#1674972011-06-28 05:25:56 Válasz a #167480. hsz-ra
Kedves Adri!
Köszi, várom majd a jelentkezésedet
Ami a nyüzsgést illeti nos abban egyetértek veled, hogy nem rossz az amikor este elmegy az ember kóricálni a sétáló utcán és éttermek, boltok, szórakozó helyek váltják egymást, de ennek szerintem meg van a helye- és az ne a szállásom közvetlen környezete legyen- másrészt a nagysága sem mindegy.
Egy Thassosi kis esti part sétányon ugyanazok a tavernák üzletek bár-ok megtalálhatók mint mondjuk Sartiban vagy Laganasban ahol az emberek egymást érik.
El tudom képzelni mi lehet akkor a Spanyol tengerpart LoretdMar részén ahol olyan "metropolis" toronyházak vannak a parton....s ha csak az ott lakók 50% a este sétál....huh...
Aztán a tengerparton való fürdés....
Kefalónián találtunk olyan csodás homokos partot ahol 20-m es körzetben ember nem volt mellettünk
Itt vajon?
#1675142011-06-28 09:09:28 Válasz a #167479. hsz-ra
Szia Marija!
Bár Joszától kérdezted, de mivel mi már kétszer nyaraltunk Lloret-ben gondoltam válaszolok neked.
A lloret-i buszállomás viszonylag központi helyen van. Lényegében a szállodasortól egyenes út vezet oda. Könnyen megtalálható.
Mivel Görögországban jóval több magyar megfordul, ezért van sok helyen magyar nyelvű étlap. Mi Lloret-ben mindenhol angol-spanyol ill. német nyelvű sok helyen fényképes étlappal találkoztunk. (bár nem igazán ettünk étteremben mivel félpanziónk volt a szállodában).
Strandolni mi a várhoz közeli kis öbölbe jártunk, nem volt olyan nyüzsgő mint a városi strand.
Jó utat és élményekkel teli nyaralást kívánok Nektek.
Sziasztok!
Úgyan Joszát kérdeztétek,de próbálok válaszolni.Ugyan mi Santa Sussanába voltuk.
Az esti élet az nekünk nagyon sok és nyüzsgő volt eszméletlen túrista ,Spanyol ,német és nagyon sok orosz talán ebből van a legtöbb.Nagyon hosszú szálloda sor apartmant úgy mint Görögországa ne is várjon senki mert nem láttunk.Szállodák minden este élőzenés programmal.A bolti áraik hasonlóak mint itthol,de a szolgáltatás az sokkal drágább:pl napernyő és napágy 5euró/darab!!!! Azt hiszem,hogy azért egy jó nyaraláson vagyunk túl.Fürödni csak a nagyon jól úszók fognak hatalmas hullámok,és hideg mély viz,de gondolom ezt elolvastátok máshol is.Ha van kérdés válaszolk kérdezzetek nyugodtan.Németül angolul katalánul és oroszul beszélnek.Magyar étlappal nem talákoztunk,de lehet,hogy Tossában más a helyzet.
Szia bocsika!
Kérdezhetek Santa Susannáról? A tömegközlekedés része érdekelne a dolognak, hogy a busz valóban remekül jár-e a parton, a nyaralóhelyek között, és esetleg a vonatot próbáltátok-e? Barcelonát, a montserrati kolostort és a delfinparkot néznénk meg önálló szervezésben (talán ősszel, de lehet, egy másik évben) - esetleg ti jártatok arrafelé? Andorrával szemezgettem még, de autó nélkül nagyon rohanásnak érzem. Még keveset olvasgattam róla, és elsőre ezeken akadt meg a szemem, van esetleg valami jó tipped, hogy mit érdemes megnézni, mi az, ami elérhető távolságban van? Akár természeti csoda, akár történelmi hely? Eldugott öblökre fogunk bukkanni, vagy mindenhol csak a napernyősorok? Előre is köszönöm (Spanyolország még teljesen idegen terület számomra )
#1679252011-06-30 20:11:32 Válasz a #167915. hsz-ra
Szia!
Persze,hogy kérdezhetsz.Nem próbáltuk a tömeg kölekedést,de tudok róla egyet mást.A vonat tényleg nagyon jó sokan mentek vele Barcelónába 1/2óránként jár és 7,5 a jegy oda vissza.A delfin parkot ki ne hagyjátok valami csoda ingyenes a busz járat reggel a 9,30asssal érdemes menni.24,5 a felnőtt jegy a gyerek 16.Monserat azt hiszem egy nappba nem kényelmes Barcelónval,nagyon soka Barcelóniai látnivaló. Ne keress eldugott öblöket mindenütt napernyők.
Santa sussannába mentek?Melyik hotelbe?Ha igen akkor írok még részleteket.
Bocsika, köszönöm az infokat! (Montserratot külön napra szánnám Barcelonától.) Még csak terv van, sok egyéb célpont között merült föl ez is, a pénz és szabi dönt majd. Egyébként a Hotel Alhambra lesz a szállás, ha végül spanyolföldre megyünk.
#1679872011-07-01 09:31:03 Válasz a #167977. hsz-ra
Persze, hogy érdekel! De ráérsz nyugodtan, amikor időd lesz, nem rohanok (sajnos ) Malév Air Tours lenne, de most, hogy mondtad, megnézem az Ibusznál is.
bocsika: Én minden új infónak örülök. Esetleg leírhatnád, hogy hol érdemes vásárolni.
Meg a fentebb írt kérdéseimre is várom a választ, mindegy kitől. Port Aventura? Spanyol est? [vagyis az a flamencos táncolós]
Mi ezeket a fakultatívokat tűztük ki magunknak: Barcelona, Port Aventura. A spanyol esten gondolkozunk még, és a Marinelandon, csak az a baj, hogy a nyaralás összesen 2 hetes lesz, viszont Lloretben csak 1 hetet leszünk, így most nem látogathatunk el túl sok helyre. [bár nagyon sok minden tetszene!!]
Szeretnénk egy délután áthajókázni avval az üvegfenekű hajóval Tossa de Mar-ra.
Ha bármelyikről van tapasztalatod [akár pozitív, akár negatív] megkérhetlek, hogy osszd meg velem?
Ja és Barcelonába busszal megéri átmenni? [csak úgy vásárolgatni, körültekinteni pár helyen, ahol a fakultatív alatt nem voltunk]
..Hihetetlenül hangzik, hogy Spanyolországban olcsóbbak az árak, mint a görögöknél, de igazából nagyon örülök neki. Mivel még sem a férjem, sem én soha nem jártunk a spanyoloknál, kérlek írd meg, hogy az éttermekben mire számítsunk, mit érdemes megkóstolni! Illetve milyen "gyorsétkezési" lehetőség van,- gondolok itt pl. a görögöknél oly megszokott gyrosra. Várom a válaszod, további szép hétvégét, üdv:Adri
Kedves Adria és Mindenki!
Nagyon elnézést kérek, hogy csak most tudok válaszolni a kérdéseitekre, de mióta hazatértünk folyamatos rohanásban vagyok. Megpróbálok mindenkinek tematikusan sorrend szerint válaszolni, amire tudok. Feleségem lába súlyosabb eset, mint gondoltuk sajnos, porctörése van és ráadásul a letört rész beékelődött az izületbe, emellett inszalag szakadása is van. A különböző helyeken történő várakozási idők miatt elég későn lett meg a pontos diagnózis. Így azóta is betegállományban van és az orvos szabadsága miatt csak a hónap végén tudja megműteni a térdét.
Valóban olcsóbbak az árak, mint Görögországban. Jó helyen vacsora+ ital 5-7 euro/ fő. Tossában a legjobbat egy nagyon aranyos magyar hölgy tulajdonában lévő étteremben ettünk, (Józsi, az ottani idegenvezető fogja is ajánlani, ha elfelejtené rá kell kérdezni) ami egy pácolt-párolt-sült csirke volt, egyedi ízekkel. A nevét nem tudom. A társaságunkban ettek paelát, amit mi egy régebbi út során megkóstoltunk és akkor nem igen ízlett. Itt mindenkinek ízlett, lehet, hogy amikor és ahol mi ettük, nem jól készítették. A paela kifejezettten ottani specialitás. Rizzsel, babbal, tenger gyümölcseivel, de minden helynek megvan a maga paelája egészen változatos tartalommal. Van még a tapas nevű sonkás kolbászkás, tojásos összeállítás. Ez is ahány ház, annyi szokás. Ajánlom a gaspachot ami egy jéghideg paradicsomos citromos pikáns csirkehúsleves. Igazán olyan tipusú spanyol-katalán kaja, mint a gyros nem igen van. Néhol lehet kapni hamburgert és gyrost is, de ottani helyi alternatívája nincs. Két helyen van a városban a göröghöz hasonló süteményes pékség. Az egyik a főutcán lévő nagyárúház aljában, a másik (jobbik) a kiszáradt folyó túloldalán a tenger felé vezető útcán félúton. Érdemes kimenni a heti vásárba, mert nagyon olcsón lehet "kincseket"lelni. Blanesbe érdemes átmenni vásár idején, mert az még sokkal jobb, mint a tossai, mert oda beengedik a pakisztániakat és afrikaiakat is és egész különleges dolgokat lehet találni fillérekért. Velük még alkudozni is lehet. Blanesban emellett minden nap az első tengerrel párhuzamos utcában hatalmas zöldségpiac van, ahol közvetlenül a termelőktől lehet friss első osztályú zöldséget, gyümölcsöt venni rendkívül olcsón.
No egyenlőre ennyi. Folytatom. Remélem nem túl későn írok és tudjátok használni az információkat.
Jó készülődést. Üdv:
Josza
Itt esetleg az éttermekben nincs magyar étlap? Vagy csak angol/spanyol van mindenhol?
Kedves Marija!
Nem igen találsz magyar nyelvű étlapot. Az előző hozzászólásomban szereplő tossai magyar tulajdonú étteremben van magyar nyelvű kiszolgálás, de Lloretben ilyenről nem tudok. Angol, spanyol, katalán, francia esetleg orosz nyelven van tájékoztatás. Sajnos az üzlet nevét Andorrában nem tudom ahogy jövünk lefelé a parlamettől a buszos találkozóhelyhez félúton jobboldalt a parlamenttől kb 800 méter. Figyeld a kirakatokat.
Egyetértek Joszával a blanesi zöldségpiac tényleg nagyon jó. Mi tavaly miután lesétáltunk a botanikus kerttől fincsi gyümölcsöket vettünk ott.
Sokkal édesebbek, zamatosabbak voltak, mint amit a boltban vehetsz.
Az üvegfenekű hajóval mi mentünk, de a tengeri élővilágot nem láttuk, így csak magáért a hajózás élményéért lehet kirándulni vele. Sőt nekem az iszonyú levegőtlen alsó szinten még a fejem is megfájdult.
#1685692011-07-05 11:05:32 Válasz a #167482. hsz-ra
Marija írta:
.... hol érdemes vásárolni.
Meg a fentebb írt kérdéseimre is várom a választ, mindegy kitől. Port Aventura? Spanyol est? [vagyis az a flamencos táncolós]
Mi ezeket a fakultatívokat tűztük ki magunknak: Barcelona, Port Aventura. A spanyol esten gondolkozunk még, és a Marinelandon, csak az a baj, hogy a nyaralás összesen 2 hetes lesz, viszont Lloretben csak 1 hetet leszünk, így most nem látogathatunk el túl sok helyre. [bár nagyon sok minden tetszene!!]
Szeretnénk egy délután áthajókázni avval az üvegfenekű hajóval Tossa de Mar-ra.
Ha bármelyikről van tapasztalatod [akár pozitív, akár negatív] megkérhetlek, hogy osszd meg velem?
Ja és Barcelonába busszal megéri átmenni? [csak úgy vásárolgatni, körültekinteni pár helyen, ahol a fakultatív alatt nem voltunk]
Köszi
Kedves Marija!
Bár Bocsikának címezted a kérdést részben én is tudok válaszolni. Előző válaszaimban leírtam, hogy hol érdemes vásárolni. Ehhez még azt teszem hozzá, miután Te Lloretben leszel. Ott is van heti piac, ami kb olyan, mint a tossai. Neked is javaslom az átruccanást a szomszédos Blanesbe, ahol a piacon kívül érdemes megnézni a botanikus kertet és a gyönyörű gótikus templomot a városkúttal, ami 600 éve szolgál iható vízzel. Busszal kb 15 perc. A Port Aventúra Barcelonától délre 60 kmre Salu nevű falu mellett van és afféle vidámpark és Disneyland keveréke hihetetlen látnivalókkal és lélekzetelállító eszközökkel. A belépő egész napra szól és mindenre fel lehet vele ülni. Nem tudom most mennyibe kerül, mert mi tíz éve voltunk ott. Az üvegfenekű hajóval (Fondo Chrisal)délelőtt érdemes átmenni Tossába, mert vissza nem biztos, hogy azzal tudtok jönni, de vissza akár busszal is érdemes menni. Tossát mindenképpen nézzétek meg, mert gyönyörű és megér egy napot. Arra vigyázzatok , hogy nehogy viharos, vagy vihar utáni időben mejetek hajókázni, mert ha nagyon hullámzik a tenger és jó eséllyel tengeri betegek lehettek. Én így jártam a Fondo Christallal. Közvetlenül vihar után mentünk az üvegajban élővilágot nem láttunk, csak az üres tengerfeneket és még a matróz is megnézte, hogy mit reggelizett. (nem vicc) Én megúsztam, de mire kiszálltunk, már az életemért küzdöttem, olyan rosszul voltam. Spanyol estből kétféle van . Én a lovagvárasat ajánlom. Sokkal jobb és korlátlan borfogyasztással van.
Érdemes busszal bemenni és barangolni Barcelonába. A világ legvidámabb városa. De mehetsz úgy is ,hogy busszal a blanesi tram (az ottani HÉV)megállóig, éa azzal Barcelonáig. Úgy sokkal olcsóbb. Tram-mel (így hívják a metrót is) Barcelonában szinte mindenhová el lehet jutni olcsón. Kérjetek Barcelonában a Via Catalunya téren tram térképet (oda érkezik a HÉV Blanesből , egyébként az Barcelona központja) ingyenesen adják és mindenhová el tudsz jutni percek alatt metróval. Ha magatok mentek tömegközlekedéssel este hét óra körül el kell hagynotok Barcelonát, mert akkörül indul vissza a busz és az utolsó tram is. Minden esetre nézzétek meg a visszaindulás lehetőségét. Mi előszezonban voltunk, lehet, hogy főszezonban más a menetrend. Érdemes pedig megnézni a a Via Espanya téren a királyi palota előtt megnézni a szökőkutat illetve a csodálatos vizijátékot, mert feledhetetlen élmény, de az este 9-kor kezdődik. Van rá fakultatív, de az is kb egy órás lehetőséget ad és 10 körül indul vissza Lloretbe. Mi régebben, mikor béreltünk autót úgy tudtuk végignézni. Megérte.