Sajnos én is azok közé a szerencsétlen utasok közé tartozom, akik befizettek már az 5kontinensnek. Jülius 4-én mentünk volna Zakynthosra..... Szerintetek arra van esély hogy másik iroda átveszi az eddig lefoglalt útjaikat? Azt hiszem hogy az IBUSZ és az Androméda Travellel mentünk volna egy charterrel. Ezért gondolom hogy nekik is érdekük lenne, hogy megteljen a gép... vagy rpsszul gondolom?
#1051792009-06-18 17:23:15 Válasz a #105178. hsz-ra
Rrinya!
Nekem ma sikerült elcsípni egy Ibusz utat, de nem volt könnyű. Csak azt tudom javasolni neked, hogy minél hamarabb keress más irodát, mert nagyon kapkodják az 5 Kontinens-sel pórul jártak a még szabad helyeket.
Írd majd meg, hogy sikerült-e, jó?
#1051842009-06-18 17:58:23 Válasz a #105179. hsz-ra
Sziasztok,
Beszéltem az Ibusszal és megkérdeztem hogy tudnak-e valamit arról, hogy átvesznek-e utakat. Azt mondta, hogy erre nem sok esélyt lát, mert ahhoz a biztosítónak kellene kifizetnie nekik a mi utazási költségeinket, és mivel tudja hogy az 5kontinens alul volt biztosítva, ezért erre nem sok esélyt lát. Örüljek, ha a 20 %-át visszakapjuk a pénzünknek....
Annyit tudnak ők maguk felajánlani, hogy a károsultaknak 20% kedvezményt adnak ha náluk befizetnek.... hát ez túlzottan már nem vígasztal.
Én ezt nem hiszem el....valaki ébresszen fel hogy csak álmodom...
Ez egyszerűen borzasztó, nem is találni rá (szalonképes) szavakat.
Még belegondolni is szörnyű, nagyon sajnálom az érintetteket.
Szerintem mostanra már mindenkiben, vagy legalábbis majdnem mindenkiben benne van a félsz, hogy mi van, ha vele is ez történik...
Beszéltem az Ibusszal és megkérdeztem hogy tudnak-e valamit arról, hogy átvesznek-e utakat. Azt mondta, hogy erre nem sok esélyt lát, mert ahhoz a biztosítónak kellene kifizetnie nekik a mi utazási költségeinket, és mivel tudja hogy az 5kontinens alul volt biztosítva, ezért erre nem sok esélyt lát. Örüljek, ha a 20 %-át visszakapjuk a pénzünknek....
Annyit tudnak ők maguk felajánlani, hogy a károsultaknak 20% kedvezményt adnak ha náluk befizetnek.... hát ez túlzottan már nem vígasztal.
Én ezt nem hiszem el....valaki ébresszen fel hogy csak álmodom...
Sajnállak,de avval te kinnt vagy a vízből...Erre mondják azt,hogy ez a kopasznak is hajmeresztő.Vigyázzatok és legyetek körültekitőek és rámenősek ha utaz.irodát választotok.Egy pár alkalommal a sok közül, engem is kimentett a szaharinból a rámenősség,de az sem minden, manapság meg pláne..! Van Btk,de azt a kálváriát megjárni eszméletlen és sok esetben ők is inpotensek...Ha a felit vissza kapjátok a pénzeteknek az már jó eredmény,de szomorú eredmény ebben a rettenthetetlen demokráciánkban,ami 19 év után lejáratta magát már tisztességesen...
Sziasztok! Este hallottam a hirt,mélységesen sajnálom akik nem tudnak elutazni.Tudom mit éreznek,mert ebben nekünk is volt részünk anno.Várod a megérdemelt pihenést kikapcsolodást és akkor snitt.S a rengeteg idegeskedés.Szerintem a válságon tul az is a baj,hogy sokan vannak.Nem tudom elképzelni,hogy minden utat megtöltenek,s előbb utobb elapad a pénz.Szoritok mindenkinek,hogy valami uton-modon azért eltudjanak utazni.
#1052032009-06-18 19:47:15 Válasz a #105200. hsz-ra
Ahogy Atosz barátom mondja ebben a velejéig rohadt, korrupt, tolvaly, szemét rendszerben mindent meg lehet csinálni az egyszerű állampolgárral. Egyszerűen ki vagyok akadva, ekkora ganéságon. Nagyon sajnállak Titeket, akik valószínüleg soha sem kapjátok maradéktalanul vissza a pénzeteket és ráadásul tönkre tették a nyaratokat. Ilyenért a mult rendszerben 6 év börtön járt nagyon helyesen.
Ezek majd kimentik a pénzüket a cégből, vagy már kimentették és holnap új céget alapítanak aztán folyt. köv. Egyébként azt írják a közleményükben, hogy a partnercégek nem fizetése miatt mentek tönkre és saját maguk zárták be az irodát, közben ha visszaolvastok, a határozatban az áll, hogy a hatóság zárta be a céget jogszabálysértés miatt azért ez egy kis különbség. Szegény Ági terhesen két gyerekkel Szegedről már feljött Pestre a repülőtérre, amikor felhívta az iroda, hogy "ezt neked utazás". Tényleg ökölbe szorul az ember keze.
nagyon sajnálom, akit most megloptak. Veletek vagyok.
#1052052009-06-18 19:53:37 Válasz a #105184. hsz-ra
Szia!
Éppen most mondják a hiradóban,hogy visszavonták az 5kontinens engedélyét... bizony egy shock azoknak akik nagy nehezen összehozták az útazásra a suskát és most itt tartanak...
Ahogy Atosz barátom mondja ebben a velejéig rohadt, korrupt, tolvaly, szemét rendszerben mindent meg lehet csinálni az egyszerű állampolgárral. Egyszerűen ki vagyok akadva, ekkora ganéságon. Nagyon sajnállak Titeket, akik valószínüleg soha sem kapjátok maradéktalanul vissza a pénzeteket és ráadásul tönkre tették a nyaratokat. Ilyenért a mult rendszerben 6 év börtön járt nagyon helyesen.
Ezek majd kimentik a pénzüket a cégből, vagy már kimentették és holnap új céget alapítanak aztán folyt. köv. Egyébként azt írják a közleményükben, hogy a partnercégek nem fizetése miatt mentek tönkre és saját maguk zárták be az irodát, közben ha visszaolvastok, a határozatban az áll, hogy a hatóság zárta be a céget jogszabálysértés miatt azért ez egy kis különbség. Szegény Ági terhesen két gyerekkel Szegedről már feljött Pestre a repülőtérre, amikor felhívta az iroda, hogy "ezt neked utazás". Tényleg ökölbe szorul az ember keze.
nagyon sajnálom, akit most megloptak. Veletek vagyok.
Utálom a politikát,de Moldovának igaza van:"Itt nem kapitalizmus, hanem anarchia van" Ha múlt éra volt az "ÁTKOS"- akkor ez mi??-kérdezem én.
De ezt a szót is lehet ragozni-átkosabb...
Nagyon sajnálom a Veled és Többiekkel történteket
Csak remélhetjük,h.legalább egy részét,visszakapjátok a pénzeteknek.
Moraitika jó hely,mi is ott voltunk a lányommal pár éve.
Tényleg minden jól elérhető onnan.
Talán kárpótól valamelyest Korfu szépsége az elszenvedett bosszúságért
Nagyon együttérzek mindannyiótokkal
Szorítok az Ibuszért
Én is nagyon sajnálok mindenkit, akit érint ez a szörnyű "tragédia". Én annak fogtam fel, amikor velünk történt ugyanez annak idején. Sajnos igaza van Joszának, Atosnak és mindenkinek, hogy ez az igazi átkos rendszer már lassan, ahol ilyesmik megtörténhetnek.
Mi egy részét sem kaptuk anno vissza a pénzünknek, a félretett költőpénzből fizettünk be egy olcsóbb útra, úgy tudtunk mégis elutazni, de az már nem volt ugyanaz, sajnos!
Szorítok mindenkinek, hogy valahogy oldódjon meg a helyzet és mégis utazhassanak!!!
#1052242009-06-18 21:21:48 Válasz a #105213. hsz-ra
Hát igen, az még némiképp szerencsésebb, aki Bottakatihoz hasonlóan rendelkezik anyagi kerettel, hogy befizessen egy másik útra, hogy legalább mégiscsak elutazhasson, de akinek nincs erre lehetősége, annak az egész nyara tönkre van téve. Ki tudja, hogy mikor kapják vissza a befizetett pénzüket, és hogy hány százalékát... Nagyon sajnálom szegény pórul járt utasokat. Én biztos sokkot kapnék, hiszen egész évben erre várunk, hogy utazzunk, pihenjünk.
Ez csa akezdet!Óvakodjunk az olyan irodáktól,ahol túl nagy kedvezmények lettek hirtelen!(sajna van példa szerintem egyelőre név nélkül)Az euro árfolyam még nem lett olyan jó!
Aki esetleg személyesen akarja megbeszélni a pénz visszafizetést az 5kontinens tulajdonosokkal:
Mi is gondolkozunk, hogy felkeressük a két hölgyet...
13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/3. ... Klementina ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: .....)
1133 Budapest, Ipoly utca ....
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2008/12/18
Jogviszony vége: 2013/12/18
A változás időpontja: 2008/12/18
Bejegyezés kelte: 2009/01/20
Hatályos: 2008/12/18 ...
13/4. ... Beatrix ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: ...)
1082 Budapest, Baross utca ...
E-mail: beatrix.breznay@5kontinens.hu
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2008/12/18
Jogviszony vége: 2013/12/18
A változás időpontja: 2008/12/18
Bejegyezés kelte: 2009/01/20
Hatályos: 2008/12/18 ...