Köszönön szépen Josza, nagyon aranyos vagy. Utálom a marakodást:)
Szerintem jó csapat vagyunk (remélem magam és Niko85-t is ideszámolhatom)
Mégegyszer köszönöm!
Puszi Katonajány
#1329752010-05-04 20:37:47 Válasz a #132972. hsz-ra
Nos, akkor senki nem haragszik senkire. Adjatok egymásnak egy puszit, oszt annyi!
Kedves Niko85!
Most már áruld el légyszives, hogy hová szeretnél menni? Vagy csak most próbálod eldönteni? Nyugodtan kérdezz, mindenki szívesen segít. Majd meglátod.
Üdv: Josza
Már eldöntöttük a "jobbik"felemmel, hogy TOLOba megyünk
az Apollonnal utazunk, de csak szeptember végén
de az infó gyűjtést nem lehet elég korán kezdeni
igazából az késztetett arra hogy a fórumokat figyeljem, hogy a szállodánkról nagyon kevés dolgot találtam és kezdett egy pöttyet humbuk szaga lenni a dolognak
szóval ha valaki hallott már az elektra hotelről szívesen fogadnám ha megírná hogy milyen? milyen a fekvése meg ilyenek......
létezik- e egyáltalán
#1330232010-05-05 07:56:35 Válasz a #133000. hsz-ra
Szia niko85!
Igen létezik a Hotel Elektra és nagyon jó helyen található. Tavaly párommal eltöltöttünk ott 2 hetet és jól éreztük magunkat.
A központban van, a Thetis Hotellel szemben és Ágiék irodájához nagyon közel. A part kb. fél percre található. A Thetis medencéjét használhatjátok majd.
A hotel egyszerűen berendezett, tiszta, a fürdőszoba elég pici, de szerintem ez nem lehet akadály. A reggeli elég egyhangú volt, de minden mindig friss, a kenyér, a tej, kávé, úgyhogy erre sem lehet panasz.
Szerintem az Elektra jó választás.
Ott nem adtak reggelente narancslét abból a fantasztikus narancssűrítményből amit a környéken lehet kapni?
Öt literes kannában hoztam haza, de legszívesebben minden ismerőst aki odamegy megkérnék, hogy hozzon egyet.
Ugye ezt vízzel kell hígítani ha jól emléxem kb 1-5 arányban, de simán kenterbe veri az itthoni 100%-os narancsleveket és tudod is mi van benne.
#1330282010-05-05 08:32:04 Válasz a #133025. hsz-ra
Szia Breki!
Hát igen Naphlion környéke Görögország legfőbb narancstermő vidéke.
Ha itthon megnézitek a piacon a görög narancsok ládáját, 90%-ban naphlioni cég szerepel rajta, és kétségtelenül azon a vidéken kapható a világ legfinomabb narancsa. Amelyik narancs a fán érett meg, annak ezerszer jobb az íze, mint amit féléretten szednek le és csomagolnak és a ládákban kényszer-érik. Toloban és környékén frissen szedett, fán érett és vegyszermentes héjú narancsot, citromot lehet venni. Aki szereti a kandírozott narancshéjat és a sütikben, édes ételekben használt citromhéjat (az olasz limochello alapanyaga is) az onnan nyugodtan hozhat haza magának. Ami már exportra megy és itthon lehet kapni annak a héját erős vegyszerekkel kezelik, hogy megakadályozza a rohadást. Az ilyen héjak nem alkalmasak fogyasztásra és mosás, áztatás után sem jön ki belük a méreg.
Üdv: Josza
#1330402010-05-05 09:40:05 Válasz a #133028. hsz-ra
Igen igazad van én mint itthoni citrustermelő is megerősíthetem.
Mikor megyek vhova rögtön az az első, hogy hol milyen citrusok vannak.
Melindához is szinte ez volt az első kérdésem, és mikor Nafplio-ba mentünk biciklivel akkor az ottani kertészetbe is képes voltam bemenni megnézni őket.
Az erőd alatti kis parkolóval szemben volt egy elhagyatott telek
Ott egy fáról nagyon finomakat szedtem illetve sokszor elmentünk Drepano felé is ez ügyben.
Lehet, hogy fura, de ezek a még szeptemberben is zöld narancsok sokkal finomabbak mint azt a színük alapján gondolnánk, én naponta legalább 5-6-ot megettem és ásványvízbe is mindig azt nyomtam, remek ízesítő és szomjoltó és még egészséges is, Nem volt szükség semmi üdítőre.
A hazahozott 20-30 zöld narancs pedig itthon szépen besárgult és vmennyire beérett simán magában is de lehet alma vagy banán mellé is rakni.
Sokan nem tudják, hogy a citrom ha nem szedik sárgán le újból bezöldül és úgymond utánérik a fán újra besárgulva és akkor sokkal finomabb sokak szerint. De ahogy Jozsa írja az itthoni citromokat zölden féléretten szedik le és útközben kényszerérik meg.
A bolti citrom erősen vegyszerezett, utó-érlelő vegyszerekkel permetezett. A fentiek miatt a héja egyáltalán nem fogyasztható, ezért óvakodjunk attól, hogy a régi süteményreceptek alapján a reszelt citromhéjat felhasználjuk !
Össze sem hasonlítható a saját termelésű citrom a boltival és bár itthon nem olyan ideálisak a feltételek mint Tolóban aki helyesen tartja őket akár maga is biztosíthatja a citrusokat a családnak.