Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 4816
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Cicmarek
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158989 Üzenet linkje2011-03-26 15:13:00 

Alisha22 írta:
Igen, erre lennénk többen is kíváncsiak. Egy jó kis beszámolóra icon_smile.gif Ilyen utazással kapcsolatban.

Sziasztok!
Idén mi is ezzel az akcióval utazunk jun 13héten indulás repülő /apartman.
Már 2éve is ezzel az akcióval utaztunk, akkor Kefalóniát kaptuk.
A lényeg ezzel az utazással kapcsolatosan. Kb 2héttel az indulás előtt kiértesítenek, hogy melyik desztinációt kapjuk, és akkor kell a többi útiköltséget befizetni. Ilyenkor kapsz egy igazolást, hogy az X helyre befizetve a teljes összeg. Majd a reptéren megkapjuk a rep.jegyet.
Az igazoláson nincs rajta, hogy mennyibe került neked az utazás, szóval mindenki egyenértékű a nyaralás során. Függetlenül attól, hogy vki fortuna vagy teljes áron vagy last minute-ként megy.

# 4817
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ibissz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158995 Üzenet linkje2011-03-26 16:12:39 

Sziasztok!

A mediterrán tombolára már korábban befizettem, de most volt még alkalmam beszélgetni az utazási iroda munkatársával.

Elmondta, hogy ez az akció is arról szól, mint minden iroda minden akciója, hogy szeretnék az összes lefoglalt apartmanjukat eladni.
Az IBUSZ ezt a lehetőséget választotta, hogy az előző évek tapasztalatai, és az idei foglalások folyamatos figyelembevételével időről-időre módosítva a keretet fortuna utakat értékesít.

Az utazási irodás hölgy tapasztalata a repülős utakkal kapcsolatban az, hogy a Krétára és Korfura menő utakat általában eladják, a fortunásoknak pedig Rodosz és Zakynthos marad.

A buszos utak közül a Sartira és Paráliára menők a népszerűbbek, ezért zömében rendszerint a tolói és az olympic beach-i szállások maradnak meg. Tolót a hosszú utazás miatt nem szokták választani.

Azt is elmondta, hogy a konkrét helyet választók általában az olcsóbb helyeket veszik meg, így a fortunásoknak gyakran a drágábbak maradnak.

Elmondta, hogy az ő irodájukban az a szokás, hogy (mivel az utasokért vannak!) igyekeznek a legmesszemenőbbekig figyelembe venni az utasok kéréseit, ezért esetemben is felírta, hogy hova szeretnénk leginkább menni.

A buszos úttal kapcsolatban elmondta még, hogy a sok panasz miatt már nem a korábbi céggel utaztatnak, hanem egy másik, komoly tapasztalattal és új buszokkal rendelkező társasággal. Elmondása szerint egy-egy buszon a fortunás utasok száma kb. 8-10 fő, és attól függetlenül, hogy ki mennyi pénzért vette az utat, minden utas "egyenértékű". icon_smile.gif

Én a június 13-ával kezdődő hétre foglaltam, ezért megkérdeztem, hogy akkor biztos lehetek-e a 17-i pénteki indulásban, mira azt a választ kaptam, hogy nem, mert a megadott időpont a hét közepét jelenti, ezért az indulás lehet 10. is. Mondtam, hogy az nekem még az iskola miatt nem igazán jó, ezért felírta, hogy 17-i indulást kérünk.

Minden úticélnál van az irodának telepített idegenvezetője, azt ígérte jó kezekben leszünk. icon_smile.gif

# 4818
Cicmarek
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158997 Üzenet linkje2011-03-26 16:45:13  Válasz a #158995. hsz-ra Előzmény #158995

Szia Ibissz!
A jun 13 (hétfő) az a hét amikor az indulás lehetséges. A szabságot Mi is úgy vesszük ki, hogy a lehetséges legkorábbi indulás repülő esetén jun.16.
Remélem úgy lesz ahogy írod a repülős fortunások Rodoszt kapják. Mivel mi a Zakinthos-t kizártuk. Én is rákérdeztem az értékesítőre, hogy nem e lehetne......hogy Rodoszt kapjuk, erre azt mondta, hogy a központ adja ki, de azért megjegyezte, hogy tudom hogy hova szeretnének utazni.

