerb, bulgár, görög honfitársai.
  Imgi | #102934 Üzenet | 2009-06-03 07:39:56 | Válasz a #102930. hsz-ra Előzmény #102930
Teljesen igazad van és aki nem hiszi az keressen egy rendőr, vámos ismerőst vagy benzinkútast az tud azok tudnak mesélni azokról a dolgokról amik nálunk történnek a külföldiekkel.
  Fefe11 | #102935 Üzenet | 2009-06-03 07:41:51 |
Szerintem több itt az aggodalom, mint a valós problémák. Hány lehúzásól hallottunk tavaly? 20,50,100?? És hány ezren utaztak/utaztunk arrafelé? Így már nem ilyen olyan sok. Mindenesetre biztos nagyon figyelni kell, mert néhányan tényleg csak arra várnak, hogy valamit elrontsunk vagy ne töltsünk ki és már büntetnek is.

Nem mindenki olvas fórumot, és aki igan az sem írja le a vele történteket.
  Degu | #102937 Üzenet | 2009-06-03 07:47:22 |
mi mikor a baratommal jottunk vissza a macedon kileponel a hataror elkerte a baratom kartyajat amit kapott,o gorog,nekik adnak,nezte en meg magyar vagyok,es azt mondta szeretne kavet,vagyis penzt akart,erre en,most mi lesz,a gorogoket koztudottan nem szeretik,erre a baratom,nem adunk,miert kene,es eljottunk,nem buntetett,es penzt sem adtunk,mert nem vagyunk kotelessek mirefol.

elotte a baratom amikor a baratjaval jott a baratjat leallitottak a makedonok,szinten buntetni akartak,ok folhivtak a gorogh rendorseget es egybol elengedtek.nem veletlen van a magyar-gorog kovetseg.senki nem koteles fizetni.
  Imgi | #102938 Üzenet | 2009-06-03 07:50:18 | Válasz a #102935. hsz-ra Előzmény #102935
na igen a rémhír az jó, mert akkor van miről beszélni (hullazsák, szívózó rendőr, határőr, vámos, díjszedő stb...)
  Degu | #102940 Üzenet | 2009-06-03 07:57:41 |
A blogomba bemasoltam a gorog nagykovetseg irasat,ott vannak telefonszamok mik hivhatoak ha problema van utkozben,ha a gepjarmuvel van baj,a kovetsegek telefonszamai,hazaiak,es a kintiek.hasznos lehet.
  Degu | #102941 Üzenet | 2009-06-03 08:01:19 |
Imgi!En egy eve ingazok gorogorszag Magyarorszag kozt rendszeressen,autoval,Athen Budapest jarattal,es nagyon sok itt elo magyar is,es gorog ismerosok a magyar kedveseikhez,es soha nem volt problema,se hullazsak,se kartya,se lehuzas.Nem azt mondom par esetben nem fordulhat elo,de ritkan,es ha baj van,vagy penzt akarnak,hivni kell a nagykovetseget,es nem fizetni,ezert vannak.nem kell rogton fizetni.
  Tomi01 | #102955 Üzenet | 2009-06-03 10:02:47 |
... és azt se felejtsük el, hogy a rossz dolgokat mindenki leírja, de a jó nem tünik fel senkinek. De néhányan olyan sztorikat költenek, hogy felér egy jobb horror filmmel.
  Kepkypa | #102959 Üzenet | 2009-06-03 10:24:02 | Válasz a #102941. hsz-ra Előzmény #102941
Én is ezt próbálom magyarázni mindenkinek hogy nem szabad fizetni, meg eréjesnek kell lenni, erre egy csomóan nekem esnek hogy hülye vagyok meg ök vannak otthon én csak egy külföldi vagyok, mit höbörgök úgy is nekik lesz igazuk. Ez pedig szerintem nem igy van. Na majd ezért is kapok hideget meleget.
  Imgi | #102965 Üzenet | 2009-06-03 12:20:26 | Válasz a #102959. hsz-ra Előzmény #102959
akkor most egy kis meleget icon_lol.gif még velem sem fordult elő az oldalon felsorolt negativ dolgok egyike sem de olyat már tapasztaltam az emlegetett határokon, hogy a rendszám láttán ki intettek a sorból előre és minden vizsgálat nélkül be ill. ki engedtek és köszönt már rám mosolyogva, magyarul az útlevél ellenőrző határőr is. Ezek után teljesen egyet értek veled.
  Kepkypa | #102966 Üzenet | 2009-06-03 12:28:44 | Válasz a #102965. hsz-ra Előzmény #102965
Velem meg olyan történt most tavasszal, hogy mikor odaértünk a Makedón határra, kérdezte a vámos hogy hol a másik autóm, amivel eddig jártam ,mert nem azzal voltam . Mondtam neki hogy el lett adva . Vigyorogtunk egymásra, majd magyarul jó utat kivánt aztán go tovább.
  Hiroda | #102971 Üzenet | 2009-06-03 12:45:15 |
Nem kell foglalkozni a negatív hírekkel. A nyaralás arról szól, hogy jól érezzük magunkat, nem arról, hogy hetekkel előtte görcsölünk, hogy mit fog csinálni a macedón rendőr. Ez a régi időszakra emlékeztet, amikor a háború alatt is majdnem minden évben átmentünk rajtuk, még két éves gyerekkel is. Soha nem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna. Az üzemanyaghiány miatt volt, hogy Bulgáriának mentünk akkor, még ahhoz is kellett egy kanna benzin a csomiba eldugva. Volt, hogy szerda délben indultunk Halkidikiről, és csak péntek délutánra értünk haza, mert olyan határok voltak. A szerb nem akart bulgáriából beengedni, Romániának akart küldeni. Ott voltunk magyarok vagy hetven kocsival, a nyomás hatására megnyitották a határt. Ezt csak azért írom, hogy valahogy mindig hazakerül az ember.
Aki szalonikitől lefelé megy, annak Bulgária kerülő, Halkidiki, vagy észak-kelet-görögo. felé esetleg elgondolkodtató, de szerintem akkor is macedonia.
Én úgy vagyok vele, ha próbálkoznak, akkor ellenállok, de ha nehezen megy, inkább odanyomom azt az 5-10 eurót. Nem éri meg mondjuk 2 órát várakozni annyiért. Kedd éjjel indulok, ha lesz valahol wifi, én is visszajelzek.
  ZA07 | #102972 Üzenet | 2009-06-03 12:49:22 | Válasz a #102971. hsz-ra Előzmény #102971
Szia Hiroda!

Igazad van. Nem kell hetekkel előbb azon aggódni, hogy mi lesz ha?Élvezni kell az út és a nyaralás minden pillanatát.
Előre is jó utat kívánok Nektek.

Üdv: Anita
  Jox | #102974 Üzenet | 2009-06-03 12:54:17 |
Sokan úgy indulnak el, hogy nem szervezik meg az utazást, majd csak kialakul valahogy.
Viszont a többség(?) szereti jól megszervezni az utazást is (pl én is), és előre felkészülni mindenre, amire lehet. (Pláne ha gyerekkel utazik.)

Ezért szükséges, hogy mindenki leírja a tapasztalatát.

Mindenkinek joga, hogy kétségbe vonja mások negatív élményeit, de attól még igazak lehetnek a történetek.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 248 249 250 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu