Sziasztok!
Végre hívtak az Ibusztól. Az "Alkudj és nyaralj" keretein belül Augusztus 26-án indulunk Korfura az Alexandros apartmanba.
A repülő reggel 6. 30-kor indul. Kicsit korai, de egy nappal több a fürdésre.
Az IBUSZnak nagyon jó repülős ajánlatai vannak. Ismét olyan mint az alkudj és nyaralj akció volt.
Aki még nem tudja hova megy annak érdemes kihasználni ezt az a lehetőséget.
Babarnak és Doronak igaza van, ez a topik az Utazási irodákról szól, nem a buszos utakról ill. a sofőrök túlhajszoltságáról. Már napok óta ez itt a téma ...
Előre is bocs, ha valakit ezzel megbántottam volna.
#1129552009-08-06 21:27:09 Válasz a #112949. hsz-ra
Még ha valahol ezt ellenőrzik is, valószínűnek tartom, hogy egy esetleges büntetés kifizetése mellett is nyereséges lehet a buszoztatás ezen formája az irodáknak. De szerintem Szerbia és Macedónia nem az a hely Európában, ahol az uniós jogszabályokkal sokat törődnének. A görögöknek pedig ugyebár nem érdekük, hogy büntetgessenek.
D.
Úgy látom az általam vázolt forgatókönyv ismerős azért itt a fórumon.
Nagyon veszélyes üzem ez a buszozás.
Szerintetek a vezetési idejük, hogy jön ki a sofőröknek?
Az UNIÓS VEZETÉSI- ÉS PIHENŐIDŐ SZABÁLYOZÁS KIVONAT (561/2006 EU rendelet kivonata) szerint:
"A 2007. április 11-én hatályba lépett 561/2006/EK rendelet alapján a legjelentősebb vezetési- és pihenőidő-előírások az alábbiak:
Napi vezetési idő: 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára növelhető
Átlagos heti vezetési idő: Hetente: max. 56 óra, 6 alkalom során
Két egymást követő hét során: 90 óra
Megszakítás nélküli vezetési idő: 4 óra 30 percMegszakítások Min. 45 perc, amely kettő vagy három, legalább 15 perces szakaszokra osztható fel.
A várakozási idő, a haladó járművön, nem vezetéssel eltöltött idő, valamint (kombinált szállítás esetén) kompon, vagy vonaton töltött szállítás ideje megszakításnak minősül
Napi pihenőidő (két gépkocsivezető esetén) 8 óra megszakítás nélkül, 30 órás időszakonként"
Nem hiszem, hogy a rendelet szerint be tudják tartani a pihenő időket....
Ja és a szervizelésben is aktívan részt kell venniük, nem csak a takarításban és az utasokkal való teendők ellátásában....
Szerintem csak a szerencsének köszönhetik, köszönhetjük, hogy eddig nagyobb baj nélkül sikerült megúsznunk....
#1129392009-08-06 19:55:15 Válasz a #112647. hsz-ra
Ez bizony így igaz.
Mi tavaly Tolóba menet jól összehaverkodtunk az Apollonos sofőrőkkel akik elmondták , hogy májustól szeptember végéig megy a hajtás.
Pénteken mennek Tólóba leérnek szombaton majd szombaton indulnak vissza és megérkeznek vasárnap. aztán jön a hétfő és indulnak Thasszoszra
leérnek kedden és indulnak vissza és megérkeznek szerdára. csütörtök a busz átnézése illetve a pihenésé ha nincs egyéb intézni való.
És még a sok utas nyűgjét baját rigolyáját is el kell viselniük.
De kedvesek udvariasak ápoltak segítőkészek voltak oda is és visszafele is ugyan azzal a sofőrökkel jöttünk.
#1128242009-08-05 22:59:14 Válasz a #112655. hsz-ra
Sziasztok!
Én több sofőrtől hallottam, hogy gyakorlatilag májustól szeptemberig alig látja a családja, mert a heti két ingázás megy valamelyik nyaralóhelyre.
Csutek!
A végtakarítás is a sofőrök dolga, legalábbis akikkel én beszéltem, azt mondták. Nálunk volt olyan, hogy a Felvonulási téren letették az utasokat és indultak lemosatni a buszt vasárnap délelőtt, hogy hétfőn tiszta legyen az indulásra.
Engem a buszok állapota szokott aggasztani, hogy egyáltalán valaki hozzáértő ránéz-e néha vagy csak ha valami gond van.
Ennek ellenére csak Görögországba ötször mentem már busszal (máshova is többször). Kétségtelenül van előnye és hátránya, mint mindennek.
Kedves CsillagTM!
Boldog születésnapot és jó utat, ne aggódj, csak pozitívan!
D.
#1128202009-08-05 22:40:51 Válasz a #112691. hsz-ra
Szia CsillagTM!
Boldog szülinapot!
Ne félj az utazástól.Én kifejezetten élvezem.Egy kaland az is és van időd ráhangolódni a nyaralásra. Nem úgy mint repűlő esetén h délbe felszálsz
3 kor már a tengerbe fürödhetsz. Szóval van időd felkészűlni nem beszélve róla, hogy sokkal nagyobb élmény mikor hosszú út után megérkezel.
Az igaz, hogy ha felkészülsz rá lélekben, akkor sokkal könnyebb. Bunkó utasok mindenhol vannak, de azokon jókat szoktunk nevetni.