Sziasztok!
Gondltunk egy nagyot a párommal,és ma este góóóó korfu!Hála megvan minden papirunk,mert korfúrol gó át thassosra egy hétre!Most kérném a segitséget!!A görög határtól hány km a komp?merre a legjobb menni a kompig?Köszönöm a gyors válaszokat!Ha hazaértünk irók frankó beszámólókat!!
HALI
#1166802009-09-06 19:11:30 Válasz a #116678. hsz-ra
Gevgelijától csak egy választás van; Athén felé mentek, 60 km után tértek rá az 1. sz főútra, ezen mentek kb 40 km-t (közben van egy fizető kapu, kb 2 €) és akkor jobbra fordultok az E 90-es útra, ki van táblázva IGOUMENITSA.
Összesen 400 km, szinte végig autópálya, de ügyeljetek, elég sok a telepített trafi!!! Könnyen ki lehet szúrni; egy kissebb hűtőszekrény méretü doboz az út jobb oldalán és egy félméteres colos cső áll ki belőle.
#1166882009-09-06 21:03:16 Válasz a #116687. hsz-ra
Sikerült elbizonytalanítanod
Már én sem tudom
Én Korfura gondoltam, arra is válaszoltam, de ha elösször Thasszoszra szeretnének menni, akkor valóban megkevertem szegényt...
Talán ha pontosítaná a kérdést!
Sziasztok!
Tegnap reggel hat órakor indultunk el Athénból. Az út során végig elég erős volt a rendőri jelenlét.
Szép lassan 12körül elértünk Katerinibe. Úgy volt, hogy még egy utolsót pancsolunk, de sem az idő sem a körülmények nem voltak alkalmasak.
Athén után 300km re elkezdet esni az eső, és viszonylag elég hideg volt.
Másfél órát ténferegtünk, aztán indultunk Evzoni felé.
A határt kb. 15h felé értük el. A sok szerb, skopjei autó mellett elhúztunk egy üres sorban.
A skopjei határon 5perc volt az ellenőrzés. Mindegyik fizető kapunál egy eurot fizettem.
A szerb határ szintén 5perc volt.
Belgrád előtt egy OMV kutnál tankoltam, a kapuknál végig kártyával fizettünk. Egy rendőrt láttunk, az is a lefelé lévő oldalon parkolt egy kútnál.
Röszkénél egy autó volt előttünk, kicsit poénkodtam a határőr srácoknak, hogy most pont nincs nálunk drog, a csempész cigit meg úgy sem találják meg mert nagyon eldugtuk, ezek után a csomagtartó sem érdekelte őket:)
Oda felé menet elég rendesen betartottam a 40-60-80-as táblákat, ez vissz felé nem nagyon volt jellemző. A fogyasztásom lefelé menet a Szerb szakaszon 5.3(!) volt, vissza ugyan itt 6.5 lett -egy 12éves astrával sikerült ezt elérnünk-
Tegnap délután megérkeztünk Eviára.
Belgrádtól esőben jöttünk a görög határig, aztán délutántól itt is esett azeső ma hajnalig.
Az úton semmi gond nem volt, sem a határokon, sem a fizetőkapuknál.
#1168182009-09-08 11:01:20 Válasz a #116797. hsz-ra
"Belgrádtól esőben jöttünk a görög határig, aztán délutántól itt is esett az eső ma hajnalig. "
Ugyanez volt június/julisban is, Belgrád után Szerbia/Macedónia oda-vissza szakadó esőben, Evián meg minden késő délután esett úgy félórát. Aztán a Peloponneszoszon is minden este. De a nyár közepén ez még jó is volt.
Ez egy ilyen év.
De az is lehet, Murphy dolgozott, nem kellett volna előtte autót mosni.