#1159512009-08-31 11:13:18 Válasz a #115941. hsz-ra
Elnezest, kicsit off lesz.
Makedonia Gorogorszag eszaki reszen talalahato!
Amit mi Makedoniainak hivunk azt itt (Go.) Skopjenek nevezik.
Akarhany alkalommol a Makedon tapasztalaimrol beszeltem a helyiekkel minden esetben kijavitottak, hogy mi merre hany meter.
Most mar en is a Skopje megnevezest hasznalom, mert igy egyertelmu a helyieknek.
udv.
Aug. 30.-án hajnalban érkeztünk vissza,lefelé minden határ 2 perc volt,sehol sem kértek semmit,egyedül a macedónok a zöldkártyát.Vissza fele ránk szakadt az ég,ez okozott némi torlódást,ugyanis nem sok mindent lehetett látni így 60-80-al döcögtünk.Persze mint mindig voltak bátrak az utakon aminek majdnem mi ittuk meg a levét!A magyar határon sem volt semmi gond,át se néztek.
Szerencsésen megérkeztünk ma reggel Sarti-ról.
Oda fele 16 óra volt Győrtől , vissza 15.5 óra.
Oda semmi gond nem volt a vissza a Szerbek lehúztak 10 euro-val.
Éjszaka jöttünk és kicsit ködös volt az idő én meg a ködlámpát is használtam, aztán az egyik fizetőkapu után szépen kiintett a rend őre, rám néz magyar? mondom igen, na több se kellet neki álljak félre. Kiszállít előre hívott mutogatja hogy Szerbiában Big problem ez a lámpa és hogy ez (asszem) 55euro mondom magamba anyád. Erre én mutogatom neki mert onnan is jól látszott a köd mögöttünk, erre azt mondja jó jó, de itt már nincs köd, én meg jó de ez kb 20m és most jöttem át a fizetőkapun. Ezután behívott valami kuszlikba ahol melegedtek. És mutogatja a formanyomtatványt, hogy official ekkor már csak 35euro volt. Fizessem be Belgrádba vagy mit tudom én hol.(Valakinek asszem volt hasonló története)
Én meg adtam a hülyét, hogy otthon magyarba befizethetem. Nem-nem ezt itt Szerbiában kell. Néztem bambán (álmos voltam mint az állat). Aztán egyszer csak a 35euro mellé odaírja az újság aljára, hogy 10euro aztán mehetek. Hát így zajlott ez az emlékezetes kaland.
Ez már csak az én véleményem, hogy ha éppen nem köd van, akkor más miatt kér 10euro-t. Jól gondolom? Ja és mögöttem a terepjárósnak nem gond, hogy használta a ködlámpát.
Hát ennyi.
Bocsi mindenkitől, hogy ilyen hosszú lett.
Ha kérdés van próbálok válaszolni.
Ma egy hete jöttünk haza Toloból. Szerbiában minket kellemes csalódás ért rendőri oldalról. Este 11 körül Zombornál koromsötétben jöttünk, a GPS ismét hozta a formáját és egy kereszteződésnél balra fordított, de kiderült, hogy állítólag tábla volt kirakva, hogy nem lehet elfordulni. Azonnal le is kapcsoltak minket a rendőrök civil autóval. Először közölték, hogy mivel nem lehetett volna ott elfordulni fizessünk 2000 dínárt. Majd megkérdezték honnan jövünk és meddig megyünk. Mikor meghallották, hogy Athéntól messzebbről jövünk nagyon segítőkésznek mutatkoztak és megúsztuk a dolgot bírság nélkül, sőt egy darabig jöttek mellettünk és megmutatták merre induljunk Hercegszántó felé.
Vannak még csodák
#1161642009-09-02 11:51:57 Válasz a #115951. hsz-ra
Makedónia egy ókori állam volt, a Balkán északi részén Göröghon szomszédságában. Azonban ez nem összetévesztendő a modern Macedóniával! Macedónia állama önmagát az ókori állam népével és országával azonosítja, amely köztudottan nem fedi a valóságot! Makedóniát és Göröghont Alexandrosz tette azzá ami... és a modern kultúra nagyon sokat köszönhet a görögöknek. Európa ma nem tartana itt, ez tény!
Mindenesetre jogosnak érzem a görögök felháborodását!
#1162152009-09-02 15:21:24 Válasz a #116153. hsz-ra
Na, éppen ideje volt már, hogy előkerülj (Isten hozott)
Gép jól viselkedett az úton? Írtam a Paralia topicba hogy egy nap átléptünk a Narancspartra és Sartiban kajáltunk, figyeltem a renaultokat, egyet láttam (kék megane-t) meg egy letakart verdát is, de nem tudom renault volt-e... Engem csak odafele húzott le egy macEDÓN benzinkutas 45 dénárral (na meg görögben fizettem 40 €-t térkövön parkolásért...), visszafele nappal mentünk, semmi gáz nem volt.
#1162392009-09-02 18:45:08 Válasz a #116215. hsz-ra
Szia Tibibaba!
Szuper volt. Teljesen megvoltam elégedve a járgánnyal is meg a navival is!
7l/100km es fogyasztás jött ki klíma is volt meg azért mentünk is annak ellenére, hogy nem akartam nyomni.
A letakart lehet, hogy az enyém volt egy kisebb fa alatt állt az apartman oldalánál.
Az idő is végig nagyon jó volt. A picur is élvezte amennyire egy 1 éves tudja élvezni. (ette a homokot). )
Nektek is minden okés volt?
#1162552009-09-02 20:35:55 Válasz a #116239. hsz-ra
A "picur" a legkisebb killer? Mér nem vettél neki egy giroszt?
Ja, okés volt minden, sőt, meg kell dícsérjem a nejemet (micsoda csapás ez kollektíva arcomba...), átvette néha a volánt, és jól kente neki a hegyi utakon. Kirándultunk sokat (görög földön kb. 1600 km-t gurultunk összesen), és kidobott pénz volt a nk. jogsi is meg a biztosítás is.
Nem rendőrbe hanem valami közterületesbe botlottam: 22.-én délután 2-kor érkeztünk meg, 3-ra felcuccoltunk, 7-kor volt a kaja, gondoltam lezuhanyozok és alszom egy keveset. Fél7-kor lementem levenni a GPS tartót, felrakni a műszerfaltakarót, és akkor láttam meg, hogy az egész sort végigtűzdelték cédulával (fotóalbumom 156-157 képei).
Viszont, mikor mentünk Edessába, egy településen elém ugrott egy tányérsapis, és csak egy "számlatömb" volt nála, nyilván abból akart eladni nekem egy indigós lapot Mikor meglátta a rendszámot, motyogva, flegmán intett hogy davaj-davaj. Szerintem a kommunikációs csatornában nem bízott