MI is ettünk nagyon apró sült halat, de azt Samoson gavrosznak hívták. Lehet kapni konzervdobozban is, citromos olajban, akkor meg Anchovisnak hívják. Vettünk is 5 konzervet. Jó, hogy olyan hajszálszerû a szálkája, hogy észre sem veszed, amikor eszed.
Aki még nem próbálta, egyen Doráda nevû halat is. Ez úgy néz ki, mint egy piranja, nagy fogai is vannak és két oldalról le van lapítva, mintha egy présgépbõl jött volna ki. Ezt grillezik általában és fejjel, farokkal, pikkellyel együtt tálalják. Úgy kell enni, hogy levágjátok a fejét, farkát, majd felvágjátok a hasa mentén hosszûban és egyszerûen szétnyitjátok, mint egy zsemlét. Ekkor ki léehet egy darabban venni az egész gerincét, nem szálkás, hanem erõs csontja van, az kijön mint és csak a finom, zamatos hús marad, amit a bõrérõl szépen le lehet fejteni. Isteni finom. Két napja itthon is azt csináltam, csak rettentõen drága.