Amit meg a fotóstopikban írtál, azt sosem tudom meg, csak ezért nem keresgélek arra,
Érdekes ez a hozzáállás... na mindegy. Ezt írtam a másik topikban:
Verka írta:
A Milos topikból áthozva:
kónyu írta:
Volt már részem Meltemiben Santorínin, majdnem leszakította a szél a fejünket Firaban, de a fotózásban cseppet sem gátolt.
A szél egyébként (persze nem nagyobb Meltemi méretűre gondolok) éppenhogy segít a fotónak, de ebbe nem mennék most bele.
Hadd jegyezzem meg azért, hogy Te ott Firában akkor nem sekély, kristálytiszta vízű öblöt fotóztál, aminek az lenne a fő attrakciója, hogy nyugodt víz esetén a víz alatt is majdnem ugyanolyan gyönyörűen látszik minden, mintha a víz ott sem lenne.
Azt gondolom, hogy épületek meg ilyesmi fotózásánál a szél nem gond, de egy tiszta vízű, sekély öböl fotózásánál mit tud segíteni?
Ha már annyira fúj a szél, hogy fodrozódik a víz felszíne, akkor a kép máris nem olyan szép, mint szélcsendben, mert nem lesz átlátszó a víz, hanem homályos lesz az egész. Ha meg még hullámok is vannak, akkor meg megette a fene az egészet, mert a víz felkavarodik és már egyáltalán nem átlátszó.
Példának itt van két kép ugyanarról a strandról, ez sztem jól szemlélteti, amit mondani szeretnék. Az egy dolog, hogy a két kép nem egyforma minőségű, de ettől most tekintsünk el, nem ez a lényeg. Ha mindkettőt a fenti fotós csinálta volna, akkor is a fenti lenne a szebb, a víz átlátszósága, csillogósága stb. miatt. Az alsón meg a szélben a hullámok miatt teljesen más a víz, nem átlátszó, hanem homályos, nem tud rajta úgy visszatükröződni a napfény, a homok fel van kavarodva a vízben stb.
Szia Kónyu!
Szerintem is tudja a szél beflyásolni a fényképezést.
Egyrészt úgy, ahogy Verka is írj. Nekem egy öböl víze csak addig szép, míg a víz kristályosan áttetsző és napfénytól az azúr ezer színei játszanak benne. Ha már a hullám felkavarja, akkor nem olyan "egzotikus", hanem csk egy a sok ezer közül.
Másrészt, meg volt szerencsénk nekünk olyan vad erős szélben, hogy (nincs állványom) nem bírtam egyenesen tartani a fényképezőt (magamat sem). Meg kellett kérjem a párom, hogy álljon elém és hadd támasszam a vállára. De adott esetben a szél tele is fújhatja a kamera objektívét homokkal, porral.
Nekem mindenem a fotózás, de semmi fogalma sincs rajta, csak megérzés után csinálom. Még jó gépem sincs, hát még, hogy mi az a polárszűrő azt sem tudom, mégis vannak azért elég szép képeim, amikkel elégedett vagyok.
(Ez nem veszekedés, csak mindeki leírja a maga álláspontját.)
#1164652009-09-04 11:32:32 Válasz a #116451. hsz-ra
Jó van Verka hajtsd csak a magadét, most már beleszarok miket állítassz, bocsánat, hogy lesüllyedtem Firka szintjére, de én tudom, hogy mekkora szelünk volt, nem TE!!!!!!
Ha megnéznéd, ez a két kép teljesen más szögből készült, és persze volt 2 nap, amikor nem fújt annyira a szél, lehet, hogy ez a kép pont akkor készült, de a többi képeink óriási szélben készültek, még ha Te ezt nem is akarod elhinni!!!! Olyan nagy szélben, hogy nem bírtam megállni a szikla tetején. Nem bizonygatom tovább, egyedül Konyú látta a képeinken, hogy volt szelünk!!! Nem foglalkozom tovább a szeles témával. Ne menjetek a Kykládokra, akkor nem fogtok belefutni a meltemibe!!!!!
#1164662009-09-04 11:35:01 Válasz a #116449. hsz-ra
Csak az idén használtunk polárszűrőt, sem a Lefkafdai, sem a kefalóniai, sem a Zakynthosi képeink nem készültek polárszűrővel, mégis szép képeket tudtunk csinálni.
#1164752009-09-04 12:31:09 Válasz a #116472. hsz-ra
Andi!
Gyönyörűek a képek!!! Bárcsak Sarakinikót így láttam volna...
Tényleg meseszép, már kezdtem elfelejteni milyen is valójában.
Szannáék biztosan jól érzik magukat, a mázlisták!
Igazából a hozzászólások alapján nem tudom mikor lenne érdemes erre a szigetre menni, ha még júniusban is nagy szél van.
Biztos van olyan ember akinek ez bejön, és szereti a homokot az arcában, majd jól megkérdezzük Szannát, hogy szeptemberben mi a helyzet, de nagyon úgy tűnik, csak ekkor érdemes igazán ide menni.
Babar!
Látom kikészültél mert valaki nem akarta elhinni, hogy volt szeletek... Remélem kicsit elgondolkodsz és legközelebb majd te is hiszel másnak, talán így neked is hinni fognak és nem azt csinálják veled amit te mással.
SZANNA, ADJ ÉLETJELET!!!
Vajon Döme is olyannak fogja látni a szigetet mint Szanna? (mert róla se feledkezzünk meg, ott van ő is)
Azért ha nem, kérek mindenkit, ne szedjétek le a fejét.