#1068882009-06-29 11:16:05 Válasz a #106878. hsz-ra
Ezzel csak annyiban nem értek egyet, hogy nem mész/mehetsz 130-140-et
Én pl 110km/h-ás sebességre gondoltam éppen az az egyik oka, hogy +10-15km/h-és sebességnövekedés jelentősen növeli a fogyasztást. Persze lesz olyan, biztos hogy gyorsabban megyek vagy éppen lassabban. A másik tényező meg a biztonság.
Ja és nem akarom kinyírni a kocsit sem.
De szerintem 7l/100-al kel számolni aki benzinessel megy.
Sziasztok!
Vasárnap érkeztem haza. Pályadíjak: Szerbia: 330/240/730/190; Macedónia: 50/60/50. Sok helyen láttunk rendőröket, de minket nem állítottak meg. Macedóniában belépéskor kaptunk egy kártyát, amit visszafele jövet elvettek. Nagysáp-Neo Pori 13 óra volt az út, de visszafele a magyar határon szerbia felé kb 5 km-es kocsisor állt. Gondolom nekik hosszabb lesz az útjuk.
Üdv!
Na az út odafelé egy kicsit nehézkes volt.Szerbiában végig szakadt az eső úgy ahogy lefér néha a GPS-t néztem hogy kanyarodik-e az út.Néha már azon voltam hogy le kell állnám az út szélére ,de azt sem mertem mert jön egy ámokfutó és belem trafál.A pályadíjakról nem írok mert azt már mindenki vágja szerintem.Én mindig az ország pénzével fizetek tehet semmi lerántás nem érhet és úgy váltok hogy pont annyit adok amennyi a fizetendő összeg.Belgrádnál leszedtek a zsernyákok és megvágtak 40 euróra ,100-at lefaragtam 40-re az én hibám is volt,de nem akartam összetörni a kocsit így kifizettem inkább a lecsót.Ezenkivűl nagyon sima utunk volt de figyelni kell nagyon mert rengeteg a rendőr és azt csináltam hogy egy osztrák busz mögé besoroltam és repesztetünk mint a fen 20 tábla 110.Bevált! 10,30 óra menet idő Platamonasba +1,5 óra pihi evés ivás.Az OMW kútnál akkora pleskavicát adnak hogy még mindig nem vagyok éhes a kávé meg isteni jó náluk.Macedón határon semmi gond nem volt igaz elkötünk megszedték magukat így tőlem nem kért semmit és még meg is jegyezte hogy Magyar utas és jó utat kívánt nekünk tehát és jövőre is erre veszem az irányt.Hát kb ennyi.
Üdv!
az én hibám is volt,de nem akartam összetörni a kocsit így kifizettem inkább a lecsót.
? Miér volt pontosan a bünti?
csináltam hogy egy osztrák busz mögé besoroltam és repesztetünk mint a fen 20 tábla 110.Bevált! 10,30 óra menet idő
? 20-as táblánál is 110?
Macedón határon semmi gond nem volt igaz elkötünk megszedték magukat így tőlem nem kért semmit és még meg is jegyezte hogy Magyar utas és jó utat kívánt nekünk tehát és jövőre is erre veszem az irányt.Hát kb ennyi.
? Miért büntettek előtted?
Üdv:Robi
Helló Robi!
Engem érdekelnének a részletek.
Ha időd engedi majd.
Belgrádban egy kicsit furin teszik ki a lánpákat 3 sáv és csak a szélén van valahol csak lánpa és hát zuhogott is és késön vettem észre hogy átvált pirosra és belenéztem a tükörbe és rám volt tapadva egy b....m.Tehát választanom kell vagy a kocsi feneke vagy a bunti mert azt tudtam ha ezen átmegyek akkor már jönnek is a kopók,hát így is volt.
Az útépítésnél van a 20-as tábla,de ha jól rátapadsz egy buszra vagy kamionra akkor nem tudnak bemérni és így nekem ezeken sikerült 110-es tempóba lezavarnom.Ha ezt nem csináltam volna akkor még kocsikáznék valamerre Szerbiában
Macedóniába visszafelé belépéskor az elöttem levőt huzták le euróval,de azt nem tudom hogy mért tehát megusztam kifelé meg egy osztrákot szedtek ki előlem és rám már nem is figyeltek.Ez vagy szerencse vagy nem tudom mi volt velük,de az a lényeg ha köszönsz és nem vagy vagány akkor nem bántanak szerintem.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki ment-e Görögországba Montenegrón és Albánián keresztül? Vannak-e tapasztalatok az útviszonyokról, milyen állapotúak az utak?