Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7681
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224368 Üzenet linkje2014-09-09 13:42:22  Válasz a #224367. hsz-ra

Szia Dettix,
pontosan ezért icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
köszi a képet

# 7682
Munyika20
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224383 Üzenet linkje2014-09-10 04:51:51 

Sziasztok!

Gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat, az idei nyaralásommal kapcsolatban. icon_smile.gif
Én 1998-ban voltam először Tolo-ban...ott láttam meg életemben először a tengert...kislány voltam még (10 éves), de hiába láttam gyerekfejjel, akkor sem felejtem el sosem azt a két hetet, annyira fantasztikus volt...icon_smile.gif Az egyik legmaradandóbb élményem az volt, hogy egy halász bácsi, (akivel apukám összebarátkozott, és együtt söröztek a parton), egyik nap felajánlotta, hogy kivisz bennünket a halászhajóján a nyílt tengerre...hmmm...icon_smile.gif Nem tudom volt e már valakinek hasonló élményben része, de egyszerűen fantasztikus...ahogy körbevesz a hullámzó tenger, és egy kicsi hajón ringatózol, a rikító kék tengeren...emlékszem, hogy féltem...féltem, mert olyan kicsinek éreztem magam a hatalmas tengerhez képest...és mikor a "két púpú" szigethez értünk, elakadt a lélegzetem, hogy milyen mélyen le lehet látni a vízbe...medúzák, halak úszkáltak mindenfelé...gyönyörű volt...icon_smile.gif
Azóta eltelt 16 év...icon_smile.gif
Idén a barátnőimmel igazi csajos nyaralást terveztünk...icon_smile.gif rajtam kívül senki sem járt még ott, először kételkedtek is a választásomban, hisz ők eddig csak észak-Görögországban jártak, de én kőkeményen kitartottam Tolo mellett, bizonygattam, hogy dél-Görögországot látni kell, ide menni keeelll!!! Így is lett eltöltöttünk egy nagyon, nagyon rövid, de szuperjó hetet...icon_smile.gif Mi főként a pihenésre, strandolásra összpontosítottunk, arra vágytunk, hogy jókat együnk-igyunk, bulizzunk, úszkáljunk, napozzunk, koktélozzunk. Ezt sikerült is megvalósítani...icon_smile.gif
A Grand Tours-al mentünk, békéscsabai felszállással. A busz pontosan érkezett, mivel mi 4-en mentünk, így az online foglalásnál én direkt az asztalos székeket jelöltem meg, hogy ne kelljen forgolódva beszélgetnünk az egy napos úton...ez egyébként szuper ötlet volt, mert egy idő után már mindenki mindenhová tette-vette a lábát, volt aki az asztal alá nyújtotta ki, volt aki feltette az asztalra...tény, hogy nőkhöz képest nem ültünk túl ízlésesen, de legalább dagadt boka nélkül megúsztuk az utat...icon_smile.gif Odafelé a magyar-szerb határon álltunk sokat, meg az első szerb fizetős kapu előtt, de utána végig jól haladtunk, és 25 óra alatt odaértünk. A szállásunk a Dimitra Apartmanban volt...icon_smile.gif Amit erről tudni kell: nincs felmosó vödör, sem felmosó, így mi befogtunk egy törölközőt, hogy a fürdőszobában a kifröccsent vizet feltudjuk törölni...a hűtő, rezsó, mikró tökéletesen működött, az ágyak kényelmesek voltak. Mi négy ágyas szobában voltunk, és a furcsaság az volt, hogy nem kaptunk takarót (még ilyen kis lenge lepedő szerűt sem)...úgyhogy maradt az ágytakaró...na nem, mintha hideg lett volna, csak azért mégis, a miheztartás végett...icon_smile.gif A szobánk erkélye L alakú volt, így két oldalról is szellőzött éjszakánként a szoba, így mi nem kértünk klímát...
Nekünk tökéletes választás volt, mert a városközpont kellős közepén van, így benne voltunk rendesen a nyüzsgésben. Családoknak nem a legideálisabb választás a pihenés szempontjából. A wifi...háááát igen a wifi...icon_biggrin.gif Nos az inkább nem volt, mint volt...ha szóltunk, akkor a tulajdonos valamit bütykölt, és akkor 2-3 órán át működött, de aztán megint nem. Netfüggőknek érdemesebb a tavernákban megkérdezni a wifi kódot, mert tapasztalataink szerint szinte mindenhol máshol kifogástalanul működött.
Az ételek minden étteremben nagyon finomak voltak...a gyros isteni, a tzatziki mesés, a szuvlakit éjjel-nappal képes lettem volna enni, az árak szerintem barátiak, legalábbis nem drágábbak, az itthoninál. A fakultatív programok közül mi a BBQ hajókázásra mentünk el...hááát nem volt egy nagy szám, elég fárasztó volt, bár a táj és a "mamma" főztje kárpótolta a fáradságot...Napflion gyönyörű éjjel is és nappal is...nem szabad kihagyni! A kabócák folyamatosan zümmögtek, de számomra nem volt zavaró, szúnyogokkal pedig sehol sem találkoztunk...augusztus közepén voltunk amúgy, lehet ilyenkor nincsenek.
Úgy indultam a nyaralásnak, hogy megpróbálom megkeresni azokat a helyeket, ahol gyerekkoromban jártam, ezért magamhoz ragadtam egy csomó régi képet és egy hajnali séta keretén belül próbáltam megtalálni a helyszíneket...egy mólót sikerült is megtalálnom, ahol egy szőrös bácsika ült kempingszékben Amstel sört iszogatva...néztem a képeket, megkerestem a régi haszálsz bácsiról készülteket és gondoltam, hogy egy életem, egy halálom, én odamegyek hozzá, megmutatom neki, hogy véletlenül esetleg nem ő e az a bizonyos halász bácsi, akit én keresek...ugyanis gyanúsan hasonló volt az orra a képeken lévő bácsiéhoz...mikor ránézett a képre, hosszasan nézte, majd rám nézett és lassan bólintott...mit ne mondjak, nagyon megható pillanat volt...16 év telt el...izgalmamban meg meghatódottságomban alaposan megölelgettem, és megköszöntem neki a felejthetetlen hajókázást...icon_smile.gif
De nem csak ő okozott maradandó élményt...sokat buliztunk, így sok görög fiatalemberrel ismerkedtünk meg, 4 szingli lány elég figyelemfelkeltő dolog volt a helyi férfiak szemében...de az első Gorillában eltöltött este után, nem igazán tudtam a helyes pincérfiún kívül másra nézni...icon_smile.gif ő persze mindent megtett azért, hogy tökéletes nyaralásban legyen részem, így egyik hajnalban vele néztem a tengerparton a napfelkeltét...icon_smile.gif Megérte idejönnöm...emlékek elevenedtek fel, és jöttek új élmények, megtaláltam az igazi görög Adoniszomat, és azóta görögül tanulok...icon_smile.gif Nem kérdés, hogy jövőre hová visz az utam.

# 7683
Katus88
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224396 Üzenet linkje2014-09-10 18:41:23 

Tity ti voltatok azok akik augusztus 30án szombaton nem csatlakoztatok a hazautazókhoz icon_biggrin.gif?
# 7684
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Fszeva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
203 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224397 Üzenet linkje2014-09-10 18:42:25  Válasz a #224383. hsz-ra Előzmény #224383

Munyika, nagy lájk a beszámolódért! Megható pillanat lehetett, ahogy megtaláltad a halász bácsit. Szurkolok neked, hogy jövő nyárig tanulj meg görögül és várjon rád az a pincér fiú. icon_wink.gif
# 7685
Beccyca
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224426 Üzenet linkje2014-09-11 13:43:33 

Sziasztok!A Limonia Apartmanról szeretnék többet megtudni,elég kevés infot találtam eddig róla.
Aki volt a nyáron, kérem ossza meg személyes tapasztalatait.Milyenek a szobák,merre néznek a teraszok,a ház és környéke, ill. a legközelebb eső strand hány m és milyen?Milyen messze van a nagystrandtól és mennyit kell sétálni a központig?Van-e ebben az apartmanban is csótány vagy egér probléma?

# 7686
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224449 Üzenet linkje2014-09-12 00:00:40  Válasz a #224426. hsz-ra Előzmény #224426

Szia !

Mi is a Limoniában szálltunk meg. Csak a saját szobánkról tudok referálni. Ez 4 ágyas családi volt. Kifejezetten tágas !! Normális ágyakkal, fürdővel,pulttal elválasztott konyhai résszel. Tolóajtó van az erkélyeken. Szúnyogháló nincs. Mi szobánk a földszinten volt, így nem láttuk a tengert. De egyébként a legtöbb erkély a tenger felé néz.Bár akad fő útra néző is. Viszont a legfelső szinten van egy hatalmas nyitott,fedél nélküli terasz. Oda bárkinek fellehet menni nézelődni,székek is vannak és a kilátás is pazar !
Törölközőt és ágyneműt a hét közepefelé cserélnek. A tulajdonos a lenti szobában lakik, de ő nem sok vizet zavar. Ritkán láttuk. Csótány,egér nem volt...csak szúnyog. A nagy strandtól messzire van. De a kikötő strandhoz közel. Mi mindig oda jártunk,nekünk ott jobban tetszett a víz,nyugisabb volt sokkal de sokkal. Egy idősebb férfinél és nőnél lehet bérelni vízibiciklit és motorcsónakot is, na melléjük pakoltunk le mindig a padra. Ha felmentünk enni akkor midig vigyáztak a cuccainkra,sőt magától fel is ajánlotta icon_smile.gif Ha kijössz az apartmanból, akár jobbra akár balra indulsz el a szűk utcán, gyorsan leérsz a partra... pár perc. Központ az egyáltalán nincs messze, max. 5 perces séta.
Maga a ház környéke nyugis,bár mikor robogóval elhúztak előttünk,meg amikor a kukát tolták ki...na ezekre mindig felébredtem. Bár nem volt gond a visszaalvással sem icon_smile.gif
Ja igen..amit hiányoltam az a lábmosó. Ennek érdekében minidig vittünk fel vizet,és azzal mostuk le a lábunkat az apartman előtt. No meg a wifivel volt még gond, ezt nem is sikerült megoldani. Így netezni a Culture Travelhez jártak fel a gyerekek.

Remélem tudtam segíteni !! icon_biggrin.gif

# 7687
Tity
Aktív fórumos
Aktív fórumos
72 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224492 Üzenet linkje2014-09-14 09:36:08  Válasz a #224396. hsz-ra Előzmény #224396

Igen,mi voltunk azok:)
# 7688
Beccyca
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224505 Üzenet linkje2014-09-14 16:26:51 

Köszönöm yakumo18!
# 7689
Szgi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224562 Üzenet linkje2014-09-17 21:51:22 

26-án utazunk Toloba. Autó bérléshez keresünk 3-4 napra /1-2 Fő/ társat, várható uticélok: Misztrasz, Monemvasia, Elafonisos, Akrokorinthos
# 7690
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224607 Üzenet linkje2014-09-21 02:59:40 

Már csak 8 nap.
# 7691
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224608 Üzenet linkje2014-09-21 07:43:48 

Az gyorsan eltelik ahogy a 10 nap is el fog telni.
# 7692
Butyike63
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224703 Üzenet linkje2014-09-27 11:15:54 

Az időjárás- előrejelzést megnézve, nagyon melegünk nem lesz... De már csak kettőt kell aludni, és indulunk! Biztos írtátok már, de most a nagy csomagolás közepette nem nagyon van időm visszaolvasni, ezért hátha valaki megszán és megírja, melyik napokon van az Athén illetve a Hydra kirándulás? Csak hogy milyen ruhákat pakoljak icon_biggrin.gif
# 7693
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224707 Üzenet linkje2014-09-27 15:02:05 

Idézet a 494-es oldalrol. Ági írta.

"Sziasztok! A kirandulasok az elkovetkezo hetekben elorelathatolag a kovetkezok szerint alakulnak: Hydra-Spetses hajokirandulas van kedden, csutortokon es szombaton, BBQ hajo ebeddel vasarnap, Nafplio by night (esti hajokirandulas) hetfon, KOrinthoszi csatorna-Nemea szerda, Athen csutortokon, Mukene-Nafplio Epidavrosz penteken. A programok napjai valtozhatnak annak fuggvenyeben hogyan osztjak be a hajokat a hajostarsasagok. Arak: Hydra-Spetses 34 E gyerekeknek 12 eves korig 17 E, BBQ 28 E gyerek: 22 E, Nafplio by Night 10 E, gyerek 5 E, Korinthosz-Nemea: 32 E + 12 hajo+4 E Nemea, gyerek: 20 E, Athen 35 + 12 E belepo, gyerek 25 E, Mukene-Epidavrosz-Nafplio: 32 E +8 E Mukene+ 6 E Epidavrosz+ 4 E Palamidi erod Nafplio, gyerek 20 E. Fiatalok 18 eves korig nem fizetnek belepojegyet az allami kezben levo asatasi teruleteken, 18 eves kor felett nemzetkozi diakigazolvannyal szinten nem kell belepot fizetni. Monemvasia hajoskirandulas sajnos nincs rendszeresen, azt csak akkor teszi be a hajostarsasag a programba, ha van egy nagy csoport akik elore kerik a hajot, ebben az esetben tudunk mi is jegyeket arulni csak erre az utra."

# 7694
Chavva
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224731 Üzenet linkje2014-09-28 08:38:56 

Szia!
Szeptember 2. hetében az Athéni út szombaton volt, a Hydra-Spetses kirándulás pénteken.

# 7695
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#224895 Üzenet linkje2014-10-07 16:56:59 

Szia Unic! Látom, még Tolóban vagy! Máskor annyi mindent írsz, most pedig nagyon nem!
Pedig minden érdekelne, milyen ilyenkor Tolóban, van még nyüzsgés, sok a nyaraló, milyen az idő, milyen a víz, milyenek az ételek, hol eszel, melyik étteremben, hogy vannak a lányok az utazási irodában, milyenek a kirándulások????
Légyszi írj egy kicsit, jó lenne még egy kicsit nyaralni.
Köszönöm, ha megteszed/Molli

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 512 513 514 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu