Lenne egy kis kérdésem. olvastam, hogy többen utaztatok már repülővel (én még soha), és jövőre Costa Brava lehet az uticél, és repcsivel szeretnék menni.
Az lenne a kérdésem, hogy kb mennyivel előtte lehet lefoglalni a jegyet, hogy minnél olcsóbb legyen, és melyik társaságot ajánljátok, esetleg utzási irodát is.
Köszönöm.
A sólepárlós, kaktuszos képek nagyon jók. A Martianez park medencéjéről is nagyon jó a pálma árnyékkal a kép.
A többi pedig nekem már szinte művészi fotó. Csodaszépek és jól vannak megszerkesztve!!! Most kicsit kezdem bánni, hogy nem Lanzarote lett, ahogy eredetileg terveztük. Akkor elrettentett, hogy mennyi vacakolás lett volna a madridi átszállással, csak direkt repcsivel akartam menni, most meg ugyanezzel az átszállással megyünk Tenerifére is. Talán jövőre...?
Lassan közeledik az indulásunk napja a csodás Lloret de Marba.
Segítséget szeretnék kérni azoktól akik a közelmúltban (tavaly, netán idén) jártak ott.
Két éve mikor ott nyaraltunk már akkor gondot okozott a parkolás kérdése, hiszen szeretnénk az autónkat nyugodt helyen tudni a kint töltött idő alatt.
A parton (a vár közelében) lévő nagy parkolóban már akkor napi 20 Euro volt a parkolás, s ez azért 13 napra elég húzos. Szerencsére akkor találtunk a közelben egy kisebb parkolót, ahol egy öreg bácsi felügyelte az autókat és itt 12 napra csak 70 Eurot fizettünk.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok e esetleg parkolóhelyeket Lloretben.
Olvastam, hogy anno, Andi keresett infókat Graciosa szigetéről, ami a Kanári-szigetek tagjaként, Lanzarontétól északra fekszik.
Hátha még egyszer használható info lesz:
Jiri Dracek képe:
Jürgen Hüfnertől:
Ribera del Sena oldaláról:
Találtam leírásokat is, nagyon jó gyalogos-kerékpáros menetidőkkel a tervezéshez:
KATT KATT
és végül egy nagyon profi video a víz alól, teljes képernyőn is jól fut Engem elvarázsolt!
ZA07,
mindenképp megnézem a katalógust, mert szeretnék én is legalább 10 éjszakára menni!
Lambros!
dehogynem érdekel! minden ezzel kapcsolatban! igen gondolom milyen gyönyörű, ezért is nem szeretnék éjjel utazni! én ugy gondoltam, hogy hajnalban indulás 4 körül és egészen késő délutánig autózni. (vagy amíg el nem érjük a francia határt) és ott ha még belefér lubickolhatnánk is. aztán pihi, és pirkadatkor irány spanyol. gondolom délutánra már ott is lennénk
#1302212010-03-31 18:12:41 Válasz a #129700. hsz-ra
Hadiandi!
Jelentkezem, mint aki sokszor megjárta az utat Spanyolországba Gk-val.
Én Spanyolország túlsó csücskébe Ayamonte mellé mentem a legtöbbször.
Mi leginkább este 7 óra felé indultunk. Másnap reggel már az útvonaltól föggően Susaban ( Torinó fölött az Aosta völgyben), vagy Gap környékén ültünk be valahová reggelizni. Este már a spanyolországi Gironában szoktunk megszállni, akár az északi akár a déli útun mentünk. ( Innen Loret de Mar csak egy köpés.) Reggel hétkor szoktunk indulni tovább és délután érkeztünk a Portugál határhoz.
Ajánlani tudom az Asti,Fossano,Cuneo-Borgo san Dolmezzo,Breil-sur-Roya, útvonalat. Roya-tól lehet választani a rövidebb utat egyenesen Ventimigliába, és a hosszabb de szebb utat Sospel-n keresztül Mentonba.
( San Dolmezzótól az út lélegzetelállítóan szép. Szűk szorosokon a szikla oldalba vájt uton kell menni. A szoros tuloldalán lévő sziklafal 10-50 méterre van, minden nedves. A sziklsfalak függőlegesek és lefelé és fölfelé is pár száz méteresek. Az alagutag egy része még a régi időkből való, a falakról - burkolatlanok, ahogy csákánnyal kivágták - csöpög a víz.
Szóval ez nem autópálya, de jobban megéri mint Nizzában végigsétálni a sétányon és két háromezer forintér meginni két kólát.
Bocs, hogy belemelegedek. Lehet, hogy senkit nem érdekel.
#1301272010-03-30 14:08:47 Válasz a #130126. hsz-ra
Mivel úgyis kocsival szeretnétek Spanyolországba menni szerintem jó ötlet lenne náluk körülnézni, hiszen így nem kéne egy hétre mennetek, hanem tetszőleges számú napra foglalhatnátok.
#1300182010-03-29 14:33:33 Válasz a #129994. hsz-ra
Szia hadiandi!
Az Autóclub Travel 2010-es katalógusában lehet 5 spanyol városba foglalni, az árak éjszakánként vannak megadva, különféle ellátásokkal (félpanzió, teljes ellátás).
A honlapjukon még nincs fent, de papírkatalógus már kézzel fogható.
A következők közül lehet választani náluk: Blanes, Calella, Santa Susana, Malgrat de Mar és Lloret de Mar.
#1299942010-03-29 08:10:56 Válasz a #129796. hsz-ra
Szia Hadiandi!
Nem tudom pontosan mennyi idő Nizzától az út a Costa Bravára, mert mi a nizzai strandolást követően este a francia-spanyol határ előtt még a kocsiban aludtunk éjszaka. Így reggelit követően indultunk tovább. Különben az, hogy mennyi idő alatt lehet leérni az teljesen egyénre szabott és függ a megállásoktól is. Mi egyáltalán nem siettünk lefelé hiszen nyaralni megy az ember, s mivel szép az út lefelé nem kell rohanni.
Mi nem tíz napra megyünk, hanem 12 nap/11 éjszakára és az Autóklubnál foglaltunk. (Autoklub Travel). Két éve is rajtuk keresztül foglaltunk.
Náluk lehet napokra foglalni szállást s nem kötelezően egy hétre v. kettőre kell menni.
#1297962010-03-26 13:48:31 Válasz a #129774. hsz-ra
Szia ZA07(Anita)!
máris felmerült egy kérdés. meg tudnád kb mondani, hogy Nizza környékéről kb. mennyi idő alatt lehet kiérni a Costa Bravara?
és még valami: Ti melyik irodával mentek, hogy 10 napra foglaltátok a szállást? én is ennyire szerettem volna, de csak 7 napos utakat találtam