Tudnátok segíteni, hogy melyik magyar nyelvű útikönyvet érdemes megvennem, ha majdnem 2 hetet töltünk nemsokára a Peloponnészoszon és nem csak pár oldalt akarok róla olvasni? Van egy ezeréves Panorámám, ami nagyon részletes és érdekes, és a régi emlékekkel kapcsolatban megbízható, hiszen a romok ugyanott vannak most is , de hát praktikus információkban ez a 80-as évekbeli kiadás nem valami erős. Igaz, még nem néztem sok helyen, de eddig nem találtam megfelelőt.
Köszi! Nagyon sok mindennek utánaolvastam, jegyzeteltem, itt is sok okosat láttam, meg nyomtattam is ki dolgokat, de úgy örültem volna, ha van egy stabil dolog a kezemben, esetleg ajánlott kempingekkel, ilyesmivel, lévén két kiskölökkel megyünk. A tervek szerint alszunk kempingben és apartmanokban, majd meglátjuk, hol mire van lehetőség és mi tetszik meg nagyon-nagyon. Elafonissosra biztosan átmegyünk 2-3 napra. A látnivalókból mi nem fogunk tudni annyit megnézni, mint akik ketten mennek felnőttek, de jövőre is lesz nyár
Igen, Vojandi könyvét láttam, sőt, meg is fogom venni, mert nagyon érdekel. A beszámolói is nagyon tetszettek. Csak most a klasszikus segítős útikönyvet kérdeztem, hátha tudtok.
Szilvi, megnéztem közben az antikváriumon, 95-ös a legújabb, hát, nem tudom.
#1061902009-06-24 09:32:36 Válasz a #106055. hsz-ra
Szia Kokszi!
Mi is készülünk Pylosnál az öblöt megnézni. Elküldenéd nekünk a térképet, amit találtál az ösvényről, amin fel lehet jutni? E-mail címem: anima-laci@freemail.hu
Nagyon megköszönném!
#1062162009-06-24 11:43:23 Válasz a #106176. hsz-ra
Szia Szirom!
Úgy tűnik akkor Andi könyvére és a régi panorámásra kell hagyatkoznod.
Az is elképzelhető, hogy kint tudsz venni útikönyvet a Peloponnészoszról, talán magyar nyelvűt is.
Az idegennyelvű antikváriumos könyveket nem nézted? Én pl. így vettem tavaly Sabtoriniről egyet.
Nekünk német nyelvű (ADAC) könyvünk volt, kifejezetten a Peloponnészoszról. Magyar nyelvűről nem tudok, mi lenne, de sokan emlegetnem még valami másik külföldi könyvet, amit itthon is lehet kapni (talán Lonley Planet?).
Nagyon mérgesítő, hogy itthon nem lehet ilyeneket kapni.
Ha konkrét kérdésed van valamivel kapcsolatban, kikeresem neked a választ és beírom ide.
Üdv. Andi
#1063222009-06-24 20:56:58 Válasz a #106252. hsz-ra
Szirom. Nekem van egy "Klasszikus görög körutazás" c. könyvem. Kerny Margit írta, és ebben is van egy rész, ami kifejezetten a Peloponnészoszt öleli fel.
Antikvariumban kaptam meg, 1999-es kiadás, szóval ez sem a legújabb, de jó dolgok vannak benne.
És, amit nagyon szeretek a Nyitott Szemmel sorozatból a Görögország c. könyv, abban nagyon részletesen le van írva minden, az egész országról, és sok hasznos infót is találsz benne.
Szia anima-laci!Felrakom ide a címet hátha mást is érdekel. voidokilia.com/links.htm Itt az area map vagy a paliokastro név alatt megtalálod. A kép szerint kb. fél úton a nestor barlang van ,amiről nem tudom ,hogy mekkora, vagy, hogy látogatható-e ? Szerintem fentről is hatalmas élmény lehet az öböl! részemről ,fényképező,1üveg viz és nekivágok!