Nem írtad mennyi napra mentek. Gondolom egyénileg, ha ti szervezitek miket nézzetek meg. Párizs belvárosi része, az gyönyörû, és nagy szerencse, hogy szinte minden egy helyen van. Mi nem is metróztunk, pont ezért, hogy minél többet is lássunk, és a Szajna két partján jó volt sétálni. Este gyönyörû kivilágításban van az Eiffel torony, szerintem akkor menjetek fel,minden egész órában fényjáték van, és Párizs is gyönyörû fényekben pompázik. Ajánlanám elõtte pl. egy szajnai hajókázát, egészen más szemszögbõl látnátok Párizst.Eiffel elõl indul. Nem tudom mennyi múzeumot akartok megnézni, de lehet venni Paris pass kártyát, sajna nem emlékszem pontosan mennyiért talán 16-18 euro között volt az ára. 3 napig ezzel a kártyával lehet bemenni sorba állás nélkül, bármelyik múzeumba. Egyedül a Notre Dame tornyába nem érvényes, de Versaillesbe is elfogadják. Kajálni, fõleg a Monmartrén érdemes, bármelyik arab étteremben. Jól fõznek, és olcsó, de ha francia ételt szeretnétek az kicsivel többe kerül. Az araboknál 3 fogásos vacsora 10-12 euro/fõ.
A hires dolgok mellett, szerintem a parfüm múzeumot is nézzétek meg, az az operától nem messze van. Világmárkákat lehet nagyon olcsón venni tõlük. Ami nekem nem tetszett a Centre G. Pompidou. Az egy modern épület, és a környékén mûvészek találhatóak mûsorokkal. A Louvre számora egy csoda, és ezmiatt még vissza kell menni, mert egész egyszerûen a fõépületet tudtuk bejárni, másra nem volt idõ.
Csavargókkal zsebtolvajokkal nem találkoztunk. A franciák kedvesek voltak velünk. Sajnos nem sok nyelven beszéltek, mi meg nem tudtunk franciául, de végül is mindent megkaptunk amit akartunk.
Nagyon írigyellek benneteket , bár én a jövõ hónapba Rómába látogatok el. Remélem az is jó lesz.
Szia Kriszta 35!
Köszi a hasznos infokat!Hosszú hétvégére megyünk egyéni szervezésben.Az Eiffel tornyot nappal és este is megszeretnénk nézni,a Szajnai hajokázás is tervbe van véve és a Disneyland is.De ha már az Eiffel torony lábánál fogok állni 3 napig az sem lesz baj,mert már nagyon rég ota vágyom erre az utazásra.Az éttermek is elég elfogadhato áron vannak,reggelit kapunk a szállodában.Rómába mi is megyünk junius 20 akkor majd hozod az infot nekünk.Ha haza jöttünk Párizsbol irok neked,hogy milyen volt.Ja még azt akartam kérdezni,hogy ti hányas zonában laktatok?Gyüjtõjegyet érdemes venni a metrora?Szoval Róma is érdekel majd,Ha még eszedbe jut valami ird meg légyszives.Az angolt nagyábol értik kint?A taxi tarifákrol nem tudsz valamit?Bocs,hogy ennyit irtam.Andi
Hát, nagyon sajnálom, hogy így alakult, ez pech a javából. Ez a fránya idõjárás az, amivel szemben tehetetlen az ember... Annyira kár érte, olyan szép nyaralás lehetett volna.
Azért, gondolom azon az 1-2 napon, amikor jó idõ volt, csináltatok képeket, megosztod majd velünk?
Nekem egy ismerõsöm volt tavaly Párizsban és mutatott egy vagon képet róla. Nem gondoltam volna, hogy Párizs ennyire gyönyörû város!
Szebbnél szebb helyeken jártak az ismerõsömék is, csak ámultam. Az volt a baj, hogy dvd-n nem voltak feliratozva a képek, így sokszor nem tudom, hogy ahol jártak, az mi volt konkrétan.
Az Eiffel torony este kivilágítva valami csodaszép volt! Meg az üveg piramis is nagyon szép, a rendezett parkok, a tisztaság, voltak valami képtárban is, meg sok-sok más gyönyörû helyen.
Azt õ is mondta, hogy más nyelvet nem nagyon beszélnek a franciák.
Szép hétvégétek lesz.
Mi nem metróztunk azt írtam, így az árakat se tudom, meg milyen jeggyel érdemes utazni rajta. Az az igazság, hogy élveztem, hogy Párizsban sétálhatok, meg minden egy helyen van szinte, ezért nem is akartunk metrózni. A másik, mi ismerõs által szervezett kiránduláson voltunk, és mi busszal voltunk, a szállásunkra busszal mentünk vissza.
De szerintem 1-2 euronál nem lehet drágább a vonaljegy.
A Champs Elysées-en ott az eladók beszélnek angolul, azzal nem is volt baj, de egy hétköznapi boltba az eladó már annnyira nem, én próbáltam angol, német nyelven, hát a végén aktivity által megértettük egymást. Lehet tényleg nem tudtak más nyelven, nem feltételezem, hogy nem akartak infót adni, mert amúgy meg nagyon kedvesek, segítõkészek voltak velünk. A Notre-Dame környékén lehet venni, olyan képeket mintha kézzel rajzolták volna. Nagyon szépek, majd nézzétek meg, egy emléknek szerintem kitûnõ.
Rómára már én is nagyon készülök. Április végén megyünk, nézzek, infókat gyûjtök róla. Azt már tudom, hogy a Vatikánba ingyen mehetünk majd be, mert minden hónap utolsó vasárnapján nyitva is van, és nem szednek belépõt. Este ismét, én is akarom a Colusseumot kivilágítva is megnézni. Rómába hol szálltok meg??
Szia Kriszta 35!
Rómában az Ata Domina Residence -ben fogunk lakni,ez Róma külvárosában van,8 km.re van a reptértõl.Ezt is egyénileg szerveztük.És ti merre lesztek elszállásolva,szervezett utra mentek.Köszi a sok jó tanácsot Párizssal kapcsolatban,már nagyon bevagyunk sózva.Biztos sirva fakadok az Eiffel torony lábánál,mert nagy álmom valosul meg.
Szia Andra!
Remélem,hogy nekünk is hasonlo élményekben lesz részünk.Párizs maga a csodálat,az álom,meg van a varázsa.Esti képünk nekünk is van az Eiffel toronyrol,az van fent az msn képünkön.Oktober ota azt várjuk,hogy már mi is rajta legyünk a foton.Jövõ héten lehet,hogy teljesül a vágyunk.Haza jöttünk irok majd errõl a szép városról.
Tudom mire gondolsz, amikor az Eiffelel kapcsolatban írsz. Pont úgy voltam vele, hogy csak egyszer lássam végre Versaillest, imádtam ott lenni. A férjem meg az Eiffel torony miatt volt nagyon besózva.
Amikor majd ki lesz világítva, és fent leszel a 3 szinten, hát az egy isteni érzés lesz. Nagyon kalandos ahogy megy fel a lift. a 2-3 emelet között nem lesz alattad semmi csak a nagy üres tér, és azt majd látod, mert üveg van mindenhol. Félelmetes, és lenyûgõzõ egyszerre. A Louvret ki ne hagyjátok!!!! Ja és az üveg piramis, a kis diadalív, az obelix, és a nagy diadaliv, egy vonal mentén helyezkedik el, fantasztikusan megcsinálták a Concorde teret, és a Champs Elyséest. Szóval ezeket látni kell
Én tavaly írtam egy beszámolót a sétapálca.hu megtalálod, ha érdekel.
Rómában a Szent István házba leszünk, és a hugomékkal megyünk együtt a wizzairrel. Nem is bánom, a kisebbik repülõtére fogunk landolni, és talán gyorsabban áthaladunk itt. A szállásunk a Vatikántól nem messze van. Remélem a Terminihez is gyorsan eltudunk majd jutni. Ott ismét sokminden van egy helyen, valószínû sétálni fogunk, és élvezzük a római levegõt, és embereket. A másik, ez másik világ, itt állítólag sok a zsebtolvaj, itt jobban kell majd az értékeinkre vigyázni.
Ha haza jöttél tényleg írjál Párizsról, nagyon kíváncsi lesezk, hogy tetszett!!!
Üdv újra a hellászon, sajnálom hogy ennyire rosszul sikerült utatok volt, de ne szomolkodj, pár hónap múlva mentek Görögországba és ahogy Kriszta is írta, majd az kárpótol mindenért, meglátod!
Szia Kriszta 35!
Irni fogok ha hazaérünk Párizsból,hogy milyen volt,de te is irjál majd Rómáról,OKÉ!Mi most a Wizzair.rel megyünk,Rómába pedig Sky Eurpe-val,mindig azzal ami a legolcsobb amikor utazni akarunk.Néztem Párizs várostérképét,szerintem nem lesz nehéz megtalálni a látnivalokat,mert ahogy te is irtad minden egyhelyen van szinte!Andi
Persze, hogy írok Rómáról, mindent amit tapasztaltunk. Már nagyon várom, hogy végre ott legyünk.
Készítem a tervet mit mikor nézzünk meg. Ott is sokminden van egy helyen.
Igen,most az vigasztal, hogy be van fizetve a kaprpathosi ut. Nem csak az a bosszanto, hogy ennyi penz karbavesz, hanem az, hogy melengetsz egy almot, eleten at, aztan honapokon at almodozol,amikor mar tudod, hogy odamesz, es aztan ugy jössz vissza, hogy tovabbra is alom marad. Most csak azt mondogatom, de jo is lenne egyszer Mauritiust latni, mert ugy erzem, mintha ott sem lettem vona. A legerösebb kep, amire emlekszem az a szobank, ahova 3 napig be voltunk zarva. Vannak azert jo kepeim is, de egyelöre nem lehet felmasolni öket a gepemre, mert meg mindig nem müködik. Ha fent kesznek, akkor szolok.
Szia Andi!
Nagyon sajnálom, hogy így sikerült a nyaralásod, mert ide nem mindig tus menni az ember. Már többször láttam úti filmet róla, nagyon szép hely, de nekem biztos csak álom marad. Majd a görög nyaralás kárpótol. Talán ha majd a képeket nézegeted, akkor utólag errõl a csodás helyrõl is jut eszedbe egy két szép dolog, és nem csak a rossz idõ.
Sziasztok!
Annyit írtatok most Párizsról, hogy ha hazamentem, elõveszem a régi képeimet, mert nagyon honvágyam lett.
A mai Metró újságban, van egy egész oldalas cikk, a Párizsi pékekrõl. Szép emlékeim vannak nekem is, mert nagyon sok finomságot lehet ott kapni.
Szia Juhi!
Már megérte felhozni ezt a Párizsi dolgot,igy legalább neked is okoztunk pár kedves pillanatot azzal ,hogy elöveszed a régi képeidet,és nosztalgiázol.Nekem még csak álom,de már csak egy hétig,Utánna már valoság lesz belöle.Aztán az idö mulásával már nekem is egy szép emlék lesz!Andi.