Engem kimondotta a "bennszülött szemű" dolog érdekelne, mert nagyon szeretnénk Teneriffére költözni.
Főleg iskolatémában , és óvodában kellene egy kis segítség.
Mi Spanyolországban tavaly augusztusban nyaraltunk Lloret de Marban.
Nagyon tetszett, már az odavezető út is.
Kicsit "ráérősen" mentünk, hiszen útközben is megnéztünk pár helyet. Monaco nagyon varázslatos hely főleg este teljes kivilágításban. A kikötőben lévő luxusjachtok pompásan festenek. Nizzában is megálltunk egy fürdőzés erejéig. Már ott szuper színt szereztünk.
Lloretben nem is nagyon kellett napoznunk.
A szállásunk a Hotel Athene volt ami teljesen kint van a parton a vár közelében. A reggelit és a vacsit az Athene Neosban fogyasztottuk, ahol panaszra nem adtak okot nekünk.
Sokat kirándultunk a környéken, s hajózni is voltunk. Elmentünk Andorrába is saját autóval hiszen így nem voltunk másokhoz kötve. A visszafelé vezető úton a Pireneusok szerpentinjein mentünk, ami bevallom kicsit félelmetesnek hat, de csodálatos a kilátás.
Barcelonában esti programon voltunk csak. Megnéztünk egy bikaviadalt, majd a csodás zenélő szökőkutakat. Felejthetetlen élmény volt.
Mégis számomra Görögország az igazi. Várom már az idei Tolo-i utat.
A szökőkút tényleg valami fantasztikus látvány mikor a különböző zenékre változtatja a színeit és formáját. Időnként megnézzük a párommal (felvettük videóra 1999-ben), mert annyira tetszett.
Azért sajnálhatod, hogy nappal nem voltál Barcelónában, mert nagyon szép és érdekes a Gaudi tervezte Güel park, Sagrada família. Kellemes élmény végigsétálni a Ramblán és a Gótikus negyedben is, valamint megnézni az aquváriumot.
Szia Valcsika!
Nekem nagyon tetszett Girona. Többször voltam ott, de nem tudok vele betellni. Óriási gyönyörű gótikus városrész van ott eredeti formában tökéletesen jó állapotban és a mai napig lakják is.
Sajnos Gironában nem jártam, pedíg biztos tetszene. Sok fotót láttam róla, de nem fért már bele az időbe mikor Spanyolországban jártunk.
Szeretnék még visszamenni, mert ugyan két napot töltöttünk Barcelónában, de azért még ott is lenne mit megnézni. Imádtam ezt a várost. A Spanyol falu is kimaradt a Montjuic oldalán, szóval ok lenne rá, hogy újra arra menjünk nyaralni és akkor Girona is felkerülne az uticélok közé.
Lehet, hogy idén ősszel, vagy jövő tavasszal megint elutazunk Tossa de Marba. Mi háromszor voltunk Katalóniában két hetet egyszer Blanesben és kétszer Tossában.
Mi Calellában laktunk és onnan mentünk kirándulni, Barcelónába, Blanesba, Tossába, Andorrába és a Monserrat kolostorhoz. Egy napra elmentünk Merinelandba a delfináriumba is. Szuper klassz volt.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy valaki közületek volt-e már Lloret de mare-ban a Sol travellel? Milyen iroda? Milyenek a buszok, sofőrök, idegenvezető, szállás ( Cleopátra hotel, Astoria park hotel)? Esetleg volt-e már valaki ebben a két szállodában? Mennyire van a parttól, központtól, milyen a svédasztalos kaja? A válaszokat előre is köszönöm.
#1061742009-06-24 08:54:33 Válasz a #94514. hsz-ra
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Buszjáratot keresek Spanyolországba az egyik ismerősömnek.
Ibizára szeretne menni, de repülősen 55 ezerért találtam neki jegyet, a busz olcsóbb lenne, de nem tudom melyik társaság megy oda.
#1158042009-08-29 14:03:41 Válasz a #94593. hsz-ra
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
BARCELONA-ban úgy olvastam zónákra van osztva a tömegközlekedés.
Sajnos nem találok térképet hozzá.
Az 1-es zónára látok csak travel card-okat elfogadható áron, de nem tudom mi tartozik ebbe a zónába.
Hol tudnám ezt megnézni?
Valamit tudnátok ajánlani?
Elég sok látnivaló van ott, és nem akarok figyelni meddig mehetek el, hanem korlátlanul szeretnék mindent használni, úgy mint Athénban a napijeggyel.
Van ötlete valakinek?
Illetve a wizzair melyik repülőtérre visz? Onnan mennyiért és mivel lehet bejutni a városközpontba?