Katerini környékén viszont elég sok palacsintázó is van, sõt van Paralián és Olympic Beachen is. Arrafelé ismerik és szeretik is. Emlékszem Sartin is volt néhány fickó akik hatalmas palacsintákat sütöttek.
Szia Ágni!Mi számít még fiatal kornak...így lassan 30 fele:)
Az az igazság hogy a párom nem igazán eszik húst, így õ csak zöldségféléken, és tésztákon él.Amit viszont nagyon imád: na az a palacsinta:)Ha hetente nem is, de kéthetente muszály neki sütnöm
Hát én meg úgy tudom, hogy a tenger fertõzött, ami nem is csoda, hiszen a levegõ sem olyan, mint régen és azért fertõzõdik minden tengeri élõlény! Én is meg fogom a nyáron kóstolni a kagylót újra, ha nem izlik, ott hagyom és be sem fogom oltatni magam! bryam
Szia Antero!
Tudom, hogy nem a hús a hepetitis forrása, de elég baj az nekem, hogy a gyerekem nem eszi meg a húst! Sokkal könyebben lennék, ha megenné! Tudom, hogy a mekiben is el lehet kapni, én a fertõtlenítést az apartmanra értettem, amit meg is fogok tenni a saját nyugalmam érdekében is, mert ki tudja, hogy ki volt ott elõttünk! Túlzásba nem viszem, de jól belöttyintek fertõtlenítõvel, aztán hurrá, NYARALUNK! bryam
Tökéletesen igazad van Anikó! Köszi, amit a kagylókról írtál, mert ki nem hagynám, legalább tudom, hogy mire kell odafigyelni! Annyi segítséget kapok Tõletek, hogy igazán könnyen eligazodom minden területen. Az összes topicot végig olvasom, mert most megyünk elõször, bár már régi vágyam volt! Köszönöm, hogy jó nyaralást kívántál, csak ne lenne olyan messze! bryam
Ágni! Teljesen igazad van! Hú.........! Palacsinta? Itthon minden hét végén sütök, eszembe nics ott a 40 fokban sütögetni! Egyen mindenki itthon! Ott meg olyant, amit itthon nem lehet! bryam
Errõl jut eszembe; Görögországban vajon lehet kapni hagyományos tehéntúrót? És ha igen: mi a neve?
Kakadu,
Én úgy tudom, hogy nincs túrójuk. A szupermarketben lehet kapni egy Cottage Cheese megnevezésû terméket, ha jól tudom Dirollo a márkája, de hogy itt készítik-e Görögorszában és, hogy tehéntejbõl van-e azt nem tudom, nem néztem meg a címkét. Mikor felfedeztem én is nagyon megörültem, mert én is imádom a túrós batyut, a túrósrétest, különösen a túrógombócot stb.. Megvettem, hogy majd készítek a fent említett édességekbõl házilag, de mikor kinyitottam és megkóstoltam csalódás volt. Kissé folyósabb joghurtszerûségben borsó nagyságú lencse formályú tömör valamik voltak. Ez volt a cottage cheese. Elõször és utoljára. Az óta a mizithra nevû sajtot veszem. Nekem ez az édes, puha, fehér sajt hasonlít nekem legingákbb mind állagra, mind kinézetre a túróhoz és a belõle készített magyar finomságok, megközelítik a magyar tehéntúróval elkészített ugyanilyen édesség ízét és kinézetét.
Ez itt nagyon off volt most, mert ez Mit vigyünk magunkkal? téma, úgyhogy bocsi, remélem nem moderálnak ki.
Errõl jut eszembe; Görögországban vajon lehet kapni hagyományos tehéntúrót? És ha igen: mi a neve?
Kakadu,
Én úgy tudom, hogy nincs túrójuk. A szupermarketben lehet kapni egy Cottage Cheese megnevezésû terméket, ha jól tudom Dirollo a márkája, de hogy itt készítik-e Görögorszában és, hogy tehéntejbõl van-e azt nem tudom, nem néztem meg a címkét. Mikor felfedeztem én is nagyon megörültem, mert én is imádom a túrós batyut, a túrósrétest, különösen a túrógombócot stb.. Megvettem, hogy majd készítek a fent említett édességekbõl házilag, de mikor kinyitottam és megkóstoltam csalódás volt. Kissé folyósabb joghurtszerûségben borsó nagyságú lencse formályú tömör valamik voltak. Ez volt a cottage cheese. Elõször és utoljára. Az óta a mizithra nevû sajtot veszem. Nekem ez az édes, puha, fehér sajt hasonlít nekem legingákbb mind állagra, mind kinézetre a túróhoz és a belõle készített magyar finomságok, megközelítik a magyar tehéntúróval elkészített ugyanilyen édesség ízét és kinézetét.
Ez itt nagyon off volt most, mert ez Mit vigyünk magunkkal? téma, úgyhogy bocsi, remélem nem moderálnak ki.
no ugye - pedig úgy csináltam volna egy kapros túrósrétest...