#1086422009-07-09 15:54:58 Válasz a #108620. hsz-ra
Ha a kötelező biztosítás "zöldkártyájáról" beszélsz, azt Szerbiában nem kérik, annál inkább Macedoniában. Szerintem büntetni ott sem büntetnek, /hivatalosan/ csak kötni kell a helyszínen egy biztosítást. Mindenesetre, érdemes bemenni a biztosítóhoz, befizetni a következő biztosítási részletet és kérni a zöldkártyát.
A zöldkártya meg van,eddig tőlünk is csak a Macedónok kérték.Engem is meglepett ez az információ,-ezért érdeklődtem ezen a fórumon,hiszen itt a legújabb dolgok is szóba kerülnek.Köszönöm a válaszod.
Helló mindenkinek,
Ma voltunk foglalni az utazási irodában Paralia lesz a célpont (immáron sokadjára). Itthoni tapasztalatokra alapozva megérdeklődtem hogy az utas és poggyászbiztosításon kívül kell-e még valami dokumentáció. javasolták, hogy EU-kártyát igényeljünk a TB-től, azt sürgősségi ellátásnál is kérhetik. Régebben E111-es nyomtatvány volt a neve.
Jövő héten ennek utánajárok, ha megtudok valamit, közzéteszem.
Más: a nemzetközi gfb igazolást mennyi időre adják ki? Kiállítástól számítva 1 vagy 3 hónapig érvényes?
#1086702009-07-09 17:54:24 Válasz a #108664. hsz-ra
addig amíg de van fizetve, ill. vannak 1es biztosítok akik egy hónapot megelőlegeznek (K&H) ha már régebben, rendszeresen befizetted a biztosítási összeget
A gépjárműfelelősségbiztosítás érvényessége nem a biztosító jóindulatától függ. A "zöldkártyát" mindig a befizetéssel rendezett időpont plusz harminc napig adják ki, mivel ez a felelősségvállalás határideje. Tehát, ha valaki éves díjat fizet, akkor jövő január 30.-ig kapja meg a zöldkártyát.
Negyedéves fizetésnél is, ha a második negyedév van befizetve, július 30.-ig elfogadja azt a rendőr, mert érvényes a biztosítás.
Sziasztok. A párom tegnap kapta meg az EU kártyát. Bement a helyi TB-hez, kitöltött egy nyomtatványt, kellett hozzá a személyazonosítók, a TB kártya, az adóazonosító kártya és pár perc múlva már a kezében is volt az EU-s kártya.
Tavaly még kellett hozzá a munkahelytől egy igazolás is, a munkaviszonyáról, az idén ezt már nem kérték.
Azt nem tudtam, hogy a neten is lehet intézni, de utánanézek.
Sziasztok,
Zakynthosba utaznánk autóval és össze gyújteném a pályadíjakat ( Szerbia 1490 din , Macedonia 8 € ha jól tudom ) nem tudjátok , hogy a görögországi szakasz összesen mennyibe kerül ?
Előre is köszönöm , jó nyaralást mindenkinek!
#1087422009-07-10 08:42:19 Válasz a #108535. hsz-ra
Hehh, bárcsak ekkora mákom lenne nekem is...
Annak idején a román határon az előttem lévő kocsiból próbálták "megajándékozni" a határőrt, az eredmény: 3 órára megállt a forgalom és rendőrök vitték el őket... Szóval én nem merem megjátszani
#1087542009-07-10 09:29:20 Válasz a #108741. hsz-ra
Szerintem max 10euroból megúszod a Görög szakaszt. A Szerb dijat pedig elnefelejtsd 2x számolni , De egyszerübb ott is euróval fizetni. a Macedón meg oda vissza 8euroból kijön.
#1087622009-07-10 09:49:54 Válasz a #107078. hsz-ra
Tudom hogy mostanában nem kérik a macedónok a "kis papír" kitöltését, de ha mégis: a 8. pontban az Address of Residence az otthoni vagy a célállomásbeli címet kell beírni?