# 4819
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159003 Üzenet linkje2011-03-26 18:28:57 

Sziasztok! Örülök, hogy ennyien vagyunk, akik így utaznak. Remélem, akik korábban mennek, megosszák majd az élményeiket. Esetleg van valakinek olyan tapasztalata, hogy befizette az utalványt és mikor kiderült már, hogy hova megy, valamiért lemondta? Nekem azt mondták az utazási irodában, hogy amíg alá nem írjuk a szerződést, addig visszaadják a pénzt. De az utalványon az szerepel, hogy nem lehet visszaváltani. Akkor hogy van ez?
# 4820
Ibissz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159004 Üzenet linkje2011-03-26 18:30:04  Válasz a #158997. hsz-ra Előzmény #158997

Szia Cicmarek!

Igen, én is biztos voltam abban, hogy a 13-ával kezdődő héten (azaz buszos utaknál 17-én pénteken) lesz az indulás. Ehhez képest ma azt mondták az irodában, hogy a 13-át megelőző pénteken, vagyis 10-én is lehet az indulás. De figyelembe veszik, hogy nekem a 17-i a jó.

# 4821
Ibissz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159006 Üzenet linkje2011-03-26 18:35:22  Válasz a #159003. hsz-ra Előzmény #159003

Szia!
Nekem azt mondták, hogy amíg nem lesz konkrét az úticél, addig nem kerül sor a szerződéskötésre, és addig átruházható az utalvány, mert addig nem névre szól.
Azt nem mondták, hogy az átruházás úgy is lehetséges, hogy esetleg ők veszik vissza.
Nem lehet, hogy itt is az útlemondás esetére vonatkozó szabályok az érvényesek?

# 4822
Cicmarek
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159011 Üzenet linkje2011-03-26 19:23:20  Re:

ibissz írta:
Szia Cicmarek!

Igen, én is biztos voltam abban, hogy a 13-ával kezdődő héten (azaz buszos utaknál 17-én pénteken) lesz az indulás. Ehhez képest ma azt mondták az irodában, hogy a 13-át megelőző pénteken, vagyis 10-én is lehet az indulás. De figyelembe veszik, hogy nekem a 17-i a jó.

Szia Ibissz!
A táblázat is azt mutatja indulási hét jun.13. Akkor nem lehet jun.10.
1000%, hogy 17én fogtok indulni, mert az előző turnus, indul 10.-én. Jó fej akart lenni és ezért mondta, hogy figyelembe veszik, hogy Neked a 17.-i indulás jó, hisz alapból azt kapod.
Korábbi utazóknál is így volt, másképp nem is lehet. A szabidat kérheted nyugodtam, úgy hogy 17én indultok.

# 4823
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159018 Üzenet linkje2011-03-26 22:45:54 

Sziasztok "Mediterrán-utazók" icon_smile.gif

Mi 2x repültünk így az Ibusszal icon_razz.gif
2009-ben Rodoszon voltunk.Zaki és Kefalónia kizárásával.Kicsit fáztam tőle,mert Rodosz nekem túl zajos helynek tünt a hallottak alapján.De semmit nem bántunk meg icon_exclaim.gif Csodálatos hét volt icon_exclaim.gif 1 fakultatívon voltunk Symi szigetén.Csak ajánlani tudom mindenkinek icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif Minket összeraktak a Neckermanos utasokkal,mert kevésen voltunk jelentkezők.Mázlink volt,mert a hazaindulás előtti napon volt a program így a bérelt kocsi 1 percig sem ketyegett nálunk üresjáratban!A Royal Roses-ben volt a szállás.Gyönyörú kis apartszálló kb.300m-re a tengertől,5'-re a központtól.
Utolsó délelőtt a Faliraki-i strandon heverésztünk a busz érkezéséig,ami pont fél3 volt! Más irodánál tapasztaltam,hogy nem tudják megmondani,mikor jön a busz-így én már nemigen meretem strandolni vagy messzebb sétálni-nehogy lemaradjunk!(pedig lett volna idő bőven-így utólagí!)Hát az ibusz tudja,mikor jön a busza icon_exclaim.gif
2010-ben Nyugat-Krétát nyertük icon_razz.gif
A szállás Adeleanos Kamposban volt.Itt nem volt saját strand.De van elég Krétán icon_lol.gifA busz itt is pontos volt-sajnos reggel korán icon_cry.gif

Mindkét alkalommal pontosak voltak az iroda által megadott információk a szállással és utazással kapcsolatban is! Az idegenvezetők kedvesek és segítőkészek voltak icon_exclaim.gif Bár mi magunk szerveztük a kirándulásainkat,de ha kellett vkinek segítség a csoportból,rendelkezésre álltak.

Üdv,Macsosz icon_smile.gif

# 4824
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159058 Üzenet linkje2011-03-27 20:20:31 

Sziasztok!

Örülök a jó tapasztalatoknak:))).
Még olyan sok van vissza, nagyon mennék már.
Gondolom azért is tart az akció folyamatosan, hogy a később foglalóknak is tudjanak akciós utat adni, gondolom ez a Fortunás dolog a szezon kezdetéig lesz, utána meg a last minute utak.

# 4825
Picimancs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
125 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159088 Üzenet linkje2011-03-28 10:06:45 

Tothrita!
Buszos utat szerettem volna foglalni aug.22.re de nem tudtam.Így juni 17.én indulunk.Én akkor mikor foglaltam akkor már más helyre egyáltalán nem tudtam(neten).Mi arról beszéltünk párommal,hogy valószínű az utazási kiállításra vannak lefoglalva az utak(ezt azért gondoltuk mert lehet ott befizetni.De ha nem lehet akkor mind1 mi még nem voltunk) irodán belül.
Közben megkérdeztük a fix ülőhelyet a buszon. most nem lehet csak ha kiderült hova megyünk de akkor is csak ugy ha van szabad ülőhely.

# 4826
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159092 Üzenet linkje2011-03-28 10:44:10  Válasz a #159088. hsz-ra Előzmény #159088

Ez érdekes. Mondjuk neten én nem próbálkoztam. Remélem azért nem fordul elő, hogy nem lesz hely...
# 4827
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159099 Üzenet linkje2011-03-28 12:34:28  Válasz a #158943. hsz-ra Előzmény #158943

Na, megkérdeztem az irodát, a következő a válasz:
"Sajnos 06.13-tól apartmanos fortuna nyaralás nincsen, de 06.20-tól lehetséges. Amennyiben ez az időpont is megfelel, várjuk a megkeresést!"

Lecsúsztunk icon_sad.gif

# 4828
Ibissz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159102 Üzenet linkje2011-03-28 12:55:24  Válasz a #159099. hsz-ra Előzmény #159099

Szia Nikóca!
Azt javaslom, hogy érdeklődj még a következő napokban.
Én azt tapasztaltam, hogy napról napra változik az, hogy van-e hely, vagy nincs. Szerintem lehetnek olyanok, akik online foglalnak, aztán nem fizetnek egy napon belül, és törlik a foglalásukat (először én is így jártam), és az is lehet, hogy a fix foglalások alakulásától függően tesznek még be a turnusokba fortunás utakat (ebben pedig az utazási iroda munkatársa erősített meg).
Amikor március közepén egyik nap telefonon érdeklődtem és online foglaltam (amit aztán töröltek), akkor azt mondták, hogy egy apartman van, három nap múlva pedig amikor az irodában foglaltam három apartmant mutatott a rendszer...

# 4829
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159108 Üzenet linkje2011-03-28 13:49:58  Válasz a #159102. hsz-ra Előzmény #159102

köszi, akkor azért még nem adom fel. icon_lol.gif
# 4830
Dfku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159126 Üzenet linkje2011-03-28 17:17:32 

Sziasztok!

Volt valaki Debrecenben az utazás kiállításon? Ha igen milyen élményekkel gazdagodott?
Én sajnos nem lehettem ott, pedig az álmomról volt egy kis előadás, ez pedig Ciprus. Ezen volt valaki, ha igen írjon pár sort róla.

Köszönöm

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 321 322 323 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu