Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 856
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11141 Üzenet linkje2006-07-11 12:58:25 

Szia Juhi!

Szerintem addigra nemjön össze, mert meló is van most sok, de megpróbálom. Ha nem akkor ha visszajösz, és én meg a te fényképeidet nézném meg, és a beszámolódat szívesen olvasnám!
A Diast lehet jövõre megnézem, mert 10 nap az ideális nekünk, az egy hét kevés, a kettõ hét pedig a férjem miatt sok. De most megfogadtam többet utazási irodán keresztül nem foglalok.

Visdalen!

Mi magunkara 100-120 ezer Ft költöttünk. ezért a pénzért ettünk, ittunk, vásároltunk. Ebbe nincs benne amit te írtál, és a benzinköltségünk.
Amúgy 1300 erurot vittem ki.

# 857
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11142 Üzenet linkje2006-07-11 13:13:09 

Szia Kriszta35!
Köszi. Én menet közben probálok jegyzetelni, és ha haza értem már csak át kell irni. A fényképeket elöbb fel tudom majd rakni. icon_lol.gif
De ez még messze van, mert még el sem mentem.

A Diasnál vannak 10-14 napos ut is. icon_lol.gif

# 858
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11143 Üzenet linkje2006-07-11 13:17:53 

Szia Visdalen!

Itt a hellasz.hu fórumán a "Tapasztalatok" topicban van egy "Aktuális árak" fejezet. Itt igaz nem Paráliai árakról, hanem fõleg Sarti árairól olvashatsz, de a kettõ között nem igen van nagy eltérés. Ebbõl ki tudod kalkulálni, hogy az igényeiteknek (pénztárcádnak) megfelelõ költõpénz mennyiségét.

# 859
Moncsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11144 Üzenet linkje2006-07-11 13:18:10 

Szia Nochtastenci!

Thesszalonikiben van repülõtér és onnan kb. 50 perc alatt el lehet jutni vonattal is és busszal is Paraliára.
Ha a sima vonatjegyet választjátok,akkor az nem drága,ugyanis mi oda-vissza megjártuk az utat 5,50 euróból.
Ha intercityvel,vagy más jelzésû vonattal mentek,akkor az már drágább.
A buszok rendkívül sûrûn közlekednek,érdemes a busz-és a vonatmenetrendet is letölteni a netrõl.
A www.paralia.hu oldalon a Paralia interaktív utinapló alatt megtalálod a szükséges honlapok címét.Könnyen el lehet igazodni rajtuk:)
Remélem segítettem:)

Üdv,
Moncsi

# 860
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11145 Üzenet linkje2006-07-11 13:42:42 

Kriszta, azt írod, többé nem foglalsz utazási irodán keresztül. Lehet, hogy helyfüggõ, de mi négyünkre a két darab külön stúdióra két hétre 170.000,- forintot fizettünk az IBUSZnál. Kinn megkérdeztük a háziakat, napi 35 EUR áron adják darabját, ha közvetlenül foglalunk. Több tízezer forintra rúgott a különbség az utazási iroda javára - még 165 Ft-os euró áron számolva is. Ja és két szállást kérdeztünk, kedves ismerõsünket még márciusban és az irodán keresztül foglalt szállás tulaját ott helyben. Szóval, jól körül kell járni a kérdést, talán abban rejlik a fura különbség, hogy az iroda leköti egész szezonra a szobákat, így nincs gondja a tulajdonosnak a szervezéssel.
Síelésnél mi Ausztriában igyekszünk direktben foglalni, mert ott tényleg sokkal olcsóbb úgy.
Ha van valami konkrét jó ötleted, hogy kevesebb pénzbõl meg lehet úszni a közvetlen foglalást, írjál!

# 861
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11147 Üzenet linkje2006-07-11 13:47:49 

Bocs, h. ebbe a topikba írtam, mi Sartin voltunk, de ide írt Kriszta, ezért én is.
# 862
Visdalen
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11150 Üzenet linkje2006-07-11 14:38:41 

Egy másik fórumban valaki azt javasolta, hogy 800 eurót vigyünk ki magunkkal az 1 hétre. Ez nem tartalmazná a fakultatív költségeinket, csak a kb. 10 vacsit (400 euró), ajándékok-szuvenír (100 euró), reggeli (50 euró) + az egyéb ilyen-olyan költségek- motorbérlés, stranduccok, fagyi stb (250 euró).
Ez így kiszámolva összegileg stimmel, de én nem szeretnék 10* tavernában vacsizni, a gyerekeimnek sem itt szeretném megvenni a világ összes katacját.
Szerintetek 2 felnõttnek és két gyereknek (9 és 11 évesek) elég-e fejenként 100 euró (plusz kártya nálunk a váratlan költségekre), mert volt aki szerint ez is elég. A különbség pedig elég nagy....

# 863
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11153 Üzenet linkje2006-07-11 15:20:07 

Szia Visdalen!

Mi is Paraliára utazunk szeptemberben és mi is 4-en megyünk. Kiszámoltuk a költségeket úgy kb-re és mi 50 ezer forintnak megfelelõ összeget fogunk váltani fejenként. ebben az 50ezerben már benne van minden költség ( kaja, fakultativ programok, suvenírek stb...

# 864
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11158 Üzenet linkje2006-07-11 16:09:55 

Visdalen!

Te ugyanannyit írsz euroba mint amit én írtam forintba. Nekünk négyünknek elég volt, és minden este a Mekibe ültem a srácokkal special offer menüt adják 3 euroért. Mi kb. 20 euroért vacsiztunk meg bõségesen, persze nem Paralián, de az Europa szállóban jól fõznek és egy menû 6 euroba kerül. Nálunk a srácok szeretik a görög kaját, de desszertként kell a hamburger. Ebbe az összegbe nincs benne a fakultatív programok, mert kocsival voltunk és úgy oldottuk meg.
Volt jégkrém, és gyümölcs vásárlása, sõt nekik ajándékok, és a családnak is vettem ezt azt, fõleg kézzel festett, tányérokat vázákat, amiket már 6-10 euroért adják darabját.
Persze én is többet váltottam,amit írtam lentebb, de nem azért hogy mind elmenjen, hanem mert ha baj van a kocsival akkor legyen pénz.
Mi reggelit itthonról vittünk, és csak a pékárut, tejet vettem hozzá. Strandcuccokat itthonról vittük.
Remélem segít, ez egy írányár, egy 4 tagú család költségérõl.

Jutka!

Én a megbizhatóság miatt választanám a közvetlen foglalást, de te elég magas árakat írtál nekem. Itt Paralián egy hét apartman június vége, július eleje 50ezerbe kerül 4 embernek/studio!! Makriba 40 ezer/2 szobás apartman. Sarti ezekszerint nagyon drága hely. Nea Potideaba 11 eurot kért volna a görög tualjdonos fejenként, ha jól emlékszem

Juhi!

A jegyzetem nekem is meg van, és már átírtam itt a gépen, küldöm Joxnak, és ha érdekesnek találja lehet fel is teszi még csütörtökig.

sziasztok!

# 865
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11159 Üzenet linkje2006-07-11 16:37:46 

Az Ibusz-Sarti -tényleg drágább mint az Olymposzi Riviéra,a Dias árakhoz képest kb 60ezerrel összesen, DE ezért Sartira megyek és nem máshová.És ennyit meg is ér.Szerintem.

De még az elején én is nézegettem a net-en szállást,de kb ugyanannyiba került mint az irodáknál,és még levelezni sem kellett és ismeretlen helyre pénzt küldeni.Egészen más lehet a helyzet,ha helyben keresel.Biztosan olcsóbb és esetenként akár alkudni is lehet.

Bocsi az OFF-ért.

# 866
Ildi13
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11160 Üzenet linkje2006-07-11 17:08:25 

Visdalen!

Szerintem böven elég százezer forintnak megfelelõ eurot magatokkal vinni.

# 867
Kisvacak
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11162 Üzenet linkje2006-07-11 17:28:15 

Sziasztok!

Ma átvettük a részvételi jegyet!!!! Még 6-ot kell itthon aludni...

Letícia!

Mi is a Caravel-be megyünk. Már Kriszta is megnyugtatott, hogy jó választás volt ez az apartmanház, de most Te aztán teljesen biztossá tettél minket.

Kérdeznék Tõled...
Azt írtad, hogy fõztétek a teát. Nekünk a kicsi nagyon teás, úgyhogy nagyon érdekelt vagyok a témában. Szóval az ottani csapvízbõl fõztétek, vagy üvegesbõl? Volt ott valami nagyobb fazék? Mert a teafõzõt azért már mégsem vinném magammal. Apa így is azt mondta, hogy majd õ még indulás elõtt megritkítja a csomagokat... icon_mad.gif

K.

# 868
Kisvacak
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11164 Üzenet linkje2006-07-11 18:37:46 

Letícia!

Még egy kérdés:

A Caravel elõtt, mellett (vagy a környéken) tudunk majd parkolni személykocsival? Ti mivel mentetek?

K.

# 869
Letícia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11172 Üzenet linkje2006-07-11 22:36:03 

Igen, én is nagyon sajnálom, hogy a kirándulásunk elmaradt, mert nagyon kíváncsi voltam Zeusz kádjára, meg egyáltalán a kilátásra. De talán jövõre? Jó lenne!! icon_smile.gif
Letícia

# 870
Letícia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11174 Üzenet linkje2006-07-11 22:54:24 

Szia!
Teafõzés: természetesen a filtert itthonról vittem. Az aparmanban van egy jó nagy fazék (kb 3 l-es), ebben felfõztem a sima csapvizet (ugyanis kint azt mondta el Ida, az ottani idegenvezetõ, hogy Görögországban nincs ásványvíz, amit palackozva árulnak, az is sima csapvíz - innentõl kezdve mi sem vettünk palackosat, s nem volt semmi bajunk a víztõl), majd az ott lévõ inoxos tálba tettem a filter, s leöntöttem a forralt vízzel. Ebben cukroztam (itthonról vittem), citromot kint vettünk, az belecsavartam, majd a flakonokba átöntöttem, s így hûtöttem ki. Amikor a Meteorákhoz mentünk, éjszakára betettem a fagyóba, így sokáig volt hûtött italunk. A buszra is így vittem ice teát, több flakonnal lefagyasztva, s így majdnem végig hûs innivalónk volt.
Nagyon jó pihit Nektek Paralián és a Caravelben. Nagyon irigyellek ám!!
Üdvözlet Panosnak és Idáéknak, ha átadod, mond, hogy Miskolcról az a család, ahol Dórit megcsípte a medúza és megnézte egy délután a Shrek 2-t, s akik neten a képeslapot küldték itthonról köszönetként (ezeket Ida tudja, ha még emlékszik). Köszi!

Még egyszer jó utat, jó pihenést!

Letícia

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 57 58 59 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu