Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 646
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15009 Üzenet linkje2006-09-01 12:31:50 

# 647
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15010 Üzenet linkje2006-09-01 12:58:33 

Kedves vojandi,ferrari és mindenki, akinek nem volt szerencséje rózsaszín homokot látni Elafonissin!

Június elején voltunk Elafonissin és Gramvoussán, ahol ilyenkor van rózsaszín homok!
Egész pontosan aranyszínû homok apró rózsaszín koralldarabokkal, amelyek csak egész közelrõl látszanak koralldarabkáknak. Mikor elõször voltunk Elafonissin, szélcsendes idõ volt és a nyugodt víz szépen kihordta a part szélére ezt a "homokot". Aztán délután, mikor feltámadt a szél, szépen eltûnt a rózsaszín homokcsík a part mellõl, mert elmosta, felkavarta, elhordta a szél miatti erõssebb hullámzás. Pár nappal késõbb még egyszer visszamentünk Elafonissire, és a szél addigra sem állt el: a rózsaszín homoknak nyoma sem volt!
Mellesleg Gramvoussán is van rózsaszín homok, csak a rossz idõ miatt a fényképeink sem adják vissza teljesen. Fényképezéssel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy nagyon nehéz jó fotót készíteni a rózsaszín homokról: megfelelõ fényekre, rálátási szögre és persze rózsaszín homokcsíkra a part mellett van hozzá szükség. Nekünk még a gramvoussai "rosszidõs" képek sikerültek a legjobban, meg egy fürdõruhás-rózsaszín homokban hasalós képem.
Egyébként üvegben mindkét helyrõl hoztunk haza homokot (kikérem magamnak, nem mi loptuk el a rózsaszínt Elafonissirõl! icon_biggrin.gif ) és kiszárítva is határozottan rózsaszínû...

# 648
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15013 Üzenet linkje2006-09-01 13:39:19 

....már a homok sem mentes a dialektikától
# 649
Gabikak
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15015 Üzenet linkje2006-09-01 14:51:01 

Kedves FErrari és Marci Éva!

Köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat!!!

# 650
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15016 Üzenet linkje2006-09-01 14:58:11 

Szia lloth!

Hát pedig már éppen azt a következtetést akartam levonni, hogy a sok turista hordja haza a rózsaszín homokot. icon_smile.gif
Na, félretéve a viccelõdést, valószínû, hogy ez tényleg szél- és hullámzási viszonyoktól függ, ki milyennek látja ezt a partot. Csak nem kellene az idegenvezetõknek túlozniuk, és úgy mesélni, mintha ott már szinte a víz is rózsaszín lenne, mert az ember átvágva érzi magát ezután. Mindenestre rózsaszín homokkal vagy anélkül, nekem is nagyon tetszett ez a karibi hangulatot idézõ csodaszép hely. Mi buszos kirándulás során sajnos csak egy órácskát töltöttünk el ott annak idején.
Az idén annyian jártatok Krétán és annyi szép képet láttam...már rég rájöttem, hogy nagyon keveset láttam belõle, és hogy oda is vissza kell menni még...Jaj, csak tudnám, hogy mikor? Mikor a következõ tíz év már be van táblázva másik görög szigetekkel icon_smile.gif

andi

# 651
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15018 Üzenet linkje2006-09-01 16:56:24 

vojandi írta:
Szia lloth!

Hát pedig már éppen azt a következtetést akartam levonni, hogy a sok turista hordja haza a rózsaszín homokot. icon_smile.gif
Na, félretéve a viccelõdést, valószínû, hogy ez tényleg szél- és hullámzási viszonyoktól függ, ki milyennek látja ezt a partot. Csak nem kellene az idegenvezetõknek túlozniuk, és úgy mesélni, mintha ott már szinte a víz is rózsaszín lenne, mert az ember átvágva érzi magát ezután. Mindenestre rózsaszín homokkal vagy anélkül, nekem is nagyon tetszett ez a karibi hangulatot idézõ csodaszép hely. Mi buszos kirándulás során sajnos csak egy órácskát töltöttünk el ott annak idején.
Az idén annyian jártatok Krétán és annyi szép képet láttam...már rég rájöttem, hogy nagyon keveset láttam belõle, és hogy oda is vissza kell menni még...Jaj, csak tudnám, hogy mikor? Mikor a következõ tíz év már be van táblázva másik görög szigetekkel icon_smile.gif

andi

Egyóra tényleg kevés rá. icon_cry.gif

Kell idõ arra hogy körbejárja az ember a szigetnyúlványokat is, és bizony más más területen egész más "képet" láthatsz.
Van egy gyalogos túra út kijelölve a "lagunás" vizen túli szigeten és azon - ha bírja az ember a meleget- érdemes elbarangolni..

# 652
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15020 Üzenet linkje2006-09-01 19:47:03 

Szia Andi!

Hagyjál valamit a nyugdíjas éveidre is. icon_wink.gif

# 653
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15025 Üzenet linkje2006-09-01 23:25:06 

Tényleg nem Elafonissi az egytlen hely ahol rózsaszín a homok.Gramvoussan sokkal szebb volt és élénkebb színû amikor mi voltunk.Csodálatos,ki ne hagyjátok akik most mentek Krétára!Elafoniisinél kicsit hideg a víz de Gramvousan tökéletes minden icon_lol.gif icon_lol.gif
# 654
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15026 Üzenet linkje2006-09-01 23:26:07 

Elafonissi az ûrbõl

icon_exclaim.gif

# 655
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15027 Üzenet linkje2006-09-01 23:31:44 

keke írta:
Tényleg nem Elafonissi az egytlen hely ahol rózsaszín a homok.Gramvoussan sokkal szebb volt és élénkebb színû amikor mi voltunk.Csodálatos,ki ne hagyjátok akik most mentek Krétára!Elafoniisinél kicsit hideg a víz de Gramvousan tökéletes minden icon_lol.gif icon_lol.gif

Meggondolandó --- gyönyörû.......

icon_exclaim.gif

# 656
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15028 Üzenet linkje2006-09-02 07:14:12 

Helló Ferrari!

Megnéztem az albumod. Nagyon szép képeket készítettél! icon_smile.gif

# 657
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15036 Üzenet linkje2006-09-02 13:33:19 

keke írta:

Most már sajnálom hogy kihagytuk Gramvoussan-t.Majd pótoljuk.
Elafonissi-n szeptember végén nagyon kellemes és langyos volt a víz!!

# 658
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15042 Üzenet linkje2006-09-02 19:38:38 

Szia Scoth!!
Amikor mi voltunk augusztusban sajna nagyon hideg volt,pedig 36-38 fok volt végig.Mondták,hogy az áramlás miatt talán icon_cry.gif De nagyon szép volt minden Gramvousan pedig fincsi icon_lol.gif volt a víz!! icon_lol.gif

# 659
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15047 Üzenet linkje2006-09-03 08:33:15 

Sziasztok!

A bõröndöm becsomagolva icon_smile.gif és ma délután 16:20-kor indul a gépem Krétára icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif !
Két hétig fogom élvezni a sziget nyújtotta szépségeket és élményeket!

Üdv Mindenkinek, Viki.

# 660
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15048 Üzenet linkje2006-09-03 08:38:45 

szviktoria írta:
Sziasztok!

A bõröndöm becsomagolva icon_smile.gif és ma délután 16:20-kor indul a gépem Krétára icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif !
Két hétig fogom élvezni a sziget nyújtotta szépségeket és élményeket!

Üdv Mindenkinek, Viki.

Én is ! ,
Én is ! ,
Én is ! ,
Én is ! ,
Én is ! ,

én is ?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu