Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 916
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117276 Üzenet linkje2009-09-14 10:29:01  Válasz a #117230. hsz-ra

icon_lol.gif KÖSZI!!!
Nagyon szépséges-gyönyörű képek!

# 917
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117282 Üzenet linkje2009-09-14 11:58:12  Válasz a #117274. hsz-ra Előzmény #117274

Nehéz ügy!
Júniusban hideg lehet a víz, szeptemberben eshet is, de szerintem 10 nap kell a szigetre minimum. Bele kell számolni a szelet is, 10 napig nem lesz szélcsend. Szeles időben meg azt kell csinálni, amit akkor lehet. Pl.: déli szélmentes part, hora és a többi széltől független látnivaló megtekintése. Nálam a térkép az első, ahogy lejöttem a kompról,azon nyomban vettem egyet. És látod még sem volt tökéletes( pedig 5,5€ volt), azzal a német net-es oldallal együtt kombinálva talán. Szabályos haditerv készült a szigetről a térkép alapján, még sem láttam mindent. Az egyik nap Miloson megnéztem a neten azt a német oldalt, és nem vetem észre, hogy Pl.:Alogomantra kimaradt. Ezért nagyon aprólékosan fel kell készülni. Így is érhetnek meglepetések. Már azon is gondolkodtam, hogy kinyomtatom a megnézni kívánt helyeket egy lapra színesben és ha nem találom, az orra alá dugom a görögnek, hátha megmutatja az utat. Útikönyvből már csináltam ilyet.
Most úgy néz ki, hogy jövőre Kis-Kikládok (4sziget) + Amorgos. Kis-kikládból nagyon nehéz lesz felkészülni. Most azt fogom csinálni, hogy minden úton lehajtok, amit csak találok. Babar

# 918
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117283 Üzenet linkje2009-09-14 12:15:05 

Szia Babar!
Nem is (csak) a szél miatt kell az a plusz pár nap, hanem mert szeretünk 1-2 napot szomszédos szigetekre is szentelni, ami 2-3 órányi hajóúttal elérhető, meg szeretünk csak strandnapot is, amikor egy strandon vagyunk egész nap...
A tervezéssel hasonlóképp vagyok, mint ti. De előbb 100% bizztosnak kell lennie, hogy az adott helyre utazom és akkor elkezdek "saját kis útikönyvet gyártani". Azaz jegyzeteket kimásolnia fórumból, és útikönyvből, honlapokról. Általában a napokat is megtervezem kb-re, hogy egy napba mi fér bele, stb.
Ennek ellenére szinte minden nyaralásnál hasonlóan jártam, mint te, hogy mikor hazajöttem, akkor derült ki mások írásai alapján, hogy több dolgot nem is láttam...ez van sajna. Ha Miloson 10-12 napot maradok, nem tudom, milyen szigetet tudnék még hozzávenni egy hétre, ami nem fekszik annyira messzi kompútra és onnan repülővellehet visszamenni Athénba. Talán Paros...pedig Paros jóval nagyobb Milosnál, vajon akkor oda elég lenne-e az az egy hét?

# 919
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117290 Üzenet linkje2009-09-14 13:11:27  Válasz a #117283. hsz-ra Előzmény #117283

Szia Andi!
Paros, ahogy néztem, nem olyan sokkal nagyobb, mint Milos, de megfelelő "társ" lenne második szigetnek. Kompösszeköttetés szempontjából viszont kicsit nyűgös az átjutás, most néztem a keresőben.(konkrétan nem is találtam hajót pár napra előre, de lehet, hogy a szezon vége miatt) Strandolni tényleg kell, mi is csináltuk, egy nap két strand és csak pancsi és napozás, na meg pihi. Miloson még ott van Kimolos, ami kb. megint egy napos program. Neked viszont könnyebb dolgod van. Még visszajön Szanna is, így aztán dúskálhatsz az információkban. Mi első fecskék (Döme, Szanna, Babar stb.)kikapartuk a gesztenyét, neked csak rendszerezni kell és lesz egy szép milosi nyaralásod.Jó munkát!
(Esetleg tudom még ajánlani Folegandrost (3nap), de itt nincs sok út, viszont séta-fika annál inkább!!! )
Babar

# 920
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117295 Üzenet linkje2009-09-14 13:30:11 

Babar, én találtam összeköttetést Parosra kb. 5 órás út. Az a baj, hogy semmi "normális" (ahova hamar megy komp és megy onnan Athénba repülő) sziget nincs a közvetlen közelben. Ezért godoltuk, hogy akkor már legyen valami teljesen más, így Zakinthos.
Hálás vagyok a "gesztenyekapargálásért" nektek. Én élvezni szoktam az "első" szerepét. Persze első nem lehetek sehol, de abban az értelemben, hogy ezen az adott fórumon az első, aki ír róla, hogy ott volt. Így voltam én első Samoson és Karpathoson és nagyon is élveztem mindent leírni róluk, sőt direkt jegyzeteltem is a nyaralás alatt a többieknek. Az idén azt hittem, Miloson is én lehetek az "első", nem gondoltam, hogy egyáltalán nem is megyünk Hellaszba.

Folegandros érdekelne, de roppantl kedvezőtlen a fekvése. Nekünk onnan Santorinire kellene menni, hogy visszajussunk Athénba, ez a sok kompozás, meg a repülők nem elérése miatti egy-egy plusz ott alvás valahol, sajna elvesz egy csomó időt az eredetileg kigondolt helytől.

Még most sem vagyok biztos benne, hogy Milos lesz. icon_smile.gif

# 921
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117312 Üzenet linkje2009-09-14 14:38:12  Válasz a #117295. hsz-ra Előzmény #117295

Andi!
Légyszi azt a kompot, ahol megtaláltad, írd le nekem, melyik kompkeresőt használtad?
Babar

# 922
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117313 Üzenet linkje2009-09-14 14:40:37 

Nem tudom most megírni, mert otthon (Münchenben) van a cetli, amire kijegyzeteltem (és most Bp-en vagyok), de a danae.gr oldal volt. Megpróbálom most itt megnézni...
# 923
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117315 Üzenet linkje2009-09-14 14:49:43 

Szept. 15-ét írtam be példának:
társaság: Nel-Lesvos-Maritim
útvonal: Milos, Kimolos, Sifnos, Serifos, Paros
Menetidő 16:40-től 21:05-ig, 4 óra 25 perc
ár nem látható.

Elég jó idő. Az árat is meg lehet nézni, ha regisztrál az ember, én ezt még nem tettem meg. Nyilván más napokra nézve van másik lehetőség is, de van olyannap is, hogy semi nem jár.

# 924
Edo17
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117326 Üzenet linkje2009-09-14 16:46:22  Válasz a #117267. hsz-ra Előzmény #117267

Milos nagyon szép sziget lehet, a képeitek alapján. Remélem egyszer én is eljutok majd oda.
# 925
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117328 Üzenet linkje2009-09-14 17:11:22  Válasz a #117315. hsz-ra Előzmény #117315

Amit én használok, annál a kompnézőnél nem enged beírni csak minimum szept. 18-át, vagy annál nagyobb dátumot. Itt viszont van ár regisztráció nélkül is.
Babar

# 926
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117346 Üzenet linkje2009-09-14 19:55:07  Válasz a #117267. hsz-ra Előzmény #117267

Babar,
Alogomantrára nekünk is a szállásadónőnk, Dimitra hívta fel a figyelmünket. A mi térképünkön sem volt rajta, igaz az csak az egyszerűsített, kölcsönzős térkép volt. Szándékosan nem vettem részletesebb térképet arra a pár napra, mert nem akartam a fele időnket zötykölődéssel tölteni. icon_biggrin.gif Ahogy magunkat ismerem, tuti lementünk volna az összes bejelölt strandra...Így is több mint 500 km tettünk meg Miloson...Nekem a 10 nap csak úgy volt elég, hogy nem volt olyan nap, amikor egész nap egy strandon lettünk volna...
Ahová még elmentem volna kishajóval az Sykia, ahol motorcsónakkal be lehetett menni a barlang-öbölbe. Észak-nyugaton, Vani környékén is érdemes lett még volna kocsival elbóklászni. Ezek sajna már nem fértek bele az időbe, meg még biztos lennének más dolgok is, amiket érdemes lett volna megnézni. Ja nem láttuk a katakombákat sem, mert hétfőn zárva voltak...pedig odamentünk. Ami még jó program lett volna, hogy bérel az ember egy kishajót (jó odőben kajakot) és lemegy Gerekasra vagy a sziget dél-keleti partjaira, arrafelé tényleg sok gyönyörű part van, ahova csak a vízről vezet az út.
Nekem az egyik legnagyobb élményem az volt, hogy találtunk egy olyan vizi-barlangot, ahol nagyon erősen tört fel a meleg-víz. Olyan volt, mint egy szabad-téri meleg-vizű medence...A helyiek tudtak róla, de egy túrista-tájékoztatóban sem szerepelt...
A sznorizós utat én is néztem, de nem igazán láttam a képeken olyat, amit már máshol ne láttam volna élőben, ezért nem is fogott meg túlságosan ez a program.

# 927
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117351 Üzenet linkje2009-09-14 20:18:08  Válasz a #117274. hsz-ra Előzmény #117274

Andi,
szerintem min.10 nap, de inkább 12-14...Persze attól függ, hogy mennyire akar az ember mindent kipróbálni/megnézni...Mikor? Hát szerintem ez eléggé lutri...én azt hittem volna, hogy agusztus a befutó, de Firkamanó leírása szerint (ja és a helyiek is mondták), hogy tényleg erős volt a szél, ami valóban összezavarhatja az előre betervezett programot. Az egyik reggel, amikor felébredtem, meglepődve tapasztaltam, hogy akkora köd van az előttünk lévő öbölben, hogy nem láttam a vizet sem, nem hogy a hegyet, ami pedig igen jól látszott a teraszról...Aznap szerettem volna Paleochorinál fényképezni, de persze az is láthatatlan volt...Tsigradónál volt egy lehetőség fényképezni, az viszont még 10 körül árnyékban volt...Amúgy meleg volt, a szárazföldön sütött a nap, nem volt szél, a déli partok mégis ködbe burkolóztak. Aznap jártunk Adamasban a kikötőben és láttam, hogy a Delfini elment a szokásos sziget-körre. Az, aki aznap utazott vele biztosan nem tudott fényképeket készíteni...
A másik a vízhőmérséklet. Hát (én pedig nagyon jól bírom a hideg vizet, még a 14-16 fokot is bevállalom egy darabig) be kell ismerjem, hogy általában nem volt túl magas. Ezért is esett sokszor jól egy-egy meleg áramlatot, forrást találni... icon_smile.gif
Ne ijedj meg, azért persze nem úszkáltak benne jégtáblák ott sem, ahol nem volt hőforrás. icon_biggrin.gif

# 928
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117352 Üzenet linkje2009-09-14 20:19:26  Válasz a #117276. hsz-ra Előzmény #117276

Zsebkuty,
örülök, hogy tetszenek. icon_redface.gif icon_biggrin.gif

# 929
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117354 Üzenet linkje2009-09-14 20:28:21  Válasz a #117328. hsz-ra Előzmény #117328

Babar,
én ezt az oldal használom komp-keresésre. Elég sok infó van rajta + rávezet az egyes társaságok honlapjaira is.
FERRIES

# 930
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117355 Üzenet linkje2009-09-14 20:30:31 

Szia Döme!
Annyi sok jót írsz, köszi. Abban is nagyon jól segít itt mindenki, hogy kiagyaljam a napok számát. Mivel 3 hét szabit szeretnénk, belefér több nap is, két hét is, csak akkor a maradék nap vagy elvész, vagy túl kevés jut egy második szigetre.

A víz hidegségéről...ez mindekinek szubjektív, nekem eddig életemben a leghidegebb tenger Samoson és Karpathoson volt. Samoson annak tudtam be, hogy nyár eleje volt még, Karpathoson pedig mivel szeptember volt, gondolom, ott nyár elején még sokkal hidegebb. Ez olyan értelemben hideg, hogy egy fürdőzésnél nem zavar, de mi van, hogy egy-másfél órát is snorizunk, nagyon mély víz felett, akkor pedig belefagy a fejem, meg mindenem, hogy holt lilára fagyva jövök ki, szóva ilyen szinten gondoltam, hogy hideg-e, tartósan benne lenni? De ha azt írod, rövid időre is hideg volt neked, akkor bizonyára olyan, mint Karpathosnál volt. Ezen kár is agyalnom, de ez az ok inkább mégis szeptember mellett szól.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu