Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 511
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Babi15
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22566 Üzenet linkje2007-03-12 20:02:55 

Szia Katus!
Engem is érdekelne a kagylófesztivál, de ahogy nézem a dátumot, most sem sikerül részt venni rajta. Csak Makrigaloson van?
Üdv: Babi

# 512
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22590 Üzenet linkje2007-03-12 22:14:33 

Szia Babi!
Szerintem a ,,Kagylófesztivál" csak Makrin van.Mert a falunak már több éves /évtizedes/hagyománya ez a nagyszerû 2 napos rendezvény.Annál is inkább,hiszen ott tenyésztik a híres Fekete kagylót./Ennek okán a fesztivál/.
Elsõ este különbözõ országokból érkezett népek, folklór mûsora népzenei találkozója zajlik a parton./ pld:Olaszok,Lettek,Románok és persze a Görögök/ropják a táncot,egészen késõ éjjelig.Míg végül a faluban élõ néhány idõsebb ember kezdett táncolni,felkérték a vendégeket is egy kis táncikálásra. icon_wink.gif
Másnap kezdõdik a fesztiválnak nevet adó,Kagyló party icon_wink.gif icon_wink.gif
Reggel korán már fõzik az elsõ adag híres,,fekete kagylót".Rengetegen állnak érte sorban,reggeltõl estig.A menü:kagyló,kenyér,cirtom jó erõs úzó icon_wink.gif icon_redface.gif .Utóbbi egészen iható volt. icon_razz.gif .Estig szól a parton a zene,árusok sokasága dísziti a partot,csupa bóvlival/csak úgy mint itthon búcsú idején/ icon_wink.gif
Hogy minden évben ugyanakkor és ugyan ez a program ???Nem tudom.
De tavaly szép és emlékezetes programot kapott az aki Makrigialoszra ellátogatott. icon_cool.gif
Szia
Katus

# 513
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22598 Üzenet linkje2007-03-13 06:44:31 

Sziasztok!
Sajnos nekünk az Androméda téves infót adott, ezért egy héttel késõbb mentünk át Makriba. Mi 19 napot voltunk Paralián, és onnan mentünk át, de ma a kis város így is szép volt, csak a fesztivált sajnáltuk.

# 514
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25511 Üzenet linkje2007-04-17 13:33:06 

Tud valaki segíteni abban, hogy hol lehet tankolni a legközelebb (és lehetõleg olcsón - pl. champion - a buszból láttuk, de nem emlékszem rá, hogy merre kell menni)?
Esetleg Paralia, Katerini térkép beszerzési lehetõsége?
Lehet-e ott kártyával fizetni, vagy csak kp?

/Mi Makrigialoson szállunk meg/

Neten még nem találtam használhatót.

# 515
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25524 Üzenet linkje2007-04-17 18:48:37 

ratio!
Van Makrin egy pici benzinkút,és a környéken több helyen is.Kateríni felé is van egy Shell kút.Csak figyeljetek a szieszta idõre,mert akkor mindenhol zárva vannak a kutak,még Thessalonikiben is.icon_sad.gif(
Katus

# 516
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27750 Üzenet linkje2007-05-13 17:44:28 

Köszi Katus! Ha jól emlékszem, akkor a piactól a templom felé icon_smile.gif

Hát most erõsödött meg bennem, hogy aki valamennyire is kötõdik egy magyar faluhoz (régi emlék), annak tetszik igazán ez a görög falu, hisz a nyugodtságot és a békét tükrözi vissza. És az emberek kedvessége is túllép a falun.

Mi valószínüleg hasonló helyet fogunk keresni a jövõben is, hogy a délebbi területekre is kirándulhassunk.

Most viszont irány Makrigialos!

# 517
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27786 Üzenet linkje2007-05-13 21:23:06  Válasz a #27750. hsz-ra Előzmény #27750

Ratio! Igazad van. Én is visszaemlékszem arra a falura, amilyen volt azelõtt a lakhelyem, és nagyon nagy nyugalom, békesség, egyetértés rémlik bennem. Persze tudom, az idõ megszépít sok emléket, de annyit látok és érzek, hogy ez a mostani falu, már közel sem olyan, mint a régi. lehet, hogy azért is vonzódom én is az ilyen pici, csendes helyekhez, mint Makrigialos, mert talán azt a régit keresem benne.
De az biztos, hogy visszatérõ vendégek leszünk még párszor ott! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

A benzinkút Makrin még a templomon túl van, ha jól emlékszem balra kell egy kicsit letérni de nem a templom után rögtön, hanem még eggyel odébb. De azért nem 100 %! Azért szerintem meg fogod találni!

# 518
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27825 Üzenet linkje2007-05-14 10:23:16 

Kriszta35!
Toloból hazafelé - levezetésként icon_wink.gif - három éjszakát töltünk Makrigialoson. Meg szeretném kóstolni a híres feketekagylójukat... Itt a fórumban riogatott valaki, hogy a kagyló fõzve veszélyes is lehet... icon_rolleyes.gif Enném én sütve is, de van ilyen? No és hol a legjobb, melyik tavernát javasolod? (Két nap nem elég, hogy magamtól megtaláljam a talán legjobbat.)

# 519
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27827 Üzenet linkje2007-05-14 10:58:43  Válasz a #27825. hsz-ra Előzmény #27825

Na azért az egy kezemen megtudom számolni mennyi taverna van a tengerparti soron. Szóval van sült kagyló én tavaly itt ettem náluk a Makedón tavernát ajánlanám. Nagyon kedves görög emberek tulajdonában van. Képzeld tavaly amikor elbúcsúztunk tõlük, hogy most éppen haza indulunk. Az útra kértem tõlük gyrost. Amikor mondtam, hogy köszönöm, és mindent, és most indulunk haza Magyarországra, nagyon sajnálkoztak. A fiúknak adtak finom zselés cukort, és egy egy colát az útra. Idén miattuk visszamegyünk Makriba, és betérünk a tavernájukba egy finom vacsorára és beszélgetésre. icon_lol.gif
# 520
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27832 Üzenet linkje2007-05-14 11:29:51 

Köszi Kriszta!
Sült kagylók reszkessetek! icon_wink.gif
Hány ujjad van egy kezeden, mert ötnél azért még én is több tavernára emlékszem (futtában) a parton... icon_lol.gif
Mi a part déli végénél fogunk lakni, a Te tavernád hova esik (nem mintha ott gond lenne megtalálni bármit is)? Leírhatod a Dias utcájából leérve is; talán ismered...

# 521
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27834 Üzenet linkje2007-05-14 11:41:52  Válasz a #27832. hsz-ra Előzmény #27832

Igen a "förtelem" Diast ismerem, mármint az apartman részét. Én most a fagyizót pizzázókat nem számoltam bele. Kb 50 m -re a Dias utcájától Parália irányába. Látod a másik felé nem is voltunk, mert nekünk is ezt ajánlották, és legalább ez bejött ha már más nem Makriból. Arra nem tudom mi van, bocsi nagyon nem is érdekel bennünket. icon_redface.gif
# 522
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27836 Üzenet linkje2007-05-14 11:50:37 

Én a Dias Hotelre gondoltam...
Meg fogom találni; megyek a szag után... icon_lol.gif

# 523
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27837 Üzenet linkje2007-05-14 11:50:59 

h.apci!
A Makedon Taverna a Dias utcájától délre található, van egy "bárpultos" része, ahol a család nõtagjaival a gyros elkészülése közben jókat lehet dumcsizni, és van egy kerthelysége. Ahogy Kriszta írta nagyon barátságos a család, mindenki itt dolgozik, de elég kevés étel található náluk, de az jó és elég nagy adag. De az, hogy nem túl bõséges a választék nem írnám a rovásukra, ez elég jellemzõ ezekre a tavernákra. Esténként a papa is vacsizik a vendégekkel együtt, néha a számla elkészülésekor oda telepedett hozzánk, mintha nem is az étterem, hanem az õ személyes vengégei lennénk. Na persze fizetni mindig kellett, ez egyértelmû, de jó görög szokás szerint mindig szerét ejtette egy kis kedvességnek, ajándéknak. És ezt szeretem az igazi görög tulajban. Nekem ez pl. Parálián igen sok helyen hiányzott, ott már inkább üzleti szellem mûködik, bár azért nem tünt el teljesen ez a dolog ha többször térsz be ugyan arra a helyre.
Igen Makri aranyos kis falu ahol napokon belül már ismerõsként üdvözölnek az utcán ha azt érzik, hogy õk is az érdeklõdésed körébe kerültek, pár görög szó pedig tényleg csodákra képes.
De a kagylóra visszatérve: minket a görögök a kagyló megtisztítására és elkészítésére is megtanítottak (kézzel-lábbal magyarázva icon_wink.gif ). Már azt is tudom mekkora kagylókat kell szedni amik már igazán jók étkezésre. És Makrin egy-egy vihar után nagyon sok kagyló kerül a partra, de igazán sokat mi fenntebb, egy eldugott partszakaszon találtunk. Itt a görögök is vadásztak rájuk, közben örömmel tanítgattak minket is. icon_wink.gif Életemben nem ettem annyi kagylót mint tavaly. icon_wink.gif

# 524
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27841 Üzenet linkje2007-05-14 12:19:32 

Köszi a sok infót...
Hát akkor ez a taverna szinte ott van, ahol a szállásunk; nem egy hátrány... icon_wink.gif

# 525
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27864 Üzenet linkje2007-05-14 16:21:43 

Nos én nem mondtam, hogy a többi taverna rosszabb, bevallom nem is próbáltuk. Anikó anno azt írta ez jó, ide mentünk, bejött és maradtunk. De gyrost ettünk máshol is, de amit mi kipróbáltunk azokhoz képest itt volt a legjobb.
Megmondom õszintén, mi szeretjük az egyszerübb, családiasabb helyeket, ahol lehet beszélgetni vacsi közben és nem üvölt a zene. Ráadásul ha sikerül jó helyet találni ott maradunk. Nekünk is jobb egy helyre járni, mert pár alkalom után már ismerõsként kezelnek és nekem ez jó érzés. Ez meg ugye egy kis falu, napközben is össze futsz a halassal, boltossal, pékkel és a taverna tulajával. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu