Szia! Lehet, csak lehet úgy drágább. Mi voltunk ketten három ágyasban, de utazás előtt kb. 10 nappal foglaltunk és már csak háromágyas jutott, így nem kellett felárat fizetni. Mondjuk nem ellenkeztünk, mint kiderült jól jártunk, jobban elfértünk (, a 3. ágyra is pakoltunk.)
#1301602010-03-30 21:41:01 Válasz a #130124. hsz-ra
Egyetértek, bogár ne legyen, ha nem muszáj, de az Aeolus védelmében: én eddig velük voltam messze a legkimagaslóbb nívójú szálláson is (pedig árkategóriában kb. ugyanúgy utaztunk mindenféle irodával - "óccsó"), és nekem sehol sem volt problémám. Sőt! Kettő ráadásul tengerre néző volt (már egyik sincs kínálatban), anélkül, hogy ezt feltüntették volna, vagy felárat számoltak volna érte (mint teszik jópár helyen).
Az utazás során meg nekem nem az az elsődleges, hogy mikor ért le, és fordul vissza a busz, hanem indulástól számítva mennyi ideig vagyok ülésbe hajtogatva. (Azt én még csak más irodánál tapasztaltam, hogy reggel 8-ra kiültetnek a csomagokra, és délben haza is indultam... )
Egyébként szerintem nincs olyan iroda, amivel mindenki elégedett lenne.
És kisrichard: persze, hogy drágább, mert összességében apartmanárat fizetsz. Logikusan.
#1301642010-03-30 21:52:41 Válasz a #130054. hsz-ra
Isti!
Hidd el, hogy náluk is kell! Sőt, náluk a szállás ár 100%-a a felár.
Saját tapasztalat, utaztam már velük, egyedül. De ezt már írtam neked hetekkel ezelőtt, de úgy látszik átsiklottál felette.
De lehet az lenne a legjobb, ha írnál nekik egy email-t és megkérdeznéd,vagy felhívnád őket, az lesz a tuti.
Ezek szerint, nekünk mindig szerencsénk volt. A házban nem találkoztam szúnyogon kívül más állatkával. De mi is tisztán kitakarítva és ágyneműt lehúzva hagytuk hátra az apartmant.
Akkor amikor neten foglalod le az utazást az Ibusznál az kamu? Mert ott nem írja ezt a 100%-os felérdijjat... Mert ha ez így lenne akkor benne kellene lennie nem?
#1301872010-03-31 10:15:33 Válasz a #130140. hsz-ra
Lehet!
Csak az irodával egyeztesd le, hogy kérnek felárat vagy sem.
ÉN a Grandosokkal jártam most így....egyik apartmanban nem kellett volna fizetni, mert a 3 ágy egy légtérben volt, viszont ott nem volt hely. Ahol volt hely, az már 2 légteres volt, ott keményen felszámítottak felárat.
Így megyünk az egy légteres, gyerek pótágyas szobába, viszünk felfújható vendég ágyat, ha esetleg a pótágy nem lenne kényelmes, vagy jó a kamasz lányomnak.)
Szóval.....hívd az irodát, Ők adnak korrekt választ erre a kérdésedre.
#1301882010-03-31 10:17:36 Válasz a #130160. hsz-ra
Na ja, csak nem mindegy, hogy buszba pakolás után van 10 óra "szabadidőd", vagy a csomag egy szobában őrizetlenül, te meg sétafikálsz, vagy lemész fürdeni (persze ha van hozzá ideged meg gusztosod, hogy utána jó 20 órán keresztül sósan ücsörögsz).
Szerencsére akivel én utazom, az bepakol a hazafelé tartó buszba, és utána elvisz egy nagyobb nyaralóhelyre, ahol szintén bepakolja a hazafelé tartó csomagokat, aztán pár óra csomagoktól mentes, gondtalan szabadfoglalkozás - na nem 10 vagy 11 - és indulás haza. Kinek a pap, kinek a papné. Azért az utóbbi nekem lényegesen szimpatikusabb.
Amúgy meg nyilván van, mert lehet róla olvasni, aki jól járt hogy eme remek szlovák irodánál foglalt - különben már nem élnének meg ilyen jól nálunk - , de a továbbiakban sem kell attól tartania, hogy én lefoglalom előtte a kinézett apartmant. Merthogy más csalódhatott bennük kellemesen, én nagyon nem lepődtem meg a hozzáállásukon, de ha kifizetem az apartmant, van ugyanannyi jogom egy lakható szobához, mint a többieknek.
#1301932010-03-31 10:52:34 Válasz a #130188. hsz-ra
Nekem úgy tűnik, szerencsés a csillagzatom. Ha nem is lehetett buszba pakolni, akkor az egy szem táskával simán lementünk a partra, fürcsi-pancsi-nézelődés, és mindig volt zuhanyunk. Volt, hogy tavernába cuccoltunk be (szervezetten!), ha meg nem volt zuhany, csámborogtunk. Én eddig csak az Aeolussal utaztam pikk-pakk, és az Apollonnal szívtam egyszer, a többi átlagosan okés volt. Biztos szeret a sors.
(És egy annyira rossz tapasztalatom sem volt, hogy bármelyik irodától elmenjen a kedvem.)
#1301952010-03-31 11:41:48 Válasz a #130193. hsz-ra
Szia Pontikos!
Úgy tűnik, tényleg szerencsés csillagzat alatt születhettél. Nem kéne Neked lottóznod? Na, azt nem mondom, hogy vidd el az orrom előtt az 5-ös főnyereményt, de egy próbát megérne, nem? Hátha ott is hat a szerencséd!
Mi annak idején 1x Euroturs-sal utaztunk, a szállással szerencsénk volt, de a busszal közel sem, nem is utaztam velük többé.
A második "ráfázásunk" még anno a Jorgos Travel egyik szerződéses buszával volt, amivel is csak a szerb-macedón határon vártunk 10 órát. És hol volt még a többi?!
A harmadik a Németh Travel szerencsétlenül alul - vagy túl - szervezett buszoztatása volt, ezért már azt is figyeljük, hogy kivel fuvaroztat egy adott iroda.
És nekem az első, akinél a szállással voltak komoly gondok az pont az Aeolus volt. 1993 óta az első.
Szóval lehet, hogy miránk meg magasról tesz a szerencse, de azért nem adjuk fel. És éppen ezért ragaszkodunk - az első komoly problémáig - egy egy irodához. Ez régebben a Jorgos Travel volt, akivel többször utaztunk, mostanság pedig az Apollon Travel, akikkel eddig még minden flottul ment, és ezért is tudom másoknak ajánlani. Nyilván, ha Te velük jártálé pórul, akkor nem fogod őket reklámozni, és maradsz az Aeolusnál. Én úgy gondolom, hogy mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, mert kinek higyjünk, ha nem magunknak? Akik meg olvasnak minket - és másokat is - leszűrik, hogy mit kockáztatnak meg. Ehhez pedig mind a jó, mind a rossz dolgokat meg kell osztani másokkal.
#1301972010-03-31 11:54:31 Válasz a #130195. hsz-ra
Ááá, lottónál nem működik.
Én azért nem reklámozok semmit, csak tapasztalatot, mert utazás terén szerintem az legjobb, ha mindenki maga mérlegel/dönt/kipróbál/következtet. Sajnos ugyanis azt látom, hogy sokan készpénznek veszik mások beszámolóit még akkor is, ha nekik tök más igényeik vannak, és ha ráadásul még valami kis kafurc is beüt, dünnyögnek, hogy "dehát a Pirikéék nem ezt mondták!..." (Ha netán még egy nap eső is esik a nyaralás alatt, na az aztán már kész tragédia lehet. )
Ami nekem fix irodákkal kapcsolatban, hogy kicsit és no name-et nem választok, még akkor sem, ha szinte ingyen akar adni valamit. No és hát a legjobb iroda nélkül, és sokszor olcsóbb is, ha az emberfia tud foglalni utazást meg szállást, amikor az éppen akciós - csak sajna erre nem mindig és nem mindenkinek van lehetőség (különböző okok miatt).
De egyben itt mindenkivel egyetértünk: Görögországba menni kell!
#1301992010-03-31 12:34:08 Válasz a #130197. hsz-ra
A kicsi no-name irodában lehet valami igazságod, bár mi 1993-ban első görögországi utazásunkat - amikor is sikerült beleszeretni Görögországba - a Theo Tours-nál foglaltuk, amire azt igazán nem lehet mondni, hogy nagy lenne, bár a nevét azért többen ismerik most is. Ott is szerencsénk volt a szállással, mert ahová a voucher szólt, valamiért nem volt hely, és átvittek minket egy akkor még szinte új apartmanházba, ami kívülről - belölről nagyon csinos volt. Az eredeti kívülről nem volt túl bizalomgerjesztő.
Aztán Theo egy szerintem kis hazánkban élő görög hölgyet "ránk uszított", utána kellett néznie, hogy mi van velünk, minden rendben ment-e. Nagyon kedves volt a hölgy is, ugyanúgy, mint a házigazdáink. Ezt viszont egy nagyobb iroda nem igazán tudja bevállalni.
Pár éve nagy örömmel üdvözöltük egymást Theo-val egy utazás kiállításon, bár meg mernék esküdni rá, hogy gőze sem volt, ki is vagyok, de a kedvessége mind a mai napig töretlen.
Mi most egyénileg a neten foglaltunk szállást, de autó és jogsi híján az irodával utazunk. Kicsit talán olcsóbban jött ki a szállás, mintha náluk foglalunk 4 ágyas apartmant. Remélem, hogy minden rendben lesz, mert e-mail-ben nagyon szimatikus volt a tulaj, nem szeretnék odakinn ráfaragni. Majd agusztusban beszámolok az élményeinkről.
És amiben mindenképp egyet kell értenem Veled: Görögországba tényleg menni kell.
#1302342010-03-31 21:59:47 Válasz a #130197. hsz-ra
Szisztok!
Szia Pontikos és Anyuci68!
Lemaradtam egy pár napot, de én is elmondom a szállással kapcsolatos tapasztalatainkat.
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint Pontikosnak, eddig mi is szerencsések voltunk szállásügyileg, mindig szép, tiszta és "állattalan" apartmant kaptunk (csak azt a fránya emeletet nem kaptuk meg soha )
Persze olyan eset volt (tavaly), hogy zárlatos lett a rezsó, leverte az áramot, nem volt kb. 2 óráig, de a tulaj megjavította, aztán pikk-pakk kicserélte a rezsót és minden ment tovább.
Szóval mi is mindig a katalógusban leírtaknak megfelelő és a katalógusban látott szálláshelyekkel találkoztunk.
Itt jegyzem meg, hogy én sem favorizálom az irodát, de az ár/érték arány mindig megfelelő volt számunkra.
Most utazunk velük először busszal, hát kíváncsi leszek... egyébként ez lesz a második buszos utunk.
(Először 1998-ban a Jorgos Travellel voltunk Korfun busszal, az kemény volt az odaút 24 óra, a visszaút 36 óra. Kétszer döglött be a busz. Ezek után gondoltuk, hogy busszal soha többet, menjünk Krétára repülővel. Befizettük, majd becsődölt az iroda, azóta is ott nyugszik 180ezer Ft-unk. )