#1649312011-06-09 11:03:21 Válasz a #164904. hsz-ra
Csilla! Nekünk Görögországban több helyen is azt mondták, hogy ne igyunk a csapvízből! Én inkább nem kockáztattam. Fogmosásra is inkább ásványvizet használtam, kávéhoz, leveshez is. Nem kockáztatok inkább, bár van olyan, aki simán bevállalja, de akkor meg jót tesz a házipálinka gyomorfertőtlenítésre:)
Szerintem minden üdülőhelen érdemes inkább ásványvizet inni. Attól viszont, hogy az ember fogat mos, nem hiszem, hogy bármi probléma lehet, olyan sok víz nem jut a szervezetbe.
Plusz hát ott a sok ouzo, mythos, mazsolabor meg minden, minek a víz?
Sziasztok!
Mi sehol nem ittunk csapvizet Görögo-ban. De én a szénsavas vizet se fogok ott inni nagyon, mert annyiba kerül, mint mondjuk a kóla. A mentes vizet hidegen szeretem csak, úgyhogy ezentúl azt fofom kint csak inni. Tavernában is adnak egy másfél literest kevesebb pénzért (igaz lehet csak palackozott csapvíz), mint egy kis üveges szénsavasat.
De fogmosásra, gyümölcs, stb. mosásra, főzésre használtuk a csapvizet.
Én ezen a wc papíros dologon vagyok kiakadva. De ez is mindenhova érvényes, hogy nem lehet bedobni.... Akár 4 csillagos szálloda, akár apartman.
Szia Gyugyu!
Látod így kell hozzáállni a dolgokhoz,csak spontán!!!
Nekünk is nagyon nehezen telik el minden olyan év,mikor nem tudunk menni nyaralni ,teljesen lehangolt vagyok és nem is érdekel,hogy nyár van!
Nem is szeretek olyankor senkit,aki nyaralni készül !!
Na ez csak vicc volt!!!!!!
Na de ugye akit egyszer megérint a tenger szele,az utána már nehezen mond le róla!!!
Egyébként nem is mentek az idén,vagy még nem dőlt el??
Remélem összejön valami Nektek is!!!
Igy van!A spontán dolgok mindíg jól szoktak elsülni!Egyenlőre még nem dőlt el, én szeretnék kijutni görög honba, minden csak az anyagiakon múlik.Mint nindenhol általában!Na de valahogy csak lesz....valahogy csak kijutunk!
Valóban nem ajánlják a csapvíz fogyasztását ivásra,de miért ne lehetne belőle teát,kávét,levest főzni?Forralással már tuti semmi baj nem lehet tőle!!(szerintem anélkül sem)
Kizártnak tartom,hogy fekáliát engednek a tengerbe!!!Ezt gondolni és állítani róluk szégyellni való dolog!!!
Az a baj sokakkal,hogy mindenben csak a negatívumot keresik,de ez azért nagyon durva volt!
És nem azt mondom,hogy ez sehol nem fordulhat elő,de ,hogy egy turizmusból élő településen,szezonban az kizárt!!
Gyugyu! Hát igen azok a piszkos anyagiak!!Mi is ezért megyünk csak minden 2. évben!!
Azért remélem valami módon Nektek összejön az idén!
Alisha az általános tapasztalatok oldalon kínál eladásra nyaralást kedvezményes áron,ha jól láttam!Érdemes rákérdezni!!!
#1649572011-06-09 16:28:12 Válasz a #164904. hsz-ra
Szia!
Tavaly előtt júliusban amikor Sartiban voltunk, az ottani ANTSZ pont akkor vizsgálta a vízminőséget, és akkor ihatónak minősítették, de nemigen ittunk belőle, viszont főzésre, fogmosásra használtuk.
Tavaly Leptokáriában voltunk, azon a környéken az Olimposz forrásvizei látják el ivóvízzel a településeket, ami nagyon finom volt. Azt szolgálták fel jéghidegen az éttermekben is kérés nélkül a vacsorához.
A csapvizet valóban csak Nei Poriban ajánlják ivásra is. A többi helyen érdemes ivásra a kis boltokban kapható ásványvizet vásárolni. Főzni, mosni, takarítani megfelelő a víz, de inni inkább a nem túl drága bolti vizet...
A wc papírról...
Görögország csatornahálózata nem túl fejlett és a csövek is elég kis méretűek. A papír amit az ember beledobna, összeállna és egy idő után eldugítaná a csőhálózatot. Ezért hívják fel mindenhol a figyelmet, hogy a papírt és más amúgy wc-be való dolgokat a nejlonzacsiba kell tenni. Érdemes mindennap kiszórni és akkor nem lesz vele különösebb gond
Szia Sancho!
Ez a téma is csak hozzáállás és tolerancia kérdése a nyaralásra választott kultúrához.Megfelelően kezelve ezt a dolgot,ahogy Te is írod( nylon zacsi,rendszeres ürítés) nem hiszem,hogy ez bárkinek is akkora problémát okozna!!
#1649882011-06-10 09:02:23 Válasz a #164835. hsz-ra
Szia!
Sajnos nem tudom küldeni a szív öböl koordinátáit, de van egy jó légifelvételem. Mi is ennek a fotó segítségével jutottunk el oda. Ha megadod az e-mail címedet szívesen elküldöm.
Bogi ( ginginke@gmail.com)