szia Kaliber! Tökéletesen egyetértek egyébként Veled, és tetszik, hogy szépen, kultúráltan is le tudod írni a véleményedet! Szívesen tenném én is, amit írsz, de sajnos nem tehetem, és vannak, akik szintén nem, mert nem vezetnek, vagy nincs senki az ismerősei közt, aki vezetne,vagy mint nálam, hogy az ember hétköznapokon és hétvégén is vezet, így itt nem akar. Vagy mondjuk , ha sok gyerekkel megy, vagy kicsikkel, és nem meri bevállalni, az önálló szálláskeresést. Egyszerűbb a busz, ami a szállásnál letesz. Igen, valóban így többször mellé lehet lőni.... nekem tetszik, ahogy a grandnak az oldalán látod 360 fokos szögben a szobákat. Amikor velük utaztam, 100%- ban azt kaptam, amit láttam. Talán náluk laktunk a legszebb házban, a legszebb udvarral Pargán.
Picit másképp látom ezt a dolgot, ha valamelyik utazási irodánál rossz dolgot tapasztalunk azt általában hamarabb megosztjuk (leírjuk) mint a jó dolgot és ha egynél többször járunk rosszul akkor már tanácsoljuk másoknak is hogy ne velük utazzanak, szerintem ez rendben van mert tényeket leírni objektívan érzelmek nélkül elég nehéz (mivel emberek vagyunk) aki pedig olvassa az "értékelést" eltudja dönteni, hogy neki az tényleg akkora "hiba" lett volna.
Általában úgy próbálom felfogni, hogy "minden rosszban van valami jó" pl: 3éve Thassoson a TUI utazási irodával voltunk ill. az utazás egyénileg volt csak a szállást foglaltuk tőlük, viszonylag "normális" áron, görög utazásaink leggyengébb szállása volt: kicsi apartman, zörgő, rozsdás hűtő, De a szállással szemben 50méterre volt a sziget legjobb péksége amit azóta is emlegetünk hogy milyen finom volt a vevő szeme láttára töltött csokis croissant és ha arról fújt a szél behozta a pékség "illatát".
Ja és még egy hozadéka volt a dolognak, hogy azóta már nem foglalok utazási irodán keresztül hanem különböző online oldalakon (booking...stb) ahol a leírásból és az értékelésekből adódóan nehezebben "lövök mellé".
Timi rendben van. Felkészült, fiatal, lendületes. Voltunk fakultatívon is, ott is rendben volt minden, nagyon jó idegenvezető volt az úton is.
Igen, volt buli a Mentában, de mi nem mentünk át, aznap máshol voltunk, önálló szervezésben. Idén is Holidaylinessel megyünk, nekem bejött a rövid menetidő, és a modern szállás. A mostani út is extra olcsó volt, már októberben befizettem, és hát 100% -ban tengerparti szállás, 50 méterre van a tenger, ha kilépsz a házból. Én már voltam olyan szálláson, amit Te írsz, fura volt, de megszoktuk. Nekünk annyiból még rosszabb volt, hogy az apartmanból kiléptünk a teraszra, és a terasz előtt közvetlen az úttest volt, ahol az autók és buszok mentek. Járda nem volt közte. Picike derékig érő korlát volt csak közte. Nagyon aggódtam a Lányok miatt, de él még mindegyik, nem léptek le az úttestre:) Hova mentek az Ibusszal???
Egyetértek veled Ági!
Augusztusban Ibusszal buszos út mi is egy olyan szállásra megyünk ahol nincs erkély bejárai ajtó előtt a székek,és én rutinos Apollonos utas tartok az Ibusztól,de ők nem nyitnak arra a részre.A tavalyi Holiday-es utad nagyon jó áron fullos volt.Idén?? Solymossy Timi milyen? Volt buli a Mentában? Mi is társulnánk a Renaból.Az június 2 hét lesz.
Egyetértek veled Ági!
Augusztusban Ibusszal buszos út mi is egy olyan szállásra megyünk ahol nincs erkély bejárai ajtó előtt a székek,és én rutinos Apollonos utas tartok az Ibusztól,de ők nem nyitnak arra a részre.A tavalyi Holiday-es utad nagyon jó áron fullos volt.Idén??
A válaszd inkább után voltak kritériumok, amit saját véleményemre alapoztam, saját tapasztalataimra. Persze nem kötelező elfogadni. Szerintem pedig ez tényszerű.
Alapvető dolgokon fennakadok? Már a szókapcsolat sem jó, szerintem.
Nekem alapvető, hogy van ajtó, főleg ha mondjuk velem van a gyerek.
Ennyi erővel kirakhatom őt aludni a folyósora, mert szerintem a 17 ezerbe sem fér bele az, hogy a gyereknek kifér a karja az ajtó alatt. És ez bizony az iroda hibája.
De látom, nem egyeznek a nézeteink, ami persze nem baj.
Nagyon szép nyarat kívánok Nektek is!
#2368512016-01-28 17:45:58 Válasz a #236850. hozzászólásra
1. Ha már azt írod, hogy válaszd x-et, akkor az nem tényszerűség.
2. Ha rutinos utazó vagy, ahogy írod, akkor még furcsább, hogy alapvető dolgokon fennakadsz.
3. Ha 17ezer Ft-ot fizetsz szállásért és utazásért, (rutinos utazóként) mégis mit vársz? Mert benne van a pakliban, hogy minden remek, de az méginkább, hogy ennyiért lesznek (számodra is) kellemetlenségek.
Kellemes nyaralást!
Nem mondtam, hogy ne menjetek velük. Meg kéne tanulni leírni a tényeket? Én azt írtam le. Tényeket. Nem beszéltem le senkit, én azt írtam, én nem megyek velük. Tapasztalatot, és véleményeket kértek, megírtam az enyémet.
Nem most kezdtem az utazást, nem kell bemutatni sem az építkezést, sem a szokásokat. De nem vagyok sajnos 20 éves sem, de nekem nem mindegy, h 15 órát utazom, vagy 31 -et, és hogy a szomszéd a reggelimbe csinál a terasz asztalom felett, vagy sem.
De ha rendesen visszaolvasol, nem sorokat ragadsz ki, láthatod, hogy mennyit fizettünk, és azt is , hogy pont annyit is ért. De persze, mindenkinek másak az igényei. Szerencsére!!
#2367712016-01-25 10:18:36 Válasz a #236770. hozzászólásra
Teljesen egyetértek. Mindenkinek mások az igényei, elvárásai egy-egy utazással kapcsolatosan, szerintem sem érdemes általánosítani, csak pozitívat, vagy csak negatívat állítani egy-egy irodáról.
Mi is többször utaztunk már olyan irodákkal, amiket itt a fórumon preferálnak és értek kellemetlen tapasztalatok, és utaztunk már a Dias Zeusszal is régebben, az egyik legjobb szállásunk velük volt. Nem lehet általánosítani...
hát, ezzel nem 100% ban értek egyet, nekem már az nem jön be, amit írsz... sűrűn, és ok nélkül megállni a busszal, meg 4 órát állni egy tök másik üdülőhelyen... ez fölös időpazarlás.
A Dias Stavrosi szállásán a bejárati ajtó és a küszöb között 8 cm rés volt!!
A wc ablaka a szomszédunk teraszára nyílt...
na de ezek eléggé megkeserítik a nyaralást.
Szerintem irodák (de akár magánszervezések) esetén sem lehet levonni csak negatív vagy csak pozitív következtetéseket, mert egyrészt embere válogatja, másrészt meg nincs két egyforma út. Példa (irodákra), hogy értsétek: sokan azt mondják, soha Aeolus, én egykor őket preferáltam. Sokan azt mondják, az Apollon de jó, nekem volt velük jó és rossz tapasztalatom is. Sokan szidják a Zeust, velük egyszer utaztam, az egyik leggyorsabb buszos utam volt. Sokan imádják a Grandot, én a gyűjtőjáratos macerázásuk miatt soha nem akartam velük menni.
A szállások ... nekem is nyílt wc ablakom más teraszára, sőt, mindenki teraszán át kellett sétálni, h a saját szobámba jussak, volt olyan is, h beáztunk az esőben, és még sorolhatnám, de engem ez pont nem érdekelt, mert ezek nem óriási gondok, és a nyaralás ettől még pompás volt minden esetben (mondjuk azért mentünk, h jól érezzük magunkat). Legtöbbször az emberek (tisztelet a kivételnek) kevés pénzért várnak el az otthoni környezetüknél magasabb színvonalat, vagy mondjuk nincsenek tisztában helyi építkezési szokásokkal (és pl. a görögök ált. pont letojják, milyen ablakod meg ajtód hová nyílik, és milyen rések vannak a nyílászáróknál).
Ha valakinek ezek az élmények lesznek a legmaradandóbbak egy nyaralásból, az nem jó. Nem mondom, h nem hibázik sokszor bármelyik iroda, szállásadó, akárki, és nem mondom, h nem fordul elő, h átverik a kedves delikvenst (vagy nem érdekli őket a gondja), de sztem nem árt néha magunkban is átgondolni, h tényleg olyan nagy-e a gond.
És ugyanitt jön képbe, h lehet, h valami, vagy valaki (pl. idegenvezető) tavaly jó/rossz/borzalmas/fantasztikus volt, de idén nem biztos, h olyan lesz. Mert a dolgok változnak - minden irányba. És ezért veszélyes tanácsot adni (főleg ismeretlenül), inkább meg kéne tanulni a tényeket leírni, és mindenkinek azokat átolvasva, önmagát ismerve mérlegelni és dönteni.
Zárásként még egy példa, h lássátok, nekem sem jön be mindig minden döntés: egyszer Rodoszon foglaltam tranzitszállást. Preferenciám volt, h reptérközeli, ingyen transzferes legyen - az már csak hab volt a tortán, h ígértek biciklit is, mert nem volt közel a tenger. Nos, valóban reptérközeli volt, a transzferre másfél órát vártam, a bicaj csak álom volt, emellé társultak pokróc modorú tulajok és életem egyik leglepusztultabb szobája. Hozzáteszem, nem fizettem érte vészesen sokat, így leginkább a bicajhiány bántott csak. És ezek ellenére soha nem mondanám senkinek, h ne menjen oda, mert adott szituban ár/érték arányban jó döntés lehet. Még akár nekem is másodszor is. A tapasztalataimat leírom, és mindenki dönthet.
hát, ezzel nem 100% ban értek egyet, nekem már az nem jön be, amit írsz... sűrűn, és ok nélkül megállni a busszal, meg 4 órát állni egy tök másik üdülőhelyen... ez fölös időpazarlás. Mi a Holidaylinessel, 15 és fél óra alatt voltunk itthon, és 17 volt majdnem az odaút. A Diassal 31 óra alatt mentünk le Korfura!!! Azért ez nem mindegy!! A Dias Stavrosi szállásán a bejárati ajtó és a küszöb között 8 cm rés volt!! Tulképp minek is kellett az ajtó?? A wc ablaka a szomszédunk teraszára nyílt... a szomszédé pedig a mi teraszunkra. Nem tudom. Persze, induljunk neki úgy, hogy minden esetben jó a nyaralás, na de ezek eléggé megkeserítik a nyaralást. És ez az iroda hibája! Én nem megyek velük többet.
Mi tavaly és idén is velük megyünk Sartira a Jannis apartmanba.
Odafelé a busz tényleg régi volt, és mielőtt a szállásunkra értünk 2 másik üdülőhelyet is megjártunk, de ez akkor nem volt annyira zavaró. Legalább láttuk, hogy oda soha nem mennénk, mert nem voltak annyira szimpatikusak. Gyakran megálltunk, szerintem picit többször is mint kéne, de ettől függetlenül minden nagyobb gond nélkül megértkeztünk, és legalább rögtön elfoglalhattuk a már szép tisztára takarított helyünket:)
A háziak aranyosak voltak, a konyha jól felszerelt teljesen új hűtővel, parttól és minden számunkra fontos helytől egy ugrásra, (a tágas teraszról simán odaláttunk a tengerre/Athos hegyre), de mégis csendes környéken található, szóval mi azt mondtuk, ha Sarti, akkor csakis ide.
Hazafelé már 2 profi sofőrrel és sokkal jobb busszal jöttünk, és bár 4 órát pihentünk Paralián, az is jó volt kicsit körbenézni, és egy utolsó Görög finomságot ebédelni:)
Nem akarlak meggyőzni, mert én is tényleg sok rosszat olvastam róluk (persze azután, hogy már lefoglaltuk a nyaralást....), de a már leírt kellemetlenségtől eltekintve tavaly nagyszerű nyaralásban volt részünk, és remélem idén is hasonlóan klassz hetet töltünk majd Sartin:)
Sokan dícsérik a lentebb említett utazási irodákat (Apollon, Grand Tours, Holidaylines), ezért ha biztosra akarsz menni közülük válassz. Természetesen ez még nem garancia arra, hogy te is 10000% elégedett leszel. Úgy kell neki indulni, hogy bárhogy alakul (na jó, vannak esetek amikor ez lehetetlen...)jól fogjátok magatokat érezni!
szia, nekünk is sajnos csak kellemetlen tapasztalataink voltak velük, ennek ellenére 2x is utaztunk a Dias zeusszal. A busz régi, lerobbant, szakadt sz... volt, a wc tele csomaggal, oda is , és vissza is. Mindkétszer. A Stavrosi szállás nagyooon gáz volt, soha sem többet... az Asprovaltai anno elfogadható, semmi extra. De én nem mennék velük ujra, akkor is azért mentünk velük, mert 17 ezer forint volt, és annyit meg is ért.
Válaszd inkább az Apollont vagy a Holidaylinest ha normális busszal akarsz utazni. Ha szép , jó minőségű szállásokat akarsz, akkor szerintem a Grand nagyon jó, bár én nem szeretem a buszaikat, mert nincs rajta mosdó, és nagyon alacsonyak. De ez ízlés kérdése.
Kedves Gyöngyi!
Maradj inkább Apollon,Grand,Ibusz,Holidaylines valamelyikénél.Főleg a buszoztatásuk minősíthetetlen,mire az adott helyre ér az utas,még másik 2 helyre is elmegy utastársakat lerakni.Merre mennétek? Stavros esetén az Apollonnál 2 másik szállás is lett,Vasilis az i.vezető már évek óta kint van,a Zeusnál minden évben új ember...Zeus max . kocsisoknak vállalható be Stavrosnál és a Nick apartman,meg a medencés házuk.Paralián a Zeus Riki háza ledobott Apollonos szállás,voltam benne,penész stb.Paraliánál is Apollont ajánlom/Rena ház.Grandnál Paralián 1 ház kivételével mindegyik kauciós lett.Ezért kérdeztem,melyik helyet néztétek ki.Szóval busszal Zeus soha.Még Nei Porinál Anett Toursot dicsérték.Mi személy szerint ősrégi Apollon törzsutasok vagyunk.