Olvasgatom itt, a nagy készülődést.
Kokszi azt mondta, hogy a Katergóhoz vezető utat kihagyná, inkább a kishajós megoldás. Én meg azt mondom, Katergó-t felülről nem látni óriási bűn. Az odavezető út nem nagy szám, viszont a látvány, ahogy elédtárul majd megteszi a maga hatását.Még most is feláll a szőr a hátamon, ha a rá gondolok.Persze a kishajóról leszállva is felmászhat magasabbra, hogy lenézz de az kemény lesz.Katergót a legmagasabb pontról kötelező megnézni. De úgy csináljátok, ahogy gondoljátok.
A szállás miatt ne aggódj, tuti hogy lesz szoba.
Angaliba rendszeresen hozta a busz a túristákat, tömegesen jöttek mert tényleg szép srand, ha nem fúj a meltemi.
Angaliból néhány perc sétával ajánlom figyelmedbe Aghios Nikolaos-t, ott találhatóak a parton a zöld kövek.Hoztunk is egy jó másfél kilós példányt,most itthon a kandallónk peremén pihen.
Azért Livadakit nem hagynám ki, mert smaragdzöld a vize, viszont az odaút nagyon kemény.
Lygaria éa Aghios Georgios pedig autóval türhető minőségű földúton elérhető.
Ja, a HORA az tényleg nem semmi, nekem vetekszik a Kimolos-i horával.(OFF)
Búvárszemüveg sem ártana a Folegandros-i vizekhez.
Szerintem jó, hogy akkor mész, amikor szinte senki sem lesz a szigeten. Minket is fogalkoztatott már az, milyen lehet egy ilyen sziget mondjuk márciusban.
Van egy utazási iroda a szigeten, a képen látható "egészségügyi központ" mellett közvetlen. Itt van internet, befizethetsz a hajóútra a sziget körül stb. A kép jobb oldalán látható, hogy RENT A CAR.
Ami a hajóutat illeti, ha szinte minden strandot láttál, akkor elveszti szerintem a jelentőségét, főleg, ha a hajó a Meltemi miatt nem megy át a sziget másik oldalára. Mi is így jártunk. Kidobott pénz volt, ugyanazt láttuk még egyszer.
Köszi a tippeket, na meg az autókölcsönzőket is! Csak nyitva lesz már valamelyik, ha ennyi van?
A szállás miatt csak kicsit aggódom. Attól valahogy nem félek, hogy nem lesz fedél a fejünk felett, valószínűleg ilyenkor még a legtöbb szálláshely üresen tátong (már amelyik kinyitott egyáltalán), de már annyira beleéltem magam Koksziék szállásába, hogy most már ott szeretnék lakni.
A strandok közül egy párat biztos megnézünk majd, de hogy melyiket és mennyit, az majd csak ott dől el. Azért nem leszünk ott olyan sok időt, csak 3 éjszakát. Katergónál (és a többi strandnál sem) lesz sok választásunk, mert szerintem még a hajók nem fognak járni. Szóval én inkább úgy készülök, hogy gyaloglás lesz.
Szerencsére május az általában még a nyugodt tenger időszaka. Remélem, ez majd a gyakorlatban is így lesz, és végre egyszer egy szigeten olyan állapotban láthatom majd a strandokat, ahogy az a reklámfotókon szokott kinézni (amelyeket bizonyára tavasszal készítenek a legtöbb helyen ).
Szia Verka!
Az Anemoussa személyzete nem volt túl kedves,elég kimértek voltak. Ha jól emlékszem akkor 2-3 nap után válaszoltak nekem is.
Felrakok pár képet,ha jól értem erre vágysz.
Panaghia Nisiotissa és egy régen elhagyott falu házai
Szia Verka !
A második kép amit feltöltöttél az előző oldalra azAnemoussa előtti területet mutatja. Azt írod,hogy ilyeneket szeretnél,ez tutira meglesz a szálloda teraszáról. Ahogy ezek is:
#1561382011-02-09 17:21:56 Válasz a #156130. hsz-ra
Nagyon jól értetted, Kokszi, pont erre vágyom!
Ma telik le a két nap, és még midnig nem válaszoltak az Anemousából. Türelmetlen vagyok, de persze várok még - mi mást is tehetnék? Azért kösz, hogy írtad, hogy neked is ennyi ideig tartott, akkor nem izgulok annyira. Lehet, hogy még téli álmot alszanak...? (Mindenesetre a Santorini autókölcsönzésem is hasonlóan halad - vagyis hasonlóan áll... - onnét már váltottunk legalább egy e-mailt, de azóta semmi... remélem, azért májusig válaszolnak még... )
Babar, a Te képeidet csak este tudom megnézni, mert nagyon nagyok és itt nem töltődnek le rendesen. De kedvet már úgysem sokat kell csinálni, mert az van!
#1561472011-02-09 20:02:38 Válasz a #156102. hsz-ra
Szia Verka!
Ne aggódj az autóbérlés miatt! Ha zárva is van a kölcsönző, de a tulaj valszeg a szigeten lakik és biztos meg tudják mondani a legközelebbi kafeneioban, hogy hol éred el.
Mi Cipruson jártunk így, november volt, autókölcsönzők (a helyiek, mert ugye a "nagyok", mint a Buget, stb nyitva voltak a reptéren) zárva. De az első kávézóban kérdezősködtünk, leültettek, ittunk egy frapét és mire végeztünk, előkerítették a tulajt.
(Mellékesen: 3 napra béreltük a kocsit, aztán telefonáltunk, hogy késünk pár órát a leadással, mire a tulaj mondta, hogy nyugodtan használjuk még akár egy napig is, aztán, ha már nem kell, csak adjuk le a kulcsot a kávézóban )