Szerintem addigra nemjön össze, mert meló is van most sok, de megpróbálom. Ha nem akkor ha visszajösz, és én meg a te fényképeidet nézném meg, és a beszámolódat szívesen olvasnám!
A Diast lehet jövõre megnézem, mert 10 nap az ideális nekünk, az egy hét kevés, a kettõ hét pedig a férjem miatt sok. De most megfogadtam többet utazási irodán keresztül nem foglalok.
Visdalen!
Mi magunkara 100-120 ezer Ft költöttünk. ezért a pénzért ettünk, ittunk, vásároltunk. Ebbe nincs benne amit te írtál, és a benzinköltségünk.
Amúgy 1300 erurot vittem ki.
Szia Kriszta35!
Köszi. Én menet közben probálok jegyzetelni, és ha haza értem már csak át kell irni. A fényképeket elöbb fel tudom majd rakni.
De ez még messze van, mert még el sem mentem.
Itt a hellasz.hu fórumán a "Tapasztalatok" topicban van egy "Aktuális árak" fejezet. Itt igaz nem Paráliai árakról, hanem fõleg Sarti árairól olvashatsz, de a kettõ között nem igen van nagy eltérés. Ebbõl ki tudod kalkulálni, hogy az igényeiteknek (pénztárcádnak) megfelelõ költõpénz mennyiségét.
Thesszalonikiben van repülõtér és onnan kb. 50 perc alatt el lehet jutni vonattal is és busszal is Paraliára.
Ha a sima vonatjegyet választjátok,akkor az nem drága,ugyanis mi oda-vissza megjártuk az utat 5,50 euróból.
Ha intercityvel,vagy más jelzésû vonattal mentek,akkor az már drágább.
A buszok rendkívül sûrûn közlekednek,érdemes a busz-és a vonatmenetrendet is letölteni a netrõl.
A www.paralia.hu oldalon a Paralia interaktív utinapló alatt megtalálod a szükséges honlapok címét.Könnyen el lehet igazodni rajtuk:)
Remélem segítettem:)
Kriszta, azt írod, többé nem foglalsz utazási irodán keresztül. Lehet, hogy helyfüggõ, de mi négyünkre a két darab külön stúdióra két hétre 170.000,- forintot fizettünk az IBUSZnál. Kinn megkérdeztük a háziakat, napi 35 EUR áron adják darabját, ha közvetlenül foglalunk. Több tízezer forintra rúgott a különbség az utazási iroda javára - még 165 Ft-os euró áron számolva is. Ja és két szállást kérdeztünk, kedves ismerõsünket még márciusban és az irodán keresztül foglalt szállás tulaját ott helyben. Szóval, jól körül kell járni a kérdést, talán abban rejlik a fura különbség, hogy az iroda leköti egész szezonra a szobákat, így nincs gondja a tulajdonosnak a szervezéssel.
Síelésnél mi Ausztriában igyekszünk direktben foglalni, mert ott tényleg sokkal olcsóbb úgy.
Ha van valami konkrét jó ötleted, hogy kevesebb pénzbõl meg lehet úszni a közvetlen foglalást, írjál!
Egy másik fórumban valaki azt javasolta, hogy 800 eurót vigyünk ki magunkkal az 1 hétre. Ez nem tartalmazná a fakultatív költségeinket, csak a kb. 10 vacsit (400 euró), ajándékok-szuvenír (100 euró), reggeli (50 euró) + az egyéb ilyen-olyan költségek- motorbérlés, stranduccok, fagyi stb (250 euró).
Ez így kiszámolva összegileg stimmel, de én nem szeretnék 10* tavernában vacsizni, a gyerekeimnek sem itt szeretném megvenni a világ összes katacját.
Szerintetek 2 felnõttnek és két gyereknek (9 és 11 évesek) elég-e fejenként 100 euró (plusz kártya nálunk a váratlan költségekre), mert volt aki szerint ez is elég. A különbség pedig elég nagy....
Mi is Paraliára utazunk szeptemberben és mi is 4-en megyünk. Kiszámoltuk a költségeket úgy kb-re és mi 50 ezer forintnak megfelelõ összeget fogunk váltani fejenként. ebben az 50ezerben már benne van minden költség ( kaja, fakultativ programok, suvenírek stb...
Te ugyanannyit írsz euroba mint amit én írtam forintba. Nekünk négyünknek elég volt, és minden este a Mekibe ültem a srácokkal special offer menüt adják 3 euroért. Mi kb. 20 euroért vacsiztunk meg bõségesen, persze nem Paralián, de az Europa szállóban jól fõznek és egy menû 6 euroba kerül. Nálunk a srácok szeretik a görög kaját, de desszertként kell a hamburger. Ebbe az összegbe nincs benne a fakultatív programok, mert kocsival voltunk és úgy oldottuk meg.
Volt jégkrém, és gyümölcs vásárlása, sõt nekik ajándékok, és a családnak is vettem ezt azt, fõleg kézzel festett, tányérokat vázákat, amiket már 6-10 euroért adják darabját.
Persze én is többet váltottam,amit írtam lentebb, de nem azért hogy mind elmenjen, hanem mert ha baj van a kocsival akkor legyen pénz.
Mi reggelit itthonról vittünk, és csak a pékárut, tejet vettem hozzá. Strandcuccokat itthonról vittük.
Remélem segít, ez egy írányár, egy 4 tagú család költségérõl.
Jutka!
Én a megbizhatóság miatt választanám a közvetlen foglalást, de te elég magas árakat írtál nekem. Itt Paralián egy hét apartman június vége, július eleje 50ezerbe kerül 4 embernek/studio!! Makriba 40 ezer/2 szobás apartman. Sarti ezekszerint nagyon drága hely. Nea Potideaba 11 eurot kért volna a görög tualjdonos fejenként, ha jól emlékszem
Juhi!
A jegyzetem nekem is meg van, és már átírtam itt a gépen, küldöm Joxnak, és ha érdekesnek találja lehet fel is teszi még csütörtökig.
Az Ibusz-Sarti -tényleg drágább mint az Olymposzi Riviéra,a Dias árakhoz képest kb 60ezerrel összesen, DE ezért Sartira megyek és nem máshová.És ennyit meg is ér.Szerintem.
De még az elején én is nézegettem a net-en szállást,de kb ugyanannyiba került mint az irodáknál,és még levelezni sem kellett és ismeretlen helyre pénzt küldeni.Egészen más lehet a helyzet,ha helyben keresel.Biztosan olcsóbb és esetenként akár alkudni is lehet.
Ma átvettük a részvételi jegyet!!!! Még 6-ot kell itthon aludni...
Letícia!
Mi is a Caravel-be megyünk. Már Kriszta is megnyugtatott, hogy jó választás volt ez az apartmanház, de most Te aztán teljesen biztossá tettél minket.
Kérdeznék Tõled...
Azt írtad, hogy fõztétek a teát. Nekünk a kicsi nagyon teás, úgyhogy nagyon érdekelt vagyok a témában. Szóval az ottani csapvízbõl fõztétek, vagy üvegesbõl? Volt ott valami nagyobb fazék? Mert a teafõzõt azért már mégsem vinném magammal. Apa így is azt mondta, hogy majd õ még indulás elõtt megritkítja a csomagokat...
Igen, én is nagyon sajnálom, hogy a kirándulásunk elmaradt, mert nagyon kíváncsi voltam Zeusz kádjára, meg egyáltalán a kilátásra. De talán jövõre? Jó lenne!!
Letícia
Szia!
Teafõzés: természetesen a filtert itthonról vittem. Az aparmanban van egy jó nagy fazék (kb 3 l-es), ebben felfõztem a sima csapvizet (ugyanis kint azt mondta el Ida, az ottani idegenvezetõ, hogy Görögországban nincs ásványvíz, amit palackozva árulnak, az is sima csapvíz - innentõl kezdve mi sem vettünk palackosat, s nem volt semmi bajunk a víztõl), majd az ott lévõ inoxos tálba tettem a filter, s leöntöttem a forralt vízzel. Ebben cukroztam (itthonról vittem), citromot kint vettünk, az belecsavartam, majd a flakonokba átöntöttem, s így hûtöttem ki. Amikor a Meteorákhoz mentünk, éjszakára betettem a fagyóba, így sokáig volt hûtött italunk. A buszra is így vittem ice teát, több flakonnal lefagyasztva, s így majdnem végig hûs innivalónk volt.
Nagyon jó pihit Nektek Paralián és a Caravelben. Nagyon irigyellek ám!!
Üdvözlet Panosnak és Idáéknak, ha átadod, mond, hogy Miskolcról az a család, ahol Dórit megcsípte a medúza és megnézte egy délután a Shrek 2-t, s akik neten a képeslapot küldték itthonról köszönetként (ezeket Ida tudja, ha még emlékszik). Köszi!