Folegandros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156093 Üzenet linkje2011-02-08 18:05:37  Válasz a #156088. hsz-ra

Nocsak, nocsak Verka!

Folegandrosra készülünk? De jó lesz valakinek!!
Nem fogtok csalódni!!

Itt egy link, ez totál kivesézi a szigetet.

https://www.greekhotel.com/cyclades/folegand/folegandros-beaches/home.htm

(nem csak strandokról szól)

Olvasgatom itt, a nagy készülődést.
Kokszi azt mondta, hogy a Katergóhoz vezető utat kihagyná, inkább a kishajós megoldás. Én meg azt mondom, Katergó-t felülről nem látni óriási bűn. Az odavezető út nem nagy szám, viszont a látvány, ahogy elédtárul majd megteszi a maga hatását.Még most is feláll a szőr a hátamon, ha a rá gondolok.Persze a kishajóról leszállva is felmászhat magasabbra, hogy lenézz de az kemény lesz.Katergót a legmagasabb pontról kötelező megnézni. De úgy csináljátok, ahogy gondoljátok.

A szállás miatt ne aggódj, tuti hogy lesz szoba.

Angaliba rendszeresen hozta a busz a túristákat, tömegesen jöttek mert tényleg szép srand, ha nem fúj a meltemi.
Angaliból néhány perc sétával ajánlom figyelmedbe Aghios Nikolaos-t, ott találhatóak a parton a zöld kövek.Hoztunk is egy jó másfél kilós példányt,most itthon a kandallónk peremén pihen.

Azért Livadakit nem hagynám ki, mert smaragdzöld a vize, viszont az odaút nagyon kemény.
Lygaria éa Aghios Georgios pedig autóval türhető minőségű földúton elérhető.
Ja, a HORA az tényleg nem semmi, nekem vetekszik a Kimolos-i horával.(OFF)
Búvárszemüveg sem ártana a Folegandros-i vizekhez.
Szerintem jó, hogy akkor mész, amikor szinte senki sem lesz a szigeten. Minket is fogalkoztatott már az, milyen lehet egy ilyen sziget mondjuk márciusban.
Van egy utazási iroda a szigeten, a képen látható "egészségügyi központ" mellett közvetlen. Itt van internet, befizethetsz a hajóútra a sziget körül stb. A kép jobb oldalán látható, hogy RENT A CAR.

Ami a hajóutat illeti, ha szinte minden strandot láttál, akkor elveszti szerintem a jelentőségét, főleg, ha a hajó a Meltemi miatt nem megy át a sziget másik oldalára. Mi is így jártunk. Kidobott pénz volt, ugyanazt láttuk még egyszer.

Üdv: Babar

# 92
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156097 Üzenet linkje2011-02-08 19:23:29  Válasz a #156093. hsz-ra Előzmény #156093

Karavostassisban is van autóbérlés, a kikötő felett, véletlenül ezt is lefotóztam.

Íme:

Babar

# 93
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156102 Üzenet linkje2011-02-08 21:21:38  Re:

Szia Babar!

Köszi a tippeket, na meg az autókölcsönzőket is! Csak nyitva lesz már valamelyik, ha ennyi van? icon_smile.gif

A szállás miatt csak kicsit aggódom. icon_smile.gif Attól valahogy nem félek, hogy nem lesz fedél a fejünk felett, valószínűleg ilyenkor még a legtöbb szálláshely üresen tátong (már amelyik kinyitott egyáltalán), de már annyira beleéltem magam Koksziék szállásába, hogy most már ott szeretnék lakni. icon_smile.gif

A strandok közül egy párat biztos megnézünk majd, de hogy melyiket és mennyit, az majd csak ott dől el. Azért nem leszünk ott olyan sok időt, csak 3 éjszakát. Katergónál (és a többi strandnál sem) lesz sok választásunk, mert szerintem még a hajók nem fognak járni. Szóval én inkább úgy készülök, hogy gyaloglás lesz.

Szerencsére május az általában még a nyugodt tenger időszaka. icon_smile.gif Remélem, ez majd a gyakorlatban is így lesz, és végre egyszer egy szigeten olyan állapotban láthatom majd a strandokat, ahogy az a reklámfotókon szokott kinézni (amelyeket bizonyára tavasszal készítenek a legtöbb helyen icon_razz.gif).

# 94
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156115 Üzenet linkje2011-02-09 11:59:56  Válasz a #156102. hsz-ra Előzmény #156102

Egy kis kedvcsináló Folegandroshoz:

# 95
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156117 Üzenet linkje2011-02-09 12:05:58  Válasz a #156115. hsz-ra Előzmény #156115

# 96
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156118 Üzenet linkje2011-02-09 12:12:42  Válasz a #156117. hsz-ra Előzmény #156117

Folytatás

# 97
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156120 Üzenet linkje2011-02-09 12:20:50  Válasz a #156118. hsz-ra Előzmény #156118

Folytatás:

# 98
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156122 Üzenet linkje2011-02-09 12:33:41  Válasz a #156120. hsz-ra Előzmény #156120

Még egy kicsi:

# 99
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156130 Üzenet linkje2011-02-09 14:59:19 

Szia Verka!
Az Anemoussa személyzete nem volt túl kedves,elég kimértek voltak. Ha jól emlékszem akkor 2-3 nap után válaszoltak nekem is.
Felrakok pár képet,ha jól értem erre vágysz.

Panaghia Nisiotissa és egy régen elhagyott falu házai

Az egyik híres szamár ösvény

Katergó felé a táj

# 100
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156132 Üzenet linkje2011-02-09 15:32:36 

Szia Verka !
A második kép amit feltöltöttél az előző oldalra azAnemoussa előtti területet mutatja. Azt írod,hogy ilyeneket szeretnél,ez tutira meglesz a szálloda teraszáról. Ahogy ezek is:

# 101
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156138 Üzenet linkje2011-02-09 17:21:56  Válasz a #156130. hsz-ra Előzmény #156130

Nagyon jól értetted, Kokszi, pont erre vágyom! icon_biggrin.gif
Ma telik le a két nap, és még midnig nem válaszoltak az Anemousából. Türelmetlen vagyok, de persze várok még - mi mást is tehetnék? icon_smile.gif Azért kösz, hogy írtad, hogy neked is ennyi ideig tartott, akkor nem izgulok annyira. Lehet, hogy még téli álmot alszanak...? icon_smile.gif (Mindenesetre a Santorini autókölcsönzésem is hasonlóan halad - vagyis hasonlóan áll... - onnét már váltottunk legalább egy e-mailt, de azóta semmi... remélem, azért májusig válaszolnak még... icon_razz.gif)

Babar, a Te képeidet csak este tudom megnézni, mert nagyon nagyok és itt nem töltődnek le rendesen. De kedvet már úgysem sokat kell csinálni, mert az van! icon_biggrin.gif

# 102
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156147 Üzenet linkje2011-02-09 20:02:38  Válasz a #156102. hsz-ra Előzmény #156102

Szia Verka!

Ne aggódj az autóbérlés miatt! Ha zárva is van a kölcsönző, de a tulaj valszeg a szigeten lakik és biztos meg tudják mondani a legközelebbi kafeneioban, hogy hol éred el.
Mi Cipruson jártunk így, november volt, autókölcsönzők (a helyiek, mert ugye a "nagyok", mint a Buget, stb nyitva voltak a reptéren) zárva. De az első kávézóban kérdezősködtünk, leültettek, ittunk egy frapét és mire végeztünk, előkerítették a tulajt.
(Mellékesen: 3 napra béreltük a kocsit, aztán telefonáltunk, hogy késünk pár órát a leadással, mire a tulaj mondta, hogy nyugodtan használjuk még akár egy napig is, aztán, ha már nem kell, csak adjuk le a kulcsot a kávézóban icon_smile.gif)

Jó tervezést!
Medi

# 103
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156148 Üzenet linkje2011-02-09 20:06:23  Válasz a #156118. hsz-ra Előzmény #156118

Babar! Annyira, de annyira kedvcsinálóak a fotóid, hogy a Görög Idegenforgalmi Hivatalnak fizetnie kéne már Neked valamit...
# 104
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156157 Üzenet linkje2011-02-09 21:46:04 

Válaszoltak az Anemousából! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Ráadásul 10 euróval olcsóbb a szoba, mint a neten lévő ár! icon_biggrin.gificon_biggrin.gif És a transzfer is benne van, naná. Az élet szép! icon_lol.gif

# 105
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156158 Üzenet linkje2011-02-09 21:47:19  Válasz a #156147. hsz-ra Előzmény #156147

Köszi Medi! icon_biggrin.gif Nem aggódom egy cseppet sem most már! Minden jó lesz! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu