Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3301
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109901 Üzenet linkje2009-07-19 14:42:41 

Breki, nagyon szép képeket tettél be, köszönet értük!!! Bizony nekem is lenne még jócskán miért visszamennem!
# 3302
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109902 Üzenet linkje2009-07-19 14:45:10 

Breki1 írta:

Hol készült pontosan ez a kép???

A szemközti nagy szigeten szeretnék egyszer egy egész napot eltölteni (nem könnyű vizibiciklivel megoldani), mert annak a Nafplion felőli oldalán (google earth szerint) van egy szuper szép öböl.

# 3303
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109938 Üzenet linkje2009-07-19 22:15:12 

Ez sajna nem saját kép

Itt talán a térképen látható ez a nagyon nagy öböl Drepano után Vivarinál.
Sajna ide napközben nem jutottam el csak estefelé amit nagyon sajnálok, mivel direkt erre indultunk csak a hegy tetején kivilágított szobor miatt először rossz irányba mentünk -narancsültetvényeken át, szinte világítás nélkül- és ki tudja hogy arra az útra értünk amin másnap bicikliztünk Nafplioba.
Aztán mikor rájöttünk, hogy nem a tengerpart felé megyünk és megfordultunk akkor már besötétedett
akkor történt hogy egy görög asszonyság majdnem egy vödör szenyvíz nyakamba öntésével üdvözölt szerencsére felfigyeltem a neszekre és görög jesszusmarisára kicsit megzavarodva Kalimerat kiáltottam.
Lényeg, hogy voltam ezen a parton illetve a képen látható strandra is lementünk sajna más csak esti világításnál és holdfénynél azután szerettem volna oda nappal visszamenni.

Korábban Ági is rakott be képeket róla az a kép jobb oldalán megy az út amit kérdezel és ugye a balra látható hegy mögött van Drepanoi rész.

Vivariból Drepano kb két perc tehát Tolóbol akár sétálva is elérhető bár úgy már egy nagyobb túra.

# 3304
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109942 Üzenet linkje2009-07-19 22:27:03 

Nagy szigeten nem egészen értem melyiket érted a Toloval szembeni kis sziget utánnit vagy a Vivari-s öböllel szemben lévőt (ide mentünk két éve motorcsónakkal akkor simán lehetett, tavaly már szóltak miatta mikor az öböl felé mentünk)

Esetleg a Karatona Beach-el szemben lévő-t?

Vagy lehet simán a Daskalo belső öblére gondolsz?
Ott kétszer is voltam másodszor a jobb oldali részt megmásztük szemben az öböllel felmentünk a legtetejére a fent lévő épülethez.

Ott készítettem egy csomó fotót az öbölről Hydra és Toló felé is tekintve, sőt jött egy katoniai harci helikopter azt is lekaptam illetve a sziget túloldalán horgonyzó parti őrség hajóját.

Ha tényleg erre az öbölre gondolsz sok képet tudok felrakni, csak eddig úgy gondoltam voltár már ott.

Ha valaki viszont ide megy feltétlenül vigyen tengeri sünök elleni cipőt míg két éve simán mezitlább fürödtünk ott tavaly nagyon sokat láttam búvárszemüveggel , szinte nem lehet a motorcsónakból kiszállni anélkül.

# 3305
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110072 Üzenet linkje2009-07-20 21:31:45 

Szia Breki!

Így írtam le a könyvben:

"A tengeröböl nyugodt, a víz rezzenéstelen és szemközt áll a kis (Daskaliónak hitt) sziget, az apró fehér kápolnával rajta, odébb pedig a jóval nagyobb Romvi-sziget, ami Tolo partjaival párhuzamosan hosszasan nyúlik el, így a két part közti rész egy tengerszorosként hat. A Daskalio nevet egy útikönyvben olvastam. Mások nemes egyszerűséggel csak Tolo-szigetnek nevezik ezt a helyet, hivatalosan pedig a Koronisi-sziget névre hallgat. A Google-Earth-t tanulmányozva arra is rájöttem, honnan jön a Daskalio név. A nagy Romvi-szigetnek Tolóból csak a „kétpúpú” oldalát látjuk, de a légifelvételeken jól látszik, hogy ez valójában egy jóval nagyobb sziget, mely egy picit egy nagy L-betűhöz hasonló formában helyezkedik el Tolóval szemközt. Ennek az L-nek a rövidebbik szára néz Tolóval szembe, a hosszabbik szárnak a nyílt tenger felöli oldalával szemközt van egy a Korinisitől kétszer nagyobb szigetecske, ezt hívják Daskaliónak. Ebből lehetett a nevek keveredése."

Tehát "nagy sziget" vagy Tolo felől nézve a "kétpúpú" nekem a Romvi. Ennek a Taygethos felé néző oldalán van az az öböl, amit írtam. Sajnos csak nagyon bénán tudtam a google earthből idecsempészni a képet:

Balra ugye ergyértelműen Tolo. Jobbra előtte a mini (kápolnás) Koronissi és jobbra előtte a nagy (durván L-alakúnak mondható) Romvi. Az "L" zugában, ahol előtte van a még minibb "Daskalio" ott van az a csodás öböl (vannak róla szép Panorámio képek is).

A vivaris rész nekem teljesen kimaradt, ott mi még nem voltunk és csak tőled tudok azóta a létezéséről. icon_smile.gif

# 3306
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110075 Üzenet linkje2009-07-20 21:38:54  Válasz a #110072. hsz-ra Előzmény #110072

Szia Andi!

Nem akarok offolni, de, hogy tetted be ezt a képet Tolóról?

# 3307
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110084 Üzenet linkje2009-07-20 22:21:41  Válasz a #110072. hsz-ra Előzmény #110072

Igen a felső öbölben voltunk kétszer és tavaly átmentünk az alsó kisebbikre és ott felmásztunk a tetejére ahonnan minden irányba el lehet látni, majd rakok be holnap ilyen képeket

# 3308
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110093 Üzenet linkje2009-07-20 22:37:55 

Sziasztok! 1-2 Toloi morzsa ahogy én láttam! Elég kettős a hely ! Elég Breki képeit megnézni mindenki láthatja ,hogy szép! Na nem annyira mint a képeken,de az elhelyezkedése,az esti tengerparti hangulata az rendben. Mind Napflio, Mind vivari megér egy misét. Vivarinak a standjain túl,hangulatosak a kis kikötőben lévő túlnyomrészt halat áruló tavernái is . A hangulattal Toloban sincs gond ,még az árakat is úgy ahogy el lehet fogadni ,de a minőség az szörnyű! A Romviban a Görögsali életem legrosszabja, a suvlakival egyetemben. Ezt valahol ők is tudják , hisz a végén ingyen dinnye ,és likőr ! Ez már szánalmas kategória nálam! Ennél sokkal rosszabb a főutca végefelé található ,Magyar feliratos palatáblás hely ,a nevét dühömben elfelejtettem. Amit ők Gyrosnak hívnak az 5-6 darabocska zsíros húscafat,fél karika pari.kőkemény pita, és annyira foghagymás tatziki ,hogy mart! Amikor mondtam hogy ez ehetetlen ,akkor röhögve modták,hogy ők így szeretik. Nem ragoznám tovább ,még 2 hasonló élményünk volt. Szerdán irány a Napflioi piac bevásároltunk lecsón,és paprikás krumplin éltünk inkább. A tenger viszont nagyon meleg, de elég szemetes! Du .4-körül nagy hullámok jöttek,kiszolgálva a turista hadat. Akenyérből az olcsóhoz 1 nap sikerült hozzájutni a drága ára 1,60 euro .Az éttermek 10-20 % drágábbak mint amit máshol tapasztaltunk. Még Maopflioban is találtunk olcsóbb éttermi árakat. Mint a Balaton fénykorában ! Picit lehúzós hely ,gyönyörű környezetben.
# 3309
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110095 Üzenet linkje2009-07-20 22:42:20 

Ne keseríts el Kokszi, ha ezt most olvassák a többiek akikkel megyünk, hallgathatom hogy messze van, drága és különben sem érdemes odáig elmenni... Még szerencse, hogy az idén nem mi szerveztük a nyaralást, "csak megyünk, ahová visznek bennünket"...
# 3310
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110107 Üzenet linkje2009-07-20 23:48:48 

Szia Berili ! Ne keseredj el lehet, hogy mi kifogtuk. Nem vagyok egy macerás,vagy finnyás pali,de tényleg durva volt az éttermi helyzet. A Toloban kaphato paradicsom görög viszonylatban nem túl jó! Erre megkaptam a választ a Nappflioi piacon,hogy miért van igy! Az ár 0,50-1,50 között mozgott. Az 50 centesből egy háziasszony sem vett. Tolóban viszont ez a minőség van ,persze nem 50 centért! Tolo ilyen, nem tudom miért? Pl. Rodoszon 100 * több a turista ,még is isteni a paradicsom ,vagy a gyros ! Mondjuk azt ,hogy csak nekem nem volt szerencsém. Te pedig máshol eszel mint én,és degeszre kajálod magad! De ha óvatos vagy akkor 1-2 rőf kolbász,vagy tábla szalonna bekerül a bőröndbe /.A lilahagyma finom volt/
# 3311
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110120 Üzenet linkje2009-07-21 06:27:36 

Berili írta:
Ne keseríts el Kokszi, ha ezt most olvassák a többiek akikkel megyünk, hallgathatom hogy messze van, drága és különben sem érdemes odáig elmenni... Még szerencse, hogy az idén nem mi szerveztük a nyaralást, "csak megyünk, ahová visznek bennünket"...

No para icon_exclaim.gif
Nagyon jó lesz icon_smile.gif
Ahoz meg hogy drága csak azt mondanám ,hogy kinek mi a drága.
Én nem láttam még ennyire szép vidéket még Görögországban mint ott.
Ez a rövid véleményem a dologról.

# 3312
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110130 Üzenet linkje2009-07-21 08:17:25 

Kokszi írta:
Sziasztok! 1-2 Toloi morzsa ahogy én láttam! Elég kettős a hely ! Elég Breki képeit megnézni mindenki láthatja ,hogy szép! Na nem annyira mint a képeken,de az elhelyezkedése,az esti tengerparti hangulata az rendben. Mind Napflio,

Ennél sokkal rosszabb a főutca végefelé található ,Magyar feliratos palatáblás hely ,a nevét dühömben elfelejtettem. Amit ők Gyrosnak hívnak az 5-6 darabocska zsíros húscafat,fél karika pari.kőkemény pita, és annyira foghagymás tatziki ,hogy mart! Amikor mondtam hogy ez ehetetlen ,akkor röhögve modták,hogy ők így szeretik. Nem ragoznám tovább ,még 2 hasonló élményünk volt. Szerdán irány a Napflioi piac bevásároltunk lecsón,és paprikás krumplin éltünk inkább. A tenger viszont nagyon meleg, de elég szemetes! Du .4-körül nagy hullámok jöttek,kiszolgálva a turista hadat. Akenyérből az olcsóhoz 1 nap sikerült hozzájutni a drága ára 1,60 euro .Az éttermek 10-20 % drágábbak mint amit máshol tapasztaltunk. Még Maopflioban is találtunk olcsóbb éttermi árakat. Mint a Balaton fénykorában ! Picit lehúzós hely ,gyönyörű környezetben.

nem annyira mint a képeken???

Mikor rakok be képet én mindig úgy érzem, hogy hiába akarom megmutatni képen nem lesz olyan gyönyőrű a valóságban, szval ha ezt a mondatot jól értem nagyon nem értek egyet vele szerintem élőben pont sokkal szebb mint a képeimen.

A kajáldákról

Én nekem két helyről van bővebb tapasztalatom.
Egyik a halas akit korábban mindenkinek ajánlottunk nemis részletezném külön topikja van.

Tzaziki -t tényleg elég fokhagymásan szeretik a görögök legalábbis ahol én ettem ott ilyen volt szerintem ez az lényege tulajdonképpen.
Én ha görögbe megyek szeretem az ottani kajákat úgy megkostolni ahogy ők eszik.

Ha magyar feliratos táblás helyre gondolsz akkor szerintem az a Nautilus vagy ha a part felöli oldalon akkor a vele szemben lévő (ezt nem írtad).

De lehet később is van ilyen majd a lányok kijavítanak.

Viszont ha a Nautilus-ról van szó megint ellent kell, hogy mondjak szerintem nagyon jól főznek az adagok és az árak is jók.

Mint korábban írtam egyszer ingyen ettünk ott, és egyszer egy baráti pár akik sokszor jártak oda -talán nem véletlenül-szemem láttára kapott egy nagyobb palack bort amit a srác szeretett ott inni, akart venni egyet de a tulaj ingyen hozott neki nem fogadott el pénzt érte.

Miis többször ettünk itt nekem pont ellenkezőek a tapasztalataim, ha egyről beszélünk.
Őszinténszólva kicsit furának tartom ezt a lehúzós helynek beállítást, nem hiszem, hogy ennyit változott volna tavaly óta, ezek a vélemények mintha nemis arról a helyről szólnának ahol én jártam.

# 3313
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110132 Üzenet linkje2009-07-21 08:23:12  Válasz a #110095. hsz-ra Előzmény #110095

Nyugodj meg nagyonis érdemes oda menni.

Ha nem az lenne én miért mentem volna vissza és miért gondolkoznék azon, hogyha lehet még visszatérek.

De szerintem így van Andy és Mya is.

Nafplioi piacon énis többször vásároltam paradicsomot és narancsot.

Mindkettőből az olcsóbbat narancsot előttem vágta félbe mutatta milyen szép és kirakta, hogy lehessen látni.
Szerintem nagyon finom volt még mondtuk is, hogy ilyen narancsot itt sosem kapunk.

Pedig én "citrustermelő" vagyok szóval ilyenekre nagyon figyelek.

# 3314
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

26
Utazás 26 nap múlva:
Torremolinos
#110134 Üzenet linkje2009-07-21 09:05:42 

Kicsit félve olvasgatom a napokban a Tolo topikot, hiszen a most hazatérők nem írnak igazán pozitív véleményt. (Gugic, Kokszi).
Bár az biztató, hogy a szálláshelyünkről (Hotel Elektra)jó véleményt kaptam Gugictól. A reggelink így szerencsére megoldott, a vacsikhoz meg csak találunk egy tűrhető helyet. Főleg a tavernákról érkeznek negatív visszajelzések, de majd meglátjuk.
A tavalyi hozzászólásokból teljesen más dolgok jönnek le, mint az ideiekből, s nekünk szerintem a frissebb a mérvadó.

# 3315
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110136 Üzenet linkje2009-07-21 09:13:40 

VÁLSÁG icon_exclaim.gif
Nekem az a véleményem hogy mindenki úgy érzi magaát ahogy szereti.
Ha mindennel foglalkozik az ember akkor elronthatod a nyaralásodat.
Ja az ételeket meg úgy sem kívánod a nagy melegbe icon_smile.gif
Inni csak inni és már tele is van a pocakod icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 220 221 222 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu