Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117794 Üzenet linkje2009-09-20 18:05:06 

Nekünk volt egy muris élményünk a komppal. Egyik kora este befutott egy óriási komp. Odamentünk. Úgy nézett ki, hogy valami gond van az egyik rámpájával, mivel részben leengedte, aztán visszahúzta. Az emberek , autók és egy mentőautó (valakit vártak), várakoztak. Közben egy másik komp is befutott és várta, hogy a nagy helyére állhason.
Aztán egyszerre megpillantottuk a várakozás okát. Egy férfi egy újszülöttel a karján jött le a rámpán, majd az újdonsült anyukát vivő hordágy cipelők. A nő a kompon szülte meg a gyermekét. Az emberek tapsolták és megéljenezték őket.
Ezután már gyorsan elment a nagy komp(ami lehet, hogy csak az eset miatt állt meg Miloson) és helyére állt a másik, amibe aztán az eddig várakozó utasok és autók beszálltak. icon_biggrin.gif

# 962
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117798 Üzenet linkje2009-09-20 18:56:06 

Szia Szanna!
Gyerek mindenütt születik. icon_smile.gif

Milyen volt Adasmas, inkább arról írj. Milyen volt ott lakni, volt esti élet? Jó választás volt?
Én Pollonia felé hajlok, bár tény, hogy nagyon pici, de ott találom a legszebb, leghangulatosabb és árban is okés szállásokat. Mondjuk Adamas persze sokkal központibb fekvésű is. Mindenben olyan nehéz ésszerű döntést hozni.

A legnagyobb vacillám még mindige ez, hogy június vagy szeptember és Adamas vagy Pollonia, és komp vagy repülő...icon_smile.gif

# 963
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117800 Üzenet linkje2009-09-20 19:44:51  Válasz a #117794. hsz-ra Előzmény #117794

Szanna!

Ez egy fantasztikusan nagy élmény, főleg annak aki megszülte a gyereket a kompon. Te pedig valamennyire " részese" lehettél az eseményeknek.
Találkoztál magyar emberekkel egy pollóniai étteremben, hát az sem semmi.
Neked aztán mozgalmas nyaralásod volt.
Várjuk a képeket Milosról!
Üdv: Babar

# 964
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117804 Üzenet linkje2009-09-20 21:41:32  Válasz a #117792. hsz-ra Előzmény #117792

Szia Andi,
hát volt egy kis kavarodás a Milos-Santorini komppal. A neten vettem előre jegyet a Seajetnél, kártyáról vontak is 68€/2fő-t, majd a jegyet Adamasban egy utazási irodánál vehettem át. Ez idáig mind rendben is volt. A kompolás napján kicheckoltunk a szállásról, leadtuk a bérautót a kikötőben és akkor derült ki, hogy a szél miatt törölték a 10:20-kor induló gyorshajó-járatot (2 óra alatt ért volna át) és nem tudni, hogy mikor indul a következő...Délután 6-körül derült ki pontosan, hogy mikor is tudunk továbbutazni. Végül is a
Prevelis társaság este 10:20-as nagy hajójával mentünk át, ami éjjel 1:30 körül ért Santorinire...A Seajetes jegy árát nem adták vissza, azt mondták, hogy majd visszautalják a kártyára, de két hét alatt még nem ért ide...Ja, az éjjeli hajó csak kb.36€/2fő volt fejenként.
Összeismerkedtünk Miloson egy fiatal páral (ők is a Seajettel utaztak volna), a csomagokat ott hagytuk a hajójegyes utazási irodában, béreltünk egy autót fél napra, és szerveztünk egy + napot Miloson...estefelé leadtuk a kocsit, beültünk a kikötőben egy bárba és vártuk a hajónkat.
Éjjel utaztunk a nagy kompon, nem váltottunk sem helyjegyet, sem kabint, hanem szépen letelepedtünk a hajó kávézójában és ott végigaludtuk az utat. Közben írtam a santorinii szállásadónknak (ő intézte a transzfert is), hogy csak éjjel 1-2 között érkezünk a déli 12 helyett...Nem volt semmi gond, vártak a transzferrel...Innen kezdve visszatért a programunk a szervezett keretek közé.
Szóval, ha gyorshajót választ az ember, nem árt, ha készít egy B tervet is, járattörlés esetére. Miloson akkor nem is igen lehetett érezni, hogy akkora lenne a szél...kint, a nyílt tengeren viszont majdnem lefújt a fedélzetről, mikor felmentünk.
Ha Adamas és Pollonia közül szeretnél választani, szerintem inkább Adamas, de nem a városi rész, hanem valahol a környező hegyoldalakon...bár Polloniában találtuk a legjobb péksütist a szigeten...Adamasban viszont az O FLISVOS nevű taverna a kikötőnél jött nagyon be. Szinte minden nap ettünk náluk, és minden nagyon finom volt. Egy dolog nem ízlett nekem és az a kokoretsi (tudtam mire vállalkozom és idáig máshol nem is mertem megkóstolni de itt annyira jó volt minden, hogy rászántam magam...).Nem az étel hibája volt, de örültem, hogy van néhány macska a közelben icon_biggrin.gif ..a kokoretsi sajna meghaladta a képességeimet.

# 965
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117807 Üzenet linkje2009-09-21 06:59:42 

Szia vojandi!
Tudom, hogy milyen nehéz eldönteni, hogy az ember melyik faluba menjen lakni. Nekem se volt egyszerű, habár én Adamasra álltam rá.
Őszintén? Amikor a reptérről a taxink begurult Adamasba megijedtem,(már az utitársaim miatt is, mivel ők jó formán semmit nem tudtak erről a szigetről) hogy milyen lepukkadt helyre jöttünk? Ez volt az első benyomásom. Én valahogy nagyobb helyre számítottam az olvsottak és a fényképek alapján. Aztán persze átálltam. Adamasnak vannak szép részei, de sajnos nincs minden ház karbantartva. Akadnak romházak is. Ismétlem, Adamas szép, de nem minden része. A házak egy része a dombra épült. Mi is a dombon laktunk, közvetlenül a Lagada strand mellett. Csak jó száz lépcső választott el minket tőle.

# 966
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117809 Üzenet linkje2009-09-21 07:15:06 

Folytatás következik! icon_biggrin.gif
# 967
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117811 Üzenet linkje2009-09-21 07:36:18 

A part menti rész a Lagada strandtól kiindulva.
A házak itt még nem érnek le a partig. Sok parkolóhely van, bár állítólag fizetős. Nagyon szépen meg lett csinálva ez a rész. Kora esténként horgászokkal lehet itt találkozni. Ezután következik a moló, ahová a kompok érkeznek. A molón épített kis épületben várakozhatnak az utasok(állítólag wc nincs benne). A molóval szemben húzták fel a turisták információs irodáját, ahol a szigetről szóló füzeteket (benne a sziget szállásaival, éttermeivel.......) és térképet (ennél lehet vásárolni valamivel részletesebbet is) ingyen el lehet vinni. A tablóra kiakasztották a várható időjárást és egyébb információkat.
Az iroda mögött tiszta férfi és női wc-k vannak.
Az iroda mellett várják az apartman tulajdonosok a kompok érkezését. Szintén ide rakták ki Adamas térképét, melyen az összes szállás jelezve van. A miénket a 43-as szám jelölte.

Folyt.köv.

# 968
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117833 Üzenet linkje2009-09-21 12:10:49  Válasz a #117807. hsz-ra Előzmény #117807

Azt tényleg el kell ismerni, hogy Milos első pillantásra tényleg elég jellegtelen, kicsit lepukkant benyomást kelt...Nem olyan mint pl.Santorini, ami már elsőre is leplezetlenül kínálja a festői helyeket.Amikor a reptérről elöször mentünk Adamasba (kocsi-papírokat intézni) az én párom is furcsán nézett és megkérdezte, hogy biztos ide akartunk jönni ? Hozzátartozik a dolgokhoz, hogy én azért igyekszem elég alaposan felkészülni az adott helyből, ő viszont még a helyszínválasztásba sem nagyon szól bele...az előzetes rákészülésről nem is beszélve...Mikor keresgéltük a szálláshelyünket Agia Kyriakin, betévedtünk az öbölben a házak közé, hááát olyan volt mint egy cigánytelep. Aztán felmentünk a következő, hegyre vezető úton és akkor már tudtam : jó helyen járunk. Miloson bizony a szép helyekért kocsiba kell ülni, mászni, gyalogolni, úszni kell...Nekem ez jött be, de aki arra vágyik, hogy kiszáll a kocsiból és már csobbanhat is a legszebb partokon, annak nem lesz befutó ez a sziget.
Andi, én változatlanul azt javaslom, hogy lakjatok valahol a déli oldalon, középtájon, vagy a Zefirától Paleochoriba vezető aszfalt-út közelében, vagy a Katsoulis-Provatas út közelében. Ezekről a részekről könnyen bejárható az egész sziget. Mi Agia Kyriaki öbléből kb.10 perc alatt voltunk esténként Adamasban. Igaz a hegyre (ahol laktunk) föld-út vitt, de jól járható volt.
Talán Firopotamos tetszett volna még, ottlakás szempontjából, onnan viszont kicsit nehezebb a többi szigetrészt elérni...
Klima és a többi szirmatás hely fényképen nagyon szép, de ott lakni szerintem nem a legjobb.

# 969
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117842 Üzenet linkje2009-09-21 14:16:57 

Sziasztok, Döme és Szanna!
Köszi szépen a bőséges infókat.

1. Komp
Arra már Verkával is kilyukadtunk korábban, hogy nem érdemes előre megvenni kompjegyet. A pénzt valszeg sosem fogod már látni.
Csak egy dolog roppantul bonyolult. Ha én monjduk januárban megveszem a MUC-JTR-MUC repülőjegyet három hétre. Majd az érkezés napján rögtön át akarok menni Milosra, és két hét múlva vissza Santorinire, de előre fogalmam sincs a hajókról, akkor csak a szerencsére számíthatok, hogy lesz-e még aznap járat. És szállást foglalni sem könnyű. Ezen okok miatt torpanok újra és újra meg, és gondolom, hogy talán elég lenne egy sziget, két hét Milos és akokr a három hetes szabimat inkább Sziciliára fordítanám, ami úgyis bazi nagy sziget. Tény, hogy Milos egy athéni repülős átszállással százszor egyszerűbb megoldás lenne. Csak más részről meg olyan kevés az az évi egy görög nyaralás, és ezért persze jó lenne több helyet is látni egy nyaralás alatt és nem csak egyet.

2. Milos
Még most is bizonytalan vagyok, hogy Milos-e valóban a mi szigetünk. Imádjuk a szép strandokat, de ha nincs egyéb látnivaló, szép kis falvak, ahol órákat lehet barangolni, hangulatos kis települések...akkor azért csak unalmas lenne nekünk ott. Egyszerűen félek, hogy az egyetlen görög nyaralásom nem lesz tökéletes, ezért még most is erősen bennem van a három hét Kréta vagy Peloponnesos. Még nem vagyok 100%-ig meggyőzve Milosról.
Láttam én is a neten a szállásotokat a hegyen Döme, én nem bírnék így lakni, nekem kell, hogy este elsétálhassak gyalog a faluba.

Szanna, minden görögfaluban van sok lepukkadt ház, nem erre gondoltam. Hanem, hogy vannak-e olyan édes kis barangolós bouganvilleás, "mozaikköves (ahol a szürke kövek közt fehér mésszel van kihúzva)" utcácskák, van-e az az igazi görög "feeling" vagy pedig inkább egy zord kikötő"város", olyan "iparias", jellegtelen? Vannak-e szuvernírárusokkal teli, kacskaringós, sültek illatával átjárt szegletek??

Firkamanót többé nem hibáztathatom, hogy elvette volna a kedvem, mert (nem tudom, miért), de minél többet írtok, annál kevésbé fog meg ez a sziget. Persze a partok álomba illőek (tegnapelőtt már álmodtam is egyikről), azokért totálisan odavagyok, de egyébként? Olyan nulla ez a sziget valahogy így érzem.
Sajnos nincs meg bennem az a magabiztosság, mint annak idején Samos vagy Karpathos előtt. Szívesen mennék ide, ha a második nyaralásom lenne, mint Firkáéknak volr, de főnyralásként, valahogy túl kevésnek érzem.
Nagyon nehét és lassan már idegesítő (főleg páromnak) ez a nyüglődésem. icon_sad.gif

# 970
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117851 Üzenet linkje2009-09-21 15:37:56  Válasz a #117842. hsz-ra Előzmény #117842

Andi,
lehet, hogy félreérthető voltam. Igenis vannak igazi görög-feelinges utcácskák, tavernák,ajándék-üzletek, stb...Miloson. Adamas, Plaka és Pollonia a legnagyobbak de persze kissebbek is akadnak. Én nem nagyon vagyok oda a gyalog mászkálásért egy városkában, jobban szeretek partközelben, vagy valahol kint a természetben, vízen, stb lenni. Talán ezért sincsen túl sok képem Milos városairól. Nekem ezek-a mégoly hangulatos-helyek max. a vacsorákra, vagy egyszer átsétálni rajtuk alkalmasak. Talán ezért nem jött be nekem Santorini de pl Párga sem...De ez csak az én egyéni látásmódomat tükrözi és nem azt jelenti, hogy Miloson nincsenek igazi görögös hangulatú helyek. Három hétre Neked viszont (szerintem) tényleg unalmas lenne. Muszály valami más szigettel (-ekkel) kombinálni. A gyorshajó tényleg lutri, de van azért megbízható nagyobb hajó is...tervezz akkor azzal.

# 971
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117852 Üzenet linkje2009-09-21 15:45:52 

Három hétről szó sem volt! icon_smile.gif Vagy három hét máshol Görögországban, vagy 2 hét Miloson és egy hét máshol. De utóbbit tűnik a kompok miatt túl bonyolultnak leszervezni. Most rohannom kell, este bővebben.
# 972
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117955 Üzenet linkje2009-09-23 15:40:30  Re:

Döme írta:
A gyorshajó tényleg lutri, de van azért megbízható nagyobb hajó is...tervezz akkor azzal.

Azon már csak egy szülés kelthet izgalmat. icon_mrgreen.gif

# 973
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117971 Üzenet linkje2009-09-23 19:15:32 

Hát nem szeretnék ott lenni és segédkezni.
# 974
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117972 Üzenet linkje2009-09-23 19:35:30 

Pedig kellemes változás lenne az idősek ápolása után. icon_biggrin.gif
# 975
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118113 Üzenet linkje2009-09-25 14:50:50 

Folyt.köv. folytatása icon_biggrin.gif

A kompok molójától kezdve már az éttermeké, kölcsönzőké, üzleteké ill. a hajó kikötőé(innen indulnak a kirándulóhajók) a terep. Nem messze a turista irodától egy lépcső vezet fel a dombra. E lépcsőkön haladva bárok mellett megyünk el. Persze érdemes megmászni a lépcső összes fokát, hisz feljebb is akad egy-kettő. A legtöbbje a tengerre néz. Ezen a részen összesen kb. 4 bárt fedeztem fel. Akad még néhány Adamasban(pl. a Lagada strandon, az erkélyünkről jó lehetett látni), de ezek máshol keresendőek Ha jól emlékszem Miloson 8 euró alatt nem lehet koktélt kapni (persze nem volt mindegyik bejáraton feltűntetve az ár).
Folyt.köv.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu