Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12068 Üzenet linkje2006-07-20 09:28:17 

Sziasztok!

Nem egészen értek most veletek. Én úgy gondolom, hogy kisgyermekes családok is hagy utazzanak külföldre, busszal vagy repülövel. Akik ilyen útra befizetnek azoknak számolni kell azzal, ahány amber annyi szokás, természet. Sajnos el kell viselni a gyerekek hisztiét úgyanúgy, mint némely felnõtt lehetetlen viselkedését.

Én még mindig jobban eltudom viselni a bili szagot, mint a mögöttem ülõ ember durrogásait, az úgy gondolom sokkal undorítóbb.

Idén mi voltunk busszal, de más országba, és nem volt gáz, ki lehet bírni. De az tény, a kocsi az a legmegfelelõbb eszköz a kisgyermekes családok utazására, persze ha van.

# 47
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12071 Üzenet linkje2006-07-20 09:30:45 

Bocsánat, az elsõ mondatból az egyet szó lemaradt.
# 48
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12081 Üzenet linkje2006-07-20 10:20:43 

Nekem semmi kifogásom a gyerekek ellen. Igenis nekik is utazni kell.
Viszont egy 2 és fél éves gyereknek nem való a 18-24 órás buszozás. Sok szülõ nem gondol arra, hogy képtelenség ilyen hosszú ideig lekötni egy picurt. Ráadásul, nem tudnak rendesen pihenni, ezért sokkal nyûgösebbek. icon_exclaim.gif
Sok buszon le van zárva a WC. Egy 2-5 éves gyerek nem tudja szabályozni, hogy csak 3-4 óránként legyenek szükségletei.
Amíg az enyémek kicsik voltak, nem mentünk velük ilyen hosszú útra.
Ha az ember gyermeket vállal, meg kell tanulnia lemondani bizonyos dolgokról. Ha nem repülõvel utazunk, akkor távoli nyaralást, akkorra kell ütemezni, amikor a kicsi elég nagy ahhoz, hogy alapvetõ szabályokat betudjon tartani.
Igaz, hogy erre sok felnõtt is képtelen. Úgy vannak vele, hogyha már befizették az utat, övék a világ, mindenki levan ejtve icon_twisted.gif .
Teljesen leisszák magukat (kis rövidet meg jó sok sört), aztán replikáznak, amiért a busz nem áll meg 20 percenként, hogy a fáradtgõzt leereszthessék.

# 49
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12089 Üzenet linkje2006-07-20 11:11:11 

Szia Csutek!!
Teljes mértékig egyetértek, a fiam 8 éves, idáig kocsival mentünk nyaralni biztonsági és kényelmi szempontból, ha valami van azonnal tudjunk hazajönni. Ez persze a túlzott szülõi aggódás. Most busszal megyünk Paraliara, hát egy kis szorongás van bennem. Remélem, hogy a buszon lesznek még gyerekek. de lehet, hogy a többi utas ennek nem örülne.
Márta

# 50
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12095 Üzenet linkje2006-07-20 11:49:22 

Helló Márta!

Ha gondoskodsz arról, hogy legyen valami társas játék, vagy fülhallgatón keresztül zenét, mesét hallgathasson, biztosan lefoglalja magát. A könyvet nem ajánlom, ugyanis nem tesz jót a szemnek, ha mozgó jármûvön olvas. Ráadásul filmvetítés is szokott lenni. Egy ekkora fiút már az is érdekli.
Az én lányom is ennyi idõs volt tavaly, amikor 6-700 km-es útra vállalkoztunk, ezért tudom, hogy le lehet kötni. A sötétben hamar elaludt, nappali fénynél pedig gyönyörködött a tájban.
Hidd el nem lesz gond. Ráadásul aki fõszezonban utazik busszal, annak tudnia kell, hogy gyerekek is lesznek az utasok között..

# 51
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12096 Üzenet linkje2006-07-20 12:25:23 

Elõször 97-ben utaztam a barátnõmmel Paraliára és még akkoriban ritkaság volt a luxus busz, legalábbis a Panoráma Toursnak akkor még nem volt, így sima, hagyományos ikarus busszal mentünk, amilyenek a városokban is közlekednek. Elmondanám, hogy százszor kényelmesebb volt, mert szélesebbek voltak az ülések, mint ezeken az új buszokon. Igaz, légkondi nem volt, de ahogy tapasztaltam hiába van az új buszokon is, nem szeretik bekapcsolni. ÍGy olyan mindegy, hogy van-e vagy nincs. Félig volt tele busz és mindenki normális volt, a gyerekekkel se volt gond. Sõt, a végére teljesen össze is haverkodtunk mindenkivel.
TAvaly Sartin voltam, szintén busszal és nekem akkor se volt rossz tapasztalatom az utasokkal kapcsolatban. Sõt, volt a buszon egy 2 éves kislány is, de az egész út alatt talán 2x sírt fel éjszaka, de csak pár pillanatig tartott. Hálistennek, ezek szerint én még eddig kifogtam a normális utasokat. Remélem most se lesz másként.
Nem könnyû a buszos út, de eddig még mindenki túl élte, és úgyis csak a szép emlékek maradnak meg a végére. Sajnos sok bunkó ember van, pedig ilyenkor csak egy kicsi odafigyelés kellene, egy pici alkalmazkodás a többiekhez és semmi baj nem lenne.

# 52
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12101 Üzenet linkje2006-07-20 12:37:25 

Sajnos nem vagyunk egyformán alkalmazkodók. Vannak akik egész évben fegyelmezettek, amikor meg nyaralnak teljesen hibbantak lesznek. Az ilyeneknek különjáratot kellene indítani, had menjenek egymás idegeire icon_exclaim.gif Akkor talán tudnának normálisan viselkedni.
# 53
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12104 Üzenet linkje2006-07-20 12:43:47 

Csutek írta:
Sajnos nem vagyunk egyformán alkalmazkodók. Vannak akik egész évben fegyelmezettek, amikor meg nyaralnak teljesen hibbantak lesznek. Az ilyeneknek különjáratot kellene indítani, had menjenek egymás idegeire icon_exclaim.gif Akkor talán tudnának normálisan viselkedni.

Milyen igazad van Csutek! Megnéznék egy ilyen buszt. icon_twisted.gif

# 54
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12110 Üzenet linkje2006-07-20 13:50:53 

Szerintem nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig bizonyos kor alatti gyerekkel ne utazzon az ember buszon, vagy repülõn. Bizony sok család van, akinek egyáltalán nincs, vagy nem olyan állapotú az autója, hogy ilyen messzire menjen vele. Mikor az enyémek picik voltak, mi is "csak" a Balatonhoz mentünk. Most már ez kicsit másképp van, a költségek szempontjából biztosan inkább bevállalnám az egész napos buszozást, meg a jó idõ is inkább "garantált" Görögországban. Más szempontból meg ez a kérdés pont olyan, mint a gyerekekkel kapcsolatos összes dolog. Egyik lurkó ilyen természetû, a másik olyan, nincsen recept rá, hogy kivel lehet elindulni egy ilyen útra. Persze a buszon is legtöbb a szülõn múlik, hogyan készíti fel a gyereket, mennyire veszi a fáradságot, hogy elfoglalja. Arról nem is beszélve, hogy a bilikérdést nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani zacskóval, még a folyékony dolog esetén is be lehet húzni a bilit egy nagyobb szatyorba és nem olyan kellemetlen a szaga. Azért azt sem hiszem, hogy szegény gyerkõc pont mindig a megállások után bilizett és egész úton mindig szagolni kellett..... Egyébként nekem nagyon tetszett Kriszta módszere - nevezetesen az, hogy elhitette a kisebbik srácával, ha nem marad csendben és nyugton, akkor kiteszik és továbbmennek nélküle. Persze Õk autóval utaztak, de lehet, hogy buszon is megoldható így a probléma...... Azzal meg mindenképp számolni kell, hogy azért kerül annyiba a buszos út, mert sok embert visznek egyszerre, nem kell vezetni, eligazodni, figyelni, hanem ülhetek és nézelõdhetek kedvemre.
# 55
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12111 Üzenet linkje2006-07-20 13:52:51 

# 56
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12112 Üzenet linkje2006-07-20 14:02:20 

Sziasztok!
A buszos utaknál az ülõhelyek hogy vannak? Ez alatt az értem, hogy a buszvezetõnél van egy ülésrend, vagy érkezési sorrendben lehet helyet-foglalni.
Márta

# 57
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12113 Üzenet linkje2006-07-20 14:13:45 

Szerintem minden iroda csinál ülésrendet. Legalábbis akikkel eddig utaztam, mindig megmondták kinek hol a helye.
# 58
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12118 Üzenet linkje2006-07-20 14:29:51 

Szia marta!

EGyetértek Csutekkal, én is úgy tapasztaltam, hogy az iroda saját maga elkészíti az ülésrendet és felszálláskor közlik veled, hogy hova kell ülnöd. Azt hiszem, hogy ha fizetsz külön, akkor lefixálhatod azt a helyet, ahova szeretnél ülni. De fizetés nélkül nem garantálják.
Tõlem megkérdezték, hogy van-e kívánságom, hogy hova szeretnék ülni, de azt hiszem elszúrtam, mert azt mondtam,h ogy tulajdonképpen nincs. icon_confused.gif Remélem nem a busz hátuljában kapunk helyet. icon_confused.gif

# 59
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12129 Üzenet linkje2006-07-20 14:52:24 

Szia Marta!

Teljesen egyetértek Andrával és Csutekkel. Minden utazási iroda készít ülésrendet, és kint a busznál közlik Veled a helyedet. Van olyan iroda is, ahol foglaláskor térítés nélkül is kiválaszhatod, hogy hol szeretnél ülni, persze a szabad helyek függvényében. Némely irodánál pedig 1-2 ezer forint felár ellenében biztosítanak oda ülõhelyet ami Neked szimpatikus.

# 60
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12137 Üzenet linkje2006-07-20 15:42:54 

Sziasztok!
Köszi, hogy az ülésrenddel kapcsolatban válaszoltatok. Az Aeolusnál nem kérdezték meg, hogy hova akarunk ülni, szerintem az ut.ir. osztotta fel és beszálláskor a buszvezetõ mondja meg. Hát kedden elválik.
Márta

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 4 5 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu