#1343952010-05-14 14:39:20 Válasz a #133500. hsz-ra
Sziasztok!
Nem mondom, az Állati elméket nem mindig egyszerű olvasni, és követni, de miután összeáll a kép, és az ember elkezdi érteni, érezni az összefüggéseket, szuper. Vagyishát', én így voltam vele.
Valaki említette a Szigetet. Ma épp azt kezdtem el olvasni.
Mindenki Merlét olvas? Én is épp a hétvégén vettem elő A szigetet újra, mert nagyon régen olvastam és megláttam a polcon.
És nem értettem, hogy Keve miért írta, hogy a Francia história 12. része, hiszen én csak 4-et tudtam és olvastam, de most megnéztem a wikipédián és ez a pasas az én tudtom nélkül írt még egy halom részt hozzá
Nekem Merlétől amúgy a Madrapur nem tetszett egyedül, pedig olvastam jó néhány könyvét. Egyedül a Mesterségem a halált nem akarom újra elolvasni, mert bár jó könyv nagyon, de kiráz tőle a hideg.
#1335002010-05-07 18:32:28 Válasz a #132967. hsz-ra
Ugy emlékszem: Állati elmék. Nálunk akkoriban adták ki először. Irto kapkodás volt érte. Sajnos nem tetszett. Volt már ilyen, most kezdtem ujból olvasni, Paszternáktól a Zsivágó Doktort. Első nekifutásra, nehéz volt.
Mivel annyian dicsérik Merle könyveit, megigérem elviszem a görög nyaralásra. Kiváncsi lettem.
Sziasztok!
Kisgyermekeseknek:Trixi könyvek sorozat (199Ft/db).Színes rajzokkal,pici,zsebkönyvszerű mindenhova elvihető.Könnyen leköthető a gyermek vele, akár az oldalak nézegetésével is.Van amiben dalok szerepelnek,van amiben mesék.Nekünk nagyon bevált,bár azt nem mondhatnám hogy annyira szórakoztató a számomra hogy még májusban is a karácsonyi és télapós dalokat kell énekelnem....
#1329682010-05-04 19:39:23 Válasz a #132967. hsz-ra
A Mestersegem a halal cimu konyv is azok koze tartozik amit tobbszor is el lehet olvasni...bar nalam szinte minden Merle konyv ebbe a kategoriaba esik...
#1329672010-05-04 19:35:57 Válasz a #132955. hsz-ra
Kedves Josza!
Örülök, hogy sikerült kedvet csinálnom hozzá.
Nagyon érdekes, amit írsz, nem Te vagy az első, akitől azt hallom, hogy egymásután több Merle-könyvet is elolvasott.
Még vár rám a "Mesterségem, a halál" és a "Sziget".
Utána pedig azt hiszem, be kell szereznem még néhányat...
Szia Vikso,
ízlések és pofonok. Ezzel nincs is semmi gond.
Melyik volt az a könyv, amire hivatkoztál?
#1329552010-05-04 18:05:12 Válasz a #132945. hsz-ra
Szia Geot !
Látom rákattantál Merlére. Meg tudom érteni, énnekem is a kedvenceim közé tartozik. Érdekes én is így dömping szerűen olvastam Merlét annak idején, de például Remarque-al is így voltam. Most ismét felhívtad rá a figyelmemet. Mindjárt keresek is valami Merle könyvet.
Szióka : Josza
Valamikor, majd a lábamat törtem, hogy megszerezek Merlétől egy könyvet. Hát, mit mondjak. Nem fogott meg. Lehet, hogy ujból neki kellene állnom. Volt már ilyen.
Én is itt vagyok, csak viszonylag ritkán, de a könyveket továbbra is szorgalmasan fogyasztom.
Az Állati elmék teljesen magával ragadott, rég olvastam olyan könyvet, ami ekkora hatást tett volna rám.
Fordulatos, kalandos, érzelmes, és nagyon tartalmas.
Most kezdtem el olvasni Molnár Imre: Népszerűbb Jézus Krisztusnál című művét, ami John Lennon életéről szól. Mivel kedvenc együttesem a Beatles így érdeklődéssel vettem kezembe ezt a könyvet is.