Két dologban kérek szépen tanácsot azoktól, akik már jártak Görögországban.
1. Érdemes befizetni félpanzióra, vagy ha simán beülünk valahova vacsorázni, akkor járunk jobban? Mekkora lehet a különbség? Az biztos, hogy főzőcskézni nem szeretnénk és a hazai zacsis leves sem a kedvencünk, kíváncsiak vagyunk az ottani ízekre.
2. Jelen pillanatban Paralia és Sarti között ingadozunk. Napközben szeretnénk pancsolni, kirándulni - úgy tűnik, erre a célra mindegyik hely megfelel, legalábbis amit eddig olvasgattam róluk. Esténként pedig szeretnénk olyan helyen lenni, ahol lehet görög táncokat lejteni. Van erre valamelyik helyen reális esély? (Július elején mennénk.)
#1014772009-05-26 09:43:48 Válasz a #101439. hsz-ra
Szia sz.ta!
1.Szerintem nem igazán érdemes előre befizetni félpanziót mivel pórul is járhattok vele. Nekünk van pozitív és negatív tapasztalatunk is. 2006-ban Sartiban tökéletes volt a félpanzió, amit itthon fizettünk be (Apollon Travel), viszont 2007-ben Nei Poriban maga a borzalom. Ehetetlen volt a kaja és azt sem tudtad mit eszel. Órákat kellett várni, a reggeli pedig szinte mindig ugyanaz.
Jobban jártok, ha simán beültök valahova vacsizni. Így több tavernát is megismerhettek és eldönthetitek hol érdemes enni.
2.Nekem Sarti nagyon tetszett. Aranyos kis település főleg az ófalu.
Kirándulni is el tudtok menni. Thesszalonikibe, Athos hegyi hajókirándulásra és ha korán föl tudtok kelni még a Meteórákhoz is eljutthattok. Érdemes felkelni miatta.
(Ha nem Paraliát választod ne itt írj mert az már off)
#1014862009-05-26 10:19:59 Válasz a #101439. hsz-ra
Szia Sz.ta!
Szerintem is jobban jársz, ha magad oldod meg az étkezésed.
A másik dologban pedig először is el kell döntened, hogy mit szeretnél látni, mi a fontosabb. Sarti sokkal szebb. Látványosabb ez a rész. Itt a legszebb és legtisztább a tenger. Viszont innen messzebb vannak a Meteorák, Olymposz vagy Szaloniki. Ha ezeket tervbe vetted, célszerübb Paraliát választani. Közelebb van és pénzben is kevesebb. De nem lehetetlen Sartiból is eljutni ezekre a helyekre.
#1014932009-05-26 11:04:52 Válasz a #101439. hsz-ra
Szia sz.ta!
Én ugyan régen jártam mind a két helyen, de Sarti sokkal szebb és hangulatosabb szerintem.
Nem érdemes befizetni félpanzióra, mert akkor időhöz vagy kötve és nem azt eszel amit szeretnél és nem abban a tavenában amelyik szimpatikus Neked!
Sartiban annak idején lehetett élő görög zenére táncolni Sassos motorkölcsönzője melletti tavernában.
Parálián nem tudom, hogy van-e ilyen lehetőség. Disco az van, de gondolom az kevésbé érdekel.
Pénteken úgy alakult, hogy találtam egy szállást Olympic Beach-en, erre az irodában felajánlották féláron két hétre, úgyhogy gondolkodás nélkül elfogadtam. Így utólag kérdezném, hogy ismeri-e valaki az Elli apartmant és ha igen, mi a véleménye róla?
#1015402009-05-26 14:31:34 Válasz a #101534. hsz-ra
Szia tomi01!
Szerintem tedd fel a kérdésedet az Olympic Beach topikban is. Esetleg olvass el ott pár hozzászólást, biztosan volt már valaki az Elli apartmanban és írt róla infót.
Szia sz.ta!
Első kérdésedre valóban a többiek által javasolt saját szervezésű étkezést javaslom. Anyagilag úgy tudod megúszni olcsóbban, ha az ebéd esetleg olcsóbb gyros, vacsorára viszont beültök valahova.
Második kérdésedre azt javaslom, hogy egy hetet tölts el Sartiban, egy hetet pedig Paralián.
Mi idén pontosan így teszünk.
Sziasztok! Mi nem szervezett keretek között szeretnénk menni Paralliára hanem egyénileg. Ma voltam két utazási irodába is és azt mondták, hogy az idén csúcs lesz nem fogok találni szállást, csak ha előre foglalok, persze most azonnal , ki is számolta az árat: 3főre kb 250e Ft. Szerintetek is szükséges előre foglalni? Június 20-után mennénk két hétre.