Igen, én is játszom Bár bajba lennék, ha megnyerném a görög utat, mert egyrészt már be van fizetve a nyaralásunk és lassan megyünk, másrészt két nyaralás nem férne bele, mert nincs több szabadságunk De lehet, hogy felajánlanám valakinek jelképes összegért
Esetleg van valaki, aki repülővel utazott ilyen Fortunás akcióban? Megoszthatná hogyan is zajlott az utazás oda és vissza. Van-e valami, amit feltétlen tudnunk kell. Malév charterrel megyünk vagy más légitársasággal is mehetünk? Én az utazási szerződésben azt olvastam, hogy a légitársaság határozza meg a poggyász súlyát/méretét. Akkor ezek szerint lehet a Malév gépekre 23 kg-t is vinni?
Köszi előre is a választ!
#1719252011-08-03 18:51:54 Válasz a #171898. hsz-ra
Szia!
Az Ibusz Malév géppel utaztat. Személyenként 23kg lehet a csomag. Ferihegyen külön-külön mérték a poggyászunkat, viszont visszafelé (Rodosz) már egybe mérték a 2 böröndöt. Itt az idegenvezető mondta is, hogy ne legyen túl súly senkinek, egybemérik a csomikat.
#1720002011-08-04 10:52:09 Válasz a #171925. hsz-ra
Köszi szépen!
És hogy működött a folyamat? Odaértetek a repülőtérre, várt ott valaki, aki elirányított, odaadta a papírokat stb? És visszafelé? Szeretnék részleteket tudni, ne érjen meglepetés Sose repültem még
Gondolom nagyon várod, hogy megtudd az úticélt.
Én 1x repültem (ill 2x mert oda-vissza). Mikorra ki kell érni a repülőtérre, lesz majd egy IBUSZ-os ügyintéző, IBUSZ felirattal, oda kell menni (legalábbis többi utazási irodánál így van), aki odaadja a papírokat. A görög repülőtéren vár az idegenvezető, aki összeszedi az utasokat és betereli őket a buszba, mindenki kiszáll a szállásánál.
Visszafele, odamegy a busz a szálláshoz, rajta lesz idegenvezető, megyünk a repülőtérre, aki útbaesik, gondolom, másik utazási irodánál így volt.
Köszi szépen!
És hogy működött a folyamat? Odaértetek a repülőtérre, várt ott valaki, aki elirányított, odaadta a papírokat stb? És visszafelé? Szeretnék részleteket tudni, ne érjen meglepetés Sose repültem még
Nyugi, minden flottul megy! Jól szervezett az egész utazás.
2órával a gép indulás elött kint kell lenni a reptéren. Ott vár az Ibuszos aki átadja neked a repjegyeket. Ezután becsekkolsz és leadod a böröndöd. Majd átmentek a tranzitba, ahonnan már nem jöhetsz ki, ide folyadékot nem vihetsz be, a gép indulása elött kb.30 percel kiirják hogy melyikről indul a gép és megtörténhet a beszállás.
Érkezéskor, átveszed a böröndöd, majd vár kint az Ibuszos idengenvezető, Ő útbaigazít, hogy hol a busz ami elvisz a szállodába. Az idengenvezető jött velünk a busszal, minden szállodánál leszállt és bekisérte az utasokat a pultig. Minden szállodának adott egy időpontot, hogy melyik nap, és milyen időben tudunk vele találkozni, elmond minden lényeges dolgot. nagyon segítő kész és felkészült volt.
Hazafelé, indulás elött kb. 2nappal, a szállásodon ki lesz rakva az utazásra vonatkozó info, hogy mikor lesz a gyülekező, ahol kirakott a busz, ott fog felvenni is. Az idegenvezető kikisér a reptérig, veled van, amig feladod a csomagot.
Ha van még kérdés szívesen válaszolok.
Nagyon jó utat kívánok.
Nagyon szépen köszönöm a részletes infót. Így már teljesen képben vagyok, hogy mi hogy fog történni
Mi egyébként apartmanban leszünk, de gondolom hasonlóképpen működik a folyamat így is, csak nem fogják kirakni az ajtónkra, hogy mikor indulunk haza De biztos majd elmondják az érkezésünkkor.
Jaj, már nagyon izgulok, szeretném már legalább azt tudni, hogy hová megyünk
Köszi még egyszer a segítséget!
Nagyon szépen köszönöm a részletes infót. Így már teljesen képben vagyok, hogy mi hogy fog történni
Mi egyébként apartmanban leszünk, de gondolom hasonlóképpen működik a folyamat így is, csak nem fogják kirakni az ajtónkra, hogy mikor indulunk haza De biztos majd elmondják az érkezésünkkor.
Jaj, már nagyon izgulok, szeretném már legalább azt tudni, hogy hová megyünk
Köszi még egyszer a segítséget!
Nagyon szívesen.
Kellemes nyaralásotok lesz, a repülőről olyan látvány lesz, hogy elfelejtesz izgulni is.
Minden szállásnak van egy közös előtere ahol minden irodának ki van rakva az üzenőfala, itt fogod olvasni a visszaindulásra az infot.
Majd ird meg hogy hova kaptok szállást, mikor tudod meg?
Én a honlapon indulás elött már 2héttel nézegettem, hogy milyen szabad helyek vannak és így egy kicsit kikövetkeztethető, hogy melyiket kapjátok. Nekünk bejött, Rodoszra utaztunk.
Cicmarek, hogy nézted a honlapon a szabad helyeket? Igaz nekem korai, mert 4 hét van vissza.
Rákerestem az egyik szigetre, de nem volt egyik szállásnál se, hogy betelt. Vagy azért mert korán néztem?
Közben megnéztem a jövő hetet, ott se találtam, hogy beteltek volna a szállások. Azt hol írják ki?
Cicmarek, hogy nézted a honlapon a szabad helyeket? Igaz nekem korai, mert 4 hét van vissza.
Rákerestem az egyik szigetre, de nem volt egyik szállásnál se, hogy betelt. Vagy azért mert korán néztem?
Közben megnéztem a jövő hetet, ott se találtam, hogy beteltek volna a szállások. Azt hol írják ki?
Szia Ginaaa79!
Úgy keress rá mintha most foglalnál utazást, így fogja kidobni hogy van e még hely a szálláson, illetve van e a repülőn hely.
Pl. kinézel egy sziget, azon belül az apartmant, bejelölöd az időpontot, szabad helyek ellenörzése, itt fogja kiirni hamár nincs hely.
Ha tudnál még foglalni akkor még esélyes lehet, hogy akár azt is megkaphatod.
Cicmarek, köszi szépen, kipróbáltam, persze még nekem korai nézni..
De pl. Rodoszra nem adott ki találatot csütörtöki indulással, kibővítettem az intervallumot, akkor persze már csütörtöki indulásokat írt....
Sikerült olyat találnom, ahol nincs már szállás.
De elvileg 2 héttel az indulási hét előtt megmondják hétfőn vagy kedden, úgy rémlik, a többieknek úgy volt.
#1723162011-08-06 22:32:26 Válasz a #172307. hsz-ra
Szia Cicmarek !
Mi is szeptember első hetében utazunk mediterrán tombolával.
Próbálom a tanácsodat követni, de kérdezném: pontosan hol találom a szabad helyek ellenőrzését ?
Eddig még nem találtam meg:)
Cicmarek, köszi szépen, kipróbáltam, persze még nekem korai nézni..
De pl. Rodoszra nem adott ki találatot csütörtöki indulással, kibővítettem az intervallumot, akkor persze már csütörtöki indulásokat írt....
Sikerült olyat találnom, ahol nincs már szállás.
De elvileg 2 héttel az indulási hét előtt megmondják hétfőn vagy kedden, úgy rémlik, a többieknek úgy volt.
Ha Rodoszt kapjátok az csak a Royal Roses lehet, más szállást ne is nézz.
Melyik héten lesz az indulásotok,és mit zártatok ki, ránézek Én is, több szem többet lát.
Mi 16án indultunk és 6án tudtuk meg az úticélt.