Sziasztok! Köszi Katus a szép szavakat. Azt hiszem igazad van, hogy teljes tökéletesség talán nincs is semmiben. Hiszen minden ember különbözõ, nem lehet mindenkinek egyforma ízlése, igénye stb. De ez így jó szerintem is. És azt hiszem, ha valaki kiszabadul a megszokott, fárasztó mindennapokból, akkor már mindenhol jól érzi magát, hiszen pihenni, nyaralni van az ember.
Ferrari! Közben Krisztával váltottunk sms-t és Õ is írta, hogy minden oké, csak fürödni eljárnak máshová. Úgyhogy remélem mindenki jól érzi magát most is, és késõbb is.
Én nem annyira érzem jól, de hát ez van! Én már túl vagyok rajta, sajnos!! Most már nektek szurkolok!
Szia!
Nagyon igazat tudok adni neked, hogy ha valaki kiszabadul a mindennapokból, akkor már jól érzi magát. Én már várom a szabadságot. Már csak két hét !!
Szia juhi! Ne félj gyorsan elrepül az a két hét. Nekem annyira gyorsan telt a várakozás ideje, úgy hogy itt lógtam a hellaszon. Szinte röpült. Utána is a nyaralás ideje.
Most nem akar, amíg újra mehetek. Jó nyaralást neked is és nagyon szép idõt!
Tegnap értünk haza Makriból. Sajnos nem egészen azt tapasztaltuk ami a katalógusokban szerepel. A tenger koszos, tele wc papírral, és egyéb discok után használt dolgokkal. Még ott voltunk senki nem takarította, eléggé hináros is volt. A szállásunk a katalógushoz képes sokkal gyengébb, szerintem lerobbant, igaz tágas volt. A wcból állandó büz, jött. Ha úgy gondolták este vízkorlátozás volt, éppen akkor a zuhany alatt áltunk, senki nem közölte mikor lehetséges. Az idegenvezetõk eléggé bénák, hirtelen más szó nem jut eszembe róluk. A program ami volt, számunkra elég érdekesre sikerült. A légkondi tényleg nem kellett, ezért gyorsan alá kellett írni egy papírt, ha még is használnánk, amit gyakorlatilag a szobából nem tudtunk, akkor 250 eurora megbüntettnek bennünket, furcsa, hogy lopással majdnem vádoltak bennünket. Ilyet még sehol eddig nem tapasztaltam. Az erkély egyik része a tenger felé, a másik egy gazos telekre nézett, és az útra.
Makri tényleg csendes hely, kis gyermekes családnak nem igazán ajánlom, ha busszal érkeznek oda. Utolsó napon itt is 9ig a szállást el kell hagyni, aki még fürödni szeretne a tengerbe, az számoljon vele, hogy zuhanyzási lehetõség itt nincs, és a tengerparton kell átöltözni.
De lent van egy étterem a parton a Macedon nevezetû, nos az igen, nagyon jól fõznek, és hatalmas adagokat kaptunk, és nagyon kedves a család aki üzemelteti!!!
A péksüteményeket, és kenyeret helybe hozzák, egy kocsi, dudálással jelzi, hogy pl. a Dias elõtt áll, hihettetlen fincsi pékáru kapható náluk.
Azért örülök,hogy itthon vagy.Gondoltam rátok,hogy sikerül-e a szállás foglalás .Úgy látszik máshol is idétlenek az idegenvezetõk,lehet hogy "betegség"terjed köztük?
Hát igen!Az elsõ napot én végig dûhöngtem a takarítás miatt fõleg,de aztán délután 5re kitakarítottam.Nálunk a part tiszta volt,és gyönyörû,sak mégsem Sarti-hiányzott a varázs.Aztán az idegenvezetõnket is kirugták,és akik átvették a munkáját igen bénák voltak.Haza induláskor 2 utas ott maradt,taxival hozták utánunk.DE jövõre ismét oda megyek.Augusztusban meg Sartira.
Nálunk csak az volt, hogy már nem tudom melyik nap, grillpartyt rendeztek, mi akkor reggel indultunk el a Meteorákhoz, reggel 8-9 között. Akkor járták körbe az idegenvezetõk, a szobákat, hogy este grillparty és ki akar menni.
Mi délután visszaértünk, és jöttek azzal a papírral, ha lopjuk a hideget, akkor keményen fizethetünk, akkor mondja a kis csaj, hogy jönnek a grillpartyra?? Kérdezi a férjem, hogy milyen partyra, jaaa maguk nem jelentkeztek reggel, akkor már nem lehet lejönni. Gondolom az a 4 hús, már eget rengetõ lett volna, még megsütni! Jól van annyira nem hiányzott, mert a Meteoráknál bekajáltunk nagyon finom szuvlakiból.
Az erkélyünkrõl lehetett lelátni a partyra. Görög táncot tanítottak. A tulaj ott ugrált, mint egy szöcske elég muris volt. Egyszer csak azt halljuk, a nagy görög táncra, hogy mennek a magyar lakodalmas zenék.
Na akkor fogtuk a hasunkat, hogy még ilyen görög esetet nem láttunk , magyar lakodalmas zenével!!! Szóval errõl ennyit. De szerencsére Paralián, volt tényleg eredeti görög zenekar, görögzenével, elõzõ este, ami nagyon jó volt!!!
Megdöbbentem azokon, amiket írtál és nagyon sajnálom, hogy ennyire kifogtátok ezt a sok balszerencsét.
Nem is tudom, mit mondjak. Nekünk Stavrosban volt minden kicsit hasonlóan kaotikus tíz éve. Mindenesetre az idegenvezetõk ott sem tudtak semmit és a Meteórákhoz olyan napon vittek kirándulni, amikor a Nagy Meteoron kolostor zárva volt.
Remélem, nem ment el a kedved Görögországtól és kívánok jövõre egy szebb nyaralást!
Mi tök jól érezztük magunkat, ezek a kis bosszúságok akkor tova is szálltak, csak leírom, hogy más ne járjon így, ha ide megy esetleg.
A másik a napból 20 órát Paralián töltöttünk, és egyéb helyeken, állandóan uton voltunk. Nem vagyok az a ücsörgös emberke. Többnyire éjfélre értünk vissza a szállásra, és reggel már mentünk is.
Nem voltunk, mivel Zeusékat úgy megmarta a sós iszap, hogy 2 napig napra se tudtak menni, így jobbnak láttuk kihagyni. Persze lehet, ezt napozás elõtt kell csinálni, de majd õk elmesélik.
Szia Kriszta! Örülök, hogy hazajöttél! Képzeld én elnéztem a napokat és már kb. 2 napja körözlek mindenhol, hogy mi van veled? Utána jöttem rá, hogy még csak szerda van.(Ez tegnap volt!) Sajnálom a negatív tapasztalataidat. Én is mondtam tudod, hogy sok minden más, mint tavaly volt. (Sajnos.) De egészében mi is nagyon jól éreztük magunkat, mivel mi is állandóan úton voltunk, és az említett étterem, meg a falu fenti részében az emberek, pótolták a hiányosságokat. De azért sajnálom, hogy csalódtatok. Ettõl féltem, mert ugye sosem tudhatja az ember, hogy ami egyik percben jó, az a másikban már nem. Ez még itthon is elõfordulhat. az úton rendben volt minden? Majd beszéljünk!
Sziasztok!
Egy kicsit elkeserít amit a Kriszta írt. Mi még a Makrigialos nyaralásunk elején vagyunk, mármint pontosan 10 nap van addig, hogy elinduljunk. Nagyon szeretnénk kipróbálni az iszapolást, de úgy látszik ezt sem lehet csak úgy. Kriszta ha esetleg leírnád ezzel kapcsolatban a tapasztalatodat, megköszönném.
Hol érdemes majd strandolni??? Meg tudnátok mondani??
Félek, mert elôször megyünk Görögországba a kislányommal, tulajdonképpen ez lesz az elsô élményünk az országgal kapcsolatban, úgy szeretném ha jól sikerülne. Úgy tervezem, hogy majd biciglik kölcsönözünk, van valakinek ezzel kapcsolatban valami tanácsa? Bár korábban már olvastam, hogy meg kell nézni mit adnak.
A Görög esten most egy kicsit elgondolkoztam, mert szerettem volna részt venni rajta.
Nagyon sajnálom a negatív tapasztalataidat.Mi is 4 nap múlva megyünk Makrira. Hát??????Milyen volt az odaút??? Merre mentetek?Macedonián vagy Bulgárián keresztül?
Nagyon elkeserít amit írtál,nem is tudom mit mondjak. Szeretném megtudni hogy hová érdemes menni ,,Görög- estre",és fürödni????Olvastam,hogy Paralian,de pontosabbat is tudsz mondani? Melyik bár??? Milyen, vagy is van-e egyáltalán helyi utazási iroda Makrin? Szép maga a falu? Melyik strand az ami tiszta??? Nem tudom mit mondjak,-sajnálom.
De köszi minden infót!!!