Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131575 Üzenet linkje2010-04-20 12:20:59  Válasz a #131570. hsz-ra

Szia maartita!

Ha nem voltatok még Athénban oda érdemes elmenni, az Acropolisz maga a csoda. Gyönyörű kilátással a fővárosra.
Ajánlom a Hydra-Spetses hajókirándulást is.
Nekünk nagyon tetszett még Epidavros-ban a színház. Szerintem azt feltétlenül látni kell.

Üdv: Anita

# 3962
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131576 Üzenet linkje2010-04-20 12:58:19  Válasz a #131575. hsz-ra Előzmény #131575

Bocsánat, hogy belekotyogok a fakultatívba, de Athénba szerintem csak annak éri meg ily módon elmenni (akár Tolóból, akár máshonnan), aki nem szándékozik ott soha legalább két napot eltölteni, és/vagy nem tud más módon eljutni oda, és/vagy megelégszik az Akropolisszal és szűkebb környékével.
# 3963
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131648 Üzenet linkje2010-04-21 11:08:51  Válasz a #131461. hsz-ra Előzmény #131461

Szia. 35 Eurotol mar lehet szallast talalni ebben az idoszakban (persze nem a tengerparton, feljebb a domboldalban)...
Agi

# 3964
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131676 Üzenet linkje2010-04-21 15:12:52  Válasz a #131575. hsz-ra Előzmény #131575

Szia Anita!

Köszönöm a gyors választ! Az athéni fakultatív kirándulás az milyen jellegű? Én a Dias Zeus utazási iroda prospektusában azt olvastam, hogy egész napos buszos városnézés. Ez azt jelenti, hogy elvisznek Athénba és mindenki gyönyörködjön amiben akar és szabadprogram vagy egész végig az autóbuszon kell lenni és mintegy városnéző buszról lehet szemlélni a látnivalókat?

A fakultatív programok milyen árban vannak?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: maartita

# 3965
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131692 Üzenet linkje2010-04-21 15:36:03  Válasz a #131676. hsz-ra Előzmény #131676

Szia maartita!

Sajnos ez ügyben nem tudok neked segíteni, mivel mi saját autóval voltunk Athénban tavaly hazafelé Toloból. (2007-ben pedig Nei Poriból)
Ági biztosan válaszolni fog majd neked, hiszen ő kinti idegenvezető, s nagyon segítőkész.
Egyébként a városnézést úgy kell érteni, hogy felmentek az Acropoliszra, megnézitek az őrségváltást a Szintagma téren és gondolom van némi szabadidő a környéken való sétára is.

A Hydra-i hajóút ára pedig felnőtteknek tavaly 34 Euro volt, nem tudom ez idén mennyit változhatott.

Üdv: Anita

# 3966
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131700 Üzenet linkje2010-04-21 16:09:24  Válasz a #131676. hsz-ra Előzmény #131676

Szia. Az atheni kirandulas ugy nez ki, hogy indul a busz innen Tolobol reggel 7.45-kor, utkozben van egy rovid (kb 20 perc) piheno csatornanal Korinthoszban , itt ki lehet setalni a csatorna hidjara,es onnan lenezni. Aztan tovabb Athenba, az Akropoliszon magyar nyelvu idegenvezetes, majd egyutt lemegyunk a Plakara, elmondjuk mit hol talaltok, es hogy hova ervenyes meg a 12 Euros kombinalt belepo, amit valtunk, igy mindenki el tudja donteni, hogy mire szeretne hasznalni a kb. 2,5 ora szabadidot az Akropolisz utan, lehet setalgatni vasarolni, es persze lehet asatasi teruletekre menni, vagy az uj Akropolisz muzeumba. Minden kozel van egymashoz igy ez ido alatt is sokat lehet latni. A szabadido utan ujra talalkozunk, jon a busz, elmegyunk megnezni a Marvanystadiont, majd onnan megyunk a Parlamenthez ahol megnezzuk az orsegvaltast, majd visszaszallunk a buszra es indulunk tovabb, ut kozben latni fogjuk az Egyetem, az Akademia es a Nemzeti konyvtar epuletet is ( ezek persze csak a fobb latnivalok, utbaesik meg nehany egyeb erdekesseg is). Tolotol Athenig rengeteg erdekes infot, tortenelmi tenyt, tudnivalot, legendat...stb elmondunk a buszon is...
A kirandulas ara 35E +belepo...
Nincs iden aremeles a Hydra-Spetses is ugyanannyi mint tavaly, 34 E a felnotteknek es 17 a (12 ev alatti gyerekeknek).

# 3967
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131703 Üzenet linkje2010-04-21 16:14:19 

...reggel...

...es most...

# 3968
Vscotina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
223 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131738 Üzenet linkje2010-04-21 20:20:50  Válasz a #131648. hsz-ra Előzmény #131648

Szia Ági!

Ez egy napot takar??

# 3969
Maartita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131774 Üzenet linkje2010-04-22 09:10:42  Re:

AgniTolo írta:
Szia. Az atheni kirandulas ugy nez ki, hogy indul a busz innen Tolobol reggel 7.45-kor, utkozben van egy rovid (kb 20 perc) piheno csatornanal Korinthoszban , itt ki lehet setalni a csatorna hidjara,es onnan lenezni. Aztan tovabb Athenba, az Akropoliszon magyar nyelvu idegenvezetes, majd egyutt lemegyunk a Plakara, elmondjuk mit hol talaltok, es hogy hova ervenyes meg a 12 Euros kombinalt belepo, amit valtunk, igy mindenki el tudja donteni, hogy mire szeretne hasznalni a kb. 2,5 ora szabadidot az Akropolisz utan, lehet setalgatni vasarolni, es persze lehet asatasi teruletekre menni, vagy az uj Akropolisz muzeumba. Minden kozel van egymashoz igy ez ido alatt is sokat lehet latni. A szabadido utan ujra talalkozunk, jon a busz, elmegyunk megnezni a Marvanystadiont, majd onnan megyunk a Parlamenthez ahol megnezzuk az orsegvaltast, majd visszaszallunk a buszra es indulunk tovabb, ut kozben latni fogjuk az Egyetem, az Akademia es a Nemzeti konyvtar epuletet is ( ezek persze csak a fobb latnivalok, utbaesik meg nehany egyeb erdekesseg is). Tolotol Athenig rengeteg erdekes infot, tortenelmi tenyt, tudnivalot, legendat...stb elmondunk a buszon is...
A kirandulas ara 35E +belepo...
Nincs iden aremeles a Hydra-Spetses is ugyanannyi mint tavaly, 34 E a felnotteknek es 17 a (12 ev alatti gyerekeknek).

Szia! Köszi szépen a gyors választ! Ez jól hangzik ezt bitos, hogy ki fogjuk próbálni!

# 3970
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132025 Üzenet linkje2010-04-25 12:47:59  Válasz a #131738. hsz-ra Előzmény #131738

Szia. Igen ez apartman/nap ar...
# 3971
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132026 Üzenet linkje2010-04-25 12:55:16 

tegnap kicsit felhos volt az ido...

...ez egy korabbi kep ... teli icon_biggrin.gif

...ma szuper ido van...

# 3972
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132029 Üzenet linkje2010-04-25 13:21:22  Válasz a #132026. hsz-ra Előzmény #132026

Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de bennem meglehetősen mély nyomot hagyott Tolo. Nem a világ közepe, s nem is a legjobb hely Görögországban, s mégis... icon_redface.gif Én jól éreztem ott magam kétszer is, s a többi mit számít... Nem tudom, emlékszel-e még, hogy egyszer megadtam egy idősebb német házaspár weblapjának a linkjét ( http://www.argolis.de/argolisframe.htm ), addig Te sem ismerted. Ott élnek Tolo mellett régóta. Így érdemes, ilyen elhivatottsággal oda költözni. Már többet tudnak Görögországról, mit az őslakosok többsége. Aki abba térségbe megy, annak ez a weblap aranyat ér! Sajnálhatja, aki nem érti a német nyelvet. Én ma is folyamatosan figyelemmel kísérem az újabb bejegyzéseket, s néha esek ámulatból a bámulatba. Ugyanígy csüngök a Te beszámolóidon is... icon_wink.gif icon_razz.gif
# 3973
PetBeatman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132062 Üzenet linkje2010-04-25 18:07:50 

Sziasztok Péter vok!

Én a barátnőmmel életünk első tengerparti nyaralására készülünk és Paralia ill Tolo között vacillálunk.Nem kifejezetten az önfeledt lebzselés és ejtőzés a célunk.Szeretnénk világot látni és szórakozni is de azt se szeretnénk ,h a parton egy törülközőt se tudjunk leteríteni a tömegtől.Paralia ebből a szempontból nem annyira jó.
Az lenne a kérdésem ,h Tolo-ban milyen az éjszakai élet és ,h milyen szórakozási lehetőségek vannak?Milyen a partja?Lassan mélyülő,tiszta,medúzák,kilátás,közlekedés...stb?

Előre is köszi!

# 3974
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132071 Üzenet linkje2010-04-25 19:10:34  Válasz a #132062. hsz-ra Előzmény #132062

Szia.

...ahogy latom mar valaszoltal is a sajat kerdesedre icon_smile.gif...
En persze elfogult vagyok Toloval kapcsolatban...de ez ertheto, hiszen itt elek...
Tolo jo kiindulopont Gorogorszag tortenelmenek felderitesehez : Nafplio, Mukene, Epidavrosz, Argosz, Athen...stb , a tenger fokozatosan melyul, (mar) nincs tomeg, mint 10 evvel ezelott, de azert van nyuzsges, es ejszakai elet is . Van jo par szorakozohely, hogy csak nehanyat emlitsek: VIBE cafe-bar (hangulatos karaoke bulikkal, szuper kotelokkal es jobbnal jobb kavekkal) , Nikolas kavezo-bar (sok gorog kulonlegesseg megkostolhato), gorilla bar ( www.tolo-guide.gr/gorillas2-en.htm ) , www.memoryclub.gr...stb...stb...
...

# 3975
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132119 Üzenet linkje2010-04-26 08:11:48 

Paralis és Toló össze sem hasonlítható

Ezt írták erről 2008-ban az index-en

"Toló, Toló, Toló!!!! Paráliát csak akkor válaszd, ha állandóan bulizni akarsz és nem Görögországra vágysz. Toló nem csak gyönyörű fekvésű, de sokkal hangulatosabb is mint Parália. Nafplion amelyik szerintem talán az egyik legszebb görög város alig 8-10 km-re van tőle és gyakran jár busz is oda. Kötelező kirándulás véleményem szerint Nafplionba átmenni és egy hajóútra Hydra és Spetces szigetére. Amennyiben van még időtök és pénzetek érdemes elmenni Sparta-Misztraszba, Olümpiába, Epidavrosba és Mükénébe is. Athén szerintem elég messze van innen és mivel ott sok a látnivaló, nem biztos, hogy megéri elmenni oda, mert csak egy rohanás az egész és fárasztó. "

Ági nemsemmi télen felmenni az erődbe, gondolom csak hátulról lehetett nem a kis "barlang" felől

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 264 265 266 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu