Andi, nem unalmas. Mi 3 éjszakát voltunk, és tudtunk volna még maradni. Nagyon jó a strand és olyan kedves a város, hogy eszedbe se jut megunni szerintem. Gyerekekkel pedig nincs ennél ideálisabb hely.
Mi a helyi boltban, ami a belső fő utcán van , csak egy zöld dobozos sört kaptunk ,super áron 80 centtért. Még lila hagymát mertünk ott venni, mert igen nagy volt a kosz.
Bopis ! Ha több napra mentek akkor, a szárazföldön érdemes bevásárolnotok,a helyiek is ezt teszik. A szigeten szinte nulla az áruválaszték ,és ami van az is nagyon drága. A kikötőnél lévő pékségben viszont isteni kenyeret sütnek. Igaz ,hogy horror az ára.
De a szállás és az éttermi árak viszont rendben vannak.
#1248612010-01-31 09:19:14 Válasz a #124833. hsz-ra
Kokszi, most én nem értem ezt a helyi bolt kifejezést. 3-4 bolt biztos van, legalábbis annyit biztos láttunk, használtunk. Egy nagyobb is van köztük a kikötőre merőleges, kicsit emelkedő utcában. Kicsit drágábbak valóban, mint a szárazföldön. Sört mondjuk érdemes vinni, az tuti. De én nem láttam különösebben koszosnak ezeket a boltokat, ezt nem értem, miért mondod.
Ja, és van egy hentes is, kicsit feljebb. Sajnáltuk is, hogy nincs grillsütőnk.
A kikötői részen valóban volt 2-3 valami. Ebből egyben árultak élelmiszert a többiben csak keksz ,ásványvíz ,sör és üdítő féleség volt, a strandcuccok meg a szokásos giccsparádé mellett. Ha emlékeim nem csalnak. Ezek csak szezonális üzletek . A merőleges utcában van az egész évben nyitva tartó bolt .A tulaj nekem ezt mondta . Ez a bolt pedig szerintem szörnyen lepukkant volt. Ragadt a kosztól az egyetlen hűtőpult ahol a szalámi mellett jól megfért a dinnye,meg a dobozos sör. Nem vagyok egy finnyás pali ,de amióta Tunézíában elkaptam valami nyavalyát,azóta jobban odafigyelek. Nem szeretem ha ilyesmi rontja el a nyaralást. És azóta óvatosságból mindig van nálam 1-2 üveg Grant's whisky.A hentes üzletet azt csak kívülről láttam nem mentünk be. Szerintem ásványvizet érdemes vinni,mert az iszonyú drága. Az apartmanban kaptunk ajándékba ásványvizet.Amikor fogytán volt, kérdeztem a tulajt ,hogy hol vette,mert egyik boltban sem láttam,csak iszonyú drágán.Akkor mondta ,hogy mindent a szárazföldön vesznek meg. De ezt napközben is lehetett látni.A kompról többször láttunk megpakolt szatyrokkal hazasiető embereket. Viszont a főutcán lévő szintén lepukkant étteremben isteni az étel .Azt mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönöm a válaszokat,
ezek ismeretében a fontosabb kajákat megvesszük még kompolás előtt. na és a Mythost:) De akkor tejet és kenyeret tudunk a szigeten is venni, ugye? még azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek szept. 10 környékén 4 főre van esély apartmant találni, 10 euro/fő/éjszaka áron? (3,4,esetleg 5 éjszakáról lenne szó.) és ugye akkor még ott szuper az időjárás?
#1249582010-01-31 20:08:40 Válasz a #124954. hsz-ra
Köszönöm Andi!
mindjárt nézem is tüzetesebben
ugy tűnik idén mi is megcélozzuk a peloponnészoszt, ugyhogy nagyon várom hogy visszagyertek! és ujra kell olvasnom a könyvedet, hogy jegyzeteljek
Szia Hadiandi!
Ahogy írtam is ,egy nagyon aranyos duci néni volt a pékségben ami a kompkikötő mellett van. Miután mondtam neki,hogy olyan kenyeret szeretnénk ami vastagabb ,hogy lehessen belőle szendvicset gyártani,behívott hátra és mondta ,hogy válogassak nyugodtan a kenyerek között. Felvágottból nagyon kicsi a választék,és ami volt, az is dupla áron volt mint a Stoupai supermarketben.
Az idő már szerencse kérdése lett Görögországban is . Tavaly a szeptember rossz választás volt ,ezen a környéken. Az egész sziget a turizmusból él. És mivel Görögország a csőd szélén áll tuti,hogy kevesebb lesz a belföldi vendég.A szigeten tavaly is nyomottak voltak az árak, ez idén csak nem változik. Mi július közepén,3főre béreltünk egy tengerre néző apartmant 40 euroért. Szerintem szeptemberben nem lesz több 4 főre 25-30 -nál.
Nagyon érdekes volt, az utcán vagy a teraszokon ücsörgő a tulajok lesték ahogy keresgélünk az apartmanok között. Amikor kijöttünk az egyikből ,alig várták,hogy hozzájuk is bemenjünk. Aztán a többiek bánatára a második helyen már megállapodtunk az árban. Amíg visszamentünk az autóért ,már hangosan ki is tárgyalták az esetet. mint egy Olasz filmben , kiabáltak át egymásnak az erkélyekről. Mókás volt. Ez a sziget sok mindenben más mint a tőle karnyújtásnyira lévő szárazföld. Kíváncsi vagyok ,hogy milyen élményekkel tértek majd haza.
Üdv.kokszi
Mi úgy találtuk a szállást, hogy ahol kérdeztük, nem volt hely, ott az utcán többen összedugták az orrukat, telefonáltak egyet és mondták, hogy mindjárt jön valaki. És jött is az a jóasszony, nem akart beülni a kocsiba, ment előttünk a szűk utcákban, elhajtotta a gyalogosokat a kocsi elől (mert nem fértünk volna el), és odavitt minket a házhoz.
Nagyon köszönöm a válaszokat,
teljesen megnyugodtam szállás ügyileg. Akkor mielőtt a szigetre mennénk bevásárolunk. És abban tudtok segíteni, hogy hol van a környéken nagyobb szupermarket ahol be tudunk vásárolni? Végülis a tervben ugy van, hogy a Máni felől jövünk (előtte arra leszünk néhány napot) és onnan érkezünk a szigetre.
#1250252010-02-01 14:40:23 Válasz a #125024. hsz-ra
Andi, nekem Molai rémlik, az nincs messze, feltéve, ha arról mentek. Mi nem Lindlben voltunk, hanem valami másban, de Lidl is van szerintem. És Kalmatában biztosan több nagyobb bolt is van.
#1250272010-02-01 14:55:20 Válasz a #125025. hsz-ra
Igen valószínű arról érkezünk. de akkor ne várjunk a vásárlással Viglafiaig,ugye? még nem néztem a beszámolódat, írtál e erről az útról . a mai napon sort kerítek rá, ha minden jól megy