Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 3811
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
JoAzUgyse

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104387 Üzenet linkje2009-06-13 21:07:36 

Hali!

A családommal évek óta Horvátországba járunk nyaralni. Helyszínen szoktuk a szállást foglalni (40-60 euró között, tengerparti kilátással-terasz vagy erkélyről, két légteres apartmant-nappali+külön szoba, max. 250 m-re a tengertől, júli eleje júli közepe-vége között).
Bár nagyon szeretünk Horvátországba járni, de az idén felvetődött, hogy esetleg változtassunk az uticélon és Görögországba menjünk.
A kérdéseim a következők lennének:
-A helyszíni foglalás mennyire egyszerű és elterjedt "kopogtatós módszerrel".
-Létezik a Horvátországi turista hivatalokhoz hasonló magánapartmanajánló hivatal a kistelepüléseken?
-Hasonló paraméterekkel az apartman árakról tudtok valamit mondani?
-Esetleg valami nem túl zsúfolt (de nem is teljesen kihalt) célt tudtok javasolni a kezdőknek? Dunaújvárostól maximum, 1200 km-en belül.

Üdv,
Köszi ha valaki válaszol!

# 3812
Skiccpausz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104392 Üzenet linkje2009-06-13 22:21:06 

Szia Sziszko!
Akkor ezek szerint semmi pánik, csak Nis-t kell keresnem és egyenesben vagyok!
Jó nyaralást Nektek is!

# 3813
Brumi24

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104420 Üzenet linkje2009-06-14 11:22:14  Info kérés SARTI, TOLO

Hali!
Akinek van infoja, annak köszönöm a választ.
Augusztusban mennénk kocsival Görögbe. Pontos cél még nincs meg, valószínűleg 1 hét Sarti vagy Paralia 1 hét Tolo.

Sartival kapcsolatban szeretnék bővebb infot kérni: mekkora távolságra van a főbb látnivalóktól (elsősorban Meteora, Olimposz hegy, Thessaloniki, Edessa, Kavala, Platamonas, Tempi-völgy).

A Meteora és a Tempi völgy milyen távolságra van egymástól?

Toloban kavicsos vagy homokos a tengerpart, és Sartiban?

Kb. milyen árak vannak Görögo.-ban, alapélelmiszerek (víz, tej, kenyér, hús, tojás) illetve az éttermekben mekkorra összegből lehet egy jót enni, igazi görög ízekre gondoltam?

# 3814
Kisvacak

Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104435 Üzenet linkje2009-06-14 13:07:53 

Sziasztok!

Az én férjem kiváltotta tavaly a nemzetközi jogsit, de a macedon határőr mégis kért valamiféle "tranzit" díjat... Mondhatta volna azt is, hogy kell egy kis keresetkiegészítés neki. A lényeg, hogy hiába próbálkozott, mi valahogy az istennek sem akartuk megérteni mit akar. 2-3 perces kézzel lábbal mutogatás után után legyintett és továbbküldött minket.
Tényleg úgy csináltunk mint aki nem érti. Mutattuk az útlevelet, a zöldkártyát, a nk. jogsit és baromi tanácstalan arcot vágtunk. Bejött... Megunta... icon_smile.gif

Üdv! Kata

# 3815
Lambros

Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104438 Üzenet linkje2009-06-14 13:18:18  Válasz a #104420. hsz-ra Előzmény #104420

Brumi24!
Az általad felsorolt látnivalók közötti távolságok ha paráliáról nézzük 10 és 200 km között mozognak. Sartiból 180 és 400 között. Ha ezeket akarod megnézni menj inkább sartiba. Ha a kevésbá zajos helyeket szereted, akkor méginkább ajánlanám Nei Porit.
Üdv.

# 3816
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104454 Üzenet linkje2009-06-14 15:27:03  Re:

brumi24 írta:
Hali!
Akinek van infoja, annak köszönöm a választ.
Augusztusban mennénk kocsival Görögbe. Pontos cél még nincs meg, valószínűleg 1 hét Sarti vagy Paralia 1 hét Tolo.

Sartival kapcsolatban szeretnék bővebb infot kérni: mekkora távolságra van a főbb látnivalóktól (elsősorban Meteora, Olimposz hegy, Thessaloniki, Edessa, Kavala, Platamonas, Tempi-völgy).

Kb. milyen árak vannak Görögo.-ban, alapélelmiszerek (víz, tej, kenyér, hús, tojás) illetve az éttermekben mekkorra összegből lehet egy jót enni, igazi görög ízekre gondoltam?

Bocsi, de ha ilyet kérdezel, hogy milyen távolságra vannak egymástól és kocsival mész, akkor ez nagy felelőtlenség!!! icon_eek.gif
Szerintem sokkal jobban elő kell készülni. Néhány helyről találsz nálam GPS koordinátát is!
Nagyon sok progi van, és még több a neten, ami készít útvonalat, ez egyben meg is mondja a távolságokat. icon_smile.gif
Kezd ezekkel! És a részleteket megmondják a többiek.
Sartiból Edessa közel van, de nem találsz esetleg oda Naoussa-ba, amit én nagyon élveztem a kánikulában.
A Meteorák, azért még Paraliából is messze vannak, hát még Sartiból!
A tempi csak azért jó, mert megállsz a Meteórák felé, de csak ezért idemenni, ...
Az olympos már csábítóbb, ha szereted a hegyet. De ezekhez a Paralia környéki szálláshelyek a legjobbak. Makrygialos, Pydna - homokos (de ez finom homok, ami kis hullámzásnál is zavarosodik) tenger, Korinos(Paralia)-tól lefelé mákszemnyi homokos (kiválló még kis hullámzás esetén is, de nem sok kagylót tudsz gyűjteni)

Tolóból én meg inkább máshova kirándulnék (sajnos csak -nék!)

# 3817
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104463 Üzenet linkje2009-06-14 16:28:32 

brumi24 írta:

Szia Brumi24!
Üdvözöllek itt új tagként!
Hogy könnyebb legyen a tájékozódás (mert nem szeretjük ha egy topik témája keveredik a másik topikokéval):

Sartinak van saját topikja, oda bemásoltam a kérdésed, így oda várd a válaszokat is:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=104458#104458

Tolónak is van saját topikja, itt válaszoltam is neked:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=104461#104461

Az áraknak is van topikjuk, itt:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=104376#104376

A görög ételek nagyon jók (szintén van topik icon_lol.gif ) az élelmiszer körülbelül hasonló árban van, mint itthon, üdülőközpontokban a "turisták kedvéért" kicsit drágább.

Üdv: Andi

# 3818
Kissas57

Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104496 Üzenet linkje2009-06-14 22:00:22  Válasz a #104375. hsz-ra Előzmény #104375

Sziasztok!

A kikötőt könnyen megtaláltátok Pireusban?
és ott a tájékozódás milyen, könnyű megtalálni a kompok indulási helyét és az hogy hol lehet jegyet venni?
Chaniára mennék egyedül motorral szeptemberben, ezért érdekelne ilyen részletesen.

Sós tenger, ragyogóan napfényes időt Nektek icon_smile.gif

# 3819
Macska

Aktív fórumos
Aktív fórumos
131 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104498 Üzenet linkje2009-06-14 22:21:05 

Friss infó: Tegnap érkeztünk le görögbe. A határokon simán átjutottunk, sehol nem volt semmi gond. A Macedónok adták a kis papírjukat, mi kitöltöttük de visszaadták kilépéskor. Kiváncsi leszek hogy kérik-e hazafele.
# 3820
Sóki András

Aktív fórumos
Aktív fórumos
72 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104513 Üzenet linkje2009-06-15 07:41:09  Válasz a #104496. hsz-ra Előzmény #104496

# 3821
Killerlaca

Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104535 Üzenet linkje2009-06-15 12:24:57  Válasz a #104498. hsz-ra Előzmény #104498

Szia!

És ezen a kis cetlin rajta van mit kell ráírni?Vagy én találjam ki.

Jó nyaralást! icon_cool.gif

Üdv
Laci

# 3822
Szunyi

Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104536 Üzenet linkje2009-06-15 12:38:02 

kisvacak írta:
Sziasztok!

Az én férjem kiváltotta tavaly a nemzetközi jogsit, de a macedon határőr mégis kért valamiféle "tranzit" díjat... Mondhatta volna azt is, hogy kell egy kis keresetkiegészítés neki. A lényeg, hogy hiába próbálkozott, mi valahogy az istennek sem akartuk megérteni mit akar. 2-3 perces kézzel lábbal mutogatás után után legyintett és továbbküldött minket.
Tényleg úgy csináltunk mint aki nem érti. Mutattuk az útlevelet, a zöldkártyát, a nk. jogsit és baromi tanácstalan arcot vágtunk. Bejött... Megunta... icon_smile.gif

Üdv! Kata

Ez általában sok helyen be szokott jönni!!! icon_smile.gif

# 3823
Josza2

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104538 Üzenet linkje2009-06-15 13:05:17  Válasz a #104536. hsz-ra Előzmény #104536

Sziasztok!
Most jöttünk meg Zakynthosról. Most azt találták ki a macedónok, hogy belépéskor ki kell tölteni egy nyomtatványt, amit visszaútkor le kell adni. Személyi adatok vannak benne. Ha ez nincs meg visszaútkor akkor büntetnek 20 euróra. Nekünk megvolt, de volt olyan utitársunk, aki azt hitte, hogy csak a Görögországi kilépésig kell megőrizni, így visszafelé már nem volt meg. Őt kegyetlenül levették 20 euróra.
Másik ujdonság, hogy ki van írva a macedón határon, hogy aki jogtalansággal, vagy korrupcióval találkozik a 197-es telefonszámon tehet bejelentést.
Talán tényleg elindul már valami javulás is ezen a fronton.

# 3824
ZA07

Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

40
Utazás 40 nap múlva:
Torremolinos
#104539 Üzenet linkje2009-06-15 13:09:24  Válasz a #104538. hsz-ra Előzmény #104538

Szia Josza!

Le tudnád írni nekem, hogy pontosan milyen adatok kellenek a macedónok nyomtatványára? Szerintem ezzel az infóval sok fórumozónak segítenél, akik ezután indulnak útnak.

Előre is köszi: Anita

# 3825
Jani8308

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104540 Üzenet linkje2009-06-15 13:11:21 

Sziasztok!Mi most szombaton érkeztünk haza,Nei Poriban voltunk egy hetet.Az úton nem volt semmi,szerbiában,és Makedóniában volt jó pár rendőr,de nem zaklattak minket egyszer sem.A makedón határon kaptuk a kis fehér cetlit,amiről nem tudtuk mit kell csinálni,(igazából meg sem néztük,anélkül beraktuk az útlevélbe,és indultunk tovább)maj a határon odaadtuk kitöltetlenül,de nem szóltak semmit,nem úgy mint már hazafelé,ott már félreállítottak addig minket míg kitöltve meg nem mutattuk nekik.Makedón denárt már nem lehet a határnál váltani,minden kapunál euróval kellet fizetni,és egy kapu volt ahol nem húztak le minket,a többinél mindenhol 1euró helyett 2-t kértek.Amúgy az úton más fennakadás nem volt.Kint görögben az apartmanunk nagy rakat sz...r volt,név szerint a Sotiria apartman(tehát aki teheti hanyagolja azt az apartmant).A meleg víz egész nap el vanzárva,tehát a gyereket lehetett hidig vízbe fürdetni,szúnyoháló nem volt,de mivel kb 30fok éjszaka is,így az ajtót muszály volt kinyitni,de akkor meg a szúnyogok ettek meg minket.Mikor meg el akartuk kérni a klíma távirányítóját,azt de tudták hogy egyáltalán van légkondi a szobánkban.Hát röviden ennyi.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 254 255 256 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu