Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3286
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109646 Üzenet linkje2009-07-16 19:21:45  Válasz a #109348. hsz-ra

Szia Breki
az csak a Thetis lehetett mert a Manolisban nincs 4 agyasunk a Marias pedig foglalt
de a Mariaban szerintem meg van szoba szabad kerdezz ra ha gondolod

# 3287
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109648 Üzenet linkje2009-07-16 19:25:17  Válasz a #109352. hsz-ra Előzmény #109352

Hat Brekikem ez nem Tolo a ,mert nincs molo a vizben
b, a hegyoldal ami a strand vegen latszik tele van hazakkal ilyen itt nincs
Udv
Kriszta

# 3288
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109684 Üzenet linkje2009-07-17 08:26:38  Válasz a #109648. hsz-ra Előzmény #109648

Igaz a molóra nem gondoltam, viszont nekem is fura volt hogy jobb oldalt mintha házak lennének pont ezért kérdeztem rá

De nagyon hasonlít, kiváncsi lennék hol lehet.

# 3289
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109686 Üzenet linkje2009-07-17 08:29:33  Válasz a #109646. hsz-ra Előzmény #109646

Ez ez a hét volt, meg úgyse most akarok menni szerintem tök jó úgy a nyarat meghosszabbítani, hogy az ember utószezonban megy

olcsóbb is, talán nincs akkora tömeg, időjárás is jó stb.

# 3290
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109689 Üzenet linkje2009-07-17 08:43:48  Válasz a #109684. hsz-ra Előzmény #109684

Szia
igen tenyleg nagyon hasonlit az igaz
szoval lehet hogy utoszezonban megis csak jottok icon_lol.gif

# 3291
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109690 Üzenet linkje2009-07-17 08:56:08  Válasz a #109594. hsz-ra Előzmény #109594

Hát nem tudom Toló imádó vagyok-e de ezért erre válaszolnék.

Én 10 éven belül pedig sok helyen jártam Dubrovnik-ot leszámítva csak Tolóba tértem vissza.
Így öszvisz kb 3 hetet voltam ott, nekünk semelyik útitársunk nem nyilatkozott így.

És ez az időszak nem csak strandolással telt el.
Most is kapásból tudnék még mondani három négy helyet ahová ha ott lennék a környéken szívesen elmennék a közvetlen környéken mert ezek kimaradtak eddig sajnos.

Beszámolódból én hiányolom a Nafpliói erőd megtekintését valamint a közvetlen Toló mellett lévő erődöt, Toló és Nafplio közötti Karathona Beach-et, Drepano utánni nagy öblöt Vivari-nal, Toló feletti hegy megmászását a kis kápolnáig majd tovább.

Ha ezeket nem láttad akkor azt hiszem van mit bepotolni és van miért visszamenni. (Ez esetben értem ezt a reakciót.)

A szemben lévő kis szigetről meglátogatásáról nemis beszélve

Lehet ezeket láttad akkor bocsi, én Sartival vagyok hasonlóképp nálam Sarti és Tolo összehasonlításában egyértelműen Toló és környéke a nyerő.

# 3292
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109693 Üzenet linkje2009-07-17 09:12:36  Válasz a #109689. hsz-ra Előzmény #109689

Ez a last minute utaktól függ.

Utószezon szeptember hányadik hetétől van?

Csak Tolót már nem szeretnék újra, de egy (Hapci féle) körutat Toló meglátogatásával el tudnék képzelni vagy egy hoszabb Hydra-t rövidebb Tolóval.

De ugye ilyeneket nem nagyon dobálnak last minute.

Viszont ha megint lesz 11-ért egyet fizet kettőt kap, reggelivel
lehet elgondolkodom a dolgon.

Csak ugye annyi helyre el kéne még jutni, Toló is ugy lett hogy Rodosz-nak indult.

Egyébként kaptam akciós levelet az Ibusztól de mintha mások lennének benne mint a honlapon lévő akciós utak és csak azt hajtogatják, hogy akkor most sporolok 124 ezret ha ezt választom, hát tavaly az egész utazásunk került kb ennyibe icon_razz.gif

# 3293
Gugic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109698 Üzenet linkje2009-07-17 09:58:13  Válasz a #109690. hsz-ra Előzmény #109690

Szia!
Ez a saját véleményem volt, azért is írtam oda, hogy senkit nem akarok megbántani. Természetesen megmásztuk az erődöt és írtam is, hogy gyönyörű volt, a kápolnához is felmentünk, sőt Drepano felé is. Nekünk ami nem tetszett az a tenger volt, Sartié,Kréta tengere sokkal jobban tetszett és a hosszú főutca, ahol nem lehet nyugodtan sétálni, mert állandóan jönnek a kocsik. Mások arra panaszkodtak, hogy robogóval nem lehet eljutni szinte sehova. De mégegyszer írom ez a mi véleményünk és tiszteletben tartom azokét, akiknek nagyon tetszik a hely. Azért írtam le, mert, ahogy tapasztaltuk nem vagyunk egyedül ezzel a véleménnyel és lehet valakinek hasznos lehet. Egyszer mindenképpen látni kell a környéket, de nekünk elég volt a 10nap:)

# 3294
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109708 Üzenet linkje2009-07-17 10:55:34 

Nem bántottál meg

Melyik erődöt a Toló meletti-t vagy a Nafplioi-t?

A hegyen nemcsak a kápolnáig érdemes felmenni hanem teljesen a tetejére onnan ilyen a kilátás
A minőségért bocsi ez még a régi fényképezőgépemmel készült két éve és nemis igazán adja vissza a látványt

Drepanoi rész valóban nem annyira szép, de nemis arról beszéltem hanem az utánna lévő gyönyörű öbölről

# 3295
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

27
Utazás 27 nap múlva:
Torremolinos
#109711 Üzenet linkje2009-07-17 11:22:31 

Szia Gugic!

Köszönöm, hogy nem felejtettél el informálni az Elektráról. Az általad leírtak alapján jónak tűnik.
Sajnálom, hogy csalódtatok Toloban, de nem lehet minden nyaralás egyformán jó.
Mi is kíváncsian várjuk már milyen hely. A tengerben mi nem tetszett nektek? Az időjárás előrejelzés mennyiben jött be?

Szia: Anita

# 3296
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109712 Üzenet linkje2009-07-17 11:24:13 

Ez utóbbit azért irom mert sokan akik oda mennek nemis tudják, hogy ilyen is van a közelben mint ez az öböl és a Karathona Beach

Ami ha jól látom csúcsidőszakban ilyen közkedvelt, szerencsére mikor mi voltunk max ha 30-40 ember volt az egész öbölben ami azért elég hosszú.

Ezt a robogóra panaszkodást sose értettem a lányok előre elmondták, hogy nem igazán érdemes viszont szerintem biciklit határozottan érdemes bérelni és a környéket bejárni. Mint a fenti képeken is látható érdemes és Nafplioba is simán át lehet tekerni nincs nagyon meredek emelkedő és az egy napot is rugalmasan számolják ha valaki késő délután veszi ki akár másnap estig is visszahozhatja így akár két különböző irányba is tehet túrát egy nap áráért.

Sarti főutcájáról korábban leírtam a véleményen részletesebben ott úgy éreztem magam mintha siofokon sétálnék a tömegben, szinte 70-80 százalék magyar eladó magyar, gyros ketchup-al, verekedő magyar....ennyi elég volt.

Szerintem ott már sajnos nincs semmi görög feeling.

Az hogy Tolóban tulajdonképpen csak egyirányú főutca volt nekem még talán Mia leírásából világos volt, az ő leírása alapján én rosszabbnak hittem úgy képzeltem el hogy egy forgalmas utca amin átmegyek pár méteres kis homok aztán rögtön a víz.

Számomra ez sosem volt zavaró sőt inkább vhogy hangulata volt mint annak is, hogy halászhajók között strandolhattam. De akinek ez nem tetszik még 3-4 strand közül választhat és akkor még csak a Tolóiakat mondom.

Egyébként a lenti részen is gyönyörűen lehet sétálni persze strandpapucsban és mezítláb bele bele gázolva a vízbe.

Egy valami zavart engem tolóban azok a motoros suhancok akik éjjel egykét órakor is bőgetik a motorjaikat fel a hegyre vagy le a hegyről.

Lehet, hogy én látom furán de akikkel mi nyaraltunk azok közül senkise volt elégedetlen legföljebb az Apollonosok, de azok se a hely miatt.

# 3297
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109713 Üzenet linkje2009-07-17 11:26:28 

Na a csúcsidőszak lemaradt talán majd így látható

http://www.flickr.com/photos/ledasgreece/3614950324/

# 3298
Gugic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109732 Üzenet linkje2009-07-17 13:36:36  Válasz a #109711. hsz-ra Előzmény #109711

Szia!
A tengerben élvezhetően strandolni csak a sziklás részen tudtunk.A nagy strand mint azt már többen is leírták itt a fórumon délutánra elég koszos és sokan látogatják. Az elektra előtti részen is van fürdésre alkalmas szakasz, az eleje elég kavicsos és hamar elbújik a nap a házak mögé. De ez megint csak egy vélemény. Majd megtapasztaljátok ti is és eldöntitek, hogy tetszik-e vagy sem. Az időjárás előrejelzés nagyjából pontos volt, valóban csütörtökön volt a legmelegebb. Sokszor este 10kor is 33 fokot mutatott a hőmérő. Csak két nap borult el annyira, hogy szaladtam a forró víz alá a tengerbőlicon_smile.gif
Brekinek válaszolva, a Tolo melletti várat alulról néztük meg, nafplióit természetesen mi is megmásztuk, körbejártuk. Nekünk a piac is tetszett. Apollonosok közül szálláshely tekintetében a yannisosok panaszkodtak, hogy minden szobában valami rossz, és hiába szólnak nem csinálják meg. (pl. wc ülőke, ablak...)
Az Electráról még egyszer kiemelném, hogy csak jót lehet írni!

# 3299
ZA07
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

27
Utazás 27 nap múlva:
Torremolinos
#109737 Üzenet linkje2009-07-17 13:52:12 

Szia Gugic!

Köszönöm a válaszodat.
Az általad felsoroltakon kívül etettek még másik tavernákban is Toloban?
A kis adagokra és kaja árakra már mások is panaszkodtak.
A Thetis medencéjében fürödtetek, mert elvileg azt használhatják az Elektrások? Örülök, hogy legalább a szállás pozitív volt, gondolom nálunk is az lesz.

Szia: Anita

# 3300
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109756 Üzenet linkje2009-07-17 16:30:52  Válasz a #109732. hsz-ra Előzmény #109732

Az a vár alulról nem sokat mutat szinte nemis látszik, hogy van, talán csak Drepano felől.

Viszont mindenképpen érdemes megnézni és a mellette lévő strandot kipróbálni.

Sajnálom, akkor hogy hiába mutattak korábban képeket róla milyen belülről, de telán lesz valaki aki hasznát veszi és legközelebb megnézi.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 219 220 221 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu