Szia Döme!
Én is szeretnék gratulálni a gyönyörű képeidhez, valami álomszépek, már többször végignéztem az albumaidat Nem szoktam a pontozás funkciót használni, te vagy a második akinek muszáj volt a 10-esre rákattintanom Bármelyik beillene képeslapnak.
Milyen géped van? Valamilyen különleges beállítást használsz, vagy hogy lesznek ilyen gyönyörű élethű színei a képeidnek?
#1176402009-09-18 06:25:15 Válasz a #117626. hsz-ra
Köszi Relax,
egy Sony alfa 100-ast használok, B+W circ.polárral mindenféle különleges beállítás nélkül + némi utómunka a képeken. Ha jók a fényviszonyok az már majdnem biztos siker, ha nem, akkor lehet próbálkozni...
Tegnap érkeztünk haza, gyönyörű időnk volt végig. Sajnos sem Thirassiába, sem Folegandrosra nem sikerült eljutnunk. Az utóbbira éppen érkezésünkkor szüntették meg a szervezett kirándulást, az előbbire pedig nem volt menetrend szerinti hajójárat (Gál Laci és Kamari Tours szerint). Antik Fírában a hegy tetején már 2EUR a belépő (tavaly ingyen volt), de így is kétszer voltunk fent. Kamariban Adreas Taverna még mindig kitűnő, Bachust csak egyszer próbáltuk, de elég is volt. Adreaszos pincér (állítása szerint) megismert, pedig tavaly talán csak háromszor voltunk ott, majd jövőre letesztelem megint. Gíroszosok közül Kamariban a buszmegállóst favorizáltuk, Fírában pedig a Vojandi-félét, szintén a fírai buszpályaudvar közelében. Perisszában kétszer is ebédeltünk a Josza-féle Antik Thera étteremben, a töltött cukkinijük még mindig nagyon finom, bár az első alkalommal nem volt, úgyhogy párom szólt nekik, hogy másnap jönnénk, ha lesz. Lett. Vlyhada Beach gyönyörű, kevesebb exhibicionista volt mint tavaly. Red Beach tele volt, úgyhogy csak fotóztam. Monolitos nem szép de ronda, viszont strandoláshoz talán az egyik legjobb homokos part. Volt egy gyönyörű naplementék Fírában, az oiai viszont megint kiábrándító volt azzal a rengeteg emberrel (mi is köztük voltunk természetesen ). A végén majdnem elsírtam magam mikor kórusban megtapsolták a naplementét. Röviden ennyi, majd teszek fel néhány képet is.
Hello !
Mi is szombaton jöttünk el a szigetről, a két hét alatt kaptunk esőt, szelet, és persze napsütést is. Antik Fíra témához annyit, hogy hétfőn nem látogatható, és a napi nyitvatartás 8:00-14:30-ig van, ami ugyan a kamari oldalon ki van táblázva, de mi Perissából másztuk meg.
Üdv.: w
Perisszában kétszer is ebédeltünk a Josza-féle Antik Thera étteremben, a töltött cukkinijük még mindig nagyon finom, bár az első alkalommal nem volt, úgyhogy párom szólt nekik, hogy másnap jönnénk, ha lesz. Lett.
Kedves r2r!
Örülök, hogy szép emlékekkel hazaérkeztetek Santoriniről.Külön örömömre szolgált, hogy hallgattatok ránk és megkóstoltátok az "Antik Thira főztjét és nem vallottam szégyent ajánlatommal. Várjuk a beszámolót, és a képeket, persze, ha kipihentétek a fáradalmakat.
Üdv: Josza
Kedves Josza!
Én is örülök a sok hasznos tanácsnak amit itt olvastam és tőletek kaptam, ezért is akartam a jó ajánlásaitokat ismételten megerősíteni. Elvileg tegnap feltöltöttem néhány képet, de még csak a tavalyiak látszanak, gondolom kell egy kis idő mire kirakják őket. Sajnos még nem volt időm rendesen megcsinálni (RAW->JPG kézi konverzió), de néhány darab jól sikerült, azokon majd elbabrálok egy kicsit ha lesz rá időm.
Üdv.: r2r
látom kicsit leült a topic akkor kérdezek ezt azt,már a jövőévi nyaralásra készülődvén
A sziget mennyire bejárható motorral??Nem nagyon tudom felmérni a távolságokat.Mondjuk Perissából mennyi idő eljutni Oia-ba?Június elején mennyire van már turista áradat?Az üdülőfalukban milyen árakra lehet számítani?A tenger mennyire hideg még ilyenkor? (Karpathos-on elég hüsi volt )
Szia Kristi!
Már egy jó nagy levelet írtam Neked priviben, de azokra válaszolok, amit ott nem írtam le.
Nos, a sziget kiválóan alkalmas motorral való közlekedésre. Nagyon száguldozni nem lehet, mert akkor egyrészt nem látod a gyönyörű tájat, másrészt mindenki lassan közlekedik emiatt. Az utak jó állapotúak, de nem árt az óvatosság, mert néhol igen szeszélyes kanyarokkal lehet találkozni és vannak őrültek, akik nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekednek, meg jól megszívták az ouzóspalackot. Közlekedési rendőrt egyet sem láttam.
Perissából Oiába kb fél, háromnegyed óra alatt lehet elérni. A sziget pici. A távolságok nem nagyok, de nagy a forgalom és lassú a haladás. A legnagyobb távolság is 30 km. Ez az északi és déli vége közti távolság.
Június elején még elviselhető méretű a turistaforgalom. Ilyenkor a legkellemesebb bejárni a szigetet, ráadásul minden olcsóbb, mint főszezonban.
A többire válaszoltam a levelemben.
Jó készülődést! Üdv: Josza
Ha valaki járt már magánszervezésben Santorini-n, és tudna ajánlani olcsó / aránylag jó szállásokat, kérem szépen tegye meg. Még csak keresgélek, de nem árt, ha tisztában vagyok az árakkal. Köszönöm!
#1229902010-01-10 13:39:21 Válasz a #122988. hsz-ra
Szia, mi tavaly szeptemberben voltunk magánszervezésben Santorinin, a Perivolos Apartments-ben. 25 euró volt egy éjszaka, ingyen transzfer oda-vissza, medencés, szép, tiszta szobával, naponta takarítás, kedves tulajokkal, messze ez volt a legjobb ajánlat (ebben az árfekvésben). Egyébként nem lett volna muszáj előre foglalni szállást, hajnali kettőkor is kint várták az utasokat a különböző ajánlatokkal.