#1572372011-02-27 13:47:54 Válasz a #157150. hsz-ra
Szia, köszi szépen, megírtam az illetőnek, aki azt kéri most tőlem, küldjek postán. Hát.. nem tudom, gondolkodom rajta, egyáltalán azt sem tudom lehet-e postán küldözgetni élelmiszert.
#1572392011-02-27 14:03:13 Válasz a #157237. hsz-ra
Szia Ágni!
Sztem nem lehet élelmiszert küldeni, vagy ha igen, akkor bonyolult, de miért nem jó neki, ha én küldök?
Vetőmagnak elég 10-20 szem, annyit mindenképpen tudnék küldeni (sajnos már megettük , ami megmaradt, azt vetőmagnak tettem félre, de abból azt a keveset szívesen elküldöm.
Másik ötlet: a diósdi görög boltban érdemes megkérdezni a tulajt, hátha tud hozatni pár kilót. Meg az is lehet, hogy van neki.
És másik ötlet: ízre nem tér el a magyar baboktól, csak méretre, ezért sztem nyugodtan helyettesítheti itteni babbal is.
DE ha legközelebb járok vetőmagboltban, akkor megnézem mik vannak, mert nem tartom lehetetlennek, hogy lehet kapni itt is. Persze, ez VETŐMAG és nem ehető, valszeg csávázott, meg kicsi kiszerelés.
Na, ennyit tudtam most kitalálni.
Ha az a maréknyi vetőmag kell, és át tudná venni hétköznap délelőtt Bp-en a Nyugatinál, akkor várok egy telefonszámot, ahol elérem (priviben intézhetjük), ha pedig ez enm megy, feladom postán.
Üdv, Medi
És ne hagyd megad cseszegetni, ha valakinek kell valami, akkor nézzen utána, biztos az a legegyszerűbb ha kér és kap, de nyilván van más megoldás is.
#1573012011-02-27 23:30:40 Válasz a #157239. hsz-ra
Köszi szépen Medi a felajánlást, megírom nekik! Sajnos többször megtörténik, hogy ezt azt kérnek és mikor megírom, hogy nincs rá lehetőségem, megsértődnek. Vagy kikérik a véleményem valamiben és mikor megmondom, örök harag és még támadnak is fórumokon, itt, ott. Ezért a legokosabb hallgatni, még a kérős emailekre sem kéne válaszolni, mert mindig belebonyolódik az ember és egy csomó idő, energia, plusz, amit írtam, hogy én leszek a rossz. Na de ha már válaszoltam neki, lássuk, hogyan bogozom ki. Köszi még egyszer, nagyon kedves vagy!
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.
Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.
Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?
Köszi Feripapu, ezt megtaláltam, de sokkal előrébb nem jutottam.
Ágni, kakashalnak is mondják, mint Feripapu linkjében írják. Nincs pikkelye egyáltalán, viszont jó szúrós mindenütt, sok csontos tüske is van rajta. Kb. olyan gigája volt, mintha kacsát bontanék, és nagy mája. Legjobb tudásom szerint megtisztítottam, kibeleztem, és most a fagyóban figyel. Kicsit zavarba hozott, hogy nem volt pikkelye, átfutott az agyamon, hogy kell-e sózni a bőrét, esetleg lehúzni. Horvátországban már láttunk ilyen halat, de ott a a kirándulóhajón a halászok azonnal kikapták a grillezésre szántak közül és mondták, hogy megy egy étteremnek, jó árat adnak érte. Évekkel ezelőtt volt, eszünkbe se jutott érdeklődni, hogyan kell elkészíteni.
Szerinted grillezéssel nagyot nem lehet tévedni vagy süssük olajban?
Aha, megvan, christopszaro-nak hívják itt. Levest is készítenek belőle, de leginkább sütőben vagy szénen sütik, citromos öntettel fogyasztják. Úgyhogy sztem grillezzétek meg és készíts neki egy citrom-olívaolaj-oreganos öntetet (ha ezeket összemixeled, kevés citrom, több olajjal egy krémes öntet lesz, kóstolgatni kell). Valahol a konyhablogomban azt hiszem le van írva hogyan eszik itt az ilyen nagyobb grilezett halakat, de a lényeg ez amit itt leírtam. Jó étvágyat hozzá!
Ok, nagyon köszi! Oregano, citrom van a kertből, menni fog Még a blogodba is benézek majd.
Van friss oregano? Vigyázz nem diosmo hanem oregano, ez augusztusban érik be, vegyél/kérj szárítottat "rigani" a neve. Különben diosmo-t (menta) tehetsz frisset a hasába, de ne sokat, ne változtassa meg az ízét!
#1687542011-07-06 09:55:21 Válasz a #168720. hsz-ra
Szia Szirom!
Izgatottan figyeltem a hallal kapcsolatos levélváltást.
Feltétlenül írd meg, hogy milyen volt!
Esetleg egy fotót is mellékelhetsz a grillezett rémlényről...
Köszi
#1761582011-10-01 16:22:58 Válasz a #168754. hsz-ra
Aki szereti a görög konyhát, az a Travel channel csatornán nézheti meg a Görög ízek című sorozatot, melynek az első része pl. Krétáról szólt. (erről már lemaradtam)A második és harmadik rész pedig az alábbi időpontokban látható (ismétlésekkel együtt).
Tehát holnap reggel 8.30-kor lesz a második rész